True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

I.M. - Alle afleveringen
I.M.
I.M.: Vanaf de eerste zin

Zelfs na haar dood houdt Ischa's moeder de regie in handen. Er komt geen begrafenis, omdat ze haar lichaam heeft nagelaten aan de wetenschap. Ischa treurt. Goed nieuws is dat er eindelijk schot komt in een eigen talkshow, die I.S.C.H.A. genoemd wordt. Een radio-interview met de immens populaire Annie M.G. Schmidt wordt een groot succes. Ondertussen gaat het met Ischa's gezondheid niet best. Er wordt een hartfilmpje bij hem gemaakt, maar hij blijft te veel roken en drinken en slaapt slecht. Als Ischa het bericht krijgt dat ook zijn vader is overleden, reageert hij grimmig. Ischa bezoekt met Connie het grote, lege ouderlijke huis en hij bereidt de begrafenis van zijn vader Jaap voor. Met enorme energie start hij zijn talkshow I.S.C.H.A. Nu zijn ouders dood zijn, zou er verlossing moeten zijn. Er zijn zelfs trouwplannen. Maar dan gaat Ischa plotseling dood. Connie bestrijdt de rouw die haar overstelpt, zoals een schrijfster betaamt: door over deze grote liefde te schrijven.I.M.
I.M.: Hier ben ik te klein voor

Connie maakt kennis met Ischa's jongere broer, Job Meijer. Job en Ischa wonen allebei in Amsterdam, maar hebben nooit contact. Ze delen een getraumatiseerde jeugd. Connie krijgt schrijnende details te horen van het gezinsleven van de Meijers, ná de oorlog. Ze ontdekt hoe diep de trauma's van Ischa werkelijk zijn en welke pijnlijke gevolgen dat heeft voor hun relatie. Tijdens een reis door Californië komt Ischa tot rust en genieten ze samen van de Amerikaanse way of life en van elkaar. Ischa werkt ook in Amerika, hij schrijft er zijn column De Dikke Man voor het Parool, die hij dagelijks naar de redactie faxt. Ook maakt hij kennis met het fenomeen 'Late Night Talkshow'... dát is waar hij in Nederland mee wil beginnen. Als uitgever Mai Spijkers midden in de nacht naar Amerika belt om Connie te melden dat er serieus belangstelling is van een Duitse uitgever voor De Wetten, gedraagt Ischa zich jaloers en lomp en ontstaat een fikse ruzie. Terug in Nederland houdt Connie lezingen en wint ze prijzen, terwijl Ischa zijn jaloezie niet helemaal weet te onderdrukken. Dan slaat het noodlot toe; de moeder van Ischa is overleden. Hij kan het niet aan.I.M.
I.M.: Verdwijnen

Af en toe wordt de gelukzaligheid Ischa te veel. Dan moet hij vluchten, terwijl Connie haar best moet doen dat dan te begrijpen. De oude psychiater Tas wordt steeds meer een onmisbare vaderfiguur voor Ischa. Tas probeert hem zijn angstdromen te leren beheersen. Met horten en stoten probeert Ischa zijn zielenroerselen te delen met Connie. Ze praten zelfs openhartig over zijn hoerenbezoeken. Op het jaarlijkse boekenbal hangt Ischa de clown uit, maar Connie ziet vooral een getormenteerde ziel, die ze wil begrijpen. Connie doet een halfslachtige poging Ischa met zijn ouders -de demonen uit zijn verleden- te confronteren, maar daar komt niets van terecht. In St. Odiliënberg leert Ischa zijn (schoon-)familie pas echt kennen. Hij is eindelijk thuis. Daarna maken ze samen een trip naar Amerika, het land waar Ischa zich vrij en onbelast voelt. Daar kan hij pas echt verdwijnen.I.M.
I.M.: De achtste dag

Connie Palmen (35), afkomstig uit het Limburgse Sint Odiliënberg, debuteert in 1991 met de roman De Wetten. De roman baart opzien en de jonge schrijfster staat volop in de belangstelling. Bij een radio-interview maakt ze kennis met Ischa Meijer (48), scherp interviewer en notoire vrouwenversierder. Ze zijn onmiddellijk onder de indruk van elkaar. Na het interview probeert Ischa Connie brutaal te versieren. Maar ze houdt hem nog even op afstand. Pas na zeven dagen van kuisheid is zij bereid zich over te geven. Tijdens een lezing in Maastricht ontmoet Ischa de familie van Connie. Het raakt hem: naar zo'n familie heeft hij zijn hele leven al naar verlangd. Terug in Amsterdam, midden in de nacht, verdwijnt Ischa spoorloos. Beiden hebben ze iemand in hun leven die hen steunt en bijstaat. Voor Connie is dat Mai Spijkers, haar ontdekker, uitgever en raadgever. Ischa, die als baby Bergen-Belsen overleefde en in zijn jeugd door zijn ouders werd verstoten, is al jaren in therapie bij de befaamde psychiater dr. Louis Tas.