True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

Vroege vogels - Alle afleveringen

Vroege vogels

Vroege vogels

Met: In de Wieden zit een vogelkolonie die wat diversiteit betreft z'n gelijke in Europa niet kent: purperreigers, blauwe reigers, grote zilverreigers, kwakken, koereigers, lepelaars, aalscholvers en zelfs heilige ibissen broeden daar vreedzaam naast elkaar. En dat allemaal op een halve hectare, onder de rook van Steenwijk. * Natuurbeheerders hebben een nieuwe manier om heel precies weidevogels, maar ook herten, zwijnen en adders te inventariseren: ze zetten een natuurdrone in die de dieren vliegend opspoort met infrarood-licht. * De ENCI-groeve in de Sint-Pietersberg in Maastricht is eindelijk open voor publiek. Als je afdaalt langs het nieuwe wandelpad ga je duizenden jaren terug in de geschiedenis. Klauter je weer omhoog, dan word je getrakteerd op een spectaculair en on-Hollands uitzicht over de Maas. Als je geluk hebt, zie je daar de imposante oehoe in zijn nest tegen de steile wand. * In de vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' deze week de groenling.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Met: Het oerbos in een snelkookpan; dat is zo'n beetje het principe van een tiny forest: een piepklein bos ter grootte van een tennisbaan, maar dertig keer dichter begroeid en honderd keer biodiverser dan een traditioneel bos. Een uitkomst voor plant, dier en mens in een klein landje als het onze. Er zijn al verschillende tiny forests in Nederland. Vroege Vogels bewondert het minibos in Zaandam. * De tureluur is de slimste weidevogel. Hij spreidt op alle fronten de risico's, is niet zo kieskeurig en daardoor gaat het met deze vogel stukken beter dan bijvoorbeeld met de grutto en de scholekster. Wim Tijsen ringt al meer dan twintig jaar tureluurs en kent 'zijn' vogels allemaal persoonlijk. * Nooit was het mogelijk larven te vinden van de rivierprik. Tot nu, want biologen hebben een soort liftje ontwikkeld waarmee je die larven omhoog kunt halen. Zo komen we weer een stap dichter bij het ontrafelen van het leven van de wonderlijke rivierprik, het beest dat lijkt op een paling, maar dat geen vis is. * In de vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' deze week de vink.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Dankzij een strategisch opgestelde kijkhut is de aalscholverkolonie in het Naardermeer van wel héél dichtbij te bespieden. Je zit bijna ín de nesten. Daar praat Menno met 'mister aalscholver' Mennobart van Eerden over deze indrukwekkende watervogels, die momenteel af en aan vliegen met verse vis voor hun jonge kroost. Van de 641 soorten wantsen ' insectjes met een zuigsnuit ' moeten nog 86 soorten in kaart worden gebracht; dan is de Nederlandse wantsenatlas compleet. Milouska maakt een begin en leert midden op de hei van wantsenonderzoeker Vincent Kalkman een viooltjeswants van een kromsprietwants te onderscheiden. In de vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' deze week: de pimpelmees.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Met: Milouska bezoekt in het Groene Woud de daar recent uitgezette edelherten. De dieren zijn bekend in de Veluwe, maar eigenlijk zijn de herten beter op hun plaats in dit drassige Brabantse landschap, met z'n uiterwaarden en rijke beekdalen. Menno is in het Drentse Reestdal, waar dankzij beekherstel prachtige, kleurrijke dotterbloemhooilanden zijn ontstaan. * In Amsterdam werkt stadsecoloog Remco Daalder langs de grachten aan zijn nieuwe boek, dat gaat over de meerkoet. Volgens de ecoloog zijn er geen vogels die zó op de mens lijken als deze brutale zwarte watervogels. In de vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' deze week: de winterkoning.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Goed nieuws in Vroege Vogels TV vanuit het Naardermeer! Daar legde de camera onlangs een otter vast. Menno gaat met boswachter Luc Hoogenstein op zoek naar sporen. Wie ten westen van de lijn Groningen-Breda woont, ziet er zelden een, maar aan de andere kant van ons land is de roek een veel geziene vogel. Ze zorgen zelfs regelmatig voor overlast, met hun grote, luidruchtige kolonies. Menno vindt het tijd om ook eens naar de mooie kanten te kijken van deze indrukwekkende kraaiensoort. In de Ooijpolder is een spierwit Galloway-kalfje geboren. Dat is bijzonder, want dat komt zelden voor. Het is geen albino maar een leucist. Milouska zoekt uit wat de verschillen zijn en of het kalfje het gaat redden. In de vogelzangcursus 'Wat hoor ik?' deze week: de koolmees.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Met: De bultrug die de laatste weken voor de Nederlandse kust wordt gezien, is geen ziek exemplaar maar een jonge walvis, op zoek naar nieuw territorium. Zijn de grote walvissen terug in de Noordzee? Menno Bentveld praat erover met marien bioloog Mardik Leopold. * Milouska is in het Amsterdamse park Frankendael, waar Beleef de Lente dit jaar camera's heeft gericht op een nest blauwe reigers. Amsterdam is een echte reigerstad: tien procent van alle Nederlandse blauwe reigers woont in onze hoofdstad. * Verder aandacht voor 'Een koninklijk paradijs', de prachtige tentoonstelling in het Dordrechts Museum over het werk van vogelschilder Aert Schouman.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Special over Beleef de Lente, dat tien jaar bestaat. We kijken bij publiekslieveling steenuil en Milouska helpt bij het ophangen van de camera's bij de blauwe reigers. En natuurlijk komen alle hoogte- en dieptepunten uit tien jaar Beleef de Lente voorbij: indringers, vechtpartijen, tedere snavelkussen, koddige kuikens en uitvliegend kroost.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Rond het Caribisch deel van Nederland komen talloze indrukwekkende haaiensoorten voor. Het aantal haaien neemt echter af en sommige soorten worden met uitsterven bedreigd. Het Nederlands-Caribische Save our Sharks doet wetenschappelijk onderzoek naar haaien, om deze indrukwekkende dieren beter te kunnen beschermen. Menno helpt deze week mee: hij plant onder andere mangrovebos aan rond Curaçao, zendert een kolossale tijgerhaai bij Sint Maarten en duikt daar met talloze rifhaaien.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

In natuurgebied de Klompenwaard langs de Waal bij Pannerden lopen grote runderen met zenders rond. Deze rode geuzen worden gevolgd om te zien waar ze allemaal uithangen en wat ze precies weggrazen. Staatsbosbeheer wil graag dat het gebied openblijft en niet overwoekert raakt met bomen en struiken. Maar doen die imposante runderen wat ze moeten doen? Milouska gaat kijken naar de resultaten. * En Vroege Vogels goes tropical! Menno reist naar Curaçao en Sint Maarten, waar tal van wetenschappers onderzoek doen naar haaien. Over haaien is nog opmerkelijk weinig bekend, en onder andere door ze te zenderen, hopen wetenschappers meer te weten te komen over deze toppredatoren van de zee, die wereldwijd worden bedreigd. Een week lang heeft Menno de onderzoekers geholpen, op en in het water van de Nederlandse Cariben. In deze uitzending vast een voorproefje; op dinsdag 20 december volgt een uitgebreid verslag. Ook gaat Jelle Reumer weer op zoek naar fossielen en zien we een blog van Ruben Smit!

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Veel aandacht voor vogels. Ten eerste de kanoet. Kanoeten zijn vogels die in Canada broeden en in de waddengebieden van West-Europa overwinteren. Jarenlang daalden de aantallen kanoeten in de Waddenzee, maar tegenwoordig weten ze dit gebied weer beter te vinden. Vooral het verbod op de grootschalige kokkelvisserij in de Waddenzee heeft een belangrijke rol gespeeld bij het herstel van de hoeveelheid schelpen, het belangrijkste voedsel van de kanoet. Daarnaast komt ook het kauwtje voorbij. Kauwtjes zijn intelligente vogels, ze hebben een complex sociaal gedrag, leven vaak in een kolonie en zijn monogaam. Het kauwtje is een van de meest algemene soorten van Nederland. Bij de Universiteit Groningen bestuderen ze deze slimme kraaiachtige al tientallen jaren, met bijzondere ontdekkingen tot gevolg. En: voor bijzondere fossielen hoef je niet het land uit. Sterker nog, de meest bijzondere koralen, schelpen, sponzen, zee-egels en inktvissen vind je soms gewoon om de hoek, in de straatstenen. Met paleontoloog Jelle Reumer maakt Vroege Vogels een fossiele wandeling, van Amsterdam tot Middelburg. Tot slot weer een blog van Ruben Smit.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Het leek wel alsof er opeens een pinguïn zwom in de haven van Texel. Het was een afgedwaalde kleine alk, een bolrond zeeduikvogeltje uit de Noordelijke IJszee. Je ziet hem in deze aflevering van Vroege Vogels. Daarnaast is Het Drentse Bargerveen een van de laatste gebieden in Nederland met levend hoogveen. In dit bijzondere, moerassige natuurgebied kleurt het veenmos momenteel prachtig rood. En De Noordkromp is de heilige graal onder schelpenzoekers. Deze zeldzame schelp, die honderden jaren oud kan worden, is in ons land alleen te vinden op Schiermonnikoog. Menno gaat 'm zoeken.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

De Schoorlse duinen zijn een waar paddenstoelenparadijs. Dat komt door de dennenbomen die er ooit zijn aangeplant als zeewering. Maar nu moeten de dennenbomen wijken voor stuifduinen. Dat betekent het einde voor honderden paddenstoelen, waaronder zeldzame soorten. En verder: in de Brabantse Noordwaard grazen konikpaarden, Schotse hooglanders, schapen én 17 waterbuffels. De buffels staan daar niet als exotisch grapje: deze kolossale dieren zijn bij uitstek geschikt om dit drijfnatte gebied te doorploegen en kort te houden. En een blog van Ruben Smit over zwanen en eenden.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Aandacht voor de boommarter, die enkele jaren geleden nog een zeldzame soort in ons land was. Nu rukt hij op in onze bossen. Toch blijft dit succes voor de meeste mensen onzichtbaar. Hoe komt dat? Vroege Vogels gaat op zoek naar een aantal gezenderde exemplaren. Vissen zijn eigenlijk zwemmende oren. Hun gehoor hebben ze hard nodig om elkaar te vinden, op prooien te jagen en roofdieren te vermijden. Door scheepsgeluiden en de aanleg van windmolenparken op zee, kan het gehoor van vissen beschadigd worden of raakt hun communicatie verstoord en krijgen ze stress. Milouska gaat kijken in de Oosterschelde, waar onderzoekers uit Leiden bezig zijn om te meten hoe vissen reageren op geluid onder water. En weer een blog van Ruben Smit over spinnen in het Beekbergerwoud.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Vroege Vogels is bij het verhuizen van een dassenechtpaar. Deze prachtige zoogdieren moeten vanwege een bouwproject uit hun burcht en krijgen een nieuwe woning. Verder bezoekt Menno een biologische fruitteler die alles in het werk stelt om de mus te redden en gaat Milouska uit haar dak in paddenstoelenparadijs Kwintelooijen: van pronte vliegenzwam tot minuscule draadknotszwam; het staat er allemaal.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Met: Vlaamse wetenschappers hebben een nieuwe trekroute ontdekt van onze paling. Terwijl de eerste exemplaren van deze mythische vis aan hun lange reis naar de Sargassozee beginnen, duikt Menno met de onderzoekers de Schelde in om een aantal te vangen en te zenderen. * De essen in Nederland sterven aan een exotische schimmel die vanuit Polen onze kant is op komen waaien. In Groningen ziet Milouska hoe de ziekte het hele landschap aantast. Prachtige oude treuressen op begraafplaatsen worden slachtoffer. Boomdeskundigen zoeken naarstig naar oplossingen. * En een blog van Ruben Smit over de wisenten in de Harstkamp.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Met: Milouska plukt appels in een ouderwetse hoogstamboomgaard. Daar groeien nog soorten die allang niet meer in de supermarkt te vinden zijn. Appeldeskundige Hennie Rossel legt een speciale genenbank aan van deze vergeten appelen. * Menno reist naar Diepholz in Duitsland om getuige te zijn van de massale najaarstrek van de kraanvogels. Hier in het hoogveengebied verzamelen tienduizenden vogels zich om op te vetten om daarna door te vliegen naar hun overwinteringsplekken in Spanje en Afrika. * De Noordoostpolder is nou niet meteen een plek waar je voor je plezier gaat wandelen. Het gevolg is dat we niet goed weten wat er groeit. Een speciale witteplekkenexpeditie brengt daar verandering in.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Met: Sommigen noemen hem de zebraspin, anderen de tijgerspin of de wespenspin. In de jaren tachtig stak hij voor het eerst de grens over bij Zuid-Limburg. Nu vind je de exotische spin overal in Nederland.* Jarenlang was het voor zwemmers in de Sloterplas in Amsterdam in de zomer oppassen voor blauwalg. Maar door de komst van een nieuwe mossel is de kwaliteit van het water sterk verbeterd. Hoe doet die quaggamossel dat? * De natte heide in het Brabantse natuurgebied Kampina heeft last van verdroging. Het grondwater staat te laag waardoor er zeldzame soorten vegetatie verdwijnen. Hoe wordt deze verdroging tegengegaan?

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Met: Wim Pijbes van het nieuwe Museum Voorlinden struint met Menno door de unieke natuur van het landgoed in de Wassenaarse duinen. * Na de adder, de ringslang en de gladde slang leeft er sinds enkele jaren nog een slangensoort in onze natuur: De Russische rattenslang. Gewapend met zendapparatuur is Milouska op zoek naar deze oosterse schone. * Ze zijn nog even te zien: het landkaartje, de dagpauwoog en het bont zandoogje. Voordat het te koud wordt en het dagvlinderseizoen voorbij is neemt Vroege Vogels een kijkje in het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Het is een van de meest rijke vlinderplekken van Nederland.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Met: De grote zilvermeeuw is een prachtige verschijning aan de kust, maar een stad als Leiden wordt er gek van. Ze schreeuwen en scheuren de vuilniszakken open. Menno Bentveld onderzoekt hoe de overlast aangepakt kan worden, met respect voor de prachtige vogel natuurlijk! * Daarnaast een van de grootste kevers van ons land; die komt maar op een plek in Nederland voor. In een vennetje in zuidwest Drenthe. Sinds de ontdekking van de geelgerande waterroofkever in 2005 proberen onderzoekers het prachtige dier te redden en verder te verspreiden. * Tenslotte is het gelukt om de meest onzichtbare slang van Nederland te filmen, de gladde slang. In Noord-Brabant wordt al jaren hard gewerkt om het zeldzame reptiel te helpen. Met succes.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Met: In de zomer is het buiten opmerkelijk stil. Veel vogels houden zich gedeisd, omdat ze aan het ruien zijn. In een mum van tijd krijgen ze een complete make-over. Hun oude versleten kleed maakt plaats voor een gloednieuw verenpak. * Verder is ons natuurgebied de Wieden Weerribben volgens deskundigen het libellenparadijs van Europa. Meer dan de helft van de Nederlandse soorten leeft er. Onder wie de twee zeldzaamste, de groene glazenmaker en de Kempense heidelibel. * Tenslotte: het is gelukt om de meest onzichtbare slang van Nederland te filmen, de gladde slang. In Noord-Brabant wordt al jaren hard gewerkt om het zeldzame reptiel te helpen. Met succes.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Terugblik op een aantal leuke, spraakmakende en interessante items. Met onder andere de volgende hoogtepunten: Brakwaterexoten, Kwelderspringers, Naturalis & Korfimker.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege Vogels: Compilatie

Zoektocht naar de mooiste beelden en bijzondere verhalen uit de Nederlandse natuur.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Met: In het oer-Hollandse decor van de Krimpenerwaard zoekt Menno Bentveld naar de zeldzame argusvlinder. In dit gebied zijn houten hekken geplaatst om het landschap te verfraaien. Bijkomend voordeel is dat die hekken warmte creëren waar de argusvlinder dol op is. * Bijen in korven van stro. Dat is het klassieke plaatje. Maar tegenwoordig worden de meeste bijen gehouden in kasten. Toch zijn er nog imkers die op de traditionele manier werken met korven. Rob van Hernen is zo'n imker. Hij heeft zo'n 140 korven staan met inheemse zwarte bijen. Milouska gaat hem helpen bij het splitsen van de bijenvolken. * In de Oosterschelde is momenteel het jaarlijkse spektakel aan de gang: de sepia's zijn er aan het paren. Onderwaterfilmer Paul Engels legt dit fenomeen niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld vast. Het levert spectaculair beeld op.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Met: Milouska bezoekt oude begraafplaatsen in Nijmegen, die schatkamers vol bijzondere plantensoorten blijken te zijn. Vooral akkerplanten gedijen er goed, dankzij het voortdurende geschoffel tussen de stenen. * Verstopt tussen de moerassige bossages op Texel broedt de grootste kolonie lepelaars van Nederland. Om vast te stellen hoeveel paartjes er zitten, wordt er vanuit een vliegtuigje geteld. Menno vliegt mee om te helpen met tellen.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Met: Wat loopt er 's nachts door je tuin? Een konijn, een vos of misschien een otter? Dat kunnen bewoners van Lelystad nu zelf ontdekken met behulp van speciale wildcamera's. De gemeente Lelystad wil een idee krijgen wat er aan dieren op haar grondgebied rondloopt en schakelt daar hun eigen bewoners bij in. * Milouska gaat samen met ecoloog Matty Berg op Schiermonnikoog op zoek naar de kleine architecten, de kwelderspringers. * Nederlandse salamanders worden massaal aangevallen door een dodelijke schimmel en niet alleen de vuursalamander. De andere soorten worden nu ook aangevallen. Naast de schimmel zien we nu ook de blaasjesziekte. Menno is met twee onderzoekers op pad om salamanders te vinden met de schimmel en de blaasjesziekte, want onderzoek is nodig!

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Voor het eerst zijn er in Nederland kunstmatige winterverblijven voor ringslangen gemaakt op de dijk bij Marken, bekend als een enorme hotspot voor één van de drie slangensoorten in Nederland. Samen met onderzoeker Ingo Janssen gaat Menno de wakker geworden slangen vangen en alvast even laten ruiken aan hun nieuwe winterverblijven, zodat ze dit najaar die plekken ook gaan opzoeken. * Buitelende kieviten boven groene weiden. Nederlandser kan het bijna niet. Toch gaat het al een aantal jaren niet goed met de kievit. Maar hoe helpen we deze oerhollandse weidevogel nu het beste? Milouska gaat mee met vogelonderzoeker Jan van der Winden om te zien hoe je met een paar simpele oplossingen de kuikens van de kievit veilig kunt laten opgroeien.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Met: Het Achterhoekse riviertje de Berkel was jarenlang niet meer dan een afwateringskanaal. Om het weer zijn natuurlijke loop te geven zijn de oorspronkelijke meanders opnieuw aangelegd en krijgen de oevers weer een ruigere begroeiing. Milouska gaat mee om te zien welke vogels er nu weer broeden op de steile oevers * In het drukbevaren Noordzeekanaal duikt Menno naar nieuw ontstane riffen van kalkkokerwormen en ander nieuw onderwaterleven dat uitstekend gedijd in dit brakke water. Deze exotische soorten zijn via zeeschepen in onze wateren terechtgekomen.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Uniek beeldmateriaal: een goudhaantje paart met zijn dode partner. Het is voor het eerst dat dit necrofiele gedrag is vastgesteld bij zulke kleine zangvogeltjes. 'Fenomenale beelden en wetenschappelijk zeer waardevol', aldus bioloog Kees Moeliker, die tevens museumdirecteur van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam is, en daarnaast wereldberoemd is geworden met zijn publicatie over necrofilie bij eenden. * De grootste expert ter wereld op het gebied van watermijten, Harry Smit van kenniscentrum EIS, toont Milouska Meulens in nationaal park de Weerribben de grote kleuren- en vormenpracht van deze piepkleine, spinachtige waterdiertjes. Recent zijn er acht nieuwe soorten watermijten ontdekt. Dat brengt het aantal soorten watermijten in ons land op 267; een opmerkelijke toename van 13 procent in 15 jaar. Die toename is vooral toe te schrijven aan een verbetering van de waterkwaliteit. * Menno Bentveld helpt een handje bij de verhuizing van Naturalis. Het natuurmuseum in Leiden brengt dit jaar meer dan tweeduizend dieren van hun oude stek in het centrum naar het hoofdgebouw naast het NS-station. Voordat de dieren de verhuiswagen in mogen, wordt eerst de schimmel uit hun oren gepoetst. En voor de giraffen moet een complete muur worden afgebroken om ze van hun plek te krijgen.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

De Nederlandse natuur heeft er een nieuwe diersoort bij: de waterbuffel. Deze goede zwemmers gaan grazen in Noordwaard, een nieuw natuurgebied naast Nationaal Park De Biesbosch. De buffels moeten het deels ontpolderde stuk land openhouden. Milouska neemt met boswachter Jacques van der Neut een kijkje in het jonge natuurgebied. Menno aanschouwt ondertussen de natuurbrug Groote Heide die over de A2 in Brabant loopt. Dit ecoduct ligt er nu twee jaar en hij is een doorslaand succes: van slakken tot zwijnen, allemaal gebruiken ze deze brug om de snelweg over te steken, zo blijkt uit de beelden van een cameraval.

Deze uitzending bekijken

Vroege vogels

Vroege vogels

Al meer dan 4000 uur observeert bioloog Henny Brinkhof het gedrag en het geluid van de zwarte spechten bij hem in Groesbeek. Deze forse vogels, met het formaat van een zwarte kraai, zijn kampioen in het maken van boomholen. Ze worden wel de timmermannen van het bos genoemd. In de omgeving van Groesbeek komen vijf van de zes Nederlandse soorten spechten voor, en dat is erg bijzonder. Het zijn de grote bonte specht, de middelste bonte specht, de kleine bonte specht, de groene specht en de zwarte specht. De draaihals, specht nummer zes, is extreem zeldzaam in ons land. * Om de verspreiding van de Nederlandse muizen beter in kaart brengen, startte Waarneming.nl in 2014 een onderzoek naar wat katten aan prooien binnenbrengt. Dankzij aandacht van Vroege Vogels nam het aantal meldingen van kattenbezitters snel toe en worden nog steeds muizen, vogels en andere dieren gemeld. Helaas voor de muizen en vogels loopt dit voor hen zelden goed af. In totaal werden 3500 waarnemingen gemeld. Meer dan 90% van de gevangen dieren betrof een zoogdier, vooral muizen zijn een belangrijke prooi voor de Nederlandse huiskatten. Vooral de bosmuis is de klos. Maar liefst 700 keer werd deze gemeld tussen 2014 en 2016.

Deze uitzending bekijken