True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

Blauw bloed - Alle afleveringen

Blauw bloed

Blauw Bloed: Vooruitblik op Koningsdag

Wat heeft Tilburg 27 april voor de koninklijke familie in petto? Jeroen Snel wandelt de route die de Oranjes donderdag zullen afleggen en ontmoet de Tilburgers die druk bezig zijn met de voorbereidingen. Hij gaat langs bij de carnavalsvereniging en spreekt met zangers Guus Meeuwis en Gers Pardoel.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Koningspaar en prinsessen in Lech

Voor koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsessen is het weer tijd voor de wintersportvakantie! Voordat de sneeuwpret kan beginnen moet er even geposeerd worden voor de pers. Jeroen Snel was in Lech voor de vrolijke fotosessie en doet verslag.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Koningspaar in de voetsporen van Luther

Deze week was het koningspaar in Duitsland. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt. Jeroen Snel reisde met het koningspaar mee en doet zaterdag verslag in Blauw Bloed!

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Drie royals in het Vaticaan

Het Vaticaan kreeg woensdagavond bezoek van een koningin, een prinses en een prins. Koningin Silvia van Zweden opende, in het bijzijn van prinses Beatrix en prins Jaime, de tentoonstelling ‘Rembrandt at the Vatican: Images from Heaven and Earth’. De expositie bevat meer dan vijftig werken van Rembrandt en vindt plaats in het kader van 500 jaar Reformatie. Prins Jaime, de Nederlandse ambassadeur bij de Heilige Stoel in Vaticaanstad vertelt ons wat op deze tentoonstelling zijn favoriete ets is.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland

De afgelopen week hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima een driedaags bezoek aan Nieuw-Zeeland gebracht. Jeroen Snel reisde met het koningspaar mee en doet zaterdag uitgebreid verslag van het staatsbezoek aan dit bijzondere land.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Staatsbezoek Australië

Blauw Bloed komt zaterdag vanaf de andere kant van de wereld! In deze unieke uitzending doet Jeroen Snel uitgebreid verslag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Australië.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Prinses Margarita over sieraden door de eeuwen heen

Voor de komende uitzending van Blauw Bloed gingen we met prinses Margarita naar het Tropenmuseum in Amsterdam. Sinds een aantal jaren ontwerpt Margarita sieraden die geïnspireerd zijn op de natuur. Samen met de prinses gaan we in het museum op zoek naar bijzondere sieraden uit andere culturen.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Koning bezoekt dorpshuis De Gaveborg

De initiatiefnemers van een bijzonder project in het Groningse Oostwold kregen koninklijk bezoek. Vorig jaar wonnen zij een Appeltje van Oranje en deze week kwam koning Willem-Alexander zelf even kijken. De inwoners van het dorp hebben ontmoetingscentrum De Gaveborg opgericht, wat een hoop te bieden heeft: basisonderwijs, kinderopvang, sport, supermarkt en werkplekken.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: De koninklijke zomervakanties

Blauw Bloed is terug! Na een reeks zomerspecials kun je iedere zaterdag weer genieten van actuele uitzendingen van hét royaltyprogramma van Nederland.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: In gesprek met Máxima, Mabel en Mary over vrouwenrechten

Uit alle hoeken van de wereld zijn de afgelopen week mensen naar de Women Deliver Conference in Kopenhagen gekomen om te praten over vrouwenrechten. Koningin Máxima, prinses Mabel en kroonprinses Mary van Denemarken waren aanwezig. Jeroen sprak de drie royals over de onderwerpen waar zij zich voor hebben ingezet tijdens de conferentie.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Het 90ste verjaardagsfeest van The Queen

Deze week staat Blauw Bloed in het teken van het Britse koningshuis! Het negentigste verjaardagsfeestje van koningin Elizabeth is donderdagavond in Windsor van start gegaan met verschillende paardenshows. Jeroen Snel is in het stadje om de sfeer van de festiviteiten te proeven en met correspondent Lia van Bekhoven te spreken over Queen Elizabeth, die met haar negentig jaar nog steeds niet aan aftreden denkt.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Een interview met prinses Irene

Zaterdag in Blauw Bloed een interview met prinses Irene. Eind mei is het weer tijd voor Fête de la Nature, het grootste natuurfestival van Nederland. Blauw Bloed is met de prinses de natuur ingedoken en sprak haar over het belang van dankbaarheid voor de natuur.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Koning Carl Gustaf viert zeventigste verjaardag

Zaterdag komt Blauw Bloed live vanuit Zweden. Koning Carl Gustaf wordt zeventig jaar en dat viert hij samen met zijn familie en vele koninklijke gasten in Stockholm. Jeroen Snel doet verslag van de feestelijkheden en spreekt met royaltydeskundige Catarina Hurtig over de Zweedse koninklijke familie.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Vooruitblik: Koningsdag 2016

In deze uitzending van Blauw Bloed een vooruitblik op Koningsdag 2016. Wat kunnen de Oranjes en het publiek in Zwolle verwachten? Jeroen wandelt de route en spreekt met burgemeester Meijer en Ank Bijleveld, commissaris van de Koning, over de organisatie van deze grote dag. Verder ontmoet Jeroen de artiesten die voor de Koning zullen optreden. Rapper Typhoon onthult welk lied hij zal gaan zingen bij het slotfeest.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Het koningspaar bezoekt Beieren

Honderden Oranjefans hadden zich de afgelopen dagen in Beieren verzameld om een glimp op te vangen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het koningspaar was woensdag en donderdag samen met een groep Nederlandse zakenmensen op handelsmissie in de Duitse deelstaat. De koning en koningin bezochten verschillende bedrijven en projecten in München, Erlangen en Neurenberg.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Vooruitblik: Het 90e verjaardagsfeest van Elizabeth

Koningin Elizabeth wordt 21 april negentig jaar! ‘The Queen’ viert haar verjaardag samen met het Britse volk in mei en juni. Een koninklijk feest in Groot-Brittannië betekent dat er flink uitgepakt wordt. Correspondent Lia van Bekhoven vertelt zaterdag in Blauw Bloed alles over de feestelijkheden waaronder een picknick voor 10.000 gasten, een paardenevenement en vele parades.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Marokkaanse koning als popster onthaald in Amsterdam

Koning Mohammed van Marokko was de afgelopen week in Nederland voor een privébezoek. Drommen mensen stonden voor zijn hotel in Amsterdam om een glimp van de vorst op te vangen of zelfs een foto met hem te maken. De koning bezocht veel toeristische attracties, maar een ontmoeting met ons koningspaar stond niet op de planning. Zaterdag in Blauw Bloed: Waarom was de Marokkaanse koning in Nederland en waarom is hij zo geliefd?

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Koningspaar en volk in rouw na de aanslagen

Zaterdag in Blauw Bloed veel aandacht voor de gewelddadige aanslagen in Brussel. Koning Filip en koningin Mathilde rouwen mee met het volk en gingen op bezoek bij slachtoffers en hulpverleners om hen een hart onder de riem te steken.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: William en Kate onder vuur

Zaterdag presenteert Jeroen Snel Blauw Bloed vanuit een gloednieuw decor! We gaan in op de kritiek van de Britse media op prins William en zijn vrouw Catherine. Waar ze eerst op handen werden gedragen begint het imago wat scheurtjes vertonen. Volgens de Britten verrichten William en Kate te weinig werk.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: De geboorte van een prinsje in Zweden

De Zweedse prins Daniel bracht woensdagavond het vreugdevolle nieuws de wereld in dat zijn vrouw Victoria bevallen was van een zoon! Koning Carl Gustaf maakte de volgende dag de naam van zijn kleinzoon bekend: prins Oscar Carl Olof. In Blauw Bloed een verslag van de feestelijkheden rondom de geboorte van prins Oscar.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: De Oranjes in Lech

Maandag was het weer tijd voor de traditionele fotosessie in Lech. Jeroen Snel bezocht het Oostenrijkse dorpje en doet verslag van het gezellige en ontspannen fotomoment met de Oranjes.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Koningspaar bezoekt West-Brabant

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag een bezoek gebracht aan West-Brabant. In een vlug tempo leerde het koningspaar Woensdrecht, Bergen op Zoom en Rucphen kennen. Wij doen zaterdag uitgebreid verslag van de feestelijke dag!

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Koningin Máxima in Pakistan

Deze week komt Blauw Bloed vanuit Islamabad, de hoofdstad van Pakistan. Koningin Máxima bracht deze week een driedaags VN-werkbezoek aan het land. Jeroen Snel ging met de koningin mee en doet zaterdag uitgebreid verslag van haar reis.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: 14 jaar Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bestaat deze week 14 jaar! Op 1 februari 2002 kregen Willem-Alexander en Máxima het fonds als huwelijkscadeau en ze brengen regelmatig een bezoek aan één van de projecten. Wij blikken terug op de mooie en leuke momenten van de afgelopen jaren.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Koningin Máxima straalt op rode loper Film Festival Rotterdam

Niet alleen bekende Nederlanders en filmsterren zijn te vinden op de rode loper, ook de royals laten zich er zo nu en dan zien. Woensdagavond schitterde koningin Máxima bij de opening van het Film Festival Rotterdam. Wij kijken terug: Wanneer besteedden royals aandacht aan de filmindustrie?

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: De Oranjes en de mediacode

De Oranjes en de pers, het is een haat-liefde verhouding. Koning Willem-Alexander lijkt de media meer te omarmen dan prinses Beatrix. In omgang met de pers is er een duidelijk verschil op te merken tussen moeder en zoon. Wij blikken terug op de grappige, maar ook niet zo aangename momenten met de pers. Ook spreekt Jeroen Snel met media-adviseur Sjuul Paradijs over de mediacode. Foto’s en video’s van privé-momenten mogen niet worden gepubliceerd. Maar hoe werkt dit in de praktijk?

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Noorse Koning Harald 25 jaar op de troon

Dit weekend is het feest in Noorwegen! Koning Harald zit 25 jaar op de troon en dat viert de hij samen met de Noren in het hartje van Oslo. Vrijdag, zaterdag en zondag staan er verschillende festiviteiten op de planning voor de koninklijke familie waar ook de Zweedse royals en de Deense koningin Margrethe bij aanwezig zijn. Blauw Bloed komt zaterdag dus vanuit Noorwegen.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: De buitenlandse reizen van 2015

Het vervolg van het Blauw Bloed jaaroverzicht 2015. We kijken terug naar de buitenlandse reizen van het koningspaar zoals de staatsbezoeken aan Denemarken, Canada en China en de bezoeken aan het Caribisch gebied en Amerika.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Terugblik 2015

Het jaar 2015 zit er al weer bijna op. Daarom kijken wij deze week in Blauw Bloed terug op een jaar vol koninklijke hoogtepunten. We hebben een overzicht gemaakt van bijzondere momenten met de royals. U kunt onder andere genieten van beelden van het huwelijk van prins Carl Philip en Sofia en de verassingsbezoeken van ons koningspaar.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Koningin Máxima bezoekt borstkankerziekenhuis

Het bezoek van koningin Máxima was niet aangekondigd, dus de patiënten van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis keken verrast op toen de koningin aan hun bed stond. Máxima sprak met twee patiënten over hun strijd tegen kanker en over de werkwijze van het ziekenhuis, die uniek in de wereld is. Het ziekenhuis startte in 2013 en biedt gespecialiseerde behandelingen voor borstkanker.

Deze uitzending bekijken