True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

Tijd voor Max - Alle afleveringen

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Jetty Mathurin wil energie in nieuwe generatie stoppen

Waar de meeste jongetjes ervan dromen om voetballer te worden, wilde Bas Nijhuis al van jongs af aan als scheidsrechter op het veld staan. En dat is gelukt, op het hoogste niveau. Daarbij was zijn vader, scheidsrechter bij de amateurs, zijn voorbeeld. Vader en zoon Nijhuis komen langs om te praten over het boek van Bas: Niet Zeiken, Voetballen! Verder: Jetty Mathurin staat sinds 1989 op het toneel met solovoorstellingen, maar daar komt nu een eind aan. De voorstelling waarmee ze nu op tournee gaat, zal haar laatste zijn. Ze wil haar energie steken in de volgende generatie. En met meer dan honderd hotels in binnen- en buitenland geldt Van der Valk als één van de grootste familiebedrijven van Nederland. De meeste familiebedrijven overleven niet drie generaties lang, maar Van der Valk is hard op weg naar een vijfde wisseling. Oprichter Martinus van der Valk heeft gezorgd voor ruim 800 familieleden. In Jonge Valken zetten zes van zijn achterkleinkinderen de hoteldeuren open. Twee van hen, Esther Hammink en Bill van der Valk vertellen in de studio over het programma.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Jubilerende Tineke Schouten

Tineke Schouten vierde in september haar 35-jarige jubileum in het vak. En ze staat weer in de theaters met de voorstelling T-Splitsing. In de voorstelling gaat het over de keuzes die de comédienne maakt, maar ook over hoe haar leven had kunnen lopen. Verder: voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken bij het vinden van een maatje is er het maatjesproject van het Oranjefonds. Tatum Dagelet en Frans Duyts zetten zich in voor dit project en in het televisieprogramma Maatjes Gezocht ontmoeten ze mensen die op zeer uiteenlopende vlakken wel wat hulp zouden kunnen gebruiken. Bij ons in de studio vertellen ze over het maatjesproject. En na Tonio heeft Paula van Oest nu een heel andere film gemaakt. In Kleine IJstijd komt een groep vrienden bijeen om samen de as uit te strooien van held en vriend Kas. Ze delen een wild verleden vol seks, drugs en rock & roll en niet voor iedereen is het leven zo geworden als ze toen dachten. De regisseur schuift aan om te praten over de film en haar eigen leven.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Hooggevoeligheid uit de vage hoek

Op basis van historische bronnen en egodocumenten vertelt historicus Jos Palm in zijn boek 'De gewone man' het verhaal van de kleine, gewone mensen, hun problemen, verlangens en onvrede. Want, in de geschiedenisboeken kom je hem meestal niet tegen: de gewone man. Verder: het themanummer van het Psychologie Magazine over hooggevoeligheid is gepresenteerd. Het magazine wil dit onderwerp uit de vage hoek halen en meer aandacht geven op een wetenschappelijke manier. Dat gebeurt door middel van negen vragen en zes bekende Nederlanders doen hun verhaal. Liesbeth Kamerling is een van hen, ze vertelt bij ons wat hooggevoeligheid is en hoe ze zorgt dat ermee te leven is. En in de documentaire 'Alles wat er is' gaan parkinsonpatiënten, ondanks hun grote moeite met bewegen, de uitdaging aan om te dansen. Bij ons aan tafel één van die dansers Marc Vlemmix.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Bingewatchen in het theater

De 3J's vieren feest! De band bestaat tien jaar. Ze gaan dit 28 oktober vieren tijdens een grote show met gastoptredens van onder andere Waylon en Elske DeWall. Maar eerst komen de 3J's langs bij ons. We nemen de hoogtepunten van de afgelopen tien jaar door en drie fans vertellen wat zij zo leuk vinden aan de Volendammers. Verder: hij werd de Leidse Notariszoon, de clown of de Karst genoemd. Na een korte schaatscarrière maakte wielrenner Gerben Karstens in de jaren zestig en zeventig furore als wielrenner. Hij won meerdere etappes in grote rondes en zelfs de ploegentijdrit op de Olympische Spelen. Nu is er een biografie over hem verschenen en hij schuift aan samen met zijn biograaf John van Ierland. En Tamar van den Dop speelt in de marathonvoorstelling The Nation, over de op hol geslagen Nederlandse samenleving. Het vijf uur durende stuk wordt ook wel een Netflixserie op toneel genoemd. De actrice vertelt aan onze tafel over dit bijzondere project.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: 25 jaar Mart Visser

Mart Visser zit 25 jaar in het vak, dat wordt gevierd met de tentoonstelling Beyond Context. In een ruimte van 3000 vierkante meter aan de Amsterdamse Herengracht komt zijn werk samen. Met hem nemen we zijn kwart eeuw in de modewereld door. Verder: Hield u vroeger van Miss Slocombe in Wordt u al geholpen? Van John Clees in Fawlty Towers? Of van John Lantings Theater van de lach? Dan wordt u ook heel blij van Rop Verheijen, Anne- Marie Jung en Tina de Bruin in The Play that goes wrong! Ze schuiven aan om te vertellen over dit stuk. En met Janny van der Heijden praten we na over de halve finale van Heel Holland Bakt. Ze neemt ook nog beeld van achter de schermen mee en gaat koken met truffels.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 9 tot en met 13 oktober.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Verhalenverteller Henk Poort

Henk Poort is vooral bekend als operazanger en musicalacteur, minder bekend is hij als verhalenverteller. In 'Ik ben mijn lied' zingt hij zijn bekende nummers en neemt hij het publiek mee naar personen uit zijn verleden. In onze studio deelt hij alvast een paar van zijn verhalen en nummers. Verder, Pia Douwes geeft 16 oktober een eenmalig benefietconcert: Pia Douwes & Friends. Met dit optreden wil ze geld ophalen voor waterputten in Gambia. Ze komt vertellen over dit initiatief. En ze heeft nog ander nieuws voor ons. En Robèrt van Beckhoven geeft zoals elke vrijdag uitleg over de technische opdracht bij Heel Holland Bakt. Het is de halve finale, dus de deelnemers moeten aan de bak. Ze moeten een Esterhazytaart maken. Robèrt vertelt wat het zo moeilijk maakt.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Freek op ouderenfestival

Met de slogan 'Ouderen bestaan niet' wordt op 17 en 18 oktober het Festival of Older People georganiseerd in Utrecht. Freek de Jonge is betrokken bij het project. Hij komt langs om te vertellen waarom het goed is dat dit festival wordt georganiseerd en wat er allemaal te zien is. Verder: Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte gaan de planken op met de theatervoorstelling 'In bed met Dietrich en Piaf'. Een voorstelling over de wonderlijke vriendschap tussen Marlène Dietrich en Edith Piaf. Een vriendschap waar nog maar weinig over bekend is. En Rutger van den Broek, de eerste winnaar van Heel Holland Bakt, staat in onze keuken. Hij is overgestapt van zoet naar hartig en maakt miniquiches met kalfsgehakt en paddenstoelen.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Jermaine Jackson komt langs

Vanwege het overlijden van Eberhard van der Laan staat een groot deel van de uitzending in het teken van de de Amsterdamse burgemeester. Chris van Dijk kende hem goed, want hij richtte 25 jaar geleden samen met Van der Laan het advocatenkantoor Kennedy Van der Laan op. Bob en Claire van Buren vertellen over hun vriendschap met Van der Laan. En Sjors van de Panne brengt een muzikale ode. Verder: Jermaine Jackson is in Nederland voor een show met The Jacksons in Ahoy. Hij blijft een dag langer zodat hij ook nog bij ons op bezoek kan komen. Hij komt vertellen over MAX Proms, waar hij gaat optreden. En natuurlijk hebben we het met hem over zijn bijzondere familie. En het toneelstuk Vastgoed BV gaat over een makelaarskantoor vol alfamannetjes. Waar bonussen belangrijker zijn dan vertrouwen en samenwerken. Hoofdrolspelers Huub Stapel, Jelle de Jong en Jörgen Raymann schuiven aan.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Feest en theater

Abdelkader Benali en Lavinia Meijer brengen literatuur en muziek samen in 'Brief aan mijn dochter'. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van de schrijver. In de autobiografische roman schrijft hij een brief aan zijn dochter. In de voorstelling wordt dat muzikaal aangevuld door de harpiste en ze vertelt over haar adoptie en hoe ze haar biologische vader weer vond. Aan onze tafel praten de twee over deze samenwerking. Iedereen kent natuurlijk de Tina, dat blad wordt nu tot leven gewekt op het toneel. In Tina de Musical zie je hoe Tina, Puck en Fabio de nieuwste Tina maken. Hoofdrolspelers Annick Boer, Rosanne Waalewijn en Mylène Waalewijn schuiven bij ons aan om te vertellen over de allereerste Nederlandse musical over een tijdschrift. En Robèrt van Beckhoven legt, zoals elke vrijdag, uit waarop moet worden gelet bij de technische opdracht van Heel Holland Bakt. In de vijfde aflevering van het vijfde seizoen is het thema feest. De bakkers krijgen zondag dan ook een feestelijke technische opdracht: Friese oranjekoek.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: André Hazes op weg naar Ahoy

Half oktober is het zover, dan staat André Hazes in Ahoy, de plek waar zijn vader ook vaak concerten gaf. De zanger schuift bij ons in Middelburg aan om te vertellen over de voorbereiding en wat hij van zijn vader heeft geleerd. Nog meer muziek: Edmond Fokker trad op voor de nazaten van president Roosevelt, speelde voor het Marokkaanse koningshuis en is kind aan huis bij de Duitse vorstenhuizen. De violist is bij de jet set in het buitenland een graag geziene gast. Aan onze tafel laat hij horen wat hij speelde tijdens deze bij deze bijzondere ontmoetingen. En we zijn in Zeeland, de provincie die onder andere bekend staat om de streekdracht. Want wie kent ze niet, de Zeeuwse vrouwen niet met hun hagelwitte mutsen en grijze schorten? Karina Leijnse is streekdrachtdeskundige bij het Zeeuws Museum en neemt ons mee naar het verleden én het heden van de Zeeuwse streekdracht.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Thuiswedstrijd voor Racoon

2017 is een goed jaar voor Frits Spits. Hij kreeg de Gouden Harp voor zijn verdiensten voor de Nederlandse lichte muziek. Werd bekroond met de Visser-Neerlandia Prijs voor zijn inzet voor de Nederlandse taal. En deze week komt zijn boek De Standaards van Spits II uit, een radioprogramma op papier. Richard Groenendijk gaat in oktober weer de theaters in met een nieuwe voorstelling. De cabaretier is net klaar met schrijven en vertelt bij ons in Middelburg over het schrijfproces. En als je in Zeeland bent mogen de mannen van Racoon natuurlijk ook niet ontbreken! Zanger van de Zeeuwse band Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige zitten aan tafel om te praten over hun provincie en het nieuwe album van Racoon. Natuurlijk treden ze ook voor ons op.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 18 tot en met 22 september

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Meneer Aart nog altijd druk

Wie denkt dat Aart Staartjes het tegenwoordig rustig aan doet, heeft het mis. Hij is te zien in de film Spaak, heeft een rol in een nieuwe Kameleon-serie en gaat spelen in het toneelstuk 'Een goed mens'. En dan is hij ook nog genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Acteur voor zijn rol in 'Als de dijken breken'. Meneer Aart komt vanuit Friesland naar Blokzijl om over al deze dingen te praten. Dit keer hebben we niet alleen mensen aan tafel maar ook roofvogels. En Jean Louis Becker wil net als de vogels vliegen. Daarom heeft hij raketschoenen ontwikkeld. Die gaat hij tijdens het evenement Elsefly in Blokzijl voor het eerst aan het publiek demonstreren. Bij ons aan tafel vertelt hij over zijn speciale schoenen. En in de keuken staat Corrie, afvaller van Heel Holland Bakt. In aflevering 3 ging er veel mis, maar bij ons laat de publiekslieveling van het bakprogramma zien hoe goed ze kan bakken. Corrie maakt een herfstslof. Zonder doekjes eromheen dit keer.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten van de afgelopen week. Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 11 tot en met 15 september.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Lieve Mona

Loek Kessels is te gast! Oftewel ‘Lieve Mona’ van de gelijknamige brievenrubriek in weekblad Story. Maar liefst 25 jaar lang was Loek steun en toeverlaat voor iedereen met liefdesverdriet en andere problemen. Zelf kreeg Loek ook behoorlijk wat te verwerken in haar leven. Hierover verschijnt haar autobiografische boek 'Een kusje op de ziel'. Ook komt de plebaan, de pastoor van de Sint-Janskathedraal: Geertjan van Rossem, langs. Hij komt over zijn werk vertellen. Boswachter André Donker is present en Janny van der Heijden komt praten over de laatst uitgezonden aflevering van Heel Holland Bakt. Tevens geeft zij een kijkje achter de schermen. Tot slot is er muzikaal spektakel van cabaretière Katinka Polderman.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Tom Beugelsdijk en Ferry Mingelen over hun Den Haag

We zijn met de toer op bezoek in Scheveningen en dus staat de uitzending in het teken van verschillende Hagenaren. Te gast zijn onder meer Tom Beugelsdijk, voetballer van ADO, Ferry Mingelen over zijn Den Haag en er is muziek van Renée van Wegberg als Liesbeth List. Beugelsdijk mag als Hagenaar van het Jaar natuurlijk niet ontbreken in Scheveningen, hij is erg geliefd in deze omgeving. Niet alleen vanwege zijn prestaties als verdediger bij ADO Den Haag maar ook door deze uitspraak: Rustagh! De voetballer vertelt over de reacties op die uitspraak en zijn rol in de stad. Voor Ferry Mingelen is het ook een thuiswedstrijd. De politiek commentator is geboren en getogen in Den Haag. Hij praat over zijn stad en natuurlijk gaat het ook over de formatie. De uitzending wordt muzikaal afgesloten door Renée van Wegberg. Zij speelt de hoofdrol in de musical Liesbeth.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Mijn missie

In het nieuwe MAX programma 'Mijn missie' worden veteranen die ooit voor onze vrijheid vochten, maar nu in anonimiteit leven, uit de schaduw gehaald. Documentairemaker Gijs Wanders en oud-marinier Arjan van Egmond zijn te gast. Verder schuift Inez Weski aan. Op 12 en 13 mei 2017 houdt ze een lezing in het Concertgebouw over de interactie tussen kunst een rechtsspraak. Ook Liesbeth Staats is te gast. Zij maakte de documentaire 'Het land van Marine' over de Franse partij Front National en Marine Le Pen. Op zondag 7 mei 2017 is de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen, wie zal de nieuwe president worden? Daarnaast zit ook Pierre van Hooijdonk aan tafel. Hij speelde lang voor Feyenoord en is nu ambassadeur van het EK voetbal voor vrouwen. Janny van der Heijden staat in de keuken. Ze maakt dit keer weer een heerlijk gerecht klaar. Het optreden wordt verzorgd door The Analogues.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor Max

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 1 tot en met 5 mei 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Voorstelling: Slippers

De gehele cast van de Nederlandse versie van de theaterhit 'Slippers' is te gast. Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman (Plien & Bianca), Peter van de Witte en Bas Hoeflaak (Droog Brood) vertellen over dit stuk. Trendwatcher Lieke Lamb is ook van de partij. Zij licht toe hoe het vieren van de vrijheid is veranderd in de loop van de jaren. In de keuken staat Sandra Ysbrandy. Sandra is gespecialiseerd in vintage cooking. Ze maakt zalm met rozemarijn en geroosterde groene asperges. Ook Jim Jansen, hoofdredacteur New Scientist, en Iris Sommer, hoogleraar psychologie, zijn te gast. Ze vertellen ons over het boek 'Ideeën die de wereld veranderen'. Tenslotte een fantastisch optreden van Guido’s Orchestra. Het beroemde symfonie-poporkest waarover MAX vanaf 13 mei 2017 een tweetal tv-specials uitzendt. Samen met hun vaste sopraansoliste Wendy Kokkelkoren zingen ze op deze Bevrijdingsdag onder meer het meeslepende 'We’ll meet again'!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Stichting Vluchteling

Meer dan 65 miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Voor deze mensen zet Stichting Vluchteling zich in, door het verlenen van onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Herman van Veen is te gast, hij werd geboren in de oorlog. Ook acteur Waldemar Torenstra schuift aan. Hij zet zich al jarenlang in voor Stichting Vluchteling. Hij bezocht een vluchtelingenkamp bij de door IS belegerde stad Mosul, in Irak. In deze uitzending ook het verhaal van Abdi, een ondernemer in Mosul. Hij had twee winkels, een goed inkomen en een fijn huis. Door de strijd en de bombardementen in Mosul is hij alles kwijt en leeft hij nu met zijn gezin in een tent. Het 8-jarige jongetje Hashem is gevlucht uit Syrië en woont al de helft van zijn leven in een vluchtelingenkamp in Irak. Hij weet niet beter, maar de oorlog die nu al 6 jaar duurt zit in zijn hoofd. Deze uitzending is mede mogelijk gemaakt door Stichting Vluchteling.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Sonja Barend

Sonja Barend is te gast! Onlangs verscheen van haar hand 'Je ziet mij nooit meer terug', een serie indringende memoires waar ze ingaat op het lot van haar vader en moeder gedurende de Tweede Wereldoorlog. Voormalig Amerika-correspondent Max Westerman schuift ook aan in de studio. Momenteel loopt zijn nieuwe televisiereeks 'Max Zoekt Rust', waarin we zien hoe hij zich verdiept in de kracht van hindoeïstische yoga en een ayurvedische levenswijze. Marien bioloog Michaël Laterveer kweekt in zijn aquarium in Utrecht haaien en roggen om ze later uit te zetten in de Noordzee. Annemarie Pronk staat in de keuken en we worden muzikaal verwend door zanger Flip Noorman.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

We hebben gekozen voor de mooiste, bijzonderste en meest meeslepende optredens van de vele die u de afgelopen maanden in ons programma voorbij hebt zien komen, óf misschien heeft gemist. U ziet onder andere de fantastische tributeband The Dutch Eagles, troubadour Frank Boeijen, Klubbb3 met Jan Smit, maar ook een swingende Joke Bruijs, hitzanger Jeroen van der Boom, chansonnier Sjors van der Panne met een heel bijzonder verjaardagslied voor Martine, en natuurlijk onze hoop voor het Eurovisie Songfestival, O’G3NE.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Joke Bruijs viert jubileum

Zangeres, actrice en comédienne Joke Bruijs is te gast. Ditmaal met een heel bijzondere reden: Joke zit dit jaar precies 50 jaar in het artiestenvak. We kijken alvast vooruit op deze feestelijke gebeurtenis met Joke én haar echtgenoot en bandleider Frits Landesbergen. Verder een gesprek met choreograaf Ed Wubbe. Inmiddels is hij ruim 25 jaar artistiek leider van het internationaal vermaarde Scapino Ballet. In de NTR-documentaire 'De Wereld van Wubbe' die onlangs werd uitgezonden konden we hem volgen tijdens zijn voorbereidingen voor de jubileumvoorstelling TING. Ook Justine Marcella schuift bij ons aan. Ze vertelt over het tijdschrift 'Vorsten' en wat daar deze week in staat. Voor deze editie sprak ze met verschillende mensen over Koning Willem Alexander. Reinier van den Berg komt dit keer ook langs. De meteoroloog praat ons bij over het klimaatprobleem. In de keuken staat Carola de Kanter. Ze maakt spring rolls met wasabimayonaise chilidip en kimchi.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 20 tot en met 24 maart 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: De hoeden van Koningin Beatrix

Beppie Melissen, Leny Breederveld, Raymonde de Kuyper en Joke Tjalsma zijn te gast. De actrices vormen samen de cast van de voorstelling 'Zwaar Metaal' die nu in de theaters te zien is. Michiel Borstlap is ook te gast en zal ook voor ons optreden! Hij heeft net een nieuw album uit met de naam 'Velvet' en is op tournee door Nederland. Na vijf jaar afwezigheid is het programma 'Hart in Aktie' weer terug op de televisie. Airen Mylene is de nieuwe presentatrice van dit SBS-programma. En komt hier alles over vertellen. Ook kunsthistoricus en conservator van Paleis het Loo Paul Rem is te gast. Hij vertelt over de tentoonstelling: 'Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix' die op Het Loo is geopend. In de keuken staat Annemarie Pronk, zij maakt een heerlijke penseetaart.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Songfestivallied O'G3NE

De actrice Renée Soutendijk is te gast. Op dit moment is ze in de theaters te bewonderen in een toneelbewerking van 'Twee Vrouwen'. Ook aan tafel: O'G3NE. In maart 2017 werd 'Lights and Shadows' aan de pers gepresenteerd. Dit is het nummer waarmee de zussen Nederland op het Eurovisie Songfestival gaan vertegenwoordigen. Ze brengen het nummer ook bij ons ten gehore. Verder is documentair fotografe Mariëlle van Uitert te gast. Ze bracht een bezoek aan de Iraakse stad Mosul die sinds 2014 in handen was van IS. Daar maakte ze een unieke fotoreportage. Met politiek commentator Ferry Mingelen praten we één dag voor de verkiezingen van 15 maart 2017 over de laatste ontwikkelingen op het Binnenhof. Hoe spannend gaat het worden? Vaste huisarts dokter Ted van Essen vertelt over het vernieuwde bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. En in de keuken topkok en specialist in duurzame vis Bart van Olphen. Hij maakt een bijzonder gerecht met garnalen.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Frank Lammers over PSV-musical

Acteur Frank Lammers is te gast. Hij vertelt over de PSV-musical 'Geheimen van De Herdgang' die hij gaat regisseren. Als uitgesproken fan van de Eindhovense club wil hij met deze voorstelling natuurlijk wél scoren! Met schrijver Tommy Wieringa spreken we over zijn pas verschenen boek 'De dood van Murat Idrissi'. De roman beschrijft het lot van een van de vele migranten die de overtocht van Noord-Afrika richting Europa niet overleefden. Verder is het op 8 maart 2017 Internationale Vrouwendag. Eva van Rijnberk en Devika Partiman er ook bij. Zij zijn van stichting Stem op een Vrouw en roepen op bewust te stemmen op een vrouw. Dit alles om de verhouding man-vrouw in de Tweede Kamer wat meer in balans te krijgen. Want op dit moment is die drie tegen één. Met Judith Kadee, directeur van Villa Mondriaan in Winterswijk, hebben we het over de kunstbeweging De Stijl. Deze stijl is precies 100 jaar geleden opgericht en daarom onderwerp van een grote tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag. Het is ook het Mondriaanjaar: wat maakt kunstenaar Piet Mondriaan tot hét icoon van De Stijl? Ook Hadewych Minis is te gast. Zij is in maart 2017 te zien in de nieuwe serie 'Zenith'. In de keuken tenslotte Heel Holland Bakt-winnares Annemarie Pronk: zij demonstreert hoe je rotiplaten maakt.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 20 tot en met 24 februari 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Nieuw boek Kluun

Schrijver Raymond van de Klundert, oftewel Kluun is te gast. Na het succes van zijn debuut Komt een vrouw bij de dokter, komt Kluun praten over zijn nieuwste boek: 'DJ'. Ook Anne Marie van Veen en longarts Wanda de Kanter zijn te gast. Anne Marie begon al jong met roken en heeft nu longkanker. Onlangs zette zij een unieke stap: ze deed aangifte tegen de tabaksindustrie. Wanda heeft de Vereniging Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde weten te overtuigen deze aanklacht tegen de tabaksfabrikanten financieel te steunen. Fotograaf Willemijn Kappers schuift ook aan. Met de expositie 'There Is No Difference' wil ze de overeenkomsten laten zien tussen Nederlanders en vluchtelingen. Francis Kuijk staat in de keuken. Zij laat zien hoe je komkommers kunt inmaken met diverse kruiden en smaken. Tenslotte treedt singer-songwriter Frank Boeijen voor ons op! Zijn nieuwe theatertour is net van start gegaan en binnenkort komt zijn verzamelalbum uit.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.