True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  

Tijd voor Max - Alle afleveringen

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Is Angela de Jong weer de slimste?

Willemijn Verkaik werd wereldberoemd met haar vertolking van de heks Elphaba in de musical Wicked en heeft nu net de première achter de rug van de Duitse versie van Ghost, waarin ze als Molly, rouwende weduwe van de bij een overval omgekomen Sam, de hoofdrol voor haar rekening neemt. Willemijn is voor één dagje over uit Berlijn en we zijn dan ook extra blij dat ze bij ons aanschuift en ook nog een nummer uit Ghost voor ons zingt. Verder: actrice en zangeres Maartje van de Wetering schittert vanaf 23 december samen met begeleidingsgroep Fuse op het Winterfeest in het Concertgebouw. Bij ons in de studio geven ze alvast een voorproefje. En het nieuwe seizoen van kennisquiz De Slimste Mens begint met een bijzondere strijd: oud-winnaars nemen het op tegen onbekende Nederlanders. Televisierecensente Angela de Jong won dit jaar de zomereditie van De Slimste Mens en keert nu dus terug. Wat gaat ze eraan doen om nog een keer te winnen?

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 4 tot en met 8 december.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Ellen ten Damme houdt van muziek uit het interbellum

Zangeres en actrice Ellen ten Damme zit middenin haar theatertour Paris-Berlin waarin ze samen met haar band muziek uit alle delen van Europa en uit verschillende decennia met elkaar verenigt in één wervelende show. Kurt Weill, Bertold Brecht en Edith Piaf, maar ook Brigitte Bardot en Yves Montand: alles komt voorbij in Paris-Berlin. Gelukkig heeft Ellen nu even de afslag naar Hilversum genomen en komt ze bij ons vertellen over wat haar zo aanspreekt in de muziek uit het interbellum. En uiteraard laten we haar niet gaan voordat ze iets uit haar show heeft laten horen. Verder: presentator Harm Edens en cabaretier en acteur Eric van Sauers zijn te gast. Beiden zijn al vanaf het begin betrokken bij het satirische programma Dit was het nieuws, dat na een onderbreking van 2 jaar vanaf 17 december weer te zien is bij AVROTROS. Eric staat daarnaast ook nog in het theater met De Lief en Leed Tour en daar zijn we ook benieuwd naar. En het borrelseizoen is echt aan de gang. En om voor nog meer gezelligheid te zorgen, maakt Robèrt van Beckhoven kaasvlinders in onze keuken.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Driewerf hoera voor Amalia!

Driewerf hoera! Amalia is jarig, ze is 14 jaar geworden. Met Paul Rem, conservator van Paleis Het Loo, praten we over de kroonprinses. Want gaat er nu iets veranderen nu ze weer een jaar ouder is en dus een jaar dichterbij haar 18e verjaardag? Verder: Valerio Zeno die ook in het nieuwe seizoen van de BNNVARA-serie Over mijn lijk weer een aantal jonge mensen volgt die ongeneeslijk ziek zijn en toch nog alles uit het leven proberen te halen. Wat doet dit met hem? En wie kent hem niet? Pietje Bell, de kwajongen die met een knipoog en zijn groep de Zwarte Hand kwajongensstreken uithaalde. Over de geestelijk vader van Pietje Bell, Chris van Abkoude, is nu een biografie verschenen. De schrijver is bij ons: Jan Maliepaard.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Slimme Harry Piekema

We ontvangen we acteur, regisseur en voormalig supermarktfiliaalhouder Harry Piekema: de film De Familie Slim is namelijk te zien in de bioscopen, een familiefilm over een uitvindersgezin dat toch niet slim genoeg blijkt om uit handen van een stel snode ontvoerders te blijven. Harry speelt hierin de rol van vader Fritz Slim, uitvinder van alledaagse zaken. Verder: televisiejournalist en filmmaker Renée Scheltema werkte samen met dochter Lisa jarenlang aan de documentaire Normal is Over, haar levenswerk waarin ze de relatie tussen geld, de verdeling van de welvaart, het uitputten van grondstoffen en klimaatverandering in beeld bracht. Twee dagen nadat de film was afgerond kwam haar dochter om bij een verkeersongeluk. Bij ons aan tafel vertelt Renée hoe ze met dit drama omgaat en waarom ze de problematiek uit de film nog altijd niet kan loslaten. En een swingend optreden van Claudia Robbens. Ze heeft nu eindelijk haar langverwachte debuutalbum uitgebracht, Who you want to be. Daarvan laat ze bij ons het prachtige titelnummer horen.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Saar Koningsberger en Sinterklaas reizen aan geen enkel huisje voorbij

O, kom er eens kijken: Henk Westbroek, voormalig politicus, radio- en televisiepresentator, zanger van de befaamde Nederlandstalige popgroep Het Goede Doel én verantwoordelijk voor de klassieker Sinterklaas, wie kent hem niet zit op deze 5 december heel toepasselijk bij ons aan tafel. Er is dan ook genoeg te vertellen, want niet alleen verscheen over hem onlangs de biografie Henk, waarin wordt teruggeblikt op de kleurrijke loopbaan van deze creatieve duizendpoot, ook komt een dag na Sinterklaas zijn nieuwe single uit en dat wordt meteen zijn laatste, want Henk vindt het op 65-jarige leeftijd wel welletjes. Bij ons treedt hij nog één keer op! Verder: actrice en presentatrice Saar Koningsberger is ambassadeur voor stichting Het Vergeten Kind die zich inzet voor kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Dit jaar organiseerde de stichting de Sint Express Tour, waarbij een speciale NS-trein kinderen oppikte om Sint en Piet te ontmoeten. Saar reisde mee en vertelt bij ons hoe dat was. En presentator en van origine psycholoog Pieter Hulst presenteert de nieuwe VPRO-serie Wetenschap havermoutpap, waarin hij op zoek gaat naar de beweegredenen achter ons gedrag. Op basis van wetenschappelijk onderzoek maar ook met de nodige humor probeert hij deze week de vraag te beantwoorden waarom we zo graag gelukkig willen worden. En kun je dat geluksgevoel zelf beïnvloeden? Pieter is bij ons om alvast een tipje van de sluier op te lichten maar hij is niet alléén: zijn vader, acteur Kees Hulst, die de hoofdrol speelt in de populaire MAX-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen, schuift ook bij ons aan.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Anita Meyer nog altijd aan de top

Zangeres Anita Meyer staat in Nederland al meer dan dertig jaar aan de top en beleefde in de jaren '80 en '90 ongekende successen. Dat Anita nog steeds tot de populairste artiesten van ons land behoort blijkt wel uit het feit dat ze binnenkort samen met een aantal andere sterren zal schitteren tijdens het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome. Bij ons aan tafelen blikt terug op haar prachtige carrière en begeleid door een liveband treedt ze natuurlijk ook voor ons op. Verder: schrijver Tommy Wieringa komt vertellen over zijn nieuwste boek De heilige Rita, waarmee hij terugkeert naar het Twentse platteland waar hij is opgegroeid, een krimpregio waar iedereen wegtrekt behalve de ‘hopeloze gevallen’: zij vinden troost in de armen van Rita, de Thaise prostituee. En boswachter André Donker heeft het over de vele uitkijktorens die door Natuurmonumenten in heel Nederland zijn aangelegd en waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de fraaiste natuurgebieden. Binnenkort komt er in De Onlanden, op de grens tussen Groningen en Drenthe, weer eentje bij.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 27 november tot en met 1 december.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Hoe lang douche jij per dag? Prinses Laurentien daagt je uit water te besparen.

Topsnowboarder Bibian Mentel kreeg voor de negende keer kanker en schreef er een boek over: 'Kut kanker!' Verder: Derk Bolt reisde voor Spoorloos jarenlang door Colombia. Maar in juni 2017 gaat het mis: samen met cameraman Eugenio Follender word hij ontvoerd door marxistische rebellen. Hierover schreef hij een boek. En Prinses Laurentien is ambassadeur van de 4e WaterSpaarders-dag. Een beweging die mensen uitdaagt om niet langer dan 5 minuten te douchen.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Mozart in première

Jeroen van Inkel verhuist van Radio Veronica naar MAX! Vanaf 2 januari zal hij elke ochtend te horen zijn op NPO Radio 5 in zijn eigen ochtendprogramma. Bij ons vertelt hij hoe het zo is gekomen en misschien weet hij ook al wat het allereerste plaatje wordt. Nog meer muziek, want op 10 december gaat in Antwerpen Mozart de Musical in première, een voorstelling over het leven van de wereldberoemde Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart. Wij ontvangen de Belgische musicalacteur Ruben van Keer, die de titelrol voor zijn rekening neemt, en de Nederlandse zangeres, danseres en actrice Piek van der Kaaden, die in de huid kruipt van Mozarts grote liefde Constanze. We horen van hen hoe ze zich inleven in hun personages en Ruben zingt voor ons één van de nummers uit de musical. En de pepernoten vliegen ons weer om de oren. Je kunt ze kopen, maar het is ook leuk om al dat typische Sinterklaaslekkers zelf te maken. Anne-Marij de Koning, als leerling van Meester Patissier Robèrt van Beckhoven gespecialiseerd in taarten en koekjes, schreef het boek Strooigoed vol recepten die de donkere decembermaand flink kunnen opvrolijken. Ze gaat bij ons iets uit haar boek maken.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Maarten van Rossem als filmrecensent

Maarten van Rossem is te gast. De historicus en televisiepersoonlijkheid is voor deze gelegenheid ook filmrecensent, want speciaal voor ons bekeek hij alvast de splinternieuwe animatiefilm Coco die komende woensdag in Nederland in première gaat en die gemaakt is door Pixar Animation Studios, een afdeling binnen Disney waar Maarten ondanks zijn kritiek op de Amerikaanse cultuur groot fan van is. Coco is een kleurrijk muzikaal spektakel waarin te zien is hoe de Mexicaanse Miguel samen met hond Dante op avontuur gaat in het dodenrijk. We zijn benieuwd hoeveel sterren Maarten vandaag uitdeelt! Ook aan tafel de musicalacteurs Stanley Burleson en Freek Bartels, zij zijn beiden te zien in de swingende show From Sammy with love die deze week in het DeLaMar Theater in première gaat. From Sammy with love vertelt het verhaal van het bewogen leven van top-entertainer Sammy Davis jr. die in het door rassenrellen verscheurde Amerika van de jaren ’60 zijn populariteit inzette gebruikte om de rechten van Afro-Amerikanen te verbeteren. De musical zit vol legendarische Sammy Davis-nummers waarvan Stanley en Freek bij ons natuurlijk ook iets laten horen. En boswachter André Donker neemt voor ons een kijkje in een Duits wolvenpark en laat daar mooie beelden van zien: nu de wolf ook in ons land steeds vaker opduikt is het goed om te weten hoe dit dier jaagt en waarop.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 20 tot en met 24 november.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Hoe is het om de zoon van Annie M.G. Schmidt te zijn?

Acteur, zanger en danser William Spaaij speelt Flip van Duijn, de zoon van Annie M.G. Schmidt, in de musical Was getekend, Annie M.G.. Hoe was het om de legendarische maar niet altijd even gemakkelijke schrijfster als moeder te hebben en lukt het William om de tot dusver wat op de achtergrond gebleven Flip meer profiel te geven? Het antwoord krijgen we niet alleen van William, maar ook van de echte Flip van Duijn. Want beiden zijn bij ons te gast. Verder: de vader van emeritus hoogleraar biochemie André Schram bracht tijdens de Tweede Wereldoorlog drie jaar door in het kamp Fukuoka-2 bij de Japanse stad Nagasaki. Het waren zware jaren waar hij later nauwelijks over sprak. Zoon André was in 2015 betrokken bij de oprichting van het monument in Nagasaki dat bedoeld is om alle slachtoffers van het kamp te herdenken en waaraan prinses Laurentien donderdag een bezoek brengt. Bij ons vertelt André hoe dit gedenkteken hem heeft geholpen in zijn persoonlijke verwerkingsproces. En zangeres Jacqueline Govaert was jarenlang frontvrouw van de populaire popband Krezip. Een optreden op Pinkpop in 2000 betekende de definitieve doorbraak en jarenlang scoorde Krezip hit na hit. Krezip is alweer een tijdje gestopt, maar Jacqueline heeft inmiddels haar derde soloalbum uitgebracht: Lighthearted Years. Op dat album blikt ze voor het eerst terug op haar tijd met Krezip. Bij ons aan tafel vertelt ze waarom ze dat eerder niet deed en nu wel.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Beste zeilster van de wereld

Zanger, muzikant en podiumkunstenaar Herman van Veen is bij ons te gast. Herman staat deze weken in zijn geliefde Carré met de voorstelling Vallen of Springen. Een optreden dat elke avond anders kan uitpakken omdat de inmiddels 72-jarig artiest in zijn anekdotes niet alleen put uit zijn rijke schat aan herinneringen, maar er ook zaken uit de actualiteit doorheen vlecht. Bij ons vertelt hij behalve over deze voorstelling ook over zijn betrokkenheid bij De Radiodagen, een theaterconcert in de vorm van een radio-uitzending, met Nederlandstalige liedjes uit de oude doos. En uiteraard treedt Herman voor ons op. Verder: ook zeilster Marit Bouwmeester komt bij ons langs. Ze werd olympisch kampioene in Rio, is in het bezit van zowel de Europese als de wereldtitel en werd onlangs door de internationale zeilfederatie uitgeroepen tot de beste vrouwelijke zeiler ter wereld. Heeft ze nu alles bereikt waar ze ooit van droomde? En we praten met een van de makers van de VPRO-podcastserie Bob. Een podcast, we horen sommige mensen denken: wat is dat? Het is een soort radioprogramma dat te beluisteren is op je telefoon, iPod of computer. Bob is als eerste Europese podcast in première gegaan op het IDFA en is zes weken lang elke vrijdag te volgen op iTunes en vpro.nl/bob. Bob gaat over de geheime jeugdliefde van de 84-jarige dementerende Elisa die beweert ook een kind van hem te hebben gekregen. Bestaan Bob en het kind echt of alleen in de fantasie van een dementerende vrouw? Janny van der Heijden staat in de keuken. Met haar blikken we terug op haar ontmoeting met de wereldberoemde kok Yotam Ottolenghi. En Janny zet natuurlijk in onze studio weer iets lekkers op tafel!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Neeskens de wereldvoetballer

Tino Martin komt bij ons langs! De Nederlandstalige zanger viert momenteel ongekende triomfen: hij is bezig met een zeer succesvolle toer en zijn concerten in Carré en het AFAS Circustheater in januari 2018 waren in recordtijd uitverkocht. Een mooi moment om samen met hem eens even terug te kijken op zijn carrière tot nu toe en alvast een voorschotje te nemen op wat er voor hem op muzikaal gebied nog allemaal aan zit te komen. Verder: voormalig topvoetballer Johan Neeskens gold bij alle clubs waar hij ooit speelde als dé publiekslieveling: of het nu bij Ajax was, bij het Nederlands elftal of in Camp Nou van FC Barcelona, de naam van Neeskens galmde door het stadion. Gedragen door dat enthousiasme rende de voetballer nog harder, tackelde hij nog fanatieker en kopte hij nog beter. Over de prachtige carrière en vele successen van Johan Neeskens schreef sportjournalist Jaap Visser het boek Wereldvoetballer, en samen met Johan zelf is hij bij ons te gast. En showbizfotograaf William Rutten begon al op zijn twaalfde met fotograferen en kreeg de afgelopen decennia zo ongeveer alle nationale en internationale artiesten voor zijn camera. In zijn boek PicStory verhaalt hij over zijn meest hilarische backstage belevenissen en overige avonturen in de entertainmentwereld en dat natuurlijk aan de hand van zijn mooiste foto’s. We bladeren samen met William door zijn fotografisch geheugen.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Het goede jaar van Paul de Munnik

Acteur en zanger Paul de Munnik kennen we natuurlijk nog als de helft van het voormalige duo Acda en De Munnik, maar inmiddels weet hij ook met eigen werk een groot publiek aan te spreken. Na zijn eerste succesvolle solo-album Nieuw verschijnt nu zijn tweede, Goed Jaar, maar wel in etappes: de eerste vier nummers zijn inmiddels klaar om de wereld te veroveren! Bij ons vertelt Paul over zijn muzikale plannen en andere bezigheden, en natuurlijk treedt hij voor ons op met een van zijn nieuwe songs. Verder: Pam van der Veen en Albert Wiglema schreven het boek Wonderjaren, over de opwindende jaren '80 en '90 van de vorige eeuw toen met de walkman, cassetterecorder en fax het toppunt van technologie wel zo'n beetje leek te zijn bereikt. Technostalgie noemen Pam en Albert het gevoel dat ons nu bekruipt bij het zien van deze prehistorische apparatuur die ons dagelijks leven evengoed drastisch veranderde. Waaraan bewaren zij zelf de warmste herinneringen? En Simone Weimans en Stine Jensen doen mee aan Wie is de Mol, we proberen natuurlijk een hint te krijgen. Verder bespreken we met Simone hoe het bevalt als vaste presentator van Met Het Oog Op Morgen en ze neemt haar moeder en zus mee naar de studio. Met Stine praten we over het boek De Opvoeders dat ze samen met Frank Meesters schreef.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Julian Velard en zijn grootste fan Gerard Ekdom

Julian Velard treedt bij ons en zijn grootste fan, Gerard Ekdom, schuift aan om te vertellen over wat hij zo leuk vindt aan de Amerikaanse singer-songwriter. En we kijken met de DJ vooruit naar de Top 2000, want de stembussen gaan bijna open en Gerard heeft de eer om de lijst der lijsten deels te presenteren op NPO Radio 2. Verder: In de tragikomische theatervoorstelling Gouwe Pinda’s slijten drie Indische zussen van in de zeventig hun dagen in een serviceflat. De zussen worden gespeeld door drie actrices waarbij zelf ook Indisch bloed door de aderen stroomt: Bodil de la Parra, Nadja Hüpscher en Esther Scheldwacht. Zij komen bij ons lang. En hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell is er weer om een voedingsmisverstand de wereld uit te helpen. Je ziet ze overal liggen, bij het tankstation, de kiosk op het station en aan de kassa bij de supermarkt: het gezonde tussendoortje. Maar hoe gezond zijn die tussendoortjes eigenlijk?

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Ben Cramer is nog lang niet uitgezongen

Presentator, zanger en cabaretier Paul de Leeuw maakt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Oude Luxor Theater in Rotterdam een speciale voorstelling: Defileeuw. In datzelfde Oude Luxor ontvangt Paul op 5 december niemand minder dan Sinterklaas, voor het speciale programma Sint & De Leeuw. Tevens gaat hij het Knoop Gala presenteren, de zevende editie alweer. Genoeg om over te praten dus. In de studio brengt hij ook nogeen prachtig nummer van theatergrootheid Toon Hermans, zijn grote voorbeeld, ten gehore. Verder: ook Ben Cramer schuift bij ons aan, en niet zonder reden. Hij zit dit jaar maar liefst vijftig jaar in het artiestenvak en zijn langverwachte biografie is verschenen. De zanger en musicalster is nog lang niet uitgezongen en dat demonstreert hij bij ons met zijn mooie Dit is jouw lied. En de Vlaamse Pascale Naessens, voormalig model en tegenwoordig vooral het boegbeeld van de pure en gezonde voeding komt bij ons langs. Pascale heeft inmiddels meerdere kookboeken op haar naam staan en geldt als de best verkopende auteur van België. Haar nieuwste boek, Puur Pascale 2, is net uit en daarover komt ze uitgebreid vertellen.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Thomas Acda heeft het druk

Zanger en acteur Thomas Acda heeft het maar druk: sinds kort draait de door hem geregisseerde film Oh Baby in de bioscopen, en daarnaast speelt hij de hoofdrol in de musicalklassieker Fiddler on the roof, in Nederland ook bekend als Anatevka. Hij komt samen met actrice Hanna van Vliet bij ons langs. Zij speelt zowel in de film als het theaterstuk een belangrijke rol. Verder: schrijver en muzikant Ernst Jansz zit bij ons aan tafel. De voormalige zanger en oprichter van Nederpopband Doe Maar schreef de autobiografische roman De Neerkant over zijn hippiebestaan in het Brabantse dorpje Neerkant waar hij eind jaren ’60 neerstreek en samen met de leden van de band CCC Inc. een commune begon. Een roerige tijd, zeker toen de boerderij waar Ernst in Neerkant woonde tijdens de Doe Maar-hype een waar bedevaartsoord werd voor uitzinnige fans. Bij ons haalt hij herinneringen op aan die bizarre periode. En onze boswachter André Donker is op sporenonderzoek geweest in de bossen en duinen. Hij komt bij ons vertellen wat het onderzoek heeft opgeleverd.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 6 tot en met 10 november.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Erica gaat weer op reis

Het nieuwe seizoen van 'Erica op Reis' staat op het punt van beginnen. Dit keer bezoekt ze Vietnam en China. Aan onze tafel praat ze over de reizen en wat de kijkers kunnen verwachten van de twee afleveringen. Verder: de studio zit goed vol dankzij het International Symphony Orchestra Lviv en The New Romanian Choir. Onder leiding van Raymond Janssen laten ze het nummer 'O Fortuna' uit 'Carmina Burana' horen. De dirigent speelt dit stuk al sinds zijn achttiende en vertelt wat het zo bijzonder maakt. En een dag nadat bekend is gemaakt wie er dit jaar vandoor gaat met de prijs 'Het Gouden Kookboek' komt de winnaar bij ons langs. Nog meer koken: Robèrt van Beckhoven gaat aan de slag met karamel.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: De mooie kanten van mantelzorg

Een op de zes Nederlanders combineert een baan met de zorg voor een naaste. En hoe zwaar het ook kan zijn, mantelzorg heeft ook heel veel mooie kanten. Op de Dag van de Mantelzorg, onthult Antje Monteiro voor alle mantelzorgers een bijzonder mozaiek. Samen met mantelzorger Anissa Mentink komt ze vertellen over het mozaïek, wat de mantelzorg voor hun eigen levens betekent en natuurlijk ook de mooie momenten die ze hebben meegemaakt. Verder: Maartje Wegdam en Ariadne Asimakopoulos werkten jarenlang aan de documentaire 'No place for a rebel' over de Oegandese kindsoldaat Opono. De film won al diverse prijzen op internationale fimfestivals en is nu ook te zien in verschillende filmhuizen en bioscopen. De makers schuiven bij ons aan. En de introverte mens krijgt steeds meer een stem. Denk aan David Bowie, Barack Obama en Angela Merkel. Dat is de conclusie van introvert Liesbeth Smit, ze schreef over dit fenomeen het boek 'Ik moet nog even kijken of ik kan'. Hoe dit precies zit, legt ze aan ons uit.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: De verlanglijst van Twan Huys

Het herfstseizoen van College Tour gaat binnenkort van start. In de NTR-programmareeks ontvangt Twan Huys interessante binnen- en buitenlandse gasten in een zaal vol studenten, die ook een duit in het zakje mogen doen. Met Twan blikken Sybrand en Martine terug op spraakmakende momenten uit het afgelopen seizoen. En wie staan er nog op het verlanglijstje van Twan? Verder: het nieuwe seizoen van Met het Mes op Tafel is net begonnen. Het programma dat al twintig jaar bestaat, wordt nu voor het vijfde seizoen gepresenteerd door Herman van der Zandt. Hij schuift aan om te vertellen hoe hij de kandidaten ditmaal uit de tent probeert te lokken. En Frederique Spigt is weer door het land aan het toeren met haar muziekvoorstelling The Road. Voor de voorstelling heeft ze haar favoriete muziek over onderweg zijn, reizen, vertrekken, heimwee en naar huis terugkeren verzameld. Natuurlijk laat ze ook een nummer horen.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Improviserende Cor Bakker

Cor Bakker gaat improviseren. Eind november staat hij drie avonden achter elkaar in het theater met een blinddoek om. Hij ontvangt iedere avond een topzanger of zangeres en zal hem of haar op improvisatievermogen de rest van de avond begeleiden tijdens een concert. Wij geven daar natuurlijk graag een voorproefje van, dus mag hij geblinddoekt raden met wie hij in onze studio gaat optreden. Verder: Kathleen Aerts, bekend als voormalig zangeres van K3, is nu je fulltime mantelzorger voor haar moeder. Tien jaar geleden kreeg haar moeder, nog maar begin 50, Alzheimer. De zangeres besloot met haar gezin en moeder naar Zuid-Afrika te verhuizen. Daar zorgt ze dus voor haar moeder en dat zorgde weer voor inspiratie voor het schrijven van het kinderboek Lilly en Max in de wereld van Oma. En Ted van Essen gaat het hebben over de campagne die het ministerie van Volksgezondheid pas heeft gehouden om onder ruim 1,2 miljoen huishoudens jodiumtabletten te verspreiden. Onze vaste huisarts legt bijvoorbeeld uit wat de tabletten doen en waarom niet iedereen in Nederland ze krijgt.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Het Gouden Kookboek van 2017

Salo Muller masseerde tussen 1957 en 1972 alle spelers van het grote Ajax. Over die jaren is nu het boek verschenen 'Mijn Ajaxjaren'. Bij ons aan tafel praat hij over het boek en deel de verzorger een aantal opvallende anekdotes. Verder: in het programma 'Hunted' slaan twaalf gewone Nederlanders op de vlucht om drie weken uit handen te blijven van een speciale opsporingsdienst. Jobien Berkouwer werkte jaren als profiler bij de politie, waar ze zonder de dader te kennen persoonlijkheidskenmerken probeerde af te leiden uit gedrag en communicatie. De kennis zet ze nu in voor het televisieprogramma. En Janny van der Heijden staat in de keuken. Daar gaat ze niet alleen koken, maar ze bespreekt ook de genomineerden van Het Gouden Kookboek 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 30 oktober tot en met 3 november.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Vrijheid voor Marjolein Keuning

Marjolein Keuning was negen jaar lang te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden, maar ze stopte daar omdat ze het tijd vond voor iets anders. Dat anders is een solovoorstelling. We bespreken met haar hoe het is om weg te zijn bij de soap en wat ze doet met de vrijheid die ze nu heeft. Verder: Geert-Jan en Carry Knoops leerden elkaar tijdens het werk kennen. Het echtpaar werkt inmiddels samen voor het programma Onschuldig, waarin ze het opnemen voor onschuldig veroordeelden. Bij ons in de studio vertelt Geert-Jan over de nieuwste aflevering van het programma, die staat in het teken van de Showbizzmoord uit 1984. En Justine Marcella heeft een nieuwe reeks mini-biografieën geschreven over de koninklijke familie. De hoofdredacteur van Vorsten deelt met ons een opvallende anekdote over de studententijd van Koning Willem-Alexander en vertelt wat we van de volgende twee delen kunnen verwachten, die gaan over Koningin Máxima en de prinsesjes.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Haagse Chic

Ferry Mingelen praat ons bij over het nieuwe kabinet. Na twee dagen van debat heeft de coalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie duidelijk kunnen maken wat het wil bereiken en alle oppositiepartijen hebben laten weten wat ze daarvan vinden. Verder: het is nog altijd onrustig in Catalonië. Journalist Edwin Winkels en werkt er al meer dan dertig jaar, Catalaanse Silvia Torner woont ongeveer even lang in Nederland. Ze zijn net terug uit de regio waar wordt gestreden voor onafhankelijkheid. Met de Nederlandse Catalanen of Catalaanse Nederlanders bespreken we de situatie. En in het Gemeentemuseum Den Haag opent de tentoonstelling 'Haagse Chic' ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van juweliershuis Steltman. Een van hun trouwste klanten is de koninklijke familie. Madelief Hohé, conservator bij het museum, geeft ons alvast een voorproefje.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Borstkanker bij mannen, West Side Story

Borstkanker is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. Maar ook mannen kunnen deze ziekte krijgen. Jaarlijks wordt het bij 100 mannen vastgesteld. Bij Lex Coesèl werd 4 jaar geleden borstkanker vastgesteld. Inmiddels is hij genezen. Lex vertelt zijn verhaal. Verder: ‘In Holland staat een kerk’ is een muzikale tv-special die op 31 oktober wordt uitgezonden. Het programma laat zien wat 500 jaar protestantisme ons land heeft gebracht en hoe onze cultuur hierdoor is gevormd. Andries Knevel licht een tipje van de sluier. En: de Broadwayproductie van West Side Story komt speciaal vanuit Parijs naar Tijd voor MAX om op te treden.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Alissa Rees op Dutch Design Week, Joan Veldkamp

Op haar 19e belandde Alissa Rees met acute leukemie in het ziekenhuis. Nu, 6 jaar later, is ze afgestudeerd ontwerpster/concept designer. De tijd die ze in het ziekenhuis doorbracht werd de inspiratiebron voor de haar ontwerpen die deze week te zien zijn tijdens de Dutch Design Week. Debby Petter staat in het theater met de monoloog 'In Mijn Hoofd'. Ze speelt een vrouw die vertelt over haar man, hij liegt. Het gaat niet om leugentjes om bestwil. Nee, echt het grote werk, zijn halve leven blijkt uit leugens te bestaan. Verder: Joan Veldkamp was correspondent in China, daar is momenteel van alles aan de hand. Joan legt uit hoe dat zit. En de nieuwe single van Tommie Christiaan is uit: 'Alles wat ik voor me zag.' Hij hoopt dat het net zo'n grote hit gaat worden als 'Barcelona'.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.