True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

Tijd voor Max - Alle afleveringen

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Diner met het koningspaar

Op vrijdag 28 april 2017 is het de dag waarop 150 uitverkoren Nederlanders samen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima genieten van een feestelijk diner. Lizet Kruyff vertelt alles over koninklijke diners. Ook hebben we nog een optreden van singer-songwriter Elske DeWall, die tijdens The Passion dit jaar de rol van Maria speelde. Bij ons zingt ze, net als tijdens dat paasevenement, het prachtige 'Heb het leven lief'! Micky Hoogendijk is ook te gast. Haar foto's zijn te zien in een nieuwe museale overzichtstentoonstelling ‘Through the Eyes of Others’. Hierin is een overzicht van portretten te zien die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen. Verder schuift ook Michiel de Zeeuw aan. Deze interieurarchitect en presentator is te zien in een nieuw televisieprogramma 'Bekende huizen' en vertelt ons daar alles over. Schoonmaakgoeroe Emile Bode heeft weer een handige huishoudtip waar u uw voordeel mee kunt doen. In de keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Hij maakt voor ons dit keer weer iets heerlijks klaar.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Koningsdag bij Tijd voor MAX (deel 2)

Zanger én Oranjefan Frans Bauer schuift aan en komt uiteraard ook optreden. Koen Willekes is te gast, hij is een van de 150 uitverkorenen die te gast mag zijn bij het diner van de koning. Hoe bereidt hij zich voor op deze dag? Paul Rem mag ook niet ontbreken, hij heeft een aantal mooie anekdotes over Paleis Soestdijk. Koningshuisdeskundige Jeroen Snel was aanwezig bij de feestelijkheden in Tilburg. En vertelt alles over deze koninklijke dag. De Vlaamse Marlène de Wouters stond deze Koningsdag langs de koninklijke route in Tilburg en brengt verslag uit bij ons. Ook haar NOS-collega Siham Raijoul is te gast. Modejournaliste Josine Droogendijk geeft deskundig commentaar bij de kledingkeuzes van Máxima, Laurentien en Marilène. Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten schuift op ook graag aan. Zowel Janny van der Heijden als Robèrt van Beckhoven maken een gerecht met een koninklijke twist. Dan is er ook nog een optreden van de Fanfare ‘Bereden Wapens’ van de Koninklijke Landmacht: zij spelen onder meer de Emma Fanfare.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Jon van Eerd als componist

Jon van Eerd is te gast. Voor de voorstelling 'Eisler On The Go' kruipt hij in de huid van de Duitse componist Hanns Eisler. In 1938 ontvlucht hij nazi-Duitsland om vervolgens in de VS van communistische sympathieën te worden verdacht. Hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell schuift ook weer aan. Over soja-producten doen veel verhalen de ronde. Volgens de één is het een bron van gezonde voedingsstoffen, volgens de ander een product vol hormonen. Jaap geeft ons uitleg hierover. Het Rosa Spierhuis is een woon- werkgemeenschap voor kunstenaars op leeftijd. Ze gaan verhuizen en om aandacht voor deze bijzondere plek te vragen is er een campagne gelanceerd waarin jonge kunstenaars een eerbetoon brengen aan voormalig bewoners. Fotograaf Fauve Bouwman vertelt hierover. De van oorsprong Australische Francis Kuijk staat in de keuken en maakt een werelds gerecht klaar.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor Max

Frits Barend komt langs. Hij vertelt onder andere over het unieke hardloopevenement dat in Amsterdam zal plaatsvinden ter gelegenheid van de 70ste geboortedag van voetbalicoon Johan Cruijff, de Cruyff Foundation 14K Run. Ook kunstenares Nikki Genee is te gast. Zij maakte twee grote Cruijff-schilderijen waarvan de opbrengst voor de helft naar de Cruyff Foundation gaat. Theatermaker en actrice Anousha Nzume schreef het boek 'Hallo witte mensen', over ‘het witte privilege’ en andere vormen van racisme. Anousha wil witte mensen leren om te gaan met hun witte fragiliteit tussen de steeds mondiger wordende niet-witte mensen. Bij ons aan tafel vertelt ze waarom dat nodig is. Berget Lewis is er ook dit keer. Ze is nu bezig met haar tour 'Discover Berget Lewis'. Op 25 april 2017 is het Wereld Malariadag. Vaste huisarts dokter Ted van Essen vertelt over deze ernstige infectieziekte die jaarlijks zo’n half miljoen slachtoffers eist en waarvoor nog altijd geen vaccin bestaat. In de keuken staat ditmaal topkok Antoine Hermans die zichzelf weer eens overtreft met een waar culinair hoogstandje!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Lucille Werner presenteert Mis(s)verkiezing

Lucille Werner keert na 10 jaar het destijds spraakmakende programma de 'Mis(s)verkiezing' weer terug op de televisie. Waarom vindt zij het belangrijk dat vrouwen, mooi, maar met een lichamelijke handicap, het tegen elkaar opnemen in een strijd om de titel Mis(s) 2017? Nijmegenaar Peter Will was een overtuigd verzetsstrijder die in 1945 omkwam tijdens een transport richting vernietigingskamp Bergen-Belsen. Hij ligt begraven op het Nationaal Ereveld Loenen, waar op 1 mei een bijzondere plechtigheid ter nagedachtenis aan de slachtoffers wordt gehouden. Kleindochter Mirjam Will zal daarbij aanwezig zijn. In Tijd voor MAX vertelt zij over de gevolgen die het werk in het verzet op het gezin van haar opa heeft gehad. René van Kooten zorgt voor het optreden dit keer. In de keuken tenslotte culinair expert Janny van der Heijden, die zoals altijd weer iets heerlijks voor ons klaarmaakt.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 17 tot en met 21 april 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Prince

Op vrijdag 21 april 2017 is het precies een jaar geleden dat wereldster Prince Rogers Nelson, beter bekend onder zijn artiestennaam Prince, overleed. De zussen Suzanne en Monique Klemann stonden met hun band Loïs Lane in 1990 in het voorprogramma van zijn Europese tour en zijn bij ons te gast om herinneringen op te halen aan het muzikale fenomeen. Bioloog en apenkenner Patrick van Veen vertelt over de rol die geur speelt in de apenwereld. Apen voelen zich onderling tot elkaar aangetrokken door bepaalde geuren, maar hoe vinden ze eigenlijk dat mensen ruiken? En kunnen ze parfum ook waarderen? Marc van der Linden schuift ook aan dit keer. Koning Willem Alexander wordt 27 april 2017 50 jaar. Marc brengt voor deze gelegenheid een special uit: ‘WA50 Portret Van De Koning’. Vergeet de Oranje Tompouche en Oranjebitter. Dé trend van 2017 is de Koningsbonbon. Chocolatier Dries Michels en Patissier Paul van Riel hebben dit bedacht. In de keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Hij maakt cakejes van witte chocolade.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Kijkje bij Paleis Soestdijk

Nance Coolen is te gast. Het nieuwe seizoen van RTL Woonmagazine is van start gegaan en dat betekent dat Nance ons weer kennis laat maken met de nieuwste woontrends en de spannendste interieurmetamorfoses. Ook Paul Rem schuift aan. Als conservator van Paleis Het Loo is hij natuurlijk kind aan huis in dat paleis, maar Paul weet ook heel veel over Paleis Soestdijk te vertellen. In de aanloop naar Koningsdag, wanneer wij vanaf Soestdijk uitzenden, hebben we met hem alvast een kijkje genomen in het oude paleis. Suzan Schuttelaar is een van de portretschilders van wie het werk op Soestdijk te bewonderen is. Ook zij komt langs in de studio. Ook acteur Matthijs van de Sande Bakhuyzen komt langs. Hij is te zien in de romantische komedie 'Voor elkaar gemaakt'. Mattijs speelt Felix die door een noodlottig ongeluk onvruchtbaar wordt en daarna alles op alles zet om toch vader te worden. Tjindjara Metschendorp speelt samen met pianist Steven Aswin het titelnummer van de speelfilm 'Voor elkaar gemaakt'. In de keuken staat de ambachtelijk slager Gertjan Kiers. Hij schreef de 'Vleesbijbel', naar eigen zeggen hét naslagwerk voor de vleesliefhebber.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Mies Bouwman

Mies Bouwman is te gast. Het boek 'Gewoon Mies', met daarin haar 50 leukste, opvallendste en mooiste columns, is onlangs uitgekomen. De eerste bevrijdingskinderen werden in 1945 in Limburg geboren. Een zeventigtal daarvan had een donkere huidskleur, omdat hun biologische vaders zwarte Amerikaanse militairen waren. Deze zwarte Amerikanen werden door de Limburgers als bevrijders omarmd, maar de acceptatie van de kinderen die ze verwekten verliep minder vlekkeloos. Mieke Kirkels schreef een boek over hun geschiedenis, 'Kinderen van zwarte bevrijders', zij zit bij ons aan tafel. Evenals Ed Moody, een van deze inmiddels oudere nazaten die van zijn moeder weinig informatie kreeg over zijn vader. De 23-jarige Kimberley Bos heeft één doel: de allerbeste skeleton-atlete ter wereld te worden. Maar wat is skeleton eigenlijk? Kimberley legt het uit in de studio. Wetenschapsjournaliste Anna Gimbrère vertelt over wat onderzoekers allemaal uit de kast moeten halen om dieren te leren begrijpen. In de keuken staat Annemarie Pronk, zij leert ons hoe je Oudhollands snoep kunt maken, leuk voor op de vrijmarkt op Koningsdag!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

We hebben gekozen voor de mooiste, bijzonderste en meest meeslepende optredens van de vele die u de afgelopen maanden in ons programma voorbij hebt zien komen, óf misschien heeft gemist. U ziet onder andere de fantastische tributeband The Dutch Eagles, troubadour Frank Boeijen, Klubbb3 met Jan Smit, maar ook een swingende Joke Bruijs, hitzanger Jeroen van der Boom, chansonnier Sjors van der Panne met een heel bijzonder verjaardagslied voor Martine, en natuurlijk onze hoop voor het Eurovisie Songfestival, O’G3NE.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 10 tot en met 14 april 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Joke Bruijs viert jubileum

Zangeres, actrice en comédienne Joke Bruijs is te gast. Ditmaal met een heel bijzondere reden: Joke zit dit jaar precies 50 jaar in het artiestenvak. We kijken alvast vooruit op deze feestelijke gebeurtenis met Joke én haar echtgenoot en bandleider Frits Landesbergen. Verder een gesprek met choreograaf Ed Wubbe. Inmiddels is hij ruim 25 jaar artistiek leider van het internationaal vermaarde Scapino Ballet. In de NTR-documentaire 'De Wereld van Wubbe' die onlangs werd uitgezonden konden we hem volgen tijdens zijn voorbereidingen voor de jubileumvoorstelling TING. Ook Justine Marcella schuift bij ons aan. Ze vertelt over het tijdschrift 'Vorsten' en wat daar deze week in staat. Voor deze editie sprak ze met verschillende mensen over Koning Willem Alexander. Reinier van den Berg komt dit keer ook langs. De meteoroloog praat ons bij over het klimaatprobleem. In de keuken staat Carola de Kanter. Ze maakt spring rolls met wasabimayonaise chilidip en kimchi.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 20 tot en met 24 maart 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: De hoeden van Koningin Beatrix

Beppie Melissen, Leny Breederveld, Raymonde de Kuyper en Joke Tjalsma zijn te gast. De actrices vormen samen de cast van de voorstelling 'Zwaar Metaal' die nu in de theaters te zien is. Michiel Borstlap is ook te gast en zal ook voor ons optreden! Hij heeft net een nieuw album uit met de naam 'Velvet' en is op tournee door Nederland. Na vijf jaar afwezigheid is het programma 'Hart in Aktie' weer terug op de televisie. Airen Mylene is de nieuwe presentatrice van dit SBS-programma. En komt hier alles over vertellen. Ook kunsthistoricus en conservator van Paleis het Loo Paul Rem is te gast. Hij vertelt over de tentoonstelling: 'Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix' die op Het Loo is geopend. In de keuken staat Annemarie Pronk, zij maakt een heerlijke penseetaart.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Songfestivallied O'G3NE

De actrice Renée Soutendijk is te gast. Op dit moment is ze in de theaters te bewonderen in een toneelbewerking van 'Twee Vrouwen'. Ook aan tafel: O'G3NE. In maart 2017 werd 'Lights and Shadows' aan de pers gepresenteerd. Dit is het nummer waarmee de zussen Nederland op het Eurovisie Songfestival gaan vertegenwoordigen. Ze brengen het nummer ook bij ons ten gehore. Verder is documentair fotografe Mariëlle van Uitert te gast. Ze bracht een bezoek aan de Iraakse stad Mosul die sinds 2014 in handen was van IS. Daar maakte ze een unieke fotoreportage. Met politiek commentator Ferry Mingelen praten we één dag voor de verkiezingen van 15 maart 2017 over de laatste ontwikkelingen op het Binnenhof. Hoe spannend gaat het worden? Vaste huisarts dokter Ted van Essen vertelt over het vernieuwde bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. En in de keuken topkok en specialist in duurzame vis Bart van Olphen. Hij maakt een bijzonder gerecht met garnalen.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Frank Lammers over PSV-musical

Acteur Frank Lammers is te gast. Hij vertelt over de PSV-musical 'Geheimen van De Herdgang' die hij gaat regisseren. Als uitgesproken fan van de Eindhovense club wil hij met deze voorstelling natuurlijk wél scoren! Met schrijver Tommy Wieringa spreken we over zijn pas verschenen boek 'De dood van Murat Idrissi'. De roman beschrijft het lot van een van de vele migranten die de overtocht van Noord-Afrika richting Europa niet overleefden. Verder is het op 8 maart 2017 Internationale Vrouwendag. Eva van Rijnberk en Devika Partiman er ook bij. Zij zijn van stichting Stem op een Vrouw en roepen op bewust te stemmen op een vrouw. Dit alles om de verhouding man-vrouw in de Tweede Kamer wat meer in balans te krijgen. Want op dit moment is die drie tegen één. Met Judith Kadee, directeur van Villa Mondriaan in Winterswijk, hebben we het over de kunstbeweging De Stijl. Deze stijl is precies 100 jaar geleden opgericht en daarom onderwerp van een grote tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag. Het is ook het Mondriaanjaar: wat maakt kunstenaar Piet Mondriaan tot hét icoon van De Stijl? Ook Hadewych Minis is te gast. Zij is in maart 2017 te zien in de nieuwe serie 'Zenith'. In de keuken tenslotte Heel Holland Bakt-winnares Annemarie Pronk: zij demonstreert hoe je rotiplaten maakt.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 20 tot en met 24 februari 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Nieuw boek Kluun

Schrijver Raymond van de Klundert, oftewel Kluun is te gast. Na het succes van zijn debuut Komt een vrouw bij de dokter, komt Kluun praten over zijn nieuwste boek: 'DJ'. Ook Anne Marie van Veen en longarts Wanda de Kanter zijn te gast. Anne Marie begon al jong met roken en heeft nu longkanker. Onlangs zette zij een unieke stap: ze deed aangifte tegen de tabaksindustrie. Wanda heeft de Vereniging Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde weten te overtuigen deze aanklacht tegen de tabaksfabrikanten financieel te steunen. Fotograaf Willemijn Kappers schuift ook aan. Met de expositie 'There Is No Difference' wil ze de overeenkomsten laten zien tussen Nederlanders en vluchtelingen. Francis Kuijk staat in de keuken. Zij laat zien hoe je komkommers kunt inmaken met diverse kruiden en smaken. Tenslotte treedt singer-songwriter Frank Boeijen voor ons op! Zijn nieuwe theatertour is net van start gegaan en binnenkort komt zijn verzamelalbum uit.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Kostuumontwerpster Jany Temime

Actrice Inge Ipenburg is te gast. Ze schreef het script voor de theatervoorstelling 'PAAZ', gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Myrthe van der Meer over het wel en wee op de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis. 'PAAZ' gaat binnenkort in première. Fotografe en Zilveren Camera-winnares Mariëlle van Uitert schiet haar materiaal meestal in conflictgebieden. Ditmaal reisde ze op verzoek van de Eye Care Foundation naar Cambodja. De Eye Care Foundation heeft daar een kliniek opgezet waar lokale artsen en verpleegkundigen worden opgeleid om oogziekten te behandelen. Mariëlle bezocht het oogkamp en kwam terug met een hoopvolle fotoserie. Vaste huisarts dokter Ted van Essen sluit daar mooi op aan. Hij heeft het over ‘een rood oog’. Wat is het en wat kan eraan gedaan worden? Ook de Frans-Nederlandse kostuumontwerpster Jany Temime is te gast. Zij bedacht voor meer dan 67 belangrijke filmproducties kostuums. Waaronder maar liefst 1500 voor de laatste Bond-film Spectre. Maar ook Harry Potter en zijn Zweinstein-collega’s stak zij in de kleren. Zestig jaar geleden werd de inmiddels legendarische musical 'West Side Story' voor het eerst opgevoerd op Broadway. Als eerbetoon aan de componist en dirigent Leonard Bernstein speelt het Concertgebouw Orkest een compilatie uit de musical. In de keuken staat visspecialist Bart van Olphen. Die laat zien hoe je met vijf ingrediënten voor 2,50 euro een heerlijk gerecht kunt bereiden.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Prinses Laurentien

In deze uitzending hebben we een bijzondere gast: Prinses Laurentien! De prinses was aanwezig bij de start van de Nationale Voorleesdagen. En las voor aan kinderen in de nieuwe bibliotheek in Almere. Voormalig kunstrijdster Sjoukje Dijkstra is te gast. Sjoukje wordt morgen 75 jaar. Ze werd die driemaal wereldkampioene kunstschaatsen en won éénmaal goud op de Olympische Spelen. We kijken terug op haar prachtige sportcarrière. Dit weekend is de Nationale Tuinvogel-telling van de Vogelbescherming. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis geeft bij ons tips voor de beginnende vogelteller/spotter. Ook vertelt hij over het afgelopen jaar waarin hij het wereldrecord vogelspotten verbrak. Verder zit schrijfster Heleen van Royen aan tafel. Heleen maakte de indringende documentaire 'Het Doet Zo Zeer' over haar moeder, bij wie dementie is geconstateerd. Vonder & Bloom zorgen voor het optreden. Ze ontmoetten elkaar tien jaar geleden in de tram in Amsterdam. Sindsdien maakten ze drie albums. In de keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven die iets heerlijks uit de oven tovert.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Fietsreis door Noord-Amerika

Actrice en regisseur Sanne Vogel en presentatrice en voedingscoach Vivian Reijs zijn te gast. Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddelde kind 24 klontjes suiker per dag binnenkrijgt. Sanne en Vivian willen hier iets tegen doen. Ook Anita Witzier komt langs. Zij presenteerde het Depressiegala. Het thema van het gala was dit jaar: jongeren. Wat is de ervaring van Anita met depressies? Apendeskundige Patrick van Veen zit ook aan tafel. Hij werpt zijn licht op de inauguratie van Donald Trump. In Nederland worden Amerikanen vaak gezien als oppervlakkig, dik en dol op wapens, maar klopt dat beeld wel? De journalisten Lotte Stegeman en Peter Smolders maakten een fietstocht van 11.000 kilometer dwars door de Verenigde Staten om de gewone Amerikaan te leren kennen. Ze schreven er ook het boek 'Country Roads' over. Schoonmaakexpert Emile Bode heeft weer een onvergetelijke huishoudtip voor ons. In de keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. In oktober was Jon Tarifa opeens wereldnieuws. Een clip van zijn nummer 'Don't Go' werd meer dan 15 miljoen keer bekeken. Bij ons treedt hij op.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 9 tot en met 10 januari 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: De Zaak Menten

In de serie De Zaak Menten probeert journalist Hans Knoop de waarheid achter oorlogsmisdadiger Pieter Menten te achterhalen. Actrice Noortje Herlaar speelt in de serie Betty Knoop en is te gast. Ook te gast is Jacqueline van Maarsen, destijds de beste vriendin van Anne Frank. Wat voor verhaal zit er achter het handschrift van Anne Frank? Daarnaast schuift ook modejournaliste Milou van Rossum aan. Met haar spreken we over de nieuwe tentoonstelling over filmster Audrey Hepburn in het Gemeentemuseum Den Haag. In de keuken staat Sarena Solari die iets lekkers klaarmaakt met een Italiaanse twist. Tenslotte in deze Tijd voor MAX een fantastisch optreden van de Vlaamse zangeres Dana Winner!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: SOS Kinderdorpen

Deze internationale kinderhulporganisatie zet zich al 65 jaar in voor kinderen zonder ouders en veilig thuis. Televisiepresentator Jochem van Gelder is ambassadeur van SOS Kinderdorpen. Hij bracht onlangs een bezoek aan Indonesië. Hier wonen kinderen vaak op straat en leven zelfs op vuilnisbelten. Een van de kinderen in Indonesië die het risico liep op een dergelijk bestaan is Misyati. Zij werd opgevangen in een SOS Kinderdorp en woont nu in Nederland. Jochem en Misyati zijn beiden te gast in de studio.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Rob de Nijs

Rob is al meer dan 50 jaar een van 's lands meest geliefde artiesten. Na talloze prijzen en vele gouden en platina albums wordt hij op 20 november aanstaande vanwege zijn vakmanschap, veelzijdigheid en drive tot vernieuwing onderscheiden met de NPO Radio 5 Oeuvre Award 2016. In Tijd voor MAX nemen we daarop alvast een voorschotje door samen met Rob terug te blikken op de hoogtepunten van zijn lange carrière en daarnaast willen we natuurlijk alles weten over zijn plannen voor de toekomst. Uiteraard geeft Rob bij ons ook een fantastisch optreden samen met een live-band! In de keuken culinair expert Janny van der Heijden die voor de gelegenheid het lievelingsgerecht van Rob bereidt: zuurkool met worst en spek maar natuurlijk wel op z’n Janny’s! Verder besteden we aandacht aan de documentaireserie Schuldig, die van start gaat op NPO 1 bij Human. Daarin maken we kennis met mensen uit de Amsterdamse Vogelbuurt die om uiteenlopende redenen in de schulden zijn geraakt. Bij ons aan tafel Ron en Ramona, die uit hun huis zijn gezet en schuldhulpverlener Paul.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 7 tot en met 11 november 2016.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Amerikaanse verkiezingen

Deze keer praten we over de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. Onder anderen Dionne Stax en Amerikadeskundige Willem Post zijn te gast. Nog een gast die alles weet over winnen en verliezen, want ook boksster Nouchka Fontijn is te gast. Nouchka is tweevoudig Europees kampioene in de klasse tot 75 kilo en winnares van het zilver op de Olympische Spelen in Rio. Verder gaat de MAX-serie Hoe word ik 100 van start. In de serie gaan zes deelnemers de uitdaging aan met welvaartskwalen als overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes. Tijd voor MAX maakt alvast kennis met alle deelnemers. In de keuken staat Sarena Solari. Sarena werkte mee aan het Good Food Book en kookt daaruit haar eigen bijdrage: rode linzenpasta met paprikapesto.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Mylou Frencken

Zangeres, cabaretière en liedjesschrijfster Mylou Frencken is te gast. We praten met haar onder andere over haar nieuwe voorstelling 'Zinloos zuchten'. Ook start er een nieuwe reeks van 'Met het mes op tafel'. Willeke Stadtman, arts bij de Levenseindekliniek, schuift ook aan. Ze schreef het boek 'Slotakkoord'. Hierin staat ze stil bij vijftien misverstanden over euthanasie en hulp bij zelfdoding. Vaste huisarts dokter Ted van Essen zit eveneens aan tafel. Hij vertelt over een uiterlijk kenmerk waar onder andere Barack Obama mee behept is: flaporen! In de keuken tenslotte topkok Antoine Hermans die weer een gerecht op tafel tovert dat je thuis onmiddellijk na zou willen maken.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Nederland Leest

Begin november start, de door de CPNB georganiseerde, campagne Nederland Leest. Dit keer staat er geen boek centraal maar een thema: democratie. Journalist Dominique van der Heijde en haar vrouw, thrillerschrijfster en film- en boekenredacteur, Annet de Jong schuiven aan. Nederland leest óók meer en meer online. Daar wil Franska Stuy, voormalig hoofdredacteur van Libelle, graag haar steentje aan bijdragen. Sinds vorige week is er Franska.nl, een online magazine voor 40+vrouwen dat zich onder meer ten doel stelt Nederland weer gezellig te maken. Boswachter André Donker laat ons genieten van de schoonheid van de Nederlandse natuurwateren die wat hem betreft niet ten prooi mogen vallen aan vervuiling. En in de keuken bereidt culinair expert Janny van der Heijden zoals altijd iets heel lekkers. De muzikale uitsmijter komt vandaag van de Britse band Buddy Holly & the Cricketers: zij brengen ruim 50 jaar na zijn dood Rock ’n Roll-legende Buddy Holly weer tot leven!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: 75 jaar Tom Poes en Olivier B. Bommel

Aan tafel bij Tijd voor MAX: de zangeressen Lone van Roosendaal, Annick Boer en Renée van Wegberg. Momenteel zijn de zangeressen met hun theaterconcert 'Op een mooie Pinksterdag' in het land te zien. In het concert brengen ze een ode aan de grote componisten van het Nederlandse lied: Ruud Bos, Harry Bannink en Joop Stokkermans. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de eerste strip van Tom Poes verscheen! Een jubileum dat gevierd wordt met een heus nieuw verhaal over de beroemde kat en zijn grote vriend Olivier B. Bommel: Heer Bommel en het lastpak. Deze nieuwe Bommel-uitgave weerspiegelt zoveel mogelijk de stijl en de sfeer van de oorspronkelijke strips van geestelijk vader Marten Toonder en is het resultaat van een schrijfwedstrijd. In Tijd voor MAX is kleindochter Milou Toonder, die deel uitmaakte van de jury, te gast. Ook is poppenspeler en acteur Barry Beijer te gast. Barry is degene die de vogel Zazu tot leven wekt in de musical The Lion King die in het AFAS Circustheater in Scheveningen in première is gegaan. Barry demonstreert in Tijd voor MAX hoe hij Zazu kan laten praten, lopen en natuurlijk vliegen. In de keuken Sandra Ysbrandy, specialist in vintage cooking, die laat zien dat puur, gezond én snel prima te combineren valt.

Deze uitzending bekijken