True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

Nieuwsuur - Alle afleveringen

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: * Partij voor de Dieren: van 'one issue' naar bredere partij. In een reeks verkiezingsspecials besteedt Nieuwsuur aandacht aan twaalf politieke partijen. Vandaag: de Partij voor de Dieren. De partij wordt vaak gezien als een 'one issue'-partij, maar daar wil lijsttrekker Marianne Thieme vanaf. In de uitzending een uitgebreid interview met haar. * Europa heeft Tunesië in vizier om migratie aan te pakken. Afgelopen maand sloot de Europese Unie al een akkoord met Libië om migranten tegen te houden. Maar de Europese Unie heeft meer landen in het vizier om migratieakkoorden mee te sluiten, zoals Tunesië. Wil en kan het land daaraan meewerken?

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Misbruik melden voor sporter extra moeilijk. De drempels om seksueel misbruik te melden zijn in de sportwereld nog hoger dan normaal. Dat zegt Corinne Dettmeijer, nationaal rapporteur seksueel geweld tegen kinderen. 'Denk aan de ongelijke machtsverhoudingen met de trainer of coach.'* Conservatief Amerika koestert zijn 'verlosser'. Veel Amerikaanse conservatieven vonden Donald Trump maar een showman; met een grote mond en vooral weinig traditionele christelijke waarden. Maar dat is veranderd. * Politiek debat zonder hoofdrolspelers. De lijsttrekkers kruisen vanavond in de Rode Hoed de degens tijdens het eerste grote tv-debat. Maar Mark Rutte en Geert Wilders, lijsttrekkers van de grootste twee partijen in de peilingen, doen niet mee. Wat is het effect?

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: 50Plus: AOW-leeftijd omlaag, pensioen omhoog. In de aanloop naar de verkiezingen op 15 maart belicht Nieuwsuur elke dag een andere partij. Vandaag: 50Plus. Lijsttrekker Henk Krol is te gast.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Nepnieuws in verkiezingscampagnes. Facebook en Twitter zijn voor politici ideale middelen om zonder tussenkomst van een kritische pers te communiceren met de kiezer. Partijpropaganda kan ongefilterd verzonden worden. Nederlandse politici blijken zich daarbij, al dan niet bewust, ook schuldig te maken aan het verspreiden van nepnieuws. * Beveiliger Wilders al eerder veroordeeld. Faris K., de man die maandag uit de beveiligingsdienst van Wilders werd aangehouden, blijkt in 2008 al veroordeeld te zijn voor het schenden van zijn ambstgeheim. En er blijken nog twee agenten uit de beveiligingsstaf van Wilders geschorst te zijn. In Nieuwsuur advocaat Peter Plasman, de advocaat van Faris. K. * SGP: pro-leven, pro-gezin en kritisch op de islam. In de aanloop naar de verkiezingen op 15 maart belicht Nieuwsuur elke dag een andere partij. Vandaag: de SGP. Lijsttrekker Kees van der Staaij is vanavond te gast in Nieuwsuur.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: 'Immigratie per direct aanpakken en de grenzen sluiten'. In de aanloop naar de verkiezingen op 15 maart belicht Nieuwsuur elke dag een andere partij. Vandaag doen we dat voor het eerst en is Voor Nederland (VNL) van lijsttrekker Jan Roos aan de beurt. * 'Krol heeft standpunt verkeerd geformuleerd'. Deze week ontstond veel commotie nadat Krol had gezegd dat de AOW-leeftijd zonder problemen terug kan naar 65 jaar. Volgens partijvoorzitter Jan Nagel heeft lijsttrekker Henk Krol het AOW-standpunt van zijn partij verkeerd geformuleerd. * Doorwerken tot 67 of toch eerder stoppen? De AOW-leeftijd stijgt voor iedereen naar 67 jaar en hoger. De meeste politieke partijen willen daar verandering in brengen. Dat zou vooral gunstig zijn voor mensen met zware beroepen.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Politie worstelt met integriteit. Opnieuw komt de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) in het nieuws na het lekken van informatie door een agent. De man wordt ervan verdacht opsporingsinformatie te hebben gedeelt met een Marokkaans- Nederlandse misdaad organisatie. In de studio is hoogleraar Leo Huberts te gast. * 'Hoe vindt u dat het gaat met Nederland?' De afgelopen acht uitzendingen ging Nieuwsuur het land in om de stemming buiten het Binnenhof te peilen. Verschillende Nederlanders gaven hun blik op de politiek en het land. In Nieuwsuur geeft SCP-directeur Kim Putters uitleg over de uitkomsten. * Verwarring over nieuwe personeelsnorm verpleeghuizen. In verpleeghuizen heerst grote onduidelijkheid over de nieuwe tijdelijke personeelsnorm, blijkt uit een rondgang van Nieuwsuur langs tien verpleeghuizen. De nieuwe norm kan op verschilende manieren geïnterpreteerd worden.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Oekraïne-referendum. Voor de zoveelste keer debatteert de Tweede Kamer vanavond over het verdrag met Oekraïne. Minister-president Mark Rutte vraagt de Kamer formeel toestemming om het verdrag ondanks de referendumuitslag goed te keuren. De uitkomst staat al vast: een ruime meerderheid steunt dat. Hoe kijken de politici zelf terug op hun rol in de aanloop naar het referendum? * De jacht op illegalen in de VS. President Donald Trump lost opnieuw een verkiezingsbelofte in. Eentje die gevoeld zal worden door miljoenen mensen die illegaal in Amerika verblijven. Vandaag kwam het Witte Huis met details over de aangekondigde uitzettingen van mensen zonder papieren. Een gesprek met Jeff Adachi, die in San Francisco een team van pro deo advocaten leidt. * Een leven lang leren. Na de middelbare school een vervolgstudie kiezen en daar de rest van je leven een carrière op bouwen, is verleden tijd. De arbeidsmarkt verandert razendsnel door technologische ontwikkelingen, waardoor banen verdwijnen of veranderen. Inmiddels raakt technologie niet alleen meer banen van laagopgeleide werknemers, maar ook die van midden- en hogeropgeleiden. Wie die veranderingen wil bijbenen, moet zich zijn hele werkzame leven bij- en omscholen, stellen wetenschappers en de overheid. Een leven lang werken betekent een leven lang leren. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit voor werknemers en werkgevers? We kijken naar twee voorbeelden in het binnen- en buitenland. * Buiten het Binnenhof: Amsterdam Nieuw-West. In de aanloop naar de verkiezingen spreken we voor de serie 'Hoe gaat het met Nederland?' met kiezers uit het hele land. In acht afleveringen vertellen onder meer ondernemers, gelovigen, ouderen en migranten hoe zij vinden dat het gaat met Nederland en met de politiek. De achtste en laatste aflevering vanuit Amsterdam Nieuw-West.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Plan D66 voor legalisering wietteelt lijkt kansrijk. Al decennia lang is het een vreemde constructie: De coffeeshop mag wel wiet verkopen, maar hoe die wiet de coffeeshop binnenkomt? D66 heeft nu een nieuw wetsvoorstel in de maak dat de 'achterdeur' moet regelen. En het parlement lijkt het plan in meerderheid te steunen. * Buiten het Binnenhof: de PVV-stemmer. In de aanloop naar de verkiezingen spreekt Nieuwsuur voor de serie 'Hoe gaat het met Nederland?' met kiezers uit het hele land. In acht afleveringen vertellen onder meer ondernemers, gelovigen, ouderen en migranten hoe zij vinden dat het gaat met Nederland en met de politiek. * Trump wil een muur, Israël heeft hem al. Wat is het effect van een muur? Israël heeft de afgelopen decennia gebouwd aan een afscheiding, om het risico op aanslagen te verkleinen. * SP op jacht naar PVV-stemmer. De SP worstelt met het standpunt over buitenlandse arbeiders in Nederland. De partij wil zich graag hard maken voor de belangen van Nederlandse arbeiders door strenge regels voor buitenlanders, maar is daar in een ver verleden om weggezet als extreemrechts.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Trumps invloed op Nederlandse campagnes. Welke rol speelt de Amerikaanse president Trump in de Nederlandse verkiezingscampagnes? Sommige politieke partijen zien Trump als een bedreiging, anderen juist als een goed voorbeeld. Trump dwingt alle partijen in ieder geval tot het maken van keuzes over veiligheid en defensie. * Hollandse meesters veroveren het Louvre. Hij noemt het zijn 'coming-out'. De Amerikaanse kunstverzamelaar Tom Kaplan treedt na dertien jaar verzamelen naar buiten met zijn unieke collectie van oude Hollandse Meesters. Met 250 werken is The Leiden Collection bijna de grootste ter wereld. Dertig topwerken hangen nu in het Louvre in Parijs.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Vice-president Pence staat pal voor NAVO. Op de jaarlijkse Veiligheidsconferentie in München heeft de Amerikaanse vice-president Mike Pence Europa verzekerd dat de Verenigde Staten verbonden blijven met de NAVO. Hij zei er wel bij dat de NAVO-lidstaten een eerlijke bijdrage moeten leveren aan het bondgenootschap. * 'Er moet ook een elite zijn in Nederland, met kennis'. In de aanloop naar de verkiezingen spreekt Nieuwsuur voor de serie Buiten het Binnenhof met kiezers uit het hele land. Op acht verschillende locaties in Nederland delen verschillende mensen hun blik op Nederland en de politiek. In de zesde aflevering: de elite.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Mattis maant NAVO-bondgenoten defensie-begroting te verhogen. De ministers van Defensie van de 28 NAVO-landen voeren topoverleg in het hoofdkwartier in Brussel. Hiervoor komt voor het eerst een lid van de Trump-regering naar Europa: de Amerikaanse generaal James Mattis. Hij heeft de andere lidstaten gemaand dat ze hun bijdrage aan de NAVO moeten opschroeven. * Elke teruggekeerde jihadist voor de strafrechter. Er komen steeds meer jihadisten uit IS-gebied terug naar Nederland. Dat stelt de geheime dienst AIVD vandaag in een rapport. Het afgelopen jaar zijn er al meerdere Nederlandse jihadstrijders teruggekeerd. Het Openbaar Ministerie wil ze allemaal voor de rechter brengen. In Nieuwsuur een gesprek met landelijk coördinerend officier terrorisme Ferry van Veghel. * 'Vluchtelingen komen echt niet om rotzooi te trappen' In de aanloop naar de verkiezingen spreekt Nieuwsuur voor de serie Buiten het Binnenhof met kiezers uit het hele land. In acht afleveringen vertellen onder meer ondernemers, gelovigen, ouderen en jongeren hoe zij vinden dat het gaat met Nederland en met de politiek. Vanavond in de derde aflevering Roel Winkel uit Hoogeveen.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: * Franse presidentskandidaat Fillon in opspraak vanwege corruptie. De Franse conservatieve presidentskandidaat François Fillon is zwaar beschadigd na onthullingen over goedbetaalde parlementsbanen voor zijn vrouw en kinderen. Hij haalt mogelijk niet eens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen die in mei dit jaar plaatshebben. * Wat gaat er veranderen voor zzp'ers? Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten op te lossen. De komende verkiezingen zijn bepalend voor de toekomstige arbeidsmarkt.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: 'Martelingen en executies in Syrische gevangenissen'. Het regime van de Syrische president Assad heeft in een gevangenis buiten Damascus mogelijk meer dan tienduizend gevangenen geëxecuteerd. Amnesty International trekt die conclusie na gesprekken met voormalige gevangenen en cipiers van de Saydnaya-gevangenis. 'Elke week, meestal op maandagen en woensdagen, zijn tussen de 20 en 50 gevangenen opgehangen', zegt een woordvoerder van Amnesty International. Een reportage met een overlevende van de martelpraktijken in Syrië. * Apparaten met internetverbinding blijken gemakkelijk te hacken. Steeds meer apparaten zijn voorzien van een internetverbinding. Denk aan thermostaten die via een smartphone op afstand te regelen zijn. Of een babyfoon die beeld en geluid doorgeeft. Dat is handig, maar tegelijk ook een risico, zegt hoogleraar cybersecurity Michel van Eeten van de TU Delft. Veel van die apparaten zijn namelijk slecht beveiligd en gemakkelijk te hacken. En daar kunnen inbrekers en andere kwaadwillenden hun voordeel mee doen. Een reportage over de risico's van online apparaten en systemen. * 'Geef president Trump een kans'. Hij wordt wel de Trump-fluisteraar genoemd: Roger Stone, campagne-adviseur van presidenten Richard Nixon, Ronald Reagan en recent Donald Trump. Hij kent de president al 40 jaar. 'Mensen onderschatten hoe sterk hij is. Als hij zich een doel stelt, dan wordt dat doel gehaald', zegt Stone in een gesprek met correspondent Wouter Zwart. Een interview met de 64-jarige republikeinse hardliner Roger Stone.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Steeds meer kinderen niet naar school. Een groeiend aantal kinderen in Nederland zit thuis terwijl ze eigenlijk gewoon naar school zouden moeten. In totaal vallen zo'n tienduizend jongeren per jaar op deze manier buiten de boot. Het is een hardnekkig probleem, want veel van die kinderen vallen tussen wal en schip. * Nabestaanden genocide Namibië willen wraak. Het wordt de vergeten genocide van de twintigste eeuw genoemd: de massaslachting van de Duitse koloniale troepen in hun voormalige kolonie Namibië tussen 1904 en 1908. Tienduizenden mensen werden vermoord, tachtig procent van de Herero- en Nama-minderheid werd verdreven of uitgeroeid.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Achterban Trump vol lof. De rechter heeft het inreisverbod dat was uitgevaardigd door president Donald Trump teruggedraaid. En dat is de eerste grote nederlaag voor de nieuwe president. * Discussie 'voltooid leven' krijgt nieuwe wending. Ouderen die levensmoe zijn moeten hun leven met medicijnen kunnen beëindigen, ook als zij nog gezond zijn en niet ondraaglijk lijden. Dit is de visie van het kabinet, vorig jaar gevolgd door een wetsvoorstel van D66 dat op een Kamermeerderheid lijkt te kunnen rekenen.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met o.a.: De nieuwe wereld(wan)orde na de komst van Trump. Een nieuwe wereldorde, of beter gezegd: een gebrek daaraan. Dat is de zorg van de 28 EU-landen die in Malta zijn samengekomen. Er is gesproken over de vluchtelingencrisis, de strijd tegen terrorisme, de relatie met Rusland en China en hoe om te gaan met de nieuwe president Trump.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Nederlandse voetbalclubs in buitenlandse handen. Geldschieters die een grote club kopen; in de Engelse competitie is het bijna standaard. Ook Nederlandse clubs hebben wel oren naar investeerders, omdat er met het geld meer mogelijk wordt, bijvoorbeeld op de transfermarkt. Voor sommige clubs lijkt een overname een redding. Maar het kan ook met veel problemen gepaard gaan, zoals ze bij ADO Den Haag hebben gemerkt. De KNVB scherpt nu de regels aan om te voorkomen dat betaalde voetbalclubs in de problemen komen door kopers met dubieuze intenties. Een reportage over Fortuna Sittard, dat in zee is gegaan met de Turkse investeerder Isitan Gün. * De politieke strijd op rechts. Naast het grote geweld tussen de VVD en de PVV, zijn er ook drie nieuwe partijen die zich in de strijd op rechts mengen: VNL, GeenPeil en het Forum voor Democratie. Hun voormannen Jan Roos, Jan Dijkgraaf en Thiery Baudet laten een stevig rechts geluid horen en zetten zich af tegen links en de 'oude' politiek. Maar bij hun gevecht om de kiesdrempel te halen, moeten ze ook onderling de strijd aangaan. Hoe doen ze dat?

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Heeft iedereen het recht om kinderen te krijgen? Is het krijgen van kinderen een recht voor iedereen, of moeten sommige kwetsbare mensen wettelijk verplicht worden om anticonceptie te gebruiken? Dat laatste is de stellige overtuiging van oud-kinderrechter Cees de Groot. Hij heeft nu zelf een wetsvoorstel geschreven dat dit moet gaan regelen. * Nederlanders gematigd positief over een minderheidskabinet. Meer dan de helft van de Nederlanders is gematigd positief over een minderheidskabinet. Dat blijkt uit een enquête van Ipsos in opdracht van Nieuwsuur.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Rutte: kans op regering VVD met PVV is nul. De kans dat de VVD gaat regeren met de PVV is nul, zegt VVD-lijsttrekker en premier Mark Rutte. 'Dat gaat niet gebeuren', zei hij vandaag in het televisieprogramma Buitenhof. Te gast is Dominique van der Heyde. * Uniek 'tilteam' in Amsterdam. Het 'tilteam' - een speciale vervoersdienst van de gemeente Amsterdam - tilt mensen met een handicap hun huis uit en brengt ze waar ze heen willen. Er rijden twee 'tilbussen' per dag door de stad. * West Virginia hoopt op beloften Trump. De straatarme blanke ex-mijnwerkers in West Virginia hopen dat Donald Trump als president zijn verkiezingsbelofte zal houden en de kolenmijnen weer zal openen. De staat gaat nu gebukt onder bittere armoede.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Op kamers tussen de ouderen: 'een win-winsituatie'. In steeds meer zorginstellingen wonen studenten. Ze leven samen met ouderen of bijvoorbeeld verstandelijk beperkten. 'Goedkope woonruimte voor studenten, in ruil voor leven in de brouwerij in ons huis. Dat was de basis van mijn idee', zegt Gea Spijkers van zorgcentrum Humanitas in Deventer. * Maar 2600 vluchtelingen uit Turkije naar EU. Met de vluchtelingendeal tussen de EU en Turkije worden Syrische vluchtelingen in Turkije over Europa verdeeld, in ruil daarvoor neemt Turkije illegale migranten terug. Maar uit nieuwe cijfers blijkt dat maar weinig migranten worden teruggestuurd en EU-landen maar zeer mondjesmaat Syriërs uit Turkije opnemen.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Na 14 maanden terug van de 'meest extreme plek op aarde'. Arts Floris van den Berg zat samen met elf andere onderzoekers ruim een jaar op de Zuidpool. Hij trotseerde temperaturen van -80 graden en zag dagen geen zon. Hij deed daar onderzoek voor toekomstige missies naar Mars. Gisteren zette Van den Berg weer voet aan de grond op Nederlandse bodem. * 'Ik wil geen tweede kind, ook al is het nu toegestaan'. In China is sinds een jaar de eenkindpolitiek afgeschaft, Chinese ouders mogen sindsdien twee kinderen krijgen. De tweekindpolitiek werd vorig jaar ingevoerd omdat China de kinderen hard nodig heeft. Maar veel Chinese ouders moeten erg wennen aan het idee van meerdere kinderen.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken