True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

Reizen Waes - Alle afleveringen

Reizen Waes

Reizen Waes: Noord-Mexico

Tom Waes maakt een roadtrip door noordelijk Mexico tot aan de zwaar bewaakte grens met de Verenigde Staten. Of het er veilig is, is moeilijk te zeggen, maar overal voel je een onderhuidse spanning en merk je dat de schrik er goed in zit. In het noorden van Mexico is al jaren een gevaarlijke drugsoorlog aan de gang en de maatschappij is er doordrongen van geweld. Lucha Libre, het 'Mexicaanse catch' is er enorm populair en de plaatselijke Mariachibands zingen dan ook niet over verloren liefde, maar over geslaagde drugsdeals en vermoorde vijanden.

Deze uitzending bekijken

Reizen Waes

Reizen Waes: Zuid-Korea

Na zijn reis door Noord-Korea vraagt Tom Waes zich af wat er met de andere helft van het land is gebeurd. Noord en Zuid-Korea waren ooit één land en één volk, maar na WOII werd het land gesplitst. De Russen kregen het noorden, de Amerikanen het zuiden. Noord-Korea werd een extreme totalitaire dictatuur maar ook in het kapitalistische Zuid-Korea lijkt de slinger volledig doorgeslagen. Tom komt er terecht in een enorm prestatiegerichte maatschappij. En dat zie je nergens beter dan in de Gangnam-wijk, het Beverly Hills van Seoul. Het wemelt er van de dure winkels en trendy geklede mensen. Ook de werkdruk is nergens zo hoog als in Zuid-Korea met als gevolg: alcoholisme, depressies en zelfmoord. In Noord-Korea wil je niet wonen, maar ook in Zuid-Korea loopt het niet allemaal even goed.

Deze uitzending bekijken

Reizen Waes

Reizen Waes: Noord-Korea

Na drie jaar proberen is het eindelijk gelukt; Tom mag met zijn cameraploeg binnen in het meest gesloten land ter wereld: het totalitaire Noord-Korea. Zoals verwacht wordt het geen gemakkelijke trip. Hij legt een door de overheid uitgestippelde route af met twee Noord-Koreaanse gidsen die niet van zijn zijde wijken. Tom wil de Noord-Koreanen echt leren kennen maar tot hen doordringen blijkt een moeilijke taak; hij krijgt alleen te zien wat Noord-Korea vindt dat hij moet zien. Hij ging er naartoe met honderd vragen en kwam terug met duizend andere.

Deze uitzending bekijken

Reizen Waes

Reizen Waes: Bhutan

Bhutan is een afgelegen koninkrijk in het midden van het Himalayagebergte met een erg speciaal beleid: alles staat er in het teken van het 'bruto nationaal geluk'. De Bhutaanse regering probeert het land traditioneel en onbezoedeld te houden en net daardoor zouden de mensen er heel gelukkig zijn. Om dezelfde reden zijn ze er niet zo dol op massatoerisme: toeristen moeten er 250 dollar per dag betalen en krijgen 24 uur per dag een gids mee. In ruil zouden toeristen er ook echt gelukkiger worden. Maar is dat ook zo? Tom gaat het uitzoeken. Hij trekt van het westen naar het oosten van het land en ontdekt inderdaad een heel bijzondere samenleving. Een samenleving waar verkeerslichten uit den boze zijn, de vrouwen in stripclubs hun kleren aanhouden en de huizen versierd zijn met penissen. Tom betaalt braaf elke dag zijn 250 dollar, maar keert hij ook echt gelukkiger terug?

Deze uitzending bekijken