True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

Ken je mij? - Alle afleveringen
Ken je mij?
Ken je mij?: Gerwin en Mariët

Gerwin durft zijn vrouw en kinderen pas na een zware psychische crisis te vertellen dat hij homo is. Ze werd stil en begon te huilen, niet door boosheid, maar omdat hij na al die jaren eindelijk eerlijk was geweest. De kerk laat hem in de steek. Gerwin vertelt over zijn gevecht aan Mariët, een vrouw die geen problemen had met zichzelf te aanvaarden en al dertig jaar een relatie heeft met een andere vrouw. Maar sinds een paar jaar heeft ze het geloof teruggevonden. Kan Mariët opnieuw aarden in een kerk die vragen stelt bij haar homoseksualiteit?Ken je mij?
Ken je mij?: Eleonore en Joke

Twee lesbische vrouwen met tegengestelde verhalen leren elkaar kennen door een briefwisseling. Eleonore is een stoere jonge vrouw die door het uit de kast komen van haar broertje tot het besef komt dat ze op vrouwen valt. Ze vindt het verschrikkelijk om haar ouders te moeten vertellen, want nu zullen ze nooit opa en oma worden. Joke heeft gekozen voor een relatie met een vrouw en samen wachten ze op de komst van een pleegkindje. Maar net als Eleonore worstelt ze met God. Zijn ze gewenst zoals ze zijn, en welke keuzes vraagt Hij van ze?Ken je mij?
Ken je mij?: Bernard en Johan

Bernard voelt zich lange tijd anders dan de andere jongens van het platteland van Noordwest-Drenthe, maar komt pas tijdens zijn studie uit de kast. Dat brengt opluchting, maar ook kritische vragen binnen zijn kerk. Johan zit in een orthodox-christelijke gemeenschap in de Alblasserwaard. In zijn kerk is weinig ruimte voor homoseksualiteit. Johan worstelt met zijn geaardheid en probeert zelfs via gebedsgenezing te veranderen. Teleurgesteld laat hij het christelijk geloof achter zich, terwijl Bernard de kritiek trotseert en blijft geloven. Hoe ga je als homo met het oordeel van medegelovigen om? Een eerlijke briefwisseling tussen twee mannen die heel verschillende keuzes maakten.Ken je mij?
Ken je mij?: Wilco en Nicole

Wilco en Nicole groeien op in een gelovig gezin. Bij allebei is er liefde voor de kerk. Maar langzaam ontdekken ze ook dat ze anders zijn dan hun meeste vrienden. Wilco besluit als homo om trouw te blijven aan zijn kerk. Hij kiest voor een celibatair leven. Nicole begint een relatie met een vrouw en stapt uit de kerk van haar jeugd. Zij beginnen een openhartige briefwisseling. Kunnen zij elkaars keuzes begrijpen?