-
- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSporten.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVVoetbal.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOnrecht.TVWeer.TV
- Cultuur.TVKook.TVOranje.TVWoon.TV
- Formule1.TVLachen.TVPolitiek.TV
- Gamen.TVMensen.TVReis.TV
- Geloof.TVMode.TVSerie.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSpeelfilm.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpelletjes.TV
Noord-Zuid-Oost-West - Alle afleveringen
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Een opera van de muziektheatervereniging Poly Hymnia uit Zeist.
Erfgoedspecialist Marius Bruijn gaat op zoek naar de verdwenen kastelen van West-Friesland. Deze keer zien we kasteel Radboud. Kunstenaar Janpeter Muilwijk voert ons mee in zijn tapijten, tekeningen en schilderijen naar een eigen wereld. In Route C deze keer: het Utrechtse dans- en muziekcollectief De Dansers.
Boswachter Ine Nijveld en ecoloog Jesse Schuitemaker nemen je mee naar de Sallandse Heuvelrug. En in Roeg! deze keer: de invasieve exoten. Er zijn planten in Drenthe die met man en macht worden bestreden. De Japanse duizendknoop is er een van. Naast natuurgebieden bedreigen ze de inheemse flora en fauna.
In Langs de Hollandse waterlinies het verhaal over de geschiedenis van de waterlinies en over het huidige gebruik van de forten, sluizen en het omringende land. Vandaag: land onder water zetten om broedvogels aan te trekken. In Kunst van het leven: fotograaf Anne Nobels werkt aan fotoseries met persoonlijke thema's. In Route C: kunstenaar Lydia Zwart is naast poppenspeelster ook buikspreekster. En ze bespeelt de piano, het carillon en zelfs de zingende zaag.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Muziek uit monumenten op de Utrechtse Heuvelrug.
Erfgoedspecialist Marius Bruijn gaat op zoek naar de verdwenen kastelen van West-Friesland. Met animaties worden de kastelen weer tot leven gewekt en zien we een impressie van hoe ze er ooit mogelijk uit hebben gezien. Vandaag: kasteel Nieuwburg. In Roeg! deze keer: plas Engelgaarde. Deze plas trekt duikers uit het hele land vanwege het heldere water en de vissen die er te zien zijn.
Ecoloog Marcel Horsthuis van Staatsbosbeheer gaat naar rivier De Dinkel. De rivier is een onderdeel van het Natura 2000-gebied Dinkelland. Hier leven planten en dieren die volgens de wetgeving natuurbescherming beschermd worden. In Roeg! over waterwingebied Breevenen bij Annen. Het is het nieuwste waterwingebied, maar er zijn nu al heel veel soorten planten.
In Langs de Hollandse waterlinies het verhaal over de geschiedenis van de waterlinies en over het huidige gebruik van de forten, sluizen en het omringende land. Vandaag zien we de forten langs de waterlinies. André Smits reist over de hele wereld en bouwt zo aan een netwerk van kunstenaars. In Route C is beeldhouwer René van Seumeren te zien. Zijn beelden staan op veel plekken in Utrecht en Maarsen.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Kunstenares Jackie Sleper, die kunst maakt met een rauw randje.
Met animaties worden de kastelen weer tot leven gewekt en zien we een impressie van hoe ze er ooit mogelijk uit hebben gezien. Vandaag: kasteel Middelburg. Deze keer in 80 prachtig!: Ritske Aalders (84) onderhoudt samen met een aantal andere mannen de graven en het groen op de begraafplaats in Nieuw-Roden. En in Ernst's OnderWaterWereld verdiept Ernst zich in de Amerikaanse rivierkreeft.
Ecoloog Jacob van der Weele gaat op pad naar het Lonnekermeer. In dit natuurgebied floreert de oostelijke witsnuitlibel, die in Nederland bijna uitgestorven is. En in Roeg! deze keer: samen met boswachter Kees van Son en Luuk de Vries wordt de Onneresch, het noordelijke puntje van Nationaal Park Drentsche Aa, verkend.
Langs de Hollandse Waterlinies verhaalt over de geschiedenis van de waterlinies en over het huidige gebruik van de forten, sluizen en het omringende land. De keer: De functie van de forten. Tamme Smit reist af naar Nij Beets voor een ontmoeting met langebaanschaatsster Femke Kok. Ze bezoeken de oude ijsbaan waar Femke haar eerste wedstrijden won en ze hebben beet in het Polderhoofdkanaal. En Zeeland van vroeger en nu, waarbij zowel jong als oud hierover vertelt, deze keer: lichaamsbeweging.
Met animaties worden de kastelen weer tot leven gewekt en zien we een impressie van hoe ze er ooit mogelijk uit hebben gezien. Vandaag: kasteel Nuwendoorn. En in veel dorpen en steden zijn vanaf de jaren 30 het alledaagse leven en bijzondere gebeurtenissen vastgelegd door amateurfilmers. Vandaag: tussen Schalkwijk en Alkmaar reed vroeger een bus met de bijnaam De Stofzuiger. Piet Mooij, jarenlang de vaste chauffeur op De Stofzuiger, herinnert zich nog goed waarom dat was.
In Buitenkans: Ecoloog Bart de Haan gaat op pad in de unieke natuur van Hazelbekke. Het natuurgebied is onderdeel van het Springendal en het Dal van De Mosbeek. In Roeg!, een programma over de natuur in Drenthe, deze keer onder andere het Leekstermeer bij zonsopkomst vanuit de kano.
Langs de Hollandse Waterlinies verhaalt over de geschiedenis van de waterlinies en over het huidige gebruik van de forten, sluizen en het omringende land. Vandaag: de natuur langs de Hollandse Waterlinies. Tamme Smit reist af naar Heerenveen voor een ontmoeting met Sjoerd den Daas, NOS-correspondent in China. Ze eten samen frikandellen op de oude koemarkt en ze hebben beet in Oudehaske. Zeeland van vroeger en nu, waarbij zowel jong als oud hierover vertelt. Deze keer: wonen, toen en nu.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Kunstenaar Ton van der Linden.
In Verdwenen kastelen worden met animaties kastelen weer tot leven gewekt en zien we een impressie van hoe ze er ooit mogelijk uit hebben gezien. Vandaag: kasteel Wijdenes. In 80 prachtig! deze keer: Anneke Jonkers is 84 jaar en staat meerdere keren per week op de tennisbaan. In Ernst's OnderWaterWereld vertelt ecoloog van het Hoogheemraadschap van Delfland Ernst Raaphorst over het leven in, op en langs het water. Deze keer verdiept Ernst zich in kroos.
In Buitenkans gaat ecoloog Piet Bremer op zoek naar natuur in de stad. Natuur en Milieu Overijssel stimuleert projecten waarbij de natuur meer ruimte krijgt en de biodiversiteit wordt versterkt. In Roeg! deze keer: een struintocht met boswachter Evert Thomas door de Holmers. Dit stuk natuur is aan zijn lot overgelaten en wordt niet beheerd.
Langs de Hollandse waterlinies verhaalt over de geschiedenis van de waterlinies en over het huidige gebruik van de forten, sluizen en het omringende land. Deze keer het soldatenleven op de forten. In Byt! reist Tamme Smit af naar Veenwouden voor een ontmoeting met zangeres Elske de Walle. Hier bezoeken ze een middeleeuws kasteel en hebben ze beet op het Bûtenfjild. Trugkieke:: Zeeland van vroeger en nu, waarbij zowel jong als oud hierover vertelt. Deze keer de telefoon.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: tuin 't Bergje in Amersfoort.
Landschap Overijssel werkt samen met het Duitse biologische station Zwillbrock om de natuur in het Aamsveen en het Hünderdelder Moor te verbeteren. Water moet beter vastgehouden worden en aan de Duitse kant worden ook bomen gekapt. Van Rossem vertelt over verzetsman Henk Das, die centraal staat bij de dodenherdenking op het Domplein in Utrecht.
In Buitenkans gaat boswachter Gideon Kok op pad in de Wieden. In dit natuurgebied werkt Vereniging Natuurmonumenten nauw samen met boeren die er hun vee laten grazen om de natuur te behouden. Deze keer in Roeg!: kunstenaar Erik van Ommen uit Vries. Hij viert zijn 50-jarig jubileum als kunstenaar. Kunst en natuur zijn voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Langs de Hollandse Waterlinies verhaalt over de geschiedenis van de waterlinies en over het huidige gebruik van de forten, sluizen en het omringende land. De keer: de sluis bij Wijk bij Duurstede. Tamme Smit reist af naar Joure voor een ontmoeting met journalist en presentator Charles Groenhuijsen. Hij neemt Tamme mee naar het Joure van zijn jeugd en ze ontdekken zijn 'plattelandsroots'. En beelden laten het Zeeland zien van vroeger en nu, waarbij zowel jong als oud hierover vertelt. Deze keer: schoonmaken, toen en nu.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Jeugdvoorstelling Het Mooiste Blauw.
In Hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? En in Kunst van het leven: kunstenaar Femke Gerestein. Haar lichaam vormt de basis van haar bijzondere tekeningen. Met grafietpoeder brengt ze afdrukken op papier.
Buitenkans gaat op pad met ecoloog Henk-Jan van der Veen in natuurgebied Engbertsdijksvenen, een van de vijf hoogveengebieden van Nederland dat wordt aangepast voor behoud van hoogveen. In Ons dorp is te zien hoe het leven er vroeger uitzag in de provincie Noord-Holland. Deze keer: Melchior, de vader van Maartje, had vele passies: hij was scheepsarts, auteur, tekenaar en hij filmde zijn reizen en gezinsleven in Haarlem. En Ernst Raaphorst, ecoloog bij het Hoogheemraadschap van Delfland, vertelt in Ernst's OnderWaterWereld over het leven in, op en langs het water. Deze keer verdiept Ernst zich in schuilplekken voor vissen.
Langs de Hollandse Waterlinies trekt in twaalf weken dwars door de provincies Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant, langs het UNESCO Werelderfgoed: de Hollandse Waterlinies. Deze keer: het Waterliniemuseum in het Fort bij Vechten. Visgids, visonderzoeker en presentator Tamme Smit reist naar Ameland voor een bijzondere ontmoeting met Afke Boven, presentatrice van het NOS journaal. Tamme vraagt haar naar haar Friese roots, ze toont haar zeemanskunsten en ze hebben beet op het water. En oude en nieuwe filmbeelden, gesprekken met jong en oud over het Zeeland van toen en nu. Deze keer: boodschappen doen, toen en nu.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Hoedenontwerpster Herma de Jong.
In Hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? En in het cultuurmagazine Route C deze keer: cabaretier Boban Braspenning.
Fluisteraars gaat over het vernietigen van je eigen kunstwerk. Kunstenaar Loes Heebink ging er over nadenken nadat ze plotseling geconfronteerd werd met het overlijden van haar mede-exposanten. Toen dacht ik: wat gebeurt er nou met je werk als je er niet meer bent, wie ontfermt zich daarover?, aldus Heebrink. 'Daarna heb ik voor mezelf het besluit genomen om mijn kunst te 'vershredderen' om er daarna nieuwe kunst van te maken.' In het cultuurmagazine Route C deze keer: battelende freestyle streetdancers tijdens het Spring Festival.
Het tij, de schepen en het slik is een documentaire over de haventjes langs de boorden van de Westerschelde, maar ook over de schoonheid van de grillen van het tij. Begin vorige eeuw waren er nog dertig getijdehavens langs de Westerschelde. Meer dan de helft is al verdwenen. De overgebleven havens hebben het zwaar en worden op meerdere fronten bedreigd. En in Ons dorp is te zien hoe het leven er vroeger uitzag in de provincie Noord-Holland. In veel dorpen en steden zijn vanaf de jaren 30 het alledaagse leven en bijzondere gebeurtenissen vastgelegd door amateurfilmers. Vandaag: het nooddorp dat Hollywood werd genoemd.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Keramist Hansje Aelvoet.
In Hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? En 80 Prachtig! vertelt het verhaal van 80'ers die zich niet laten weerhouden door hun leeftijd om te doen wat ze willen doen. Deze keer: Julius Pankey, een 80'er die nog volop musiceert en fotografeert.
In de laatste aflevering van Van Bunker naar Buitenhuis kan buurman Dirk Hilbers niet ontbreken. Ooit dacht deze schrijver van natuurboeken dat de Veluwe saai was, tot hij er een boek over schreef. En nu woont hij er zelfs. De hoofdrolspelers van deze serie proosten op de mooie afloop van het project Buitenplaats Koningsweg. En In het cultuurmagazine Route C deze keer: musici die de kaders van klassieke muziek flink oprekken.
Begin vorige eeuw waren er nog dertig getijdehavens langs de Westerschelde. Meer dan de helft is al verdwenen. Stelt een status van cultureel erfgoed de getijdehavens veilig of blijven ze slechts drempels in de Westerschelde? In deze documentaire is te zien hoe de overgebleven havens worstelen met hun voortbestaan en op meerdere fronten worden bedreigd.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Kasteel Loenersloot.
In Hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? En in het cultuurmagazine Route C deze keer: The GrooveBuzz. Naast rocken op het podium heeft deze band ook een maatschappelijke missie, geld inzamelen om muziek te brengen in het leven van anderen.
De recreatiewoningen op de Buitenplaats Koningsweg beginnen langzaam vorm te krijgen. Een van de dromen van bewoners Buddy en Veronique was zelf een plekje in de natuur hebben. Met de bouw van hun 'houtstapel' verwezenlijken ze hun droom. En in het cultuurmagazine Route C deze keer: de Kajuit in IJsselstein. In de jaren 70 en 80 was dit de place to be.
Een pastoor die houdt van borduren, snuffelen in kringloopwinkels en de schoonheid van katholieke kunst. Pastoor Victor Maagd is geen doorsneepriester. Na ruim elf jaar vertrekt hij uit de Noordoostpolder om in Groningen zijn werk voort te zetten. Hij laat een grote en lege pastorie achter.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Vertelmeesters Arnold van den Berg en André Stolk uit Woerden nemen de kijker mee naar het hiernamaals.
In Hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? En in Den Haag staan er meer dan vijfhonderd beelden in de openbare ruimte. In deze aflevering ligt de focus op een aantal kunstwerken in het centrum van Den Haag.
Patrick Nederkoorn gaat op onderzoek uit in zijn nieuwe woonomgeving. Patrick spreekt met filosoof en auteur Beitske Bouwman over bosbaden en hij is bij de restauratie van een bijzonder kapel. In Route C deze keer: Kunstenaar Tom van Campenhout.
In Koken met Kok gaan natuurverslaggever Stephan Roest en radiopresentator én chef Pieter Kok op zoek naar de eetbare natuur. Deze keer staan knolselderij en berenklauw op het menu. En in Roeg!, een programma over de natuur in Drenthe, deze keer: een paar van de allermooiste plekken van Drenthe, volgens boswachter Evert Thomas. Hij gaat met pensioen en vertelt in zijn laatste Roeg! waarom dit zijn favorieten zijn.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: BoterBoter.
Cabaretier en presentator Patrick Nederkoorn verhuisde een jaar geleden naar Buitenplaats Koningsweg aan de rand van Arnhem. Hij besluit op ontdekkingstocht te gaan in zijn nieuwe woonomgeving. Wonen in de natuur is prachtig, maar wolven in je achtertuin zijn best spannend. Ook spreekt Patrick met architectuurfotograaf Jeroen Musch, die heel anders naar gebouwen kijkt. En in het cultuurmagazine Route C deze keer: luisterliedjes van Bres, over gemis en eenzaamheid, met poëzie en een vleugje jazz.
In Hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het?
In Koken met Kok gaan natuurverslaggever Stephan Roest en radiopresentator én chef Pieter Kok op zoek naar de eetbare natuur. Deze keer staan onder meer Noord-Hollandse besjes op het menu. Hier maakt Pieter ketchup van. In het cultuurmagazine Route C deze keer: de expositie De schepping van de wetenschap in Museum Catharijneconvent.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Kunstenaar Aart de Gans.
In Hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? En in het cultuurmagazine Route C deze keer: kunstenaar Max Kisman. In een tentoonstelling in het Centraal Museum brengt hij een eerbetoon aan de grootmoeder die hij nooit leerde kennen.
Cabaretier en presentator Patrick Nederkoorn verhuisde een jaar geleden naar Buitenplaats Koningsweg aan de rand van Arnhem. Hij besluit op ontdekkingstocht te gaan in zijn nieuwe woonomgeving. De Diogenesbunker is een van de grootste bunkers van Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde het complex een belangrijke rol bij de verdediging van het luchtruim. Patrick mag binnenkijken, samen met buurman Marcel. En in het cultuurmagazine Route C deze keer: ambachtelijk glazenier Titia Felderhof die familiaal besmet is met het glasvirus.
In het Koken met Kok gaan natuurverslaggever Stephan Roest en radiopresentator en chef Pieter Kok op zoek naar de eetbare natuur. Deze keer staan wilde paddenstoelen op het menu. In Roeg!, een programma over de natuur in Drenthe, deze keer: het bos van de toekomst én het bos dat zo de geschiedenisboeken in kan: het bos in waterwingebied Gasselte.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Museum Soesterkwartier.
In Hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? Iedere topkok heeft een culinair visitekaartje. Een gerecht waar hij of zij extra trots op is. Topchef Wouter Kik, geboren en getogen in Zeeland, ontving in 2023 zijn eerste Michelinster. In deze serie laat hij zich inspireren door zijn Zeeuwse collega's, die voor hem hun signatuurgerecht klaarmaken. Deze keer: Michiel van Laere.
De Buitenplaats Koningsweg is een bijzondere plek met aan de ene kant Arnhem en aan de andere kant de Veluwe. Op deze bijzondere plek is cabaretier Patrick Nederkoorn gaan wonen. Hij gaat op ontdekking in zijn eigen woonomgeving. Zo ontmoet hij buurman Jelle, die zijn eigen follie bouwt en buurman Hans, die alles weet over het terrein en de historie. Ernst Raaphorst is ecoloog bij het Hoogheemraadschap van Delfland. Hij vertelt in Ernst's OnderWaterWereld over het leven in, op en langs het water. Deze keer: zoetwatermosselen.
In Koken met Kok gaan natuurverslaggever Stephan Roest en radiopresentator én chef Pieter Kok op zoek naar de eetbare natuur. Deze keer is Pieter op zoek naar appels, maar deze zijn allemaal uit de boom gewaaid. Pieter ziet wel boerenkool staan, gelukkig is er altijd een plan B. En historicus Maarten van Rossem vertelt over opmerkelijke gebeurtenissen uit andere tijden. Deze keer gaat Maarten terug naar het terrein van Dennendal, nu Reinaerde, in Den Dolder. In 1974 raakte hier de discussie over zorg voor mensen met een verstandelijke beperking enorm verhit.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Thijs Borsten en Izaline Calister muziektheaterconcert
In Hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? Iedere topkok heeft een culinair visitekaartje. Een gerecht waar hij of zij extra trots op is. Topchef Wouter Kik, geboren en getogen in Zeeland, ontving in 2023 zijn eerste Michelinster. In deze serie laat hij zich inspireren door zijn Zeeuwse collega's, die voor hem hun signatuurgerecht klaarmaken. Deze keer: Laurent Smallegange.
Cabaretier en presentator Patrick Nederkoorn verhuisde een jaar geleden naar Buitenplaats Koningsweg aan de rand van Arnhem. Hij besluit op ontdekkingstocht te gaan in zijn nieuwe woonomgeving. Ruim tachtig jaar nadat de Duitsers hier de eerste bunkers bouwden, wordt het project afgesloten met de bouw van elf bijzondere buitenverblijven. In de bouw van deze recreatieverblijven komen alle thema's van de buitenplaats samen: omgeving, cultuur, natuur en geschiedenis. Ernst Raaphorst is ecoloog bij het Hoogheemraadschap van Delfland. Hij vertelt in Ernst's OnderWaterWereld over het leven in, op en langs het water. Deze keer: de libelle.
In Koken met Kok gaan natuurverslaggever Stephan Roest en radiopresentator en chef Pieter Kok op zoek naar de eetbare natuur. Deze keer staan er onder meer aardappeltjes uit Opperdoes op het menu. Stephan regelt de honing en Pieter Kok maakt een bijzonder gerecht met deze ingrediënten. Historicus Maarten van Rossem vertelt over opmerkelijke gebeurtenissen uit andere tijden. Deze keer reist Maarten af naar Wijk bij Duurstede om meer te weten te komen over de melancholische dichter Hendrik Marsman.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Fijnschilder Caroline Hesselink.
In Hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? Iedere topkok heeft een culinair visitekaartje. Een gerecht waar hij of zij extra trots op is. Topchef Wouter Kik, geboren en getogen in Zeeland, ontving in 2023 zijn eerste Michelinster. In deze serie laat hij zich inspireren door zijn Zeeuwse collega's, die voor hem hun signatuurgerecht klaarmaken.
Cabaretier en presentator Patrick Nederkoorn verhuisde een jaar geleden naar Buitenplaats Koningsweg aan de rand van Arnhem. Waar is hij precies terechtgekomen? Hij besluit zijn woonplek te onderzoeken en ontdekt al snel een rijke geschiedenis. Ruim tachtig jaar nadat de Duitsers hier de eerste bunkers bouwden, wordt het project afgesloten met de bouw van elf hele bijzondere buitenverblijven. In het cultuurmagazine Route C deze keer Pepijn Dolderman. Zijn streetart hangt in het museum.
In Koken met Kok gaan natuurverslaggever Stephan Roest en radiopresentator én chef Pieter Kok op zoek naar de eetbare natuur. Deze keer staan er onder meer duindoornbessen op het menu. Stephan verzamelt de bessen in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Pieter Kok maakt hier chimichurrie van. In ROEG!, een programma over de natuur in Drenthe, deze keer de Drentsche Hoofdvaart.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: In Transit.
In Hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? En topchef Wouter Kik, geboren en getogen in Zeeland, ontving in 2023 zijn eerste Michelinster. Vandaag laat hij zich inspireren door zijn Zeeuwse collega's, die voor hem hun signatuurgerecht klaarmaken.
Zeven jaar geleden vluchtten Ahmad, Khaldoun, Roland en Ihab uit angst voor het regime van Assad en de oorlog uit Syrië. In 2016 is er een portret gemaakt van deze vier vluchtelingen. Hebben ze inmiddels een plek gevonden in de maatschappij? Deze vraag wordt zeven jaar later in deze documentaire beantwoord.
In Koken met Kok gaan natuurverslaggever Stephan Roest en radiopresentator én chef Pieter Kok op zoek naar de eetbare natuur. Deze keer staat een gerecht met beukennootjes op het menu. Stephan verzamelt beukennootjes in het bos van Schoorl. In ROEG!, een programma over de natuur in Drenthe, deze keer het Aekingerzand, een populair natuurgebied voor een wandeling of een picknick.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Nationaal Glasmuseum.
In hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? En topchef Wouter Kik, geboren en getogen in Zeeland, ontving in 2023 zijn eerste Michelinster. Vandaag laat hij zich inspireren door zijn Zeeuwse collega's, die voor hem hun signatuurgerecht klaarmaken.
Frans Miggelbrink en Willem te Molder gaan in I Love de Achterhoek op zoek naar dingen om te doen tijdens hun pensioen. Deze keer lopen Frans en Willem een dagje mee met pensionado's die in een pretpark werken en steken ze daarna de handen uit de mouwen bij de Voedselbank Oost-Achterhoek.
In Koken met Kok gaan natuurverslaggever Stephan Roest en radiopresentator én chef Pieter Kok op zoek naar de eetbare natuur. Deze keer staat de Texelse variant van de klassieke pasta vongole op het menu. Stephan moet voor dag en dauw zijn bed uit om de weekdieren in de modder te zoeken. In De Verdwenen Stad wordt gekeken hoe een stad in de loop van de tijd is veranderd. Deze keer: Paviljoen Welgelegen, dat ooit in Haarlem werd neergezet door de schatrijke bankier Henry Hope. In het cultuurmagazine Route C deze keer kunstenaar Mohamad. Hij maakt de mooiste Domtorens in zijn garage in Utrecht.
De mooiste documentaires, achtergrondprogramma's en persoonlijke verhalen van de regionale omroepen.
In Hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? En topchef Wouter Kik, geboren en getogen in Zeeland, ontving in 2023 zijn eerste Michelinster. Vandaag laat hij zich inspireren door zijn Zeeuwse collega's, die voor hem hun signatuurgerecht klaarmaken. Historicus Maarten van Rossum vertelt over opmerkelijke gebeurtenissen uit andere tijden. Deze keer: een grootse dijkdoorbraak en de oudste obligatie ter wereld.
Frans Miggelbrink en Willem te Molder op zoek naar dingen om te doen tijdens hun pensioen. Deze keer hoe is het om als naaktmodel te poseren? De 81-jarige Ingrid Noordberger doet het al jaren. In Den Haag staan er meer dan vijfhonderd beelden in de openbare ruimte. We staan stil bij een aantal kunstwerken in het centrum van Den Haag.
In Koken met Kok gaan natuurverslaggever Stephan Roest en radiopresentator én chef Pieter Kok op zoek naar de eetbare natuur. Deze keer staat de rivierkreeft op het menu en voelt Stephan hoe het is om erdoor gebeten te worden. In De Verdwenen Stad wordt gekeken hoe een stad in de loop van de tijd is veranderd. Deze keer: De Janskerk, de oudste kerk van Haarlem die nog bewaard is gebleven.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Van Schijndelhuis.
In hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? En topchef Wouter Kik, geboren en getogen in Zeeland, ontving in 2023 zijn eerste Michelinster. Vandaag laat hij zich inspireren door zijn Zeeuwse collega's, die voor hem hun signatuurgerecht klaarmaken.
Frans Miggelbrink en Willem te Molder gaan op zoek naar dingen om te doen tijdens hun pensioen. De mannen gaan op pad met Lucienne uit Beek, die na haar pensioen een hondenuitlaatservice begon. Ook kruipen ze in de huid van een kasteelbewoner en brengen ze de geschiedenis van Kasteel Doorwerth tot leven.
Natuurverslaggever Stephan Roest en radiopresentator én chef Pieter Kok op zoek naar de eetbare natuur. Vandaag staat de lisdodde, een plant, op het menu. Erg lekker, maar een smerig werkje om te pakken te krijgen. De van origine grafisch ontwerper Albert Groenheyde werkt in Colijnsplaat aan zijn serie portretten van vooral bekende personen. En beelden van diverse optochten in Limburg, waaronder het bezoek van Koningin Wilhelmina aan Kerkrade in 1923.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Militair Museum.
In hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? En topchef Wouter Kik, geboren en getogen in Zeeland, ontving in 2023 zijn eerste Michelinster. Vandaag laat hij zich inspireren door zijn Zeeuwse collega's, die voor hem hun signatuurgerecht klaarmaken.
Frans Miggelbrink en Willem te Molder gaan op zoek naar dingen om te doen tijdens hun pensioen. Deze keer gaan de mannen op pad met de dierenambulance in Tiel. Ze trekken de stoute bowlingschoenen aan en gooien een strike bij de seniorenbowlingclub in 's Heerenberg. Ook koken ze - van kop tot kont - met Nel Schellekens.
Wie in Heerlen-Noord geboren wordt, leeft zes jaar korter dan iemand die een paar kilometer verderop ter wereld komt. Van de twintig gemeenten in Nederland met grootste armoede staat Heerlen op de eerste plaats; armoede wordt er van generatie op generatie doorgegeven. De ontwikkelingen in de wijk Heerlen-Noord worden vanuit verschillende perspectieven belicht. En een Utrechtse gamedesigner die doorbreekt als stand-upcomedian.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Senioren zingen samen.
In hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? En topchef Wouter Kik, geboren en getogen in Zeeland, ontving in 2023 zijn eerste Michelinster. Wouter laat zich vandaag inspireren door zijn Zeeuwse collega's, die voor hem hun signatuurgerecht klaarmaken.
Frans Miggelbrink en Willem te Molder gaan op zoek naar dingen om te doen tijdens hun pensioen. Als bijbaantje past Uulke Wietsma tijdens de schoolpauze op de kinderen op het schoolplein. Bert uit Uchgelen speelt dagelijks op zijn keyboard en zet het op YouTube. Dansen met jongeren die een beperking hebben, vrijwilligers Joli en Marieke doen het met plezier.
Wie in Heerlen-Noord geboren wordt, leeft zes jaar korter dan iemand die een paar kilometer verderop ter wereld komt. Van de twintig gemeenten in Nederland met grootste armoede staat Heerlen op de eerste plaats; armoede wordt er van generatie op generatie doorgegeven. In de documentaire Laat ons hopen worden de ontwikkelingen in de wijk Heerlen-Noord vanuit verschillende perspectieven belicht.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: Tom van Campenhout.
In hoe gaat het? spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het ziekenhuis en vraagt: hoe gaat het? En topchef Wouter Kik, geboren en getogen in Zeeland, ontving in 2023 zijn eerste Michelinster. Wouter laat zich vandaag inspireren door zijn Zeeuwse collega's, die voor hem hun signatuurgerecht klaarmaken.
Frans Miggelbrink en Willem te Molder gaan op zoek naar dingen om te doen tijdens hun pensioen. Deze keer gaan de mannen de balletjes draaien bij de bingo in Ulft en ontmoeten ze postbode Ad Vermeulen, die niet stil wilde zitten toen hij met pensioen ging.
Presentator Christon Kloosterboer trekt door de regio en maakt kennis met artiesten terwijl zij hem rondleiden door hun eigen streek of stad. Deze keer gaat hij op pad met trompettist en jazzlegende Eric Vloeimans. Hij neemt Christon mee naar de IJssel waar ze aan hun song schrijven en teruggaan naar de jeugd van Eric in Den Bosch. En vandaag viert presentator Emina Zorlak de islamitische feestdag Eid-al-Fitr, waarop het einde van de vastenmaand ramadan gevierd wordt.
In het cultuurmagazine Route C deze keer: De midwinterhoorn.
Het Amsterdamse Havenstraatterrein achter het Haarlemmermeerstation kent een roemruchte geschiedenis. Al een halve eeuw dreigt het rafelrandje opgeschrokt te worden door de groeiende stad, maar het is er nog steeds. Tot nu, zo lijkt het. Mac kiest eieren voor zijn geld, Arthur zet zijn loodsen op Marktplaats. Gideon wacht het moment af tot de bulldozers verschijnen. En Ernst Raaphorst is ecoloog bij het Hoogheemraadschap van Delfland. Hij vertelt over het leven in, op en langs het water. Deze keer verdiept Ernst zich in de aal.
Frans Miggelbrink en Willem te Molder gaan op zoek naar dingen om te doen tijdens hun pensioen. Deze keer gaan de mannen langs bij Bert Scholtens. Hij draait wekelijks een nachtdienst bij de daklozenopvang in Arnhem. Niet omdat hij het zo leuk vindt, maar omdat hij vindt dat hij iets terug moet doen voor de maatschappij.
Presentator Christon Kloosterboer trekt door de regio en maakt kennis met artiesten terwijl zij hem rondleiden door hun eigen streek of stad. Deze keer gaat hij op pad met Leo Alkemade. Kunstenares Juul Kortekaas, die boeiend over haar werk kan vertellen, maakt schilderijen en sculpturen met bloemen als centraal onderwerp.
In cultuurmagazine Route C deze keer: Ambachtelijk letterhakker Michiel Deylius.
In De Strijd om de Havenstraat doet de Raad van State eindelijk uitspraak over het Havenstraatterrein. In cultuurmagazine Route C: Cabaretduo De Blauwe Vinkjes.
In De Troubadours gaat presentator Christon op pad met zanger Ernst Daniël Smid. Sinds Ernst de ziekte van Parkinson heeft, is hij weer in Winterswijk gaan wonen. Zo is hij dicht bij zijn familie en vrienden. In Kunst van het leven bekijken we het werk van kunstenaar Ramon de Nennie, die assemblages maakt.
In I Love De Achterhoek zoeken rasechte Achterhoekers Frans en Willem uit hoe je de tijd een beetje leuk kunt besteden als je met pensioen gaat. De mannen beginnen al vroeg op de dag: ze gaan op pad met Hendrik Tahapary, de oudste krantenbezorger van Nederland. En op de bucketlist staat trekkerrijden.