

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
TV Monument - Alle afleveringen
Vele generaties zijn opgegroeid met de liedjes van Vader Abraham, het alter ego van Pierre Kartner. Ook andere artiesten, wereldwijd, scoren hits met zijn liedjes. Het is Nederlands succesvolste zanger, componist en producer die met Het Smurfenlied meer dan 25 miljoen platen verkocht.
Sanne Wallis de Vries vertelt Han Peekel over de vele shows die ze in het theater heeft opgevoerd. Met smaak vertelt ze komische anekdotes opnieuw en opnieuw.
Tv-chroniqueur Han Peekel bespreekt de carrière van Sjef van Oekel, het fictieve personage van Dolf Brouwers. Aan de hand van interviews met onder anderen Bart Chabot, Clous van Mechelen en Henk van Gelder wordt een beeld geschetst van de carrière van deze opmerkelijke televisiepersoonlijkheid.
Han Peekel blikt terug op de carrière van Jan Slagter. Hij is de bekendste omroepvoorzitter van het bestel. Jan Slagter is de oprichter van Omroep MAX, een omroep voor ouderen die nu 15 jaar bestaat, en is inmiddels niet meer weg te denken uit het bestel.
Han Peekel blikt terug op de carrière van John de Mol. John de Mol, de meest bepalende persoonlijkheid uit de geschiedenis van het medium televisie, geeft nauwelijks interviews gegeven over zichzelf. Voor Han Peekel maakt hij een uitzondering. De Mol vertelt onbevangen over zijn rol - met vallen en opstaan - als televisieproducent.
Han Peekel blikt terug op de carrière van radiolegende Tineke de Nooij. Tineke blikt terug op haar enerverende leven en horen we wat collega's uit het vak over haar en haar werk te zeggen hebben.
Han Peekel blikt terug op de carrière van Jeroen van der Boom. Jeroen van der Boom is meer dan zomaar een zanger, hij wordt ook wel 'de Pianoman' genoemd. Aan tv-chroniqueur Han Peekel vertelt hij openhartig zijn levensverhaal.
Han Peekel blikt terug op de carrière van Marcel van Dam. Marcel was dé meest opmerkelijke voorzitter van een omroep. Geboren in een kinderrijk gezin, tekende de Tweede Wereldoorlog zijn vroege jeugd. Het gehele gezin moest onderduiken. Jarenlang had de kleuter Van Dam geen enkel contact met zijn ouders. Na zijn puberteit ontwikkelde Marcel zich op glanzende wijze.
Omroepsters horen meer dan 50 jaar bij de televisie. Vanaf de jaren negentig verdwijnen ze langzaam maar zeker buiten beeld. Veronica stopt als laatste grote omroep in 2003 met de omroepsters. Han Peekel interviewt Karin Kraaijkamp, Lisette Hordijk, Tineke Verburg, Dieuwertje Blok en Ellen Brusse over hun ervaringen als omroepster.
Jort Kelder behoort tot het soort presentatoren dat stof doet opwaaien en eigenzinnig is. Hij is de man die de schrik van de rijken was, de oude adel in volle glorie liet excelleren en Nederland leerde 'hoe het eigenlijk heurt'. Han Peekel blikt met Jort Kelder terug op zijn leven en carrière. Kelder vertelt over onder meer zijn jeugd, liefdesleven, periode als hoofdredacteur bij Quote en over zijn tv-carrière.
Han Peekel blikt terug op de carrières van grote televisiepersoonlijkheden. Zoals regisseurs, cabaretiers, artiesten en de mensen achter de schermen. In deze aflevering staat presentator Tineke De Nooij centraal.
Ad van Liempt is bij het grote publiek bekend als schrijver en historicus. Hij schreef een groot aantal boeken over de Tweede Wereldoorlog. Zijn beroemde boek Kopgeld vertelt hoe een beperkte groep politiemannen 7,5 gulden 'kopgeld' kreeg voor iedere Joodse medeburger die ze verraadden. Voor de geschiedenis van de vaderlandse televisie is journalist en eindredacteur (o.a. Nova) Van Liempt van groot belang geweest. Vooral als de bedenker van het programma Andere Tijden, dat op een meer dan voortreffelijke wijze de geschiedenis van ons land en haar inwoners vertelt. Han Peekel spreekt Ad van Liempt over zijn leven en over de wonderlijke wereld van de televisie in Hilversum. Ontroerend en met hilarische anekdotes.
Cornelis Vreeswijk is een fenomeen. In Zweden zijn pleinen en parken naar hem genoemd en leeft hij voort als een legende. Hij wordt al een van de belangrijkste Zweedse zangers beschouwd en toch is Cornelis altijd Nederlander gebleven. Ook in ons land klinkt nog steeds de nagalm van zijn bijzondere liederen. Tv-chroniqueur Han Peekel schetst in het TV Monument Cornelis Vreeswijk een persoonlijk portret over zijn enerverende leven. Van gevangenis tot Nationale Held. Vooral na zijn dood is Cornelis in Zweden uitgegroeid tot mythische hoogten.
Richard Groenendijk leeft en werkt in twee werelden. De wereld van het Theater, met inmiddels twaalf soloprogramma's en de wereld van televisie, met tal van programma's zoals Ranking The Stars, Nederland op Film en Sonneveld. Televisiechroniqueur Han Peekel slaat in dit TV Monument een brug tussen die twee werelden. O.a. collega's Jochem Myjer en Gerard Cox getuigen openhartig over Groenendijk. Zelf laat Groenendijk, die een aantal jaren geleden de hoogste Cabaretprijs in ontvangst mocht nemen, ongeremd in zijn hart kijken. Zijn geaardheid, zijn grote liefde, onzekerheid, ambities en zijn hilarische en soms vileine humor komen op zeer persoonlijke wijze ruimhartig aan bod.
Een liefdevol eerbetoon aan een van de grootste cabaretiers die Nederland gekend heeft: Toon Hermans. Omroep chroniqueur Han Peekel spreekt met mensen die een nieuwe en volledige kijk op de artiest en het mens geven. Zo spreekt hij met Mieke van Eeuwijk, de onbekende tweede vrouw in het leven van Toon na de dood van zijn echtgenote Rietje. Mieke vertelt vol liefde en bewondering over Toon. Verhalen die bij het grote publiek tot nu toe onbekend zijn. Hoe ze samen de nacht voor een operatie hand in hand in het ziekenhuis lagen en liedjes van Toon zongen. Ook praat Han met Toon's laatste nieuwe vriend, zanger Gé Reinders, die vertelt over de boeiende maar niet altijd makkelijke samenwerking met Toon. Toon was de eerste cabaretier op televisie die een nationaal gevoel veroorzaakte. De uitdrukking 'Het was stil op straat' sloeg op zijn onemanshows waar men toen in de jaren vijftig en zestig- massaal naar keek. In dit programma vertellen vele mensen voor het eerst over welke betekenis Toon in hun leven had. Een bijzondere betekenis die voor veel Nederlanders geldt.
Programma van Han Peekel waarin Herman Stok, voormalig presentator van het legendarische VARA-programma Top of Flop, vertelt over de omroep als eerste vrijplaats voor homoseksuelen, over het eerste rock 'n roll radioprogramma Tijd voor Teenagers en over zijn kleurrijk leven en enerverende loopbaan.
