

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
Nederland zingt op zondag - Alle afleveringen
De kerk is een huis waar God wil wonen en waar gelovigen mogen samenkomen om Hem te aanbidden. Zij vormen samen de kerk. Ze hebben elkaar nodig om, zo verschillend als ze zijn, samen Gods liefde zichtbaar te maken in deze liefde. Daarover gaan de liederen. Saskia van Mechelen staat verder stil bij dit onderwerp in de overdenking.
Het is waarschijnlijk wel herkenbaar: gevoelens van jaloezie om iets wat een ander heeft of kan. Hoe kunnen we op dit punt groeien in ons geloof? Bij deze vraag staat Ilse Visser stil in haar overdenking. Daarnaast klinken mooie liederen over het volgen van Jezus en dicht bij Hem leven.
Een medley met de bekendste samenzangliederen nodigt uit om voluit mee te zingen. Zo worden de liederen 'Lichtstad met uw paarl'n poorten' en 'Glorie aan God' gezongen. Spreker Gor Khatchikyan deelt een bemoedigende boodschap.
De Heer is mijn herder, mij ontbreekt niets. Woorden uit Psalm 23. Deze psalm wordt gezongen in de uitzending. Ook in de andere liederen klinkt door hoe God voor ons zorgt. Spreker Gor Khatchikyan vertelt hoe God er in tijden van nood voor hem was en hoe God gaf wat hij nodig had.
Het volk Israël heeft lange tijd in ballingschap geleefd. Als ze eindelijk terugkomen in Jeruzalem is de stad compleet verwoest. Gelukkig gaan veel mensen direct aan de slag om de stad weer op te bouwen. Dit doen ze samen, schouder aan schouder. Ds. Albert Jan Treur nodigt ons uit om zelf ook de handen uit de mouwen te steken. Niet om letterlijk te bouwen, maar om je talenten in te zetten en dat te doen waar je goed in bent.
God is het waard om geëerd te worden. Jurjen ten Brinke vertelt hoe Gods grootheid nog duidelijker voelbaar wordt als je voor Hem knielt. Ook worden diverse liederen gezongen waarin de eer aan God doorklinkt.
We hechten aan onze zelfstandigheid, we willen eigen keuzes maken. Maar die vrijheid heeft ook een keerzijde. Als je helemaal zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven, dan moet je het ook helemaal zelf opknappen als het misgaat. In het geloof speelt vrijheid ook een belangrijke rol, maar toch anders dan in onze maatschappij. Er ligt vrijheid, zegt Paulus, in het kind zijn van God, en het is de Geest die ons helpt om van daaruit te gaan leven en om ons thuis te voelen bij God.
Een verbond vraagt wel wederzijds om liefde en trouw. Ben jij bereid ook een verbondspartner te zijn tegenover God, of moet het eigenlijk allemaal van één kant komen? Terwijl de dichter van Psalm 25 al zijn zorgen opnoemt, heeft hij het opeens begrepen: ik mag schuilen bij God. En als ik bij God schuil, dan zal dat effect hebben. Dan mag ik God aanspreken op Zijn liefde en trouw voor mij.
Soms loop je vast in het leven. Dat kan door van alles zijn: ziekte, gemis, verdriet. Albert Jan Treur vertelt hoe de kracht die Gods Geest ons geeft ook vandaag de dag in staat is om je boven de dieptepunten in je leven uit te tillen. Hoe donker het ook kan zijn, hoe bang je soms ook bent, er is een Kracht die daar met kop en schouders bovenuit uitsteekt. Met Pinkeren is het niet langer God boven ons, maar God in ons. En door Zijn Geest in ons, mogen we ons kinderen van God voelen.
'Spreken is zilver, zwijgen is goud' is een bekend gezegde. Toch, zo vertelt ds. René de Reuver, zijn er momenten waarop er niet gezwegen kan worden. Dit ervaart de dichter van Psalm 39. Vanuit het diepst van zijn ziel, legt hij aan God voor wat hem bezighoudt; zijn angst, zijn twijfel, zijn verdriet. Toch vestigt hij, ondanks alles, zijn hoop op God. Ook uit de liederen die gezongen worden, spreekt die hoop.
Predikant Albert Jan Treur vertelt hoe we mogen leven en bewegen vanuit Gods genade en Zijn liefde voor ons, steeds weer. Het is belangrijk dat we de liefde die God geeft, uitstralen naar de mensen om ons heen. Daarover gaan ook de liederen die gezongen worden.
Als de stadsmuur van Jeruzalem eindelijk herbouwd is, is het feest. De vreugde is extra groot, omdat het volk daarvoor 70 jaar in ballingschap geleefd heeft. Mensen realiseerden zich daardoor dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, maar een geschenk dat ze opnieuw van God gekregen hebben. Hoe vaak staan wij eigenlijk stil bij onze vrijheid? Ilse Visser vertelt hier meer over in haar meditatie.
Liederen met een koninklijk tintje. Ook in de meditatie van ds. René de Reuver gaat het over een koning. Aan de hand van Psalm 72 vertelt hij over Salomo, die wil regeren met recht en gerechtigheid. Om dat goed te kunnen doen, heeft hij wijsheid nodig en hij bidt of God hem daarin wil voorzien.
'De Heer is mijn herder, mij ontbreekt niets.' Woorden uit Psalm 23. Natuurlijk wordt deze psalm gezongen in de uitzending. Ook in de andere liederen klinkt door hoe God voor ons zorgt. Spreker Gor Khatchikyan vertelt hoe God er in tijden van nood voor hem was en hoe God gaf wat hij nodig had.
Het volk Israël heeft lange tijd in ballingschap geleefd. Als ze eindelijk terugkomen in Jeruzalem is de stad compleet verwoest. Gelukkig gaan veel mensen direct aan de slag om de stad weer op te bouwen. Dit doen ze samen, schouder aan schouder. Ds. Albert Jan Treur nodigt ons uit om zelf ook de handen uit de mouwen te steken. Niet om letterlijk te bouwen, maar om je talenten in te zetten en dat te doen waar je goed in bent.
Het was een engel die bij het graf, waarin het lichaam van Jezus lag, sprak: 'Hij is niet hier, Hij is opgestaan.' Niet alleen de vrouwen die dit nieuws als eersten hoorden, mochten hiervan getuigen. Jurjen ten Brinke vertelt hoe wij God hiervoor nog elke dag mogen danken en eren. De blijde boodschap mag met iedereen gedeeld worden: De Heer is waarlijk opgestaan! Daarvan wordt ook gezongen.
Vol verwachting staan de mensen bij de poorten van de stad te wachten. Koning Jezus komt eraan! Iedereen is blij en opgetogen, maar blijft de sfeer zo? Spreker Gor Khatchikyan trekt dit verhaal door naar ons eigen leven en denkt na over de vraag, wat gebeurt er als God voorbij de poorten van je hart komt? Ook door de liederen die in deze uitzending te horen zijn, leven we toe naar Pasen.
God is het waard om geëerd te worden. Jurjen ten Brinke vertelt hoe Gods grootheid nog duidelijker voelbaar wordt, als je voor Hem knielt. Ook worden diverse liederen gezongen waarin de eer aan God doorklinkt.
We hechten aan onze zelfstandigheid, we willen eigen keuzes maken, maar die vrijheid heeft ook een keerzijde. Als je helemaal zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven, dan moet je het ook helemaal zelf opknappen als het misgaat. In het geloof speelt vrijheid ook een belangrijke rol, maar toch anders dan in onze maatschappij. Er ligt vrijheid, zegt Paulus, in het kind zijn van God, en het is de Geest die ons helpt om van daaruit te gaan leven en om ons thuis te voelen bij God.
Een verbond vraagt wel wederzijds om liefde en trouw. Ben jij bereid ook een verbondspartner te zijn tegenover God, of moet het eigenlijk allemaal van één kant komen? Terwijl de dichter van Psalm 25 al zijn zorgen opnoemt, heeft hij het opeens begrepen: ik mag schuilen bij God. En als ik bij God schuil, dan zal dat effect hebben. Dan mag ik God aanspreken op Zijn liefde en trouw voor mij.
God heeft een plan met de wereld en daarin is ruimte voor een ieder van ons, met de mooie dingen en met de moeilijke dingen. Daardoor hoef je niet op zoek naar het antwoord op de vraag wat Gods plan nou precies is met die narigheid in je leven. Je mag ontspannen geloven dat Zijn plannen niet falen en dat Hij boven, onder en naast je is.
Op 24 februari 2022 begon de oorlog in Oekraïne. Dat is inmiddels een jaar geleden. Hoe kun je hoop vasthouden in een wereld van oorlog?
We hechten aan onze zelfstandigheid, we willen eigen keuzes maken. Maar die vrijheid heeft ook een keerzijde. Als je helemaal zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven, dan moet je het ook helemaal zelf opknappen als het misgaat. In het geloof speelt vrijheid ook een belangrijke rol, maar toch anders dan in onze maatschappij.
De psalmschrijver in de Bijbel zegt dat hij juist door God te gehoorzamen in vrijheid komt, want vrijheid is dat je de beperkingen vindt die bij je eigen 'ik' aansluiten. Of heel eenvoudig: als iedereen op de wereld zich aan de tien geboden zou houden, dan zag het er een stuk fijner uit. Toch?
Hoe kun je in een wereld vol lijden en geweld het zout der aarde zijn? Zout is meer dan een smaakmaker, het weert ook het bederf. Ben jij zout of liever zoet als honing? Jezus is hier duidelijk over. Hoe ga je daarmee om? In je werk en in de kerk?
Pastor John Hofwijks legt uit dat de wijsheid van God anders is dan de wijsheid van mensen. Waar wij elkaar beoordelen en bestraffen, ziet God levenslessen en leermomenten, waardoor we door kunnen gaan.
Als Jezus met zijn werk hier op aarde begint, roept Hij eerst zijn discipelen: 'Kom achter Mij aan en Ik zal je vissers van mensen maken.' Hierover vertelt ds. Rhoïnde Mijnals Doth.
Studenten weten wat feesten is, maar in Bijbelse tijden konden ze er ook wat van. Van de bruiloft in Kana tot Blue Monday. Het kan soms snel omslaan in je leven. Studentenpastor ds. Jorn den Hertog ziet dat vaak om zich heen.
Als er verschrikkelijke dingen gebeuren, is het soms moeilijk om de hand van God te ontdekken. Waar is God als het leven te moeilijk wordt? Hierover spreekt ds. Albert Jan Treur.
Evangelist Jurjen ten Brinke vertelt hoe soms het meest onaanzienlijke dingetje het meest belangrijk blijkt te zijn. Wat betekent het als Jezus de hoeksteen van je levenshuis mag zijn?
Gloria in excelsis deo. Samenzang met Lucas Kramer en Pearl Jozefzoon in een prachtige medley van de bekendste kerstliederen en er klinkt een mooi duet. Mirjam Bouwman leest het kerstverhaal uit de Bijbel voor.
Als mens kun je moe worden, soms zelfs uitgeput en verslagen. Maar werpt advent hier een nieuw licht op?
Iemand opvrolijken of afleiden lukt ons vaak nog, maar iemand echt troosten? Echt nabij zijn?
We kennen allemaal de spanning nog wel van de sinterklaasviering. Met welke verwachting leven wij deze adventsperiode?
Het Licht schijnt in de duisternis. In deze adventstijd gaan we dat gedenken. En het Licht is niet zomaar iets, het is de mens Jezus.
De namen van degenen die in het afgelopen jaar gestorven zijn, staan in veel kerkdiensten centraal deze zondag. Maar wat moeten we ons voorstellen bij 'de eeuwigheid'?
God is erbij, in elke fase van je leven, ook als het zwaarder wordt.
Soms kan je niet meer zingen, als het leven pijn doet. En toch: 'ik wil blijven zingen, want het trekt me door die zwarte nacht.'
Veel liederen gaan over Bijbelse verhalen. Gods Woord sluit daarin aan bij onze eigen levensverhalen en helpt ons door meerdere fases in het leven.
Programma met muziek uit de volle breedte van de kerken rondom een wisselend thema. De meditatie wordt verzorgd door voorgangers uit verschillende geloofstradities.
Programma met muziek uit de volle breedte van de kerken rondom een wisselend thema. De meditatie wordt verzorgd door voorgangers uit verschillende geloofstradities.
Programma met muziek uit de volle breedte van de kerken rondom een wisselend thema. De meditatie wordt verzorgd door voorgangers uit verschillende geloofstradities.
Israël is niet onomstreden. Er zijn berichten van oorlogen en geweld. Toch blijft de Kerk van Jezus verbonden met Israël, met het joodse volk met wie God Zijn eerste verbond sloot. Ds. Mirjam Kollestaart mediteert daarover.
De oorlog in Oekraïne duurt onverminderd voort, maar we denken na over het thema vrede en hoe God ons die vrede geeft. Hoe sta jij stil bij dit thema?
Het jaarthema van de PKN is: 'Aan tafel!'. En wie kent die oproep niet? Ds. Karin van den Broeke vertelt over een Koning die ons aan Zijn tafel uitnodigt. Maar er is wel een voorwaarde.
Er is veel onrust in de wereld en in Nederland. Boeren, gasprijzen, vluchtelingen, een wooncrisis en ga zo maar door. Toch geeft God rust. Ds. Arjan Treur denkt met ons na over hoe dat werkt.
Wat mooi als je tegen alle ervaring in bidt. Dat je vertrouwt op Gods genegenheid, zelfs als Hij op dat moment ver weg lijkt. Maar wat als het niet lukt om te bidden? Als je niet de juiste woorden kunt vinden? Dan mag je ook zeggen: 'Zie mij, mijn God.' De liederen gaan onder andere over het gezien worden door God. De samenzang klinkt vanuit prachtige kerken, zoals de Lambertuskerk in Wouw.
God ontgaat niets. Het kwaad dat je overkomt. Het ongeluk dat je treft. De tranen die je huilt. De gedachten die in je omgaan. Je krijgt misschien geen pasklaar antwoord, maar wel de belofte dat Hij jou zal troosten. Jezus heeft zelf onrecht en leed ervaren. Zowaar Hij heenging, komt Hij terug. De laatste zet is aan Hem, met alle zegen vandien. Daar kennen wij prachtige liederen bij.
Soms begrijpen we het leven niet. Of misschien begrijpen we God soms wel niet. Waarom gebeuren er zulke vreselijke dingen op deze wereld en in ons eigen leven? Het lijkt soms zo oneerlijk. We zingen over wanhoop, twijfel, maar ook over Gods onmetelijke liefde en troost. Er klinken bovendien liederen vanuit de prachtige Martinikerk in Franeker.
Jezus offerde voor ons zijn leven. Voor zoiets groots schieten woorden tekort. 'Als je het niet zeggen kan, zing het dan', zei zanger Kees Kraayenoord eens in een interview. En dat gaat dan ook volop gebeuren. Voor Jezus die zijn leven gaf. Het perfecte offer.
De liederen gaan erover dat je niet bang hoeft te zijn voor God. Je kunt groot ontzag hebben voor God en je wellicht soms klein voelen tegenover Hem en andere christenen, maar angst hoeven we niet te hebben, zegt Jezus veelvuldig in het nieuwe Testament.
David is dankbaar voor alles wat God hem geeft. Zijn ziel juicht tot God. Juichen als het goed gaat in je leven, is niet zo moeilijk. Maar wat als het niet goed gaat? Hoe kijk je dan naar God? Ben je dan nog steeds dankbaar en toegewijd? En wat levert het ons op om te allen tijden je geluk in Hem te zoeken? Rondom dit thema zingen we vanuit de Westerkerk in Enkhuizen.
We hebben er vast allemaal wel eens over nagedacht: zal er herkenning zijn in de hemel? Zullen we onze geliefden nog weerzien en herkennen? En zo nee, zullen we dan voorgoed vergeten worden door hen die ons voorgingen naar de hemel? We zingen we hierover, vanuit de Oude Kerk in Veenendaal.
Mattheus 11:29-30: 'Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.' Het juk dat God op jou legt door Jezus is niet om je kapot te maken, maar om je dicht bij Hem te houden. Om je zonder twijfels en zorgen in zijn spoor te laten lopen, zodat je al stralend laat zien dat God de Heer is.
Wil je weten wie God is? Kijk dan naar Jezus en volg Hem. Dan zul je God steeds beter leren kennen. We zingen liederen over onder andere dit thema. Ook klinkt er vanuit de bijzondere Bovenkerk in Kampen geweldige samenzang.
In tijdschriften en in reclames komen de meest gelukkige mensen op je af. Dat kan je soms best onzeker maken. Het gras aan de overkant lijkt altijd groener. Laat jij je door deze mensen beïnvloeden? Dan heeft Paulus wijze woorden voor je: 'Onderzoek jezelf en zie of de genade van God, de liefde van Jezus Christus en de kracht van zijn Geest door jou heen zichtbaar worden'. Want daar kan geen perfect modellenplaatje tegenop, toch? We zingen daarom liederen over Jezus' liefde en hoe we die kunnen uitdelen aan anderen.
Vergelijk jij jezelf ook regelmatig met anderen? Voor velen herkenbaar. Toch is het niet wijs om vreugde of juist ongeluk te halen uit het vergelijken met anderen. De goedheid van God zou jou blij moeten maken. God moet niets en toch geeft hij alles: Zijn zoon Jezus. Omdat hij van jou houdt en niet om wat je allemaal gepresteerd hebt. Een geweldige bevrijding toch?
Zingen met een hart vol vreugde; soms zal het je gemakkelijk afgaan, maar op andere dagen komen de woorden wellicht wat moeizamer over je lippen. Dagen waarop je je niet zo goed voelt bijvoorbeeld. Daarom zingen we liederen die je hierbij zullen helpen. Liederen die je hart vullen.
Pasen: een geweldige aanleiding om samen te zingen. De dood is overwonnen. Probeer daar maar eens de juiste woorden voor te vinden. Gelukkig kennen wij de mooiste paasliederen die je hierbij kunnen helpen. Lofliederen vol dankbaarheid.
We 'vieren' Jezus' kruisiging. Vieren? Dat klinkt misschien een beetje gek. Zo'n gruwelijke dood is niet bepaald iets om te vieren. Toch verandert de dood van Jezus alles. Het bleef namelijk niet bij de dood. Dankzij Jezus' grote liefde kwam er hoop en vergeving. Een liefde waar we niet uitgezongen over raken.
Zonden. Niet bepaald een populair woord. We hebben het liever over Gods liefde en over vergeving. Toch is het juist heel bevrijdend om ook eerlijk naar je zonde te kijken en die te delen met God. Denk maar eens aan David en hoe hij zong over de dingen waar hij spijt van had. Kun je er niet de juiste woorden voor vinden? Wij helpen je graag verder door samen de mooiste liederen te zingen over bevrijding. En dat doen we onder andere vanuit de Westerkerk in onze hoofdstad.
Ben jij weleens bang voor veroordeling van God? Of voel je je soms te min voor Hem? 'Wees maar niet bang,' zegt God dan tegen jou, 'Ik ben de weg voor jou gegaan. En als je dat gelooft en als je daar vertrouwen in hebt, dan mag je met mij de weg gaan.' Laat je daarom bemoedigen met geweldige liederen over de liefde van onze Vader. Liederen die we zingen in de Grote of St. Michaelskerk in Oudewater.
Het Roder Jongenskoor klinkt geweldig samen met de koorleden van Northern Voices. De bevlogen koorleden zingen samen met het publiek de mooiste liederen vanuit de Martinikerk in Groningen. In het themablok zingen we dankbaar voor Gods genade. Een thema waar we niet uitgezongen over raken.
'Vertrouw op Mij', het klinkt zo makkelijk. Slechts drie woorden. En toch kan het zo moeilijk zijn om je zorgen over te geven aan God en op Hem te vertrouwen. Het kan zelfs zo lastig zijn dat je bidt dat je God vertrouwt, maar in je hart voel je dat niet zo. Of dat het je niet eens lukt om te bidden. Te teleurgesteld. Te moe. Zanger Kees Kraayenoord zei eens tijdens een interview: 'Als je het niet zeggen kan, zing het dan.' Zullen we dat samen gaan doen?
Herken je dat een lied speciaal voor jou geschreven lijkt? Dat de woorden je bemoedigen? Woorden die van God komen. Precies op het juiste moment? Zo mag ook jij woorden van liefde uitdelen aan de mensen om je heen. Hoe? Door Gods voorbeeld te volgen. En om je alvast te inspireren zingen we liederen rond het thema 'woorden van liefde'. Ook wordt er volop gezongen vanuit een stokvolle Stephanuskerk in Hasselt.
Een heel gelukkig nieuwjaar gewenst namens Nederland Zingt. We wensen jou een gezegend jaar toe. Dat je God heel dichtbij mag ervaren en dat je zelf een licht mag zijn voor de mensen om je heen. Natuurlijk wensen we jou ook veel muzikaliteit en prachtig gezang toe in het komende jaar. Later we daarom meteen goed beginnen door op deze eerste dag van 2018 samen voor God te zingen. We zingen vanuit de Grote of Sint Janskerk in Schiedam.
Uitzien naar het nieuwe jaar kan heel fijn zijn, maar je kan er ook onzeker van worden. Wat zal de toekomst mij brengen? Misschien moet je het nieuwe jaar in met het gemis van een dierbare. Of ga je 2018 tegemoet terwijl je gezondheid er slecht aan toe is. Weet dan dat onze overweldigende kracht niet van onszelf komt, maar van God (2 Korinthe 4 vers 7). Wat een krachtige boodschap!
'Waar is God?' vraag je je misschien weleens af. God kondigt zich niet met veel bombarie aan. Hij dringt zich ook niet op. Hij komt vaak ongezien. Hij is dichterbij dan je misschien zelf denkt. Ook tijdens het zingen kan God onverwacht dichtbij voelen.
Merken we als gelovigen verschil in ons leven door ons geloof? Soms lijkt dat niet zo. We delen immers dezelfde zorgen als ongelovigen. Toch is er een groot verschil. We staan er niet alleen voor. Jezus is met ons en draagt ons juk met ons mee. We zingen hierover in de Ichtuskerk op Urk.
Voel je je vermoeid en heb je veel zorgen? Dan kan het zomaar eens zijn dat je ziel dorst heeft. 'Heb je dorst? Kom naar mij en drink', zegt Jezus. Hij is als water voor je ziel. Breng je vermoeidheid en je zorgen bij Hem. Hij zal je nieuwe kracht geven. De liederen in deze uitzending zullen je hierbij bemoedigen. We zingen vanuit de Jacobikerk in Utrecht.
We voelen ons verbonden met God en Zijn schepping als we erover zingen en God danken voor al het moois dat Hij gemaakt heeft. Deze week zingen we onder andere uit de St. Williborduskerk in Hulst.
Hij zal vol blijdschap zijn. Zich over je verheugen, in Zijn liefde zal Hij zwijgen, in Zijn vreugde over je jubelen. Deze mooie woorden staan in Zefanja 3:17. In plaats van ons dood te zwijgen, zwijgt God het kwade dood. Door de kwade dingen niet meer op te halen, gaan ze niet langer mee en bestaan ze niet meer. Wat een onbegrijpelijk grote liefde van onze Vader. We vieren deze bemoedigende boodschap met geweldige liederen.
Hoe kun je nog meer op Jezus lijken? Door simpelweg te leven met Hem. Door met Hem te leven, ga je op Hem lijken. Vanuit de Oude Kerk in Delft hoor je koor- en samenzang met onder andere soliste Joke Buis en de Amsterdam Staff Songsters onder leiding van Roel van Kesteren.
Maak je je zorgen over de toekomst? Leg je zorgen dan neer bij God en vertrouw Hem. Zing met ons mee en weet: God overziet het verleden, heden en de toekomst. Ken Hem in al je wegen, dan zal Hij je paden rechtmaken. Een mens stippelt zijn weg uit, de Heer bepaalt de richting die hij gaat. En die weg is altijd de beste weg.
God wil dat iedereen tot inkeer komt. Dan zal Jezus terugkomen en maakt Hij alles nieuw. Gods liefde is zo groot dat hij geduldig wacht. Hij geeft iedereen een kans. God houdt zich aan zijn belofte. Hij is ons niet vergeten.
In het koninkrijk van God verdient iedereen evenveel, of je nu de eerste of de laatste bent. We beginnen de uitzending met het Lied van de Week: Majesteit, hier ben ik. Zing je mee?
Zorgen over ziekte, zorgen over eenzaamheid. De zorgen in ons leven kunnen ons soms verlammen. Maar als we onze zorgen in gebed en in dankzegging bij God neerleggen, zal Gods vrede onze harten vullen. De vrede van God die alle begrip te boven gaat.
Een van de bekende getuigenissen die Jezus vertelde, is het verhaal over de barmhartige Samaritaan. Want geld geven aan armen, je huis openen voor een dakloze, omzien naar iemand in nood, dat valt nog niet mee. God wil ons hart barmhartig maken. Daarom willen we elkaar bemoedigen met gezang en zingen wij over Zijn grote liefde.
Zingen over de dood. Niet echt iets waar je direct enthousiast over wordt. De dood kan angstig zijn en verdrietig. Rouwen om een geliefde is zwaar. Wat is het dan een troostende gedachte dat de dood niet het eindpunt is. 'Wie in mij gelooft zal leven, ook al is hij gestorven', zegt Jezus. En daar zingen we dan wel weer graag over!
Dood is dood, zouden veel mensen zeggen. Wie naar het paasverhaal luistert, weet dat het niet eindigt bij de kruisiging van Jezus. Ja, Jezus stierf een verschrikkelijke dood, maar Hij stond ook weer op en overwon de dood. Een geweldig thema om samen over te zingen!
Een donkere dag. Een dag van droefenis. Een dag van dood. Toch noemen we dit 'Goede' Vrijdag. Omdat zijn striemen ons genezing brachten. Uit de diepten roep ik U en verlang naar het licht van Pasen.
Na de dood van Jezus had God kwaad kunnen zijn. Zijn enige zoon was op verschrikkelijke wijze gestorven. Een woedeaanval was in mensenogen normaal geweest. Maar God werd niet kwaad. Hij vergaf onze zonden en maakte ons erfgenaam van alles wat Hij had. Omdat hij ons wilde bevrijden van het zelfgerichte leven. Omdat hij ons liefhad. Het is het allermooiste verhaal om over te zingen.
Veel mensen gaan op nieuwjaarsdag op bezoek bij familie en vrienden. 'Gelukkig nieuwjaar!', zeggen we dan. We wensen elkaar het goede. Dat is eigenlijk hetzelfde als elkaar zegenen of de zegen van God ontvangen. Hoewel dat een stap verdergaat. Dat gaat niet alleen over gelukkig zijn, want zo zit het leven niet altijd in elkaar. Het gaat erover dat je mag vertrouwen dat God erbij is, waar je ook bent.
