

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
12-12-2017
Een eigenwijze kijk op het nieuws zoals u dat van PowNed gewend bent. Rauw commentaar, eigenzinnige reportages. De vinger op de zere plek.
Startpunt van de route is in de stad Nagasaki, prachtig gelegen in een baai op het zuidelijke eiland Kyushu. Maar de stad is vooral ook bekend van dat ene moment op 9 augustus 1945, toen de atoombom in één klap een eind maakte aan het leven van ruim 70.000 mensen. We brengen een bezoek aan het Atomic Bomb Museum en de plek waar de bom insloeg. Maar Nagasaki heeft ook een nauwe band met Nederland: ruim tweehonderd jaar lang had Japan alleen contact met de buitenwereld via het kunstmatige eiland Dejima, dat bewoond werd door Nederlanders. Ook nu nog wordt Dejima door veel Japanse en buitenlandse toeristen bezocht. In Nagasaki stappen we op Sea Side Liner, die ons eerst door een bergachtig gebied naar de kustlijn van de prachtige Omura-baai brengt. En aan die baai ligt ook Huis ten Bosch, een park waarin replica's te vinden zijn van een groot aantal Nederlandse gebouwen. De Utrechtse Dom staat hier broederlijk naast het stadhuis van Gouda en kijkt uit op Paleis Huis ten Bosch. Om nog maar te zwijgen van de molens en grachten die hier te zien zijn. Onderweg op deze route komen we ook een bijzonder luxueuze trein tegen, de 'Aru Ressha'. Een kijkje in deze trein zal bij veel treinliefhebbers de harten sneller doen kloppen. Vanuit Huis ten Bosch reizen we per trein verder naar Sasebo, een stad aan het water. Velen komen hier voor de zonsondergang bij de Kujuku-eilanden, die hier voor de kust liggen. Die beelden vormden de opening van de bekende film 'The last Samoerai' en een waardige afsluiting van deze aflevering.
Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.
Volgens een vandaag verschenen rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) gaat het wel degelijk goed met Nederland. Aan tafel: Kim Putters, directeur van het SCP. * Cabaretier Eva Crutzen staat aan de vooravond van de try-outs van haar nieuwe theatershow Opslaan Als. * De Raad Van Toezicht neemt een aantal solisten van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest mee naar de studio om een speciale kersteditie van Next Generation Jazz te spelen. * Kees Prins zingt Frekie van Willem Wilmink, begeleid op piano door Cor Bakker. * Tafeldame is Halina Reijn.
Midden in het centrum van Amsterdam wonen sinds twee jaar Annemarie van der Ven en Boy Hartsuiker in hun ruimtelijke loft. Een bijzonder pand uit 1908 met een geschiedenis, want lange tijd zat hier een likeurstokerij. Annemarie en Boy hebben het volledig verbouwd vanbinnen, met een interieur van nieuwe en oude items, met daartussen prachtige eyecatchers. Chef-kok Ramon Brugman heeft trek in een stevige maaltijd. En dat wordt een goedgevulde goulashsoep met onder andere winterpenen, paprika, courgettes, uien en tomaten. Daarbij een salade van rode biet en appel. En omdat Ramon het bakken niet kan laten: ook zelfgemaakte saucijzenbroodjes. Loopt het water je al in de mond? Margot Vervoort is bijna 70 jaar en woont sinds enkele jaren in een huurhuis in Sassenheim. Ze woont er alleen, maar krijgt regelmatig mensen over de vloer. De kleinkinderen spelen graag in haar tuin, die ze ooit met goede vriend Ru heeft aangepakt, toen ze hier kwam wonen. Tussen de parkeerplek en haar achtertuin is geen afscheiding. Dat is niet alleen onveilig voor de kleintjes, maar geeft haar niet echt veel privacy. Tuinexpert Martin Stuger weet er een oplossing voor.
Wat zijn moedervlekken precies? En waarom kan het ene huidtype beter tegen de zon dan de ander? Pascal gaat langs bij huidarts Marcel om hier meer over te weten te komen. Cowboy Leroy Bisonfoot vermomt zich met een moedervlek.
Otis pakt Arno terug. Dylan poeiert Caro af en heeft direct spijt. Maud is onzeker als Ramin niet op haar appje reageert. Otis' vader ziet geen probleem in de leefstijl van zijn zoon.
Longartsen hebben vandaag een brandbrief naar de Tweede Kamer gestuurd: politiek doe nu eens echt wat aan luchtverontreiniging want het aantal patiënten met luchtwegklachten en longkanker neemt toe. Fijnstof verkort het leven van Nederlanders gemiddeld met dertien maanden. Uitlaatgassen en de uitstoot van de intensieve veeteelt zijn de grote boosdoeners. Verder: het begon ooit met een klein protest tegen plannen voor overheidsplannen. Maar nu - precies 25 jaar verder - is een heus bos het resultaat. In Vlaardingen plantten achtduizend mensen in 1992 meer dan zestienduizend bomen om de aanleg van een vuilstortplaats tegen te houden. Het was het eerste protestbos van Nederland. Het verzet bleek succesvol. En die bomen zijn inmiddels tot volle wasdom gegroeid. En binnenvaartschippers zijn woedend over voortdurende controles van hun schepen en torenhoge boetes die ze krijgen. Bekeuringen van 1000 euro of meer zijn geen uitzondering. Volgens hen staan die in geen verhouding tot de kleine overtredingen, die er worden begaan. Vooral de eenmansbedrijfjes maken zich erg boos. Een schip kan niet altijd overal aanleggen of sneller varen. Maar een schipper die zich niet stipt aan de vaartijden houdt, hangt wel een boete boven het hoofd die het eind van het bedrijf kan betekenen.
Pianovirtuoos Wibi Soerjadi zit al ruim 35 jaar in het vak en dat wordt gevierd met een reeks speciale concerten, waarbij hij het romantische repertoire van muzikale meesters als Liszt en Chopin naadloos laat aansluiten op zijn eigen composities. Hij geeft ook alvast een voorproefje, want bij ons staat de vleugel uiteraard al klaar! Verder: de Nederlandse speelfilm Gek van Geluk is in première gegaan, waarin we zien hoe Lena, schrijfster van liefdesliedjes, door een tekort aan romantiek in haar leven haar inspiratie verliest. Om haar weer een beetje op weg te helpen huurt haar beste vriendin acteur Hugo in die Lena’s hoofd op hol moet brengen. Musicalster Matteo van der Grijn speelt de rol van Hugo met verve en schuift bij ons aan. We praten met hem ook over Soof de Musical die voor volgend jaar op stapel staat en waarin Matteo eveneens te zien zal zijn. En Nederland is een schaatsland en dat zullen we ook deze winter weer weten. Oud-schaatscoach Leen Pfrommer trainde jarenlang de kernploeg waar onder andere Ard Schenk en Kees Verkerk deel van uitmaakten en beleefde met hen ongekende successen, maar ook daarna bleef hij, onder meer als commentator, nog bij de schaatssport betrokken. Over de carrière van deze invloedrijke schaatscoach verschijnt het boek Leen Pfrommer- Schaatscoach en hij is bij ons te gast. Ook oud-schaatskampioen Jan Bols, die door Pfrommer werd overgehaald om zijn fiets te verruilen voor noren, zit aan tafel.
Antwoorden op al uw levensvragen. Vandaag Herman Finkers over de vraag: Voel je je geliefd door God?
Aan het eind van haar pelgrimspad blikt Annemiek samen met schrijfster Marjan Berk terug op haar gelopen tocht. Al dobberend over het natuurgebied De Wieden bespreken ze de lessen van dit leven. Annemiek bezoekt ook de Nicolaaskerk in Vollenhove.
Kees Tol, Viktor Brand, Marlayne Sahupala, Airen Mylene, Evelien de Bruijn, Mirella van Markus helpen mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Of het nu gaat om een koop- of huurhuis, bestaande bouw of nieuwbouw, in de stad of op het platteland: Huizenjacht weet raad met elk budget en helpt woningzoekenden aan hun ideale droomhuis.
Kinderen zijn opnieuw welkom in de Tovertuin. Woezel en Pip worden voorgelezen door beroemde sporthelden, schrijvers en anderen.
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting, live vertaald door een gebarentolk.
Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker, live vertaald door een gebarentolk.
Met een goed humeur wordt de nieuwe nieuwsdag geduid. Met prominente gasten, opmerkelijk nieuws uit de media en compacte reportages. Met aandacht voor politiek, economie, veiligheid en entertainment.
