True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  

09-04-2016

Piets Weer

Piets Weerbericht

Nederlands populairste weerman Piet Paulusma verzorgt elke dag vanaf een andere locatie in Nederland het weerbericht.

Deze uitzending bekijken

NOS Studio Sport

NOS Studio Sport

Met wedstrijdbeelden, samenvattingen, interviews en reportages van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van die dag.

Deze uitzending bekijken

Shownieuws

Shownieuws - Late Editie

Dagelijks het laatste nieuws uit de wereld van showbizz en entertainment.

Deze uitzending bekijken

Hart van Nederland

Hart van Nederland - Laat

'Waar praat Nederland vandaag over?' Toegankelijk nieuwsprogramma dat het gesprek van de dag op verrassende wijze in beeld brengt.

Deze uitzending bekijken

Gouden Bergen

Gouden Bergen: Aflevering 2

Een komisch drama over vijf vrouwen in crisis, die alles op alles zetten om naar hun stand te kunnen blijven leven.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Alles Mag Op Zaterdag

Alles Mag Op Zaterdag: Een lekkere binnenkomer

Team Gordon: Yuri van Gelder en Jeffrey Wammes. Team Gerard: Frans Duijts en Mr. Polska.

Deze uitzending bekijken

Andere tijden

Andere Tijden: Polder op de schop

Jarenlang ging het leven in de polder Zeevang traditioneel z'n gangetje. Boeren waren uren bezig om met een bootje naar hun kleine stukjes land te varen. Het huiselijk leven speelde zich 's winters gedeeltelijk af in de stal tussen de koeien. Vanaf de wc buiten kon je een praatje maken met de buren. Maar rond jaren 50 ging de agrarische samenleving op de schop: het land werd verkaveld. De boerengezinnen trokken weg uit de dorpen. Op moderne boerderijen langs rechte polderwegen leerden ze op een economische manier hun bedrijf te runnen. Maar dat niet alleen. Ook vrouwen moesten in het kader van de 'streekverbetering' moderniseren. Ze kregen o.a. onderricht in administratie en discussiëren. "Eigenlijk was het een emancipatiebeweging", concludeert één van hen.

Deze uitzending bekijken

Ondersteboven

Ondersteboven - Nederland in de jaren 60

Het begint allemaal nogal tuttig begin jaren zestig. De jeugd is allesbehalve wild. Anneke Grönloh zingt Brandend Zand en er is een zoenverbod in Venray. Er wordt in de meeste gevallen braaf gedanst. Maar dan komen de Beatles en gaat het los. De haren worden lang, nozems zorgen voor overlast. Jongeren in de Achterhoek kruipen in verlaten kippenhokken, waar ze plaatjes draaien en over muziek praten. In de steden komen 'Provadya's', jongerencentra zoals Paradiso, en de eerste popfestivals worden georganiseerd, met veel hippies en geestverruimende middelen.

Deze uitzending bekijken

De Vreemde Eend

De Vreemde Eend

In de spelshow De Vreemde Eend draait het om mensenkennis, vooroordelen en inschattingsvermogen. Irene stelt elke ronde een aantal personen voor aan de bekende duo’s. Eén van die personen bezit een bijzondere eigenschap, heeft een raar beroep of gekke hobby, beschikt over een verborgen talent of draagt een geheim met zich mee. Allemaal beweren zij degene te zijn naar wie wordt gezocht, maar slechts een spreekt de waarheid.

Deze uitzending bekijken

De Hoofdprijs

De Hoofdprijs: Aflevering 6

In De Hoofdprijs draait het om drie families waarvan er twee een enorm geldbedrag winnen in een loterij. De oer-Hollandse manier van omgaan met geld staat hierbij centraal. Dit levert tragische, komische maar vooral ook herkenbare situaties op.

Deze uitzending bekijken

Het beste brein van Nederland

Het beste brein van Nederland

Art Rooijakkers gaat op zoek naar de intelligentste Nederlander. Een spannende spelshow waarin het volledig draait om boerenslimheid.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal

NOS Journaal

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Vooruitblik: Het 90e verjaardagsfeest van Elizabeth

Koningin Elizabeth wordt 21 april negentig jaar! ‘The Queen’ viert haar verjaardag samen met het Britse volk in mei en juni. Een koninklijk feest in Groot-Brittannië betekent dat er flink uitgepakt wordt. Correspondent Lia van Bekhoven vertelt zaterdag in Blauw Bloed alles over de feestelijkheden waaronder een picknick voor 10.000 gasten, een paardenevenement en vele parades.

Deze uitzending bekijken

Nederland zingt

Nederland Zingt Hasselt 2

Koor- en samenzang vanuit de Grote of St. Stephanuskerk in Hasselt met het Dutch Baroque Consort o.l.v. Gerard de Wit en Christelijk Mannenkoor 't Harde o.l.v. Henk van der Maten. Martin Zonnenberg bespeelt het bijzondere Rudolph Knol-orgel in de kerk. De leiding van de samenzang is in handen van Henk van der Maten.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Tele2 klanten worden gebeld door een vreemd telefoonnummer uit het buitenland, maar ze nemen het nummer niet op. Toch worden er hoge kosten in rekening gebracht voor deze gesprekken. Tele2 zegt dat de klanten zélf naar het duurbetaalde telefoonnummer hebben gebeld en dat deze kosten niet vergoed worden. Wat is hier aan de hand? * Als je ziek bent en daardoor afhankelijk bent van een bepaald medicijn, is het ontzettend vervelend als dat middel ineens niet meer te krijgen is. Als je dan moet overstappen naar een ander merk of medicijn kan dit grote gevolgen hebben, zoals nare bijwerkingen. Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker en zorgt voor grote onrust. Zo zijn er al een paar maanden problemen met de levering van het medicijn Thyrax dat heel belangrijk is voor schildklierpatiënten. Ook borstkankerpatiënten, HIV-patienten en mensen met epilepsie maken zich momenteel grote zorgen over de beschikbaarheid van hun medicijnen. In Kassa het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en de apothekers * En tot slot, klachten over de Nederlandse musea: lange rijen voor het museum, een onduidelijke audio-tour, onleesbare uitleg bij je favoriete schilderij. Maar ook dat je moet bijbetalen als je een museumjaarkaart hebt. Museumbezoek is hot, maar levert ook een hoop ergernissen op. Wat gaan musea eraan doen? In Kassa het antwoord.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.

Deze uitzending bekijken

Bakkie troost

Bakkie troost

In Bakkie Troost verkennen Hella van der Wijst en Arjan Lock begraafplaatsen door heel Nederland en ontdekken hoe mensen omgaan met hun verdriet na het verlies van een dierbare.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Het laatste nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland.

Deze uitzending bekijken

De wandeling

De Wandeling: Jack Wouterse: Samen door de plassen stampen is het leukste wat er is

Acteur Jack Wouterse is vooral bekend van de C1000 reclames en de televisieseries All Stars en Grijpstra en de Gier. Maar de veelzijdige Jack deed meer, véél meer. Hij speelde in meer dan twintig film- en televisieproducties en daarnaast stond hij in tientallen theatervoorstellingen. In 2008 verhuisde Jack van Amsterdam naar Rotterdam om te gaan spelen bij het RO-theater. Dat was een grote stap. In De Wandeling vertelt Jack dat het een nog grotere stap was om twee jaar later naar een afkickkliniek te gaan in Schotland: 'Het moeilijkste was dat ik moest erkennen dat ik verslaafd was'. Hij stopte definitief met roken, drinken en cocaïne snuiven. Wat bleef was zijn eetverslaving, want 'met eten kun je natuurlijk niet stoppen'. Jack hoopte zijn eetverslaving op eigen kracht onder de duim te houden, maar dat lukte niet. Vorig jaar besloot hij zich daarom te laten opereren, een maagverkleining. Jack valt daarna tientallen kilo's af, 'ik ben blij dat ik het gedaan heb, maar het gaat niet vanzelf, als ik zwaarmoedig ben sta ik zomaar weer bij de koelkast'. De grote inspiratie voor deze ingrijpende operatie was zijn kleindochter, 'Ik wil haar graag 30 zien worden', zegt Jack en hij geniet er met volle teugen van om opa te zijn en samen met zijn kleindochter door de plassen te stampen.

Deze uitzending bekijken

De BZT show

De BZT show

Amusementsprogramma waarin wensen van kinderen worden vervuld.

Deze uitzending bekijken

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Met: Middenin het centrum van Utrecht, aan de Oudegracht, wonen Jurriaan en Stèphanie in een oude werfkelder waar vroeger de biervaten werden bewaard. Vrienden verklaren Jurriaan voor gek als hij samen met een architect in de 30 meter lange kelder onder de grond mogelijkheden voor een uniek woonhuis ziet. En ze staan versteld van het prachtige eindresultaat. * Chef-kok Léon Mazairac ontmoet een gepassioneerde kaasmaker die Italiaanse bergkazen maakt in de Lopikerwaard. Af en toe wordt hij bijgepraat door zijn Italiaanse vriend, maar de Taleggio kazen van Rutger zijn volledig geproduceerd met Nederlandse ingrediënten; waarvan de belangrijkste wel passie is! * Ramon Brugman is zijn carrière begonnen als patissier. Dat toont hij door zelf heerlijke luchtige hazelnootschuimgebakjes te maken. * Andries en Hans wonen in het Coopmanshûs in Franeker, een rijksmonument en één van Frieslands meest bekende panden. De indrukwekkendste kamer is de Senaatskamer waar ze regelmatig concerten geven en in de twee grote voorkamers en de bibliotheek staan de pronkstukken uit hun verzameling antiek. * Vogelaar Camille Dreef bezoekt een van de natuurgebieden in Nederland waar de meeste watervogels verblijven, de Oostvaardersplassen. Op deze plek tussen Almere en Lelystad spot zij diverse bijzondere vogels, waaronder een zeldzame buizerd.

Deze uitzending bekijken

Robs Grote Tuinverbouwing

Robs Grote Tuinverbouwing: Aflevering 30

Rob Verlinden en zijn team zetten elke week een tuin op zijn kop die drastisch aan verandering toe is; van kleine en grote tuinen tot schooltuinen en daktuinen. Jorna pakt de styling aan de binnenkant van het huis aan en tv-kok Jeremy kookt iets lekkers voor het hele team. Daarnaast geeft Rob veel tips en beantwoordt hij vragen van kijkers.

Deze uitzending bekijken

Beestengeluk

Beestengeluk

Dierengelukzoeker Piet Hellemans ontvangt op een boerderij in Nederland een aantal dieren. Hij geeft uitleg over hoe het dier bij iemand thuis mogelijk nog gelukkiger zou kunnen zijn.

Deze uitzending bekijken

Fryslân DOK:

Fryslân DOK:: Het Zwarte Goud: In de groei

In dit tweede deel van It Swarte Goud zijn we te gast bij Blythe Brown, de vrouw van de wereldberoemde schrijver Dan Brown. Vroeger als tiener viel zij van haar paard, waar ze nekletsel aan overhield. Maar ze bleef de hoop houden om ooit weer paard te kunnen rijden. Uiteindelijk kwam ze in contact met het Friese paardenras. Op Terschelling brengen ze de reddingshistorie weer tot leven, door een reddingsboot demonstratie te geven met Friese paarden. Verder is er aandacht voor de opkomst en, bijna, ondergang van Friese paard in Friesland. In de 19e eeuw zijn de Friezen alom vertegenwoordigd, als gebruikspaard in de landbouw en als uiting van welstand.

Deze uitzending bekijken

Studiekeuze TV

Studiekeuze TV: Aflevering 10

In StudiekeuzeTV worden elke week twee branches of sectoren verkend door twee ambitieuze studenten. De studenten zoeken uit hoe het er aan toe gaat in de praktijk en wat de vooruitzichten zijn bij het vinden een baan.

Deze uitzending bekijken

Babes in Business

Babes in Business Babes in business

In Babes in Business wordt de zakelijke markt met een knipoog bekeken. Iedere week lopen presentatrices Laurien Verstraten, Steffie Zoontjes en Sylvana IJsselmuiden een dag mee met een bedrijf om de ins en outs van de organisatie te belichten. De drie babes staan volop in het leven en gaan geen uitdaging uit de weg!

Deze uitzending bekijken

Sterren.nl top 20

Sterren.nl top 20

Overzicht van de populairste Nederlandstalige hits. Met clips van de nieuwkomers, snelste stijgers, de nummer 1 en de nieuwe Sterren NL Paradeplaat.

Deze uitzending bekijken

ZappLive

Zapplive: Afl. 31 - Deel 4

De jongens van Streetlab doen een Lip Sync Battle! Tom is aangekomen in de studio en vertelt over zijn reis naar de grens tussen Griekenland en Macedonië, waar hij is gaan kijken bij de vluchtelingen. Als afsluiting proeven we het zelfgemaakte ijs van Ajouad!

Deze uitzending bekijken

Kinderen voor Kinderen Pakt Uit

Kinderen voor Kinderen Pakt Uit: Saskia Weerstand

Twee kinderreporters gaan op bezoek bij Saskia Weerstand. De liedjes van de laatste cd Raar Maar Waar staan hierin centraal. Na een leuke dag in het leven van Saskia wordt de BN'er uitgenodigd om mee te zingen en te dansen in een clip van Kinderen voor Kinderen. Het liedje 'Freaky leuke dag' wordt gezongen.

Deze uitzending bekijken

Checkpoint

Checkpoint: Aflevering 14 seizoen 11

Normaal gooi je oud brood in de prullenbak maar zouden we er een paraplu van kunnen maken? Ook komen we erachter wie er nou slimmer zijn, de jongens of de meiden? Daarnaast testen we hoe hoog je in de lucht komt wanneer je wordt gelanceerd met een wipwap.

Deze uitzending bekijken

Zappsport

Zappsport

Kindersportprogramma waarin alle takken van sport voorbijkomen.

Deze uitzending bekijken

Zapp Kids top 20

Zapp Kids top 20

Muziekprogramma voor kinderen. De top 20 is gebaseerd op een unieke hitlijst die kinderen (van 6 tot 12 jaar) zelf samenstellen door te stemmen via de website.

Deze uitzending bekijken

Baardmannetjes

Baardmannetjes: Grebbeberg

Het onstuimige weer zorgt wel voor prachtige woeste beelden van het gebied waarin de lepelaars moeite hebben van tak tot tak te vliegen. Hans slaapt deze keer niet bij Nico in de camper maar belooft voor hem, ter compensatie, de volgende ochtend een croissant mee te brengen. Dit is een herhaling van 7 augustus 2015.

Deze uitzending bekijken

Apennoten

Apennoten: Lalala

Tien kinderen hebben op school een liedje geleerd over 'We zijn vrolijk, want de lente komt eraan'. Ze komen ermee naar de studio waar ze samen met Pepijn hierover gaan praten, 't gaan zingen, een gastmuzikant ondervragen en zelf muziek mogen maken. En... wat zit er toch in die kist?

Deze uitzending bekijken

Kikker

Kikker vindt een vriendje

Kikker vindt een beertje in het bos. Hij besluit hem mee naar huis te nemen, voor hem te zorgen en zijn nieuwe vriend te zijn. Ze doen alles samen en zijn de allerbeste vrienden. Maar op een dag wil Beertje terug naar waar hij vandaan komt. Ze moeten afscheid nemen en Kikker is heel verdrietig. Zou Beertje echt nooit meer terugkomen...?

Deze uitzending bekijken

De nachtzoen

De Nachtzoen: Lilian Vieira

De anderhalf jaar dat deze Braziliaanse zangeres niet kon zingen voelde alsof ze een droom was kwijtgeraakt. Ze schrijft teksten over Saudade, want thuis ben je waar je familie is. Een tweede nachtzoen van Lílian Vieira.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.