

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
Naches - Alle afleveringen
Enrico Cohen doet aan pijnbestrijding en zijn dochter Sammy aan cosplay. Samen hebben ze een hoop naches met een spectaculaire en niet-alledaagse vorm van sport, die bij de meeste mensen al pijn doet als ze ernaar kijken.
Een inkijkje in het leven van een joodse Nederlander. De hoofdpersoon tovert nog even een glimlach op ons gelaat, brengt een relativering of een vrolijke noot.
Victoria Ten is afkomstig uit Zuid-Korea. In het Vondelpark geeft ze les in de oosterse bewegingsleer GiCheon, waarin lichaam en geest worden verenigd tot een harmonisch samenspel. Ze doet haar best dit ook in haar dagelijks leven toe te passen, maar dat blijkt niet altijd even eenvoudig te zijn.
Roland Vos heeft een cateringbedrijf, waar hij nog steeds de viskoekjes naar het recept van zijn oma maakt. Zijn vrouw Mirjam heeft inmiddels een andere richting gekozen, waar ze samen een apart soort naches van hebben.
Baruch en Meirav van Riel lijken zo uit een sprookje te zijn weggelopen. Ze bewonen hun eigen paradijs in Baarle-Nassau, met honing, wijn, bijtjes en bloemetjes en misschien zelfs wel een kikker die veranderd is in een prins.
Lien Braaf heeft een eigenzinnige winkel in Meppel. Ze is ooit begonnen met sieraden en kleding, maar algauw stond er van alles en nog wat in de etalage. Ze vermaakt en verrast haar bezoekers met een collectie van warme, kleurige, uiteenlopende decoraties en draagt ook weleens een gedicht voor, dat bij menigeen tot rode oortjes kan leiden.
Jelle Zijlstra is acteur en theatermaker van beroep. Hij zet zich in voor de homobeweging en is voorzanger in een synagoge. Zijn kritisch oog op onze wereld van religie, macht en saaiheid blijkt nog het best uit de repetitie met jongeren, die op geheel eigen wijze de kijker een spiegel voorhouden.
Oedi Granot is vanuit Israël naar Nederland gekomen om het meisje van zijn dromen te ontmoeten. Maar zij dacht daar anders over, waardoor hij in verdriet op Schiphol achterbleef. Hij werd daar aangetroffen door een familie met een groot hart, werd door hen opgevangen en bouwde net zo lang aan een huis en de toekomst, tot er een ander meisje voor hem kwam.
Niki Jacobs vertolkt het Jiddische lied. Ze geeft een persoonlijke touch aan bestaande popliedjes zoals Jolene, die volgens haar een nog diepere betekenis krijgen door ze te zingen in de taal van drama en poëzie. Ze is ook gewoon een beetje verslaafd aan taal in het algemeen, wat blijkt uit een niet-alledaagse bezigheid.
Rotem Nir heeft in het leger krav maga geleerd, een verdedigingskunst die zijn oorsprong in Hongarije vindt en verder is ontwikkeld in Israël. Ze studeerde rechten en werd advocate, maar verruilde het kantoor voor een meer spirituele wereld. Tegenwoordig inspireert ze jong en oud om voor zichzelf op te komen en zichzelf te verdedigen.
Sylvia Dreese woont in een aanleunwoning van verzorgingstehuis Beth Shalom, waar het coronavirus hard heeft toegeslagen. Haar vrolijke blik op de wereld lijdt niet onder de coronacrisis, maar op bezoek bij de buurvrouw gaat ieder pondje wel door het mondje.
Lucette van den Berg is zangeres, dus gewend aan diepe ademhaling, maar die is gestokt toen ze besmet raakte met het coronavirus. En toch zingt ze door, ook in een lege stad.
Shmuel Katz is besmet geraakt met het coronavirus. Hij heeft op de intensive care aan de beademing gelegen. Zijn toestand was kritiek en toch is het hem gelukt daarna weer Naches te krijgen.
Simone Cohen de Lara is uitvaartbegeleidster. Ze verzorgt de doden en geeft op haar eigenzinnige manier kleur aan de dag dat mensen afscheid nemen van hun dierbare. Ze doet dat samen met haar partner, die ook brandweerman is en het is niet zo vreemd dat ze tevreden klanten hebben.
Saskia Weishut is niet zomaar een oude oma met een naaimachine. Op 5 augustus 2018 viert ze haar tachtigste verjaardag en laat verschillende technieken zien, waarmee ze de kijker afleidt van de zorgen van morgen, zo vlak voor het slapen gaan.
Esther Erwteman is haar droom achterna gegaan. Ze heeft een manier gevonden om mensen bij elkaar te brengen en gezelligheid te bieden. Ze snoept daar zelf ook van mee en geeft dat door aan haar dochter, die niet altijd even goed naar haar moeder luistert.
Asher Omisi komt uit Jemen en heeft decennialang een diner chantantrestaurant in Schiedam gehad. In Israël zat hij in het leger en bedacht daar een liedje over de liefde met de titel: Mooie Nacht.
Zijn vader was een koopman en Martin Colmans heeft nu zelf een winkel met rariteiten. Hij draagt de zaak binnenkort over aan zijn zoon Sharon, die een nog betere koopman blijkt te zijn. De kinderen van Sharon hebben echter heel andere plannen voor de toekomst.
Moshé en Marjan Lewkowitz hebben plezier met bridgen en muziek. Ze genieten ook van elkaar, maar niet helemaal op een manier zoals je die verwacht.
Luuc Smit is deskundig op het gebied van rouw en verliesverwerking. Hij is voorzanger in de synagoge van Middelburg en zingt het hoogste lied tijdens de herdenking van de bevrijding van Walcheren in de St. Jacobskerk.
Jonah Freud is de spin in het web van de kookboekenwereld, met een winkel die uitpuilt van de inspiratie. Haar trouwe partner Wim Prins is op een andere manier creatief en wat betreft het eten hebben ze ieder zo hun eigen visie.
'De oorlog is voorbij, maar de oorlog zit in mij', zegt Lea van Coeverden. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal voor een klas met vmbo-leerlingen en opent daarbij niet alleen haar koffertje.
Luc van Gessel geeft muzieklessen aan beginners en gevorderden. Hij heeft een passie voor de schoonheid van het leven en dat is goed te horen aan zijn eigen werk. Met een glimlach op zijn gezicht inspireert hij jong en oud, waardoor ze net dat toontje hoger en harder gaan zingen.
Lucette van den Berg is een klassiek geschoolde zangeres, die heeft gekozen voor de warmte van het Jiddische lied. We horen nostalgische klanken uit Heerenveen en zien haar thuis met zoon Lucas van een heel andere kant.
Tanya Simons verbeeldt haar verre reizen met tekeningen en schilderwerk, is gastvrouw tijdens de finjan (koffie-)ochtenden en beheert de sifria (bibliotheek) van de synagoge in Breda. Voor een dame op leeftijd haalt ze de energie voor dit kleurrijke bestaan wel uit heel onverwachte hoek.
Jacques Huisman zet de traditie van zijn familie als marktkoopman voort en toont daarmee tevens aan dat niet alle vormen van communicatie tegenwoordig digitaal gaan. Hij is zowel letterlijk als figuurlijk sportief ingesteld en heeft respect voor vriend, tegenstander en zichzelf.
Brenda van Coevorden heeft haar geliefde Bob verloren aan kanker. We zien zijn joodse begrafenis. Brenda blijft alleen achter, maar heeft altijd genoeg ruimte voor een glimlach op haar gezicht.
Matsuki en haar broer Tos hebben beiden Japanse en joodse roots. Zij is kapster en hij runt een Amsterdamse eetbar met Japanse hapjes. Samen zijn ze op bezoek bij hun hoogbejaarde oma en geven haar naches.
Marie Locher nam het initiatief voor een historische modeshow met kleding van joodse warenhuizen. We stappen terug in de tijd met de verzameling van Joke van Dijk. Een feest van herkenning voor hen die al een tijdje meelopen, maar dan niet op de catwalk.
Channa Malkin en Anastasia Koslova zijn klassiek geschoolde musici met een vernieuwende blik op Händel. Ze combineren zijn muziek met theater, comedy en een dating-app, waardoor klassieke traditionele schoonheid een nieuw leven krijgt op de smartphone.
Yaniv Ze'ev komt oorspronkelijk uit Israël en is in Dronten terechtgekomen door de liefde. Hij is fietsenmaker in Emmeloord, helpt daar zijn klanten en verzorgt er tevens de dagbesteding voor zijn cliënten. Thuis is hij de man in huis, maar zijn vrouw Annelies denkt daar toch een beetje anders over.
Luuc Smit is deskundig op het gebied van rouw en verliesverwerking. Hij is voorzanger in de synagoge van Middelburg en zingt het hoogste lied tijdens de herdenking van de bevrijding van Walcheren in de St. Jacobskerk.
Jonah Freud is de spin in het web van de kookboekenwereld met een winkel die uitpuilt van de inspiratie. Haar trouwe partner Wim Prins is op een andere manier creatief en wat betreft het eten hebben ze ieder zo hun eigen visie.
Tanya Simons verbeeldt haar verre reizen met tekeningen en schilderwerk, is gastvrouw tijdens de finjan (koffie)-ochtenden en beheert de sifria (bibliotheek) van de synagoge in Breda. Voor een dame op leeftijd haalt ze de energie voor dit kleurrijke bestaan wel uit heel onverwachte hoek.
Jacques Huisman zet de traditie van zijn familie als marktkoopman voort en toont daarmee tevens aan dat niet alle vormen van communicatie tegenwoordig digitaal gaan. Hij is zowel letterlijk als figuurlijk sportief ingesteld en heeft respect voor vriend, tegenstander en zichzelf.
Zij is de spin in het web van het Joodse Hospice Immanuel. We weten zeker dat we doodgaan, dus laten we er wat moois van maken. We luiden het nieuwe jaar in en het spreekwoord 'Van de Niches in de Naches' wordt geboren.
Brenda van Coevorden heeft haar geliefde Bob verloren aan kanker. We zien zijn Joodse begrafenis. Brenda blijft alleen achter, maar heeft altijd genoeg ruimte voor een glimlach op haar gezicht.
Alexander en Shirley Boeken handelen in groente en fruit. Ze hebben een traditioneel familiebedrijf, waar zoon Yaron zich als een vis in het water voelt. Of zijn jongere zus Yentl ook in de voetsporen treedt, is niet zo vanzelfsprekend.
Marie Locher nam het initiatief voor een historische modeshow met kleding van joodse warenhuizen. We stappen terug in de tijd met de verzameling van Joke van Dijk. Een feest van herkenning voor hen die al een tijdje meelopen, maar dan niet op de catwalk.
Astrid van Helden is bijna niet te typeren, noemt zichzelf Soprano Absurdo en heeft een stembereik van vier octaven. De muzikant, moeder en oma neemt een eigentijdse rap op, waarin ook het klassieke Ave Maria een rol speelt.
Flip de Liema is theatermaker. Hij heeft een aantal voorstellingen gemaakt met Nesjomme. De voormalige schoolmeester is soms wel iets te serieus, maar gelukkig heeft hij twee prachtige zangeressen aan zijn zijde, die hem uitdagen en bij de les houden.
Benjamin Herman van de New Cool Collective laat zien en horen hoe vrijheid proeft. Hij is niet zomaar de bestgeklede muzikant van Nederland geworden. Vrijheid is voor hem vooral een kwestie van heel hard werken, waardoor er ruimte ontstaat voor Naches en een maatpak.
De zieke Bob heeft niet lang meer te leven. Ze laten hun laatste wens in vervulling gaan en nemen afscheid van elkaar met een glimlach.
Bob en Brenda van Coevorden zijn getrouwd en na vele jaren nog steeds dol op elkaar. Maar nu is Bob ernstig ziek geworden en zullen ze binnenkort afscheid moeten nemen van elkaar en van hun kleurrijke leven.
Channa Malkin en Anastasia Koslova zijn klassiek geschoolde musici met een vernieuwende blik op Händel. Ze combineren zijn muziek met theater, comedy en een dating-app, waardoor klassieke, traditionele schoonheid een nieuw leven krijgt op de smartphone.
Rose Rodriques Pereira is dichter, schrijfster en moeder. Haar laatste boek is een high fantasy roman over een gezin dat in een oude boerderij gaat wonen en terecht komt in een verborgen aardrijk. Het dagelijks leven vormt haar inspiratiebron, met zonen die liever in hun eigen wereld leven.
Yaniv Ze'ev komt oorspronkelijk uit Israël en is in Dronten terechtgekomen door de liefde. Hij is fietsenmaker in Emmeloord, helpt daar zijn klanten en verzorgt er tevens de dagbesteding voor zijn cliënten. Thuis is hij de man in huis, maar zijn vrouw Annelies denkt daar toch een beetje anders over.
Jan Erik Grunveld is lid van de joodse gemeenschap in Utrecht. Hij geeft rondleidingen in de synagoge en organiseert concerten en andere culturele activiteiten. In Nijmegen heeft hij tijdens een bezoek aan een kandidaat die is voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede gehoorbescherming nodig: C'est le ton qui fait la musique.
Jacquelien Gosschalk leeft en woont solo, maar heeft toch een huis vol medebewoners, waardoor er geen ruimte meer is voor gewone meubels. Creatief zijn is voor haar een manier van spreken en daar doet ze niet alleen zichzelf, maar ook anderen een groot plezier mee.
Eléon de Haas woont in Almelo en is cultuurmakelaar. Zijn werkterrein is voornamelijk in Overijssel, waar hij de cultuur en geschiedenis van ons land ontsluit. Zelf is hij creatief op het gebied van fotografie, wat in de ogen van zijn vrouw niet altijd tot kunst leidt.
Flip de Liema is theatermaker. Hij heeft een aantal voorstellingen gemaakt met Nesjomme. De voormalige schoolmeester is soms wel iets te serieus, maar gelukkig heeft hij twee prachtige zangeressen aan zijn zijde, die hem uitdagen en bij de les houden.
Jan Erik Grunveld is lid van de joodse gemeenschap in Utrecht. Hij geeft rondleidingen in de synagoge en organiseert concerten en andere culturele activiteiten. In Nijmegen heeft hij tijdens een bezoek aan een kandidaat die is voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede gehoorbescherming nodig: C'est le ton qui fait la musique.
Johan van de Walle woont in het hart van het Limburgse heuvellandschap. Hij is gepensioneerd bibliothecaris en studeert nog steeds veel in joodse boeken. Op het eerste gezicht oogt hij wellicht wat braaf, maar na een lichte bergetappe op de fiets blijkt hij een ondeugende kant te hebben.
Willi Samsom woont samen met Mirjam in Drachten. Hij staat bekend als handelaar in vlaggen, maar is het soort koopman dat alles kan verkopen. Ook als amateurbokser staat hij zijn mannetje, maar toch weet Mirjam feilloos aan te geven wat zijn zwakke plek is.
Oedi Granot is vanuit Israël naar Nederland gekomen om het meisje van zijn dromen te ontmoeten. Maar zij dacht daar anders over, waardoor hij in verdriet op Schiphol achterbleef. Hij werd daar aangetroffen door een familie met een groot hart, werd door hen opgevangen en bouwde net zo lang aan een huis en de toekomst, tot er een ander meisje voor hem kwam.
Jacques Tokkie gaat dansend en lachend over straat. Hij is muzikant, bordeelhouder en Greenpeace-activist geweest en heeft een leven achter de rug waar de meeste mensen twee keer zoveel tijd voor nodig hebben. Hij is zich bewust van zijn naderende einde en heeft daarom alvast op geheel eigenzinnige wijze maatregelen genomen om ook op zijn laatste rustplaats te kunnen dansen.
Yuri Cohen heeft een bewogen carrière achter de rug in de IT-wereld. Hij dacht te kunnen ontsnappen uit deze kunstmatige intelligentie door geestverruimende middelen te gebruiken. Maar hij kwam van een koude kermis thuis, zocht hulp, opende zijn ogen en besloot zijn eigen zorgboerderij in Amersfoort op te richten.
Niki Jacobs vertolkt het Jiddische lied. Ze geeft een persoonlijke touch aan bestaande popliedjes zoals Jolene, die volgens haar een nog diepere betekenis krijgen door ze te zingen in de taal van drama en poëzie. Ze is ook gewoon een beetje verslaafd aan taal in het algemeen, wat blijkt uit een niet-alledaagse bezigheid.
Rotem Nir heeft in het leger krav maga geleerd, een verdedigingskunst die zijn oorsprong heeft in Hongarije en verder is ontwikkeld in Israël. Ze studeerde rechten en werd advocate, maar verruilde het kantoor voor een meer spirituele wereld. Tegenwoordig inspireert ze jong en oud om voor zichzelf op te komen en zichzelf te verdedigen.
Gideon Italiaander is vooral in Amsterdam een bekende naam als je op zoek bent naar spullen waarvan je nog niet wist dat je ze goed kunt gebruiken. Of als je met weinig budget een trouwjurk, een linkerskihandschoen of een fles parfum wilt kopen. We zien bij hem thuis wat hij met de mooiste spullen doet.
Zijn vader was een koopman en Martin Colmans heeft nu zelf een winkel met rariteiten. Hij draagt de zaak binnenkort over aan zijn zoon Sharon, die een nog betere koopman blijkt te zijn. De kinderen van Sharon hebben echter heel andere plannen voor de toekomst.
Duffy Fishbain komt voor haar opleiding in Parijs terecht om zoete broodjes te bakken. Via de stad van de liefde belandt ze in Gorinchem, waar ze haar zoete inval begint. Deze powerwoman uit Israël werkt dag en nacht en komt tot ontspanning met een loodzware hobby.
Monique Struch is een fenomenale salsadanseres. Ze had de liefde van haar leven gevonden, maar heeft door omstandigheden afscheid van hem moeten nemen. Dit afscheid heeft haar op een bijzondere manier sterk gemaakt en gemotiveerd om haar liefde door te geven aan hen die het hard nodig hebben.
Eléon de Haas woont in Almelo en is cultuurmakelaar. Zijn werkterrein is voornamelijk in Overijssel, waar hij de cultuur en geschiedenis van ons land ontsluit. Zelf is hij creatief op het gebied van fotografie, wat in de ogen van zijn vrouw niet altijd tot kunst leidt.
Victoria Ten is afkomstig uit Zuid-Korea. In het Vondelpark geeft ze les in de oosterse bewegingsleer GiCheon, waarin lichaam en geest worden verenigd tot een harmonisch samenspel. Ze doet haar best dit ook in haar dagelijks leven toe te passen, maar dat blijkt niet altijd even eenvoudig te zijn.
Michael Guggenheim zat vroeger in de knopen. Hij is erin geslaagd een imperium op te bouwen met deze behulpzame en decoratieve vanzelfsprekendheid op bijna al onze kleding. Tegenwoordig vraagt hij bij de voedselbank naar een koshere maaltijd, wat niet zo vanzelfsprekend is. Ter decoratie spelt hij inmiddels iets heel anders op zijn hemd.
Johan van de Walle woont in het hart van het Limburgse heuvellandschap. Hij is gepensioneerd bibliothecaris en studeert nog steeds veel in joodse boeken. Op het eerste gezicht oogt hij wellicht wat braaf, maar na een lichte bergetappe op de fiets blijkt hij een ondeugende kant te hebben.
Jelle Zijlstra is acteur en theatermaker van beroep. Hij zet zich in voor de homobeweging en is voorzanger in een synagoge. Zijn kritisch oog op onze wereld van religie, macht en saaiheid blijkt nog het best uit de repetitie met jongeren, die op geheel eigen wijze de kijker een spiegel voorhouden.
Yuri Cohen heeft een bewogen carrière achter de rug in de IT-wereld. Hij dacht te kunnen ontsnappen uit deze kunstmatige intelligentie door geestverruimende middelen te gebruiken. Maar hij kwam van een koude kermis thuis, zocht hulp, opende zijn ogen en besloot zijn eigen zorgboerderij in Amersfoort op te richten.
Niki Jacobs vertolkt het Jiddische lied. Ze geeft een persoonlijke touch aan bestaande popliedjes zoals Jolene, die volgens haar een nog diepere betekenis krijgen door ze te zingen in de taal van drama en poëzie. Ze is ook gewoon een beetje verslaafd aan taal in het algemeen, wat blijkt uit een niet-alledaagse bezigheid.
Duffy Fishbain komt voor haar opleiding in Parijs terecht om zoete broodjes te bakken. Via de stad van de liefde belandt ze in Gorinchem, waar ze haar zoete inval begint. Deze powerwoman uit Israël werkt dag en nacht en komt tot ontspanning met een loodzware hobby.
Gideon Italiaander is vooral in Amsterdam een bekende naam als je op zoek bent naar spullen waarvan je nog niet wist dat je ze goed kunt gebruiken. Of als je met weinig budget een trouwjurk, een linkerskihandschoen of een fles parfum wilt kopen. We zien bij hem thuis wat hij met de mooiste spullen doet.
Noam Vazana is een professionele artieste. Ze treedt op over de hele wereld en heeft alles in zich om door te breken naar het grote publiek, maar wat niet veel mensen weten is dat ze ook vrolijke popliedjes maakt met een zangkoor.
Saskia Weishut is niet zomaar een oude oma met een naaimachine. Op 5 augustus 2018 viert ze haar tachtigste verjaardag en laat verschillende technieken zien, waarmee ze de kijker afleidt van de zorgen van morgen, zo vlak voor het slapen gaan.
Asher Omisi komt uit Jemen en heeft decennialang een diner-chantantrestaurant in Schiedam gehad. In Israël zat hij in het leger en bedacht daar een liedje over de liefde met de titel: Mooie Nacht.
Zijn vader was een koopman en Martin Colmans heeft nu zelf een winkel met rariteiten. Hij draagt de zaak binnenkort over aan zijn zoon Sharon, die een nog betere koopman blijkt te zijn. De kinderen van Sharon hebben echter heel andere plannen voor de toekomst.
Duffy Fishbain komt voor haar opleiding in Parijs terecht om zoete broodjes te bakken. Via de stad van de liefde belandt ze in Gorinchem, waar ze haar zoete inval begint. Deze powerwoman uit Israël werkt dag en nacht en komt tot ontspanning met een loodzware hobby.
Moshé en Marjan Lewkovitsj hebben plezier met bridgen en muziek. Ze genieten ook van elkaar, maar niet helemaal op een manier zoals je die verwacht.
