

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
Frontlinie - Alle afleveringen
Bram Vermeulen reist af naar de Centraal-Afrikaanse Republiek. In het hart van Afrika heerst grote armoede en er woedt al jarenlang een burgeroorlog. Bram Vermeulen onderzoekt hoe in deze instabiele omstandigheden de Russische invloed toeneemt en hoe ook in deze regio het krachtenveld tussen Rusland en Europa op scherp staat.
België is in de ban van het PFAS-schandaal rond de Amerikaanse chemiefabriek 3M in Zwijndrecht, bij Antwerpen. Het spoor leidt van Antwerpen naar Alabama, waar ook een fabriek van 3M staat. Ook hier kampt de gemeenschap met vervuiling en gezondheidsklachten. Hoe heeft het zover kunnen komen?
In de laatste zeven dagen voor de Russische invasie reist Bram Vermeulen naar het oostfront van Oekraïne op de trein die het westen met het oosten verbindt, tanks naar het front vervoert en vluchtelingen in veiligheid brengt. Hij spreekt met Oekraïners over hun verwachtingen, hun vrees en hun hoop voor wat komen gaat. De oorlog begint voor de meeste reizigers op de trein niet in 2022, maar acht jaar geleden. De strijd heeft niet alleen het land verdeeld, maar ook families en echtgenoten uit elkaar gedreven. Hoe onvoorstelbaar een invasie in die laatste dagen ook lijkt, iedereen aan boord beseft de mogelijke consequenties.
De strijd om olijfberg Sabih op de Westelijke Jordaanoever. Sakir Khader legt vast hoe de inwoners van het dorp van zijn overgrootouders de berg proberen terug te veroveren op de kolonisten. Veel Palestijnse boeren hebben grond met olijfbomen op Sabih, hun bron van inkomsten. Kolonisten bouwen er, dankzij gulle donateurs, een illegale nederzetting van geïmproviseerde caravans en huizen. Volgens het internationaal recht is deze nederzetting illegaal. Maar de kolonisten weigeren te vertrekken en worden zelfs beschermd door het Israëlische leger.
Hoe 'natuurbehoud' en 'wildbeheer' in Zuid-Afrika leidt tot meer sociale ongelijkheid. In Hoedspruit bij het Krugerpark worden, voor relatief weinig geld, land en luxe villa's te midden van de natuur en wilde dieren, verkocht. Ook aan Nederlandse kopers. Een Afrikaanse boer fokt de dieren die nodig zijn om de wildparken te vullen voor jacht en plezier; van neushoorns tot sabelantilopen. En een gemilitariseerde anti-stroopeenheid bewaakt het groene paradijs. Maar het personeel dat in de resorts werkt, is weggestopt in een krottenwijk. En duizenden zwarte Zuid-Afrikanen eisen het land terug waar ze tijdens de apartheid van zijn verdreven.
Bram Vermeulen reist naar het verdeelde eiland Cyprus. Sinds Turkse troepen in 1974 het noorden van het eiland bezetten, voelen honderdduizenden Cyprioten, aan beide zijden van de scheidslijn, zich gevangen in niemandsland. Bram Vermeulen spreekt ook drie Kameroenezen die besloten de burgeroorlog in hun verdeelde land te ontvluchten en in Cyprus asiel aan te vragen. Ze wisten niet dat Cyprus net zo verdeeld is als hun vaderland en kwamen vast te zitten in de bufferzone tussen het Turkse en Griekse deel. Over de heimwee die gevangenschap met zich meebrengt.
Bram Vermeulen reist naar Lampedusa, waar Nederland betrokken was bij een pushback van Afrikaanse migranten op de Middellandse Zee. Mensen redden blijkt de verantwoordelijkheid van commerciële reders. Tijdens luchtpatrouilles boven zee is gefilmd hoe alle middelen worden ingezet om te voorkomen dat migranten Europa nog bereiken. Zo schiet de Libische kustwacht met scherp om een boot met migranten te stoppen. En een Nederlandse reder heeft 170 migranten overgedragen aan de Libische kustwacht. Vermeulen probeert te achterhalen wat er met de migranten is gebeurd. De beslissing van de Nederlandse reder blijkt fatale gevolgen te hebben gehad.
Bram Vermeulen reist naar de grens van Griekenland met Turkije. Daar wordt een zes meter hoge muur gebouwd om migranten en vluchtelingen tegen te houden. Toch zijn nergens migranten of vluchtelingen te zien. Komt dit door de bewaking, COVID, of is er iets anders aan de hand? Intussen klagen de Griekse bewoners over de leegloop van de regio. Een aspergeboer schakelt een uitzendbureau in zodat migranten uit West-Afrika hem kunnen helpen. Dan stuit Vermeulen met zijn ploeg op een grote groep Afghaanse vluchtelingen langs de grens. Zij vertellen een schokkend verhaal dat antwoord geeft op alle onbeantwoorde vragen.
Het verloren paradijs van Noord-Mozambique. Het oprukkende jihadisme in West- en Oost-Afrika heeft voor het eerst Zuidelijk Afrika bereikt. Bram Vermeulen ziet hoe deze ontwikkeling het leven op een afgelegen eiland voorgoed heeft veranderd.
