

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
Frontlinie - Alle afleveringen
Bijna de helft van het totale waterverbruik in Frankrijk gaat naar de landbouw en in sommige regio's en periodes gaat zelfs meer dan tachtig procent naar irrigatie. Op grote schaal worden waterreserves aangelegd om in hete zomers de akkers te besproeien. Maar nu Frankrijk steeds vaker met watertekorten kampt, groeit de weerstand tegen die waterbassins. Het zijn daar niet de boze boeren die met tractoren de wegen bezetten, maar juist burgers die te velde trekken tegen boeren. Een bezoek aan het dorp waar een klein half jaar geleden hevige confrontaties plaatsvonden en waar weer nieuwe acties op stapel staan.
De Nederlandse ambassade in de Soedanese hoofdstad Khartoem was ondanks duidelijke signalen niet voorbereid op de oorlog die daar half april 2023 uitbrak. Hierdoor zijn tientallen Soedanezen in levensgevaarlijke situaties terechtgekomen. Journalist Bram Vermeulen reist naar Caïro, Londen en Bristol om met familieleden te spreken van mensen die noodgedwongen in het oorlogsgeweld achterbleven. Hij interviewt ook ambassadeur Irma van Dueren over de chaotische evacuatie van de ambassade.
Israël schudt op zijn grondvesten, links en rechts staan tegenover elkaar. Is dit het einde van de democratie in Israël? Sinds Israël een extreemrechtse regering heeft, roeren de radicale kolonisten zich. Zij zien zich gesterkt in hun claims op het in hun ogen door God gegeven land en worden daarin gesteund door radicale ministers. Tegelijkertijd komen steeds meer mensen in verzet tegen een regering die in hun ogen de democratie uitholt. Een portret van een verdeeld Israël.
De lhbtqia+-gemeenschap in Ghana staat voor een duivels dilemma. Er wordt een wet aangenomen die hen gevangenisstraf kan opleggen. Moeten ze onderduiken, het land verlaten of terugvechten? Terwijl donoren in het Westen met argusogen naar de strenge wetten kijken en dreigen hulp stop te zetten, sturen evangelische christenen uit de VS lobbyisten naar het Afrikaanse continent om te helpen bij het opstellen van de antihomowetten. Bram Vermeulen probeert te achterhalen wat de drijvende krachten zijn achter deze cultuuroorlog en welke rol het Westen hierin speelt. Hij gaat op stap met Samuel George die hard lobbyt vóór hoge celstraffen.
Journalist Dore van Duivenbode is in Bialowieza, een Pools dorpje midden in het oerbos aan de grens met Wit-Rusland. Ze ontmoet 'soldaten van het bos', mensen die vluchtelingen helpen die in nood verkeren. Want na de inval in Oekraïne is het bos het nieuwe IJzeren Gordijn geworden. De Poolse regering laat een 186 kilometer lang hek bouwen. Vluchtelingen die geholpen door Wit-Rusland de grens over weten te steken riskeren er gewelddadige en illegale pushbacks.
Wat zijn de langetermijngevolgen van de Turkse aardbeving begin 2023 voor de bewoners, de steden en de Turkse politiek? Het verwoeste zuiden blijkt een landschap vol leugens waarin het wantrouwen regeert. Frontlinie volgt de Turks-Nederlandse Meltem Halaceli uit Hengelo, die naar het gebied reisde om haar familie aan een woning te helpen. De aardbeving heeft een ware volksverhuizing op gang gebracht. De overheid ruimt in een razend tempo het puin op, maar voor de bewoners gaat het te snel. Huizenprijzen zijn verdubbeld, makelaars verdienen aan de enorme instroom van woningzoekenden, maar niemand gelooft hun verkooppraatjes nog.
Filmmaker Beri Shalmashi reist naar Iraaks Koerdistan, tot vlak voor de grens met Iran. Ze hoort daar uit eerste hand verhalen van gevluchte Iraniërs en ziet hoe de oppositie met gevaar voor eigen leven probeert te strijden tegen de onderdrukking van het regime in Iran.
Het Nederlandse baggerbedrijf Boskalis bouwt op de Filipijnen een van de drukste vliegvelden ter wereld. Het contract werd gesloten ten tijde van de populistische president Rodrigo Duterte. In zes jaar tijd werden 27.000 mensen vermoord, onder wie ook veel milieuactivisten die zich tegen het infrastructuurprogramma van de Duterte-regering verzetten. Bram Vermeulen onderzoekt de gevolgen voor de Filipijnse families die voor het vliegveld moeten wijken, en voor de activisten die tegen het project strijden. Waarom nam Boskalis het project aan? Waarom steunt de Nederlandse overheid het?
Wordt Bosnië na Oekraïne het volgende slagveld? Servische nationalisten poken de haat tegen moslims weer op en dreigen het Servische deel van Bosnië af te splitsen. Dat zou oorlog betekenen, zo wordt door velen gewaarschuwd. De nationalisten krijgen volmondige steun van Vladimir Poetin, die de Serviërs als bloedbroeders ziet en Bosnië als zijn achtertuin waar hij de internationale gemeenschap onder druk kan zetten. Bram Vermeulen spreekt mensen die nog elke dag leven met de gevolgen van de vorige oorlog in de heuvels van Oost-Bosnië.
De dreiging van China om Taiwan in te nemen wordt steeds heftiger. Een zoektocht van Floris-Jan van Luyn naar de diffuse Taiwanese identiteit en zijn spiegel voor Nederland: wat doen wij voor Taiwan? Omdat 95 procent van de Taiwanezen Chinese roots heeft, voelt de oudere generatie zich meer verbonden met China dan de jonge Taiwanezen. In hoeverre mogen die laatste zich volmondig Taiwanees voelen? En wat doet Taiwan om zich voor te bereiden? Van Luyn bezocht een militaire training voor burgers met speelgoedgeweren. En hij spreekt de makers van een satirisch programma waarin China en Xi Jinping belachelijk worden gemaakt.
Bram Vermeulen krijgt op Groenland te horen dat klimaatverandering ook positieve effecten heeft. De Groenlanders hebben het nog nooit zo druk gehad. Maar hij ziet ook de schaduwzijde van het succes als de politie een been ontdekt op de vuilstort en moet achterhalen wie deze gruwelijke moord heeft begaan, en waarom.
Bram Vermeulen reist af naar de Centraal-Afrikaanse Republiek. In het hart van Afrika heerst grote armoede en er woedt al jarenlang een burgeroorlog. Bram Vermeulen onderzoekt hoe in deze instabiele omstandigheden de Russische invloed toeneemt en hoe ook in deze regio het krachtenveld tussen Rusland en Europa op scherp staat.
België is in de ban van het PFAS-schandaal rond de Amerikaanse chemiefabriek 3M in Zwijndrecht, bij Antwerpen. Het spoor leidt van Antwerpen naar Alabama, waar ook een fabriek van 3M staat. Ook hier kampt de gemeenschap met vervuiling en gezondheidsklachten. Hoe heeft het zover kunnen komen?
In de laatste zeven dagen voor de Russische invasie reist Bram Vermeulen naar het oostfront van Oekraïne op de trein die het westen met het oosten verbindt, tanks naar het front vervoert en vluchtelingen in veiligheid brengt. Hij spreekt met Oekraïners over hun verwachtingen, hun vrees en hun hoop voor wat komen gaat. De oorlog begint voor de meeste reizigers op de trein niet in 2022, maar acht jaar geleden. De strijd heeft niet alleen het land verdeeld, maar ook families en echtgenoten uit elkaar gedreven. Hoe onvoorstelbaar een invasie in die laatste dagen ook lijkt, iedereen aan boord beseft de mogelijke consequenties.
De strijd om olijfberg Sabih op de Westelijke Jordaanoever. Sakir Khader legt vast hoe de inwoners van het dorp van zijn overgrootouders de berg proberen terug te veroveren op de kolonisten. Veel Palestijnse boeren hebben grond met olijfbomen op Sabih, hun bron van inkomsten. Kolonisten bouwen er, dankzij gulle donateurs, een illegale nederzetting van geïmproviseerde caravans en huizen. Volgens het internationaal recht is deze nederzetting illegaal. Maar de kolonisten weigeren te vertrekken en worden zelfs beschermd door het Israëlische leger.
Hoe 'natuurbehoud' en 'wildbeheer' in Zuid-Afrika leidt tot meer sociale ongelijkheid. In Hoedspruit bij het Krugerpark worden, voor relatief weinig geld, land en luxe villa's te midden van de natuur en wilde dieren, verkocht. Ook aan Nederlandse kopers. Een Afrikaanse boer fokt de dieren die nodig zijn om de wildparken te vullen voor jacht en plezier; van neushoorns tot sabelantilopen. En een gemilitariseerde anti-stroopeenheid bewaakt het groene paradijs. Maar het personeel dat in de resorts werkt, is weggestopt in een krottenwijk. En duizenden zwarte Zuid-Afrikanen eisen het land terug waar ze tijdens de apartheid van zijn verdreven.
Bram Vermeulen reist naar het verdeelde eiland Cyprus. Sinds Turkse troepen in 1974 het noorden van het eiland bezetten, voelen honderdduizenden Cyprioten, aan beide zijden van de scheidslijn, zich gevangen in niemandsland. Bram Vermeulen spreekt ook drie Kameroenezen die besloten de burgeroorlog in hun verdeelde land te ontvluchten en in Cyprus asiel aan te vragen. Ze wisten niet dat Cyprus net zo verdeeld is als hun vaderland en kwamen vast te zitten in de bufferzone tussen het Turkse en Griekse deel. Over de heimwee die gevangenschap met zich meebrengt.
Bram Vermeulen reist naar Lampedusa, waar Nederland betrokken was bij een pushback van Afrikaanse migranten op de Middellandse Zee. Mensen redden blijkt de verantwoordelijkheid van commerciële reders. Tijdens luchtpatrouilles boven zee is gefilmd hoe alle middelen worden ingezet om te voorkomen dat migranten Europa nog bereiken. Zo schiet de Libische kustwacht met scherp om een boot met migranten te stoppen. En een Nederlandse reder heeft 170 migranten overgedragen aan de Libische kustwacht. Vermeulen probeert te achterhalen wat er met de migranten is gebeurd. De beslissing van de Nederlandse reder blijkt fatale gevolgen te hebben gehad.
Bram Vermeulen reist naar de grens van Griekenland met Turkije. Daar wordt een zes meter hoge muur gebouwd om migranten en vluchtelingen tegen te houden. Toch zijn nergens migranten of vluchtelingen te zien. Komt dit door de bewaking, COVID, of is er iets anders aan de hand? Intussen klagen de Griekse bewoners over de leegloop van de regio. Een aspergeboer schakelt een uitzendbureau in zodat migranten uit West-Afrika hem kunnen helpen. Dan stuit Vermeulen met zijn ploeg op een grote groep Afghaanse vluchtelingen langs de grens. Zij vertellen een schokkend verhaal dat antwoord geeft op alle onbeantwoorde vragen.
Het verloren paradijs van Noord-Mozambique. Het oprukkende jihadisme in West- en Oost-Afrika heeft voor het eerst Zuidelijk Afrika bereikt. Bram Vermeulen ziet hoe deze ontwikkeling het leven op een afgelegen eiland voorgoed heeft veranderd.
