True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

Tomtesterom - Alle afleveringen

Tomtesterom

Tomtesterom: Dirigent

Tom wil het Nationaal Orkest dirigeren tijdens de uitvoering van Beethovens Vijfde Symfonie. In deze 'nachtmerrie van elke dirigent' wisselt het tempo voortdurend en is de compositie gecompliceerd. Dirigent Dirk Brossé wil Tom wel leren dirigeren, maar hij vraagt zich af of Tom niet te ambitieus is. Hij dompelt Tom twee weken onder in de wereld van de klassieke muziek. Hij laat hem eerst een strijkkwartet dirigeren en dan een orkest van conservatoriumstudenten. Pas dan mag Tom voor het Nationaal Orkest staan. Het belangrijkste struikelblok blijkt de maat te zijn. Tom heeft niet echt het beste gevoel voor ritme en de tempowissels in de Vijfde blijven hem parten spelen. Na twee weken staat Tom met het Nationaal Orkest in de Bozar in Brussel voor een kritisch publiek van 2000 kenners van klassieke muziek.

Deze uitzending bekijken

Tomtesterom

Tomtesterom: Bodybuilding

Tom wil meedoen aan het Belgisch Kampioenschap Bodybuilding, maar kan hij in acht maanden een echte bodybuilder worden? Tom leert het een en ander uit 'The Encyclopedia of Modern Bodybuilding' van Arnold Schwarzenegger en hij krijgt hulp van de 63-jarige Bill Richardson, voormalig Mr Universe. Tom leert al snel dat bodybuilding je leven beheerst. Hij traint twee keer per dag, eet zeven keer per dag en slaapt de rest van de tijd. In de laatste vijf weken voor de wedstrijd wordt Tom op een waanzinnig dieet gezet. Zijn vetpercentage moet naar 5% en hij verliest meer dan veertien kilo gewicht.

Deze uitzending bekijken

Tomtesterom

Tomtesterom: El Capitan beklimmen

Tom wil bergen beklimmen en zoekt meteen de zwaarste beklimming ter wereld uit: El Capitan in het Yosemite National Park in Californië. Zelfs voor geoefende klimmers is de wand niet te doen. De beklimming duurt verschillende dagen en gaat verticaal omhoog. Tom zal gezekerd aan de berg hangen met de afgrond onder hem. Klimmen, eten, slapen, zelfs zijn behoefte moet Tom boven de afgrond doen. Hij vraagt de hulp van enkele pro's: de Belgen Sean Villanueva en Nicolas Favresse. Zij zijn de absolute wereldtop en winnaars van de hoogste onderscheiding voor klimmers, de 'Piolets d'Or'. Zij willen Tom helpen en gaan de uitdaging aan. De klim valt Tom niet alleen fysiek zwaar, ook mentaal. El Capitan is 1000 meter hoog en de angst voor de afgrond gaat nooit weg. En dan is er ook nog de King Swing, een horizontale verplaatsing op 500 meter hoogte, het punt waar heel wat klimmers niet voorbijkomen.

Deze uitzending bekijken