True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

The Great British Bake Off - Alle afleveringen

The Great British Bake Off

The Great British Bake Off: De finaleweek

Het is de finale en er zijn nog maar drie bakkers over. Voor de signatuuropdracht maken de bakkers schuimgebak. Voor de technische opdracht heeft Mary de bakkers een recept van maar één zin gegeven en verder moeten ze het zelf uitzoeken. Het spektakelstuk maken de bakkers, terwijl hun familie zich op het gazon voor de tent verzamelt. Wie wordt de winnaar?

Deze uitzending bekijken

The Great British Bake Off

The Great British Bake Off: Patisserieweek

In de halve finale is het patisserieweek. Er zijn nog maar vier bakkers over. Voor de signatuuropdracht mogen de bakkers hardhandig met boter omspringen en naar hartenlust hun deeg vouwen tot de perfecte lagen van een moeilijk Frans bladerdeegkoekje. Bij de technische opdracht legt Paul de lat hoog. Hij test de kundigheid van de bakkers met gebak op gistbasis met vruchten en verfijnd chocoladewerk. Het spektakelstuk is de laatste kans voor de bakkers om met een overvloed van minigebakjes te bewijzen dat ze een finaleplaats verdienen.

Deze uitzending bekijken

The Great British Bake Off

The Great British Bake Off: Tudorweek

Mary en Paul hebben drie nieuwe opdrachten bedacht die zijn geïnspireerd op de tijd van de Tudors toen Hendrik de Achtste regeerde en er flamboyante banketten met indrukwekkende tafelversieringen gehouden werden. Als signatuuropdracht maken de bakkers pasteien. Voor de technische opdracht bakken de bakkers een ongewoon Tudorkoekje. En als spektakelstuk maken de bakkers iets van marsepein dat niet zou misstaan op de tafels van een weelderig Tudorbanket.

Deze uitzending bekijken

The Great British Bake Off

The Great British Bake Off: Dessertweek

Week zeven is de dessertweek. De bakkers krijgen een signatuuropdracht voorgeschoteld, ze moeten alles uit de kast moeten trekken om Mary en Paul te imponeren. De technische opdracht is een ingewikkeld Frans dessert. En de dessertweek is compleet met een soort mousse-marathon als spektakelstuk.

Deze uitzending bekijken

The Great British Bake Off

The Great British Bake Off: Botanische week

Er zijn nog maar zeven bakkers over. Er zijn drie opdrachten waarvoor inspiratie uit de natuur wordt gehaald. De bakkers mogen alles wat groeit en bloeit gebruiken om hun baksels de ultieme botanische smaak te geven. Als signatuuropdracht mogen de bakkers met frisse Citrus smaken een eigen draai geven aan hun creatie. Verborgen onder de geruite doeken ligt een gebladerde technische opdracht. Als botanische spektakelstuk maken de bakkers uitbundig gedecoreerde taarten.

Deze uitzending bekijken

The Great British Bake Off

The Great British Bake Off: Taarten en pasteien

De smakelijke afvalrace is bijna halverwege, de bakkers mogen deze week aan de gang met taarten en pasteien. De signatuuropdracht is het maken van een zoete custardtaart en de technische opdracht is het maken van perentaartjes. De bakkers wringen zich in allerlei bochten om gepocheerde peren in een deegspiraal te wikkelen. Als spektakelstuk moeten de bakkers tot slot taarten of pasteien van maar liefst drie etages maken.

Deze uitzending bekijken

The Great British Bake Off

The Great British Bake Off: Desserts

Weer een week om van te smullen, want wie van de bakkers maakt het beste dessert? Voor de signatuuropdracht moeten de bakkers toetjes maken van verfijnd biscuitdeeg met een vloeibare binnenkant of een smeuïge verrassing op de bodem. Lastig, want als ze een fractie te lang gebakken worden, loopt de 'saus' er niet uit bij het opensnijden. De technische opdracht is het maken van tiramisutaart en als spektakelstuk moeten de bakkers op de warmste dag van het jaar omelettes sibériennes maken van cake, meringue en roomijs.

Deze uitzending bekijken

The Great British Bake Off

The Great British Bake Off: Brood

In week drie moeten de bakkers als signatuuropdracht twaalf perfecte broodjes van rogge maken. De technische opdracht is het maken van een ciabattabrood. Tot slot krijgen de bakkers een zware kluif aan het spektakelstuk; een gevuld brood dat er mooi uitziet, goed smaakt en dus indruk maakt op de jury. Mary en Paul zoeken naar echt talent, natuurlijke aanleg, creativiteit en briljante bakkunst. Welke bakkers krijgen dat voor elkaar?

Deze uitzending bekijken

The Great British Bake Off

The Great British Bake Off: Koekjes

Het thema van de tweede week is koekjes. Wie van de bakkers maakt de beste? Voor de signatuuropdracht moeten de bakkers hartige koekjes voor bij een kaasplank maken. De technische opdracht is het bakken van florentines. Deze krokante koekjes, overgoten met kleverige karamelsaus en chocola blijken een moeilijk koekje te zijn. Als spektakelstuk moeten de bakkers driedimensionale koektaferelen maken. Máár de koek moet ook goed smaken, want daarna neemt de jury een besluit over wie er naar huis moet.

Deze uitzending bekijken

The Great British Bake Off

The Great British Bake Off: Taart

Wie van de twaalf bakkers maakt de beste taart? Mary Berry en Paul Hollywood stellen de bakkers meteen op de proef. De signatuuropdracht in de eerste week is het maken van een opgerolde cake. Moeten de bakkers voor een klassieker gaan of juist een stapje extra doen? De technische opdracht is het bakken van een klassieke kersentaart. De moeilijkheidsgraad bij deze taart ligt hem in het goed verdelen van de kersen door de hele taart en het glazuur moet natuurlijk perfect zijn. Als spektakelstuk moeten de bakkers klassieke Britse taarten maken, maar dan in miniatuurformaat.

Deze uitzending bekijken