

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
NOS Nationale Holocaust Herdenking - Alle afleveringen
Liveverslag van de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking. Er is een stille tocht naar het Spiegelmonument en er zijn toespraken van onder anderen burgemeester Halsema en Holocaustoverlevende Joop van der Starre.
Liveverslag van de herdenking bij het spiegelmonument 'Nooit meer Auschwitz' in Amsterdam. Er zijn toespraken van onder anderen voorzitter Vera Bergkamp van de Tweede Kamer en de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Verder is het eerste deel te zien van de tweeluik over Myrna Tugendhaft-Reens, overlevende van het nazi-concentratiekamp Bergen-Belsen.
In Nederland wordt elke laatste zondag van januari de Holocaust herdacht, de systematische vervolging en uitroeiing van vooral joodse burgers door de nazi's voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.
In Nederland wordt elke laatste zondag van januari de Holocaust herdacht, de systematische vervolging en uitroeiing van vooral joodse burgers door de nazi's voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Nationale Herdenking concentreert zich rond het Wertheimpark in Amsterdam. Daar, bij het Spiegelmonument 'Nooit meer Auschwitz', worden toespraken gehouden door onder andere minister-president Rutte, de Amsterdamse burgemeester Halsema en Eva Weyl, een overlevende van doorgangskamp Westerbork. Daarna worden kransen gelegd. Verder is een aantal reportages te zien. Een daarvan gaat over het lot van Ed de Wind, een joodse arts die de bevrijding van Auschwitz meemaakte en door de Russen werd gevraagd te helpen bij de verzorging van zijn mede-gevangenen. Uniek is dat hij zijn ervaringen nog in het kamp op schrift stelde. Zijn zoon vertelt tijdens een bezoek aan Auschwitz over de lotgevallen van zijn vader. Het dagboek van Ed de Wind wordt nu, 75 jaar na de Bevrijding, onder grote internationale belangstelling opnieuw uitgegeven.
In Nederland wordt elke laatste zondag van januari de Holocaust herdacht, de systematische vervolging en uitroeiing van vooral Joodse burgers door de nazi's voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De herdenkingsplechtigheid in het Wertheimpark in Amsterdam staat centraal. Daarbij zijn minister-president Rutte en hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland aanwezig. Bij het Auschwitzmonument van Jan Wolkers is muziek te horen van het Carmel Quintet en er zijn toespraken van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, Jacques Grishaver (voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité) en Gerdi Verbeet (voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei). Daarna worden kransen gelegd. Te gast in de uitzending is waarnemend burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer. Hij vertelt over zijn Joodse achtergrond en zijn recente bezoek aan het nazi-vernietigingskamp Auschwitz.
