

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
09-07-2017
De laatste week van de Tour de France van 2007 is ingegaan als Michael Rasmussen zich opmaakt voor de laatste bergetappe, van Orthez naar Gourette op de Col d'Aubisque. Iets meer dan 1700 meter hoog in de Pyreneeën. De Deense kopman van de Rabobank-ploeg draagt al tien dagen de gele trui, hij staat drie minuten voor op zijn belangrijkste concurrent, Alberto Contador, en als hij vandaag een goede tijd neerzet ligt de eindoverwinning praktisch voor het grijpen. Dan zou voor het eerst sinds 1980, sinds het roemruchte TI-Raleigh, sinds Joop Zoetemelk, weer eens een Nederlandse ploeg een Tourwinnaar leveren.
De Tour-dag wordt afgesloten met een rechtstreekse uitzending vanaf een sfeervolle locatie in Frankrijk. Danny Nelissen, Thijs Zonneveld, Rob Houweling, Edwin Winkels. Henk Lubberding of Marijn de Vries schuiven aan bij Dione de Graaff, samen met andere wieler- of Frankrijkfans. Herman van der Zandt spreekt op locatie met een hoofdrolspeler (renner of ploegleider) uit het verhaal van de dag.
Deze eerste uitzending van het nieuwe seizoen van Tussen Kunst en Kitsch komt vanuit het Gemeentemuseum Den Haag. In een geheel nieuw decor taxeert expert Emiel Aardewerk twee zilveren koektrommels met dienbladen. De huidige eigenaren vermoeden dat de trommels veel waard zijn, maar de expert is vooral onder de indruk van de set dienbladen van de Amsterdamse zilversmid Reinier Brandt. In de koektrommels zijn zoute koekjes bewaard, maar zout tast zilver aan. Hoeveel is deze bijzondere set waard? Expert Jaap Polak krijgt een altaarstuk uit China onder ogen. De vader van de huidige eigenaresse kreeg van een goede vriendin een bronzen beeld van een zittende Bodhisatva voor de geboorte van zijn dochter. Hoeveel is dit bijzondere kraamcadeau waard?
Lydia (15) heeft een zeldzame bloedziekte waarvan ze maar niet geneest. De artsen doen een ultieme poging haar te genezen met een beenmergtransplantatie. Deze spannende periode moet Lydia ondergaan in een afgesloten ruimte, gescheiden van familie en vriendinnen.
Met wedstrijdbeelden, samenvattingen, interviews en reportages van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van die dag.
Het is voor de laatste keer dat het Weekjournaal wordt uitgezonden. Na de zomer wordt het Jeugdjournaal iedere dag 20 minuten in plaats van 10. Ook in het weekend, dus daar maken we plaats voor. We hebben ons programma met heel veel plezier voor jullie gemaakt. En we hopen dat jullie er ook met net zo veel plezier naar hebben gekeken. Onderwerpen: zomervakantie, Caribisch gebied en Giel Beelen in de studio.
Is het mogelijk om een buxus andersom te snoeien? Hoe kan je een toffe en betere selfie maken? En kan je vuurwerk ook gebruiken om je bevroren autoruit te ontdooien? Rachel en het testteam zoeken het voor je uit.
Deze tweede aflevering gaat over de rol van informatie in onze democratie. Kan een feiten-vrije maatschappij nog wel rechtvaardig zijn? Hoe bedreigend is propaganda voor de democratie? En welke rol spelen nieuwe technologieën in de verspreiding van ideeën die de democratie ondermijnen? Gasten in deze aflevering zijn: Ian Buruma, Brits-Nederlandse sinoloog, japanoloog en publicist, Jaron Harambam, socioloog aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Kees Kraaijeveld, filosoof en psycholoog en Daan Roovers, filosoof, publicist en docent publieksfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam.
Sint Nicolaas in de steigers. Dat was negen maanden het geval, de duur van een zwangerschap. De kerk in Baarn kwam er dan ook herboren uit, met nieuwe en meer sfeervolle kleuren, met meer licht en intimiteit, met prachtig geschuurde banken en met ramen en dak die nooit meer lekken. Michel Dankers woont in Eemnes maar is kind aan huis in Baarn. Hij werd de projectleider van de restauratie en kijkt in het geloofsgesprek met trots terug op deze negen maanden. Wie er meer over wil lezen, wordt verwezen naar een speciaal magazine over deze restauratie, te verkrijgen bij het secretariaat van de vieringen.
Ondanks de arbeidsintensiviteit wordt slechts 10% van de cashewnoten die groeien in Burkina Faso ook in dat land verwerkt. Veel geplukte cashewnoten gaan in trucks over de grens om daar verwerkt te worden. Dat betekent een verlies van tien- tot vijftienduizend banen. Elke baan betekent inkomen voor een gezin en onderwijs voor kinderen. Een baan in een cashewnotenfabriek kan een gezin in Burkina Faso dus een nieuwe toekomst geven.
Kindersportprogramma waarin alle takken van sport voorbijkomen. In het onderdeel The Battle strijden de jongens tegen de meiden in een bepaalde sport.
Toen Mark Wijnen achttien jaar geleden voor het eerst vader werd van een zoon, Jasper, kon hij zijn geluk niet op, en zoals elke vader zat hij de eerste dagen op een roze wolk. 'Ik vond Jasper buitengewoon goed gelukt, hij had een prachtige kop met haar.' Na een paar weken krijgt de baby epileptische aanvallen en uit onderzoek blijkt dat Jasper een zeldzame ziekte heeft en zowel lichamelijk als geestelijk ernstig gehandicapt is. De wereld van Mark stort in. 'Ik wilde heel hard weglopen, in een auto stappen en zo ver mogelijk bij hem vandaan scheuren'. De eerste jaren steekt Mark al zijn energie in de zorg voor Jasper, maar hij is ook boos en duikt in de slachtofferrol. In die tijd wenst hij soms dat Jasper een zachte dood zal sterven om zijn zoon, maar ook hemzelf, meer lijden te besparen. Geleidelijk aan komt er meer rust, vooral omdat de ernstige epileptische aanvallen van Jasper na een ingrijpende operatie verdwijnen. Bij Mark maakt de boosheid met de jaren plaats voor liefde en hij heeft de grote wens om anderen te vertellen hoe Jasper hem heeft veranderd. Samen met zijn achttienjarige zoon staat hij nu op het podium met de voorstelling 'Ode aan Jasper'.
Nu deze zangeres moeder is, blijft ze niet meer nachtenlang op om liedjes te schrijven. Toch ontbreekt het haar niet aan inspiratie. Het is zoontje Herre dat haar op nieuwe creatieve sporen zet.
