

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
01-01-2017
Andere Tijden Sport gaat terug naar 4 januari 1997, de dag waarop de laatste Elfstedentocht werd verreden, en reconstrueert de ontknoping van één van de spannendste tochten uit de geschiedenis. Voor het eerst vertellen Arnold Stam, Bert Verduin, Erik Hulzebosch, Henk van Benthem, Piet Kleine en Henk Angenent, de kopgroep die samen de Bonkevaart bestormde, wat er op weg naar de finish door hun hoofden spookte. Wat ze dachten, wat ze zagen, wie de boel verlinkte, en hoe ze toch zelf zouden gaan winnen.
Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is de prinses zo lief als ze er uit ziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk?
Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.
Grotendeels rechtstreeks verslag van de Nederlandse Kampioenschappen Marathonschaatsen op kunstijs in Thialf in Heerenveen. Eerst komen de vrouwen in actie; vanaf half zes zijn de mannen aan de beurt.
Kan ik in Nederland trainen voor mijn fietsvakantie in de bergen? Wat zijn zwaartekrachtsgolven? Hoe lang hebben mensen al tatoeages? Wat is autisme? Hoe komt het dat de mammoet is uitgestorven?
Nadat we op oudjaar onder luid geknal en vuurwerkdampen naar de hemel hebben staan turen, stappen we samen met hoogleraar sterrenkunde Heino Falcke het nieuwe jaar in. Falcke wordt gedreven door de wens om door te vragen op zoek naar de ultieme grens van wat we kunnen weten. Zowel in zijn werk als in zijn geloof vraagt hij zich af: Wat is er achter de hemel? In 2011 ontving Heino Falcke de prestigieuze Spinozapremie voor zijn onderzoek naar zwarte gaten. Al zijn hele leven is hij gefascineerd door de sterren. 'Als ik naar de hemel kijk, dan zie ik een klein beetje van Gods schoonheid. Je voelt je nietig als je naar de hemel kijkt en beseft dat er meer sterren zijn dan korreltjes zand op het strand.' Zijn geloof is voor hem een ontdekkingsreis. 'Je moet zelf leren ontdekken, begrijpen en ervaren, pas dan wordt het deel van jezelf.' Door het heelal te onderzoeken leert hij God beter kennen.
Op nieuwjaarsdag wenst kardinaal Eijk alle kijkers veel zegen in 2017 en schetst hij een weg naar meer verbondenheid tussen mensen in Nederland. Die weg loopt via Christus, die het centrum van de wereld is. Kardinaal Eijk wijst op het gebed: wie bidt, erkent dat hij of zij niet het middelpunt van het leven is. Als mensen moeten we erkennen dat we delen in Iemand die groter is dan wijzelf. Pas als we dat erkennen, beseffen we dat we het niet alleen kunnen en steeds weer de ander en de Ander nodig hebben. Alleen met die nederigheid kan er meer verbondenheid groeien tussen mensen.
Koviljka Domuzen had in de Bosnische burgeroorlog maar één doel: haar zoon in leven houden. Ze herinnert zich als de dag van gisteren dat haar man in paniek binnenrende en vertelde dat de stad Glamoc was gevallen. Er was nog maar één mogelijkheid: vluchten voor je leven. Koviljka liet haar toen vierjarige zoontje naar het buitenland smokkelen. Arjan Lock is in Bosnië en ontmoet het gezin.
Het is nieuwjaarsdag, En dan beginnen we met goede wensen. Met de beste wensen, een zegenbede zelfs in sommige gevallen. Maar wij kunnen het elkaar niet geven: een goed of gezegend 2017.
Veel mensen gaan op nieuwjaarsdag op bezoek bij familie en vrienden. 'Gelukkig nieuwjaar!', zeggen we dan. We wensen elkaar het goede. Dat is eigenlijk hetzelfde als elkaar zegenen of de zegen van God ontvangen. Hoewel dat een stap verdergaat. Dat gaat niet alleen over gelukkig zijn, want zo zit het leven niet altijd in elkaar. Het gaat erover dat je mag vertrouwen dat God erbij is, waar je ook bent.
Na de dood van haar man blijft Marja de Groot achter met zes kleine kinderen. Ze verhuist om dicht bij haar eeneiige tweelingzus Lia te zijn. Zij is een grote steun voor haar. Als Lia plotseling aan een hartstilstand overlijdt, is Marja verdoofd, geamputeerd. Ze is niet meer compleet en weet zich geen raad. Ze kan het niet accepteren, totdat God haar op een bijzondere manier troost. De man van Sjoeke Sikkema werd 82 jaar oud en leed de laatste vier jaar van zijn leven aan ernstige depressies. Hij verandert van een lieve, gelovige en zorgzame man in een verdrietige patiënt die niet meer wil leven. Nu, ruim een jaar later, is de heimwee groot, maar ook de dankbaarheid voor elke dag die haar gegeven is.
Showprogramma waar in hoog tempo onderwerpen uit de wereldoriëntatie voorbijkomen. In de studio staat de vraag centraal of het waar is of niet. Is het 'kletspraat'?
