

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
03-12-2015
Nederlands populairste weerman Piet Paulusma verzorgt elke dag vanaf een andere locatie in Nederland het weerbericht.
'Wij zijn voor een groot deel bepalend voor de sound van de band.' Drummer Cesar Zuiderwijk en bassist Rinus Gerritsen zeggen het vol overtuiging. De aandacht richt zich vaak op zanger Barry Hay en gitarist George Kooijmans. In de documentaire treden Rinus en Cesar uit de schaduw. Aanleiding vormt het jubileumconcert, dat de Haagse band ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan geeft op zaterdag 12 december in de Ziggo Dome. Regisseur Marcel de Vré, die eerder voor de NTR documentaires maakte over Nits en Guus Meeuwis, volgde de ritmesectie van de Golden Earring in de maanden voorafgaand aan het jubileumconcert. Oude nummers worden afgestoft en vernieuwd, in de computer vindt Rinus Gerritsen de originele versies van beroemde hitsongs zodat hij nog eens kan uitzoeken wat de basis vormde voor wereldhits als Radar Love en Twilight Zone. Gerepeteerd wordt er weinig. Geoefend wordt er tijdens recente concerten, die ook onderdeel uitmaken van de documentaire. Rinus Gerritsen vertelt over zijn geheel eigen stijl op de bas, die een belangrijk kenmerk vormt van het Earring-geluid. De bas is bij hem vaak niet ondersteunend, maar een aparte melodielijn. 'Ze vragen me wel eens op een traditionele manier te spelen, maar dat doe ik niet. Dan is het gelijk geen Earring meer.' En voor Cesar is spektakel een essentieel onderdeel van de roemruchte liveband. Hij bouwt zijn drumstel op een speciale manier op, in dienst van muziek en theater. The Beat behind Golden Earring is rijk aan anekdotes. Over ruzie en vriendschap, over succes en tegenslagen, over Holland en Amerika, over theorie en praktijk; steeds met Haagse humor opgediend.
Het NK Omhoogschaatsen zit er nu echt aan te komen. Erik Dijkstra en Frank Evenblij onderzoeken tegen welke hellingsgraad het nog mogelijk is om omhoog te schaatsen. Ze doen dit op een door de VU speciaal ontworpen skeelerband. Moet het NK gehouden worden op de steile Cauberg? Of toch op het Kopje van Bloemendaal?
Het gaat flink mis tijdens het proefsamenwonen van Tobias en Rochelle. Sophie valt flauw en Sjoerd gaat voor een tweede date op visite bij Britt. Britt en Sjoerd kunnen niet van elkaar afblijven.
Gasten: Dominique Weesie, Tim Coronel, Danny Nelissen, Anouk de Groot en Halim el Madkouri. M.m.v. de vaste commentatoren Yoeri Albrecht en Dilan Yesilgoz. In deze aflevering onder andere de volgende onderwerpen: Sportman van het jaar verkiezing, nieuwe stijl van de Pirelli kalender, verbod op extreme Islam-stroming.
In Hello Goodbye vertelt een gevluchte vrouw over haar besnijdenis, leeft een jonge vrouw haar droom met zandsculpturen en staan bezorgde broers te wachten op hun broer die terugkomt van een rehab. Op Schiphol is het 24 uur per dag een komen en gaan van mensen met iedere minuut een ontmoeting of een afscheid. Joris Linssen en Yvon Jaspers gaan op Schiphol op zoek naar de verhalen achter het nemen van afscheid en hereniging, verhalen over liefde, familie en vriendschap. Achter iedere aankomst en vertrek schuilt een uniek verhaal.
Cornald Maas ontvangt oud- Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. Ze maakt bekend wie De Gouden Ganzenveer 2016 krijgt. De prijs wordt toegekend aan een persoon of instituut vanwege de grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord. Eerdere winnaars waren o.a. Geert Mak, Adriaan van Dis, Annejet van der Zijl en Joost Zwagerman. De winnaar of winnares is live aanwezig in de uitzending.
Hoe gaan ze in Ghana om met tegenslag, depressie en de dood? Depressie is voor veel Ghanezen een onbekend fenomeen. En eenzaamheid al helemaal. Men leeft, werkt, slaapt en eet gezamenlijk. Als een lid van de groep terneergeslagen is, wordt dat gezien als een probleem van de hele gemeenschap waarvoor ze met elkaar een oplossing moeten bedenken. Sunny leeft mee met de familie van een vriendin, bij wie ze ervaart dat zorgen voor elkaar ook een vorm is van zorgen voor jezelf.
Stof om over na te denken met een goed glas rood. Wat zit er zoal in wijn? Zoveel meer dan druiven alleen. Nooit van geweten, dus de Keuringsdienst wil heel graag horen wat ze op de ingrediëntenlijst zijn vergeten.
Francois Soons was ooit solist, maar toen hij zijn kinderen steeds minder zag, besloot hij koorlid te worden zodat hij een geregeld leven kon gaan leiden. Ondertussen zien we hoe Robert Carsens internationaal zeer succesvolle productie van de opera Dialogue des Carmélites van Francis Poulenc terugkeert bij De Nationale Opera.
In De Leukste Websnacks komen de aandoenlijkste, indrukwekkendste en meest bizarre internetfilmpjes voorbij.
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
Nederland kent een nieuwe weggebruiker. De Jan. In een rode Cadillac doorkruist Jan dagelijks ons land op zoek naar verhalen. Jan rijdt rond is een dagelijkse roadmovie, gebracht door een team van verslaggevers; de Jannen (M/V). Zij zoeken naar verrassende en spraakmakende verhalen van mensen in het land. Ook brengt Jan actueel nieuws uit onverwachte hoek. Via de postduif, E-Mail, Social Media of Jan's eigen Whatsapp-nummer kun je Jan tippen over alle relevante nieuwtjes. Jan volgt, onderzoekt, brengt, feest en rijdt daarvoor door heel Nederland. Je komt hem tegen op festivals, bij je tante op de koffie of in het diepe gras naast een jager. Dagelijks kun je als kijker meerijden en meekijken met Jan. Het gaat niet om de bestemming, het gaat om de reis.
Het gaat niet alleen om kennis, ook bluffen en strategie zijn belangrijk. Degene met de minste goede antwoorden, kan alsnog de quiz winnen. Wie speelt het slimst en wint deze aflevering van Met het Mes op Tafel?
Met: Het is de tijd van pepernoten, chocoladeletters, speculaas én natuurlijk borstplaat. Petra Possel volgt een workshop borstplaat maken bij de bekende patissier Robèrt 'Heel Holland Bakt' van Beckhoven. * Na Sinterklaas volgen meteen de donkere dagen voor kerst. Schouwburg Kunstmin in Dordrecht start dit dit jaar een eigen kersttraditie met de muzikale familievoorstelling Scrooge, gebaseerd op A Christmas Carol van Charles Dickens. Acteur John Buijsman kruipt in de huid van slechterik en gierigaard Scrooge. De voorstelling wordt gemaakt in samenwerking met de Jeugdtheaterschool Dordrecht en Dieuwertje Blok woonde een van de laatste repetities bij. * Sinds kort behoren Drentse schaapskuddes tot ons immaterieel erfgoed. Dieuwertje Blok loopt een dagje mee met een bijzondere schaapsherder in Balloo. * Het is voor veel Britten en steeds meer Nederlanders dé opmaat naar Kerstmis: A Festival of Lessons and Carols; een concert waarin traditionele Engelse kerstliederen - bij kaarslicht - gezongen worden door jongenskoren. De Nederlandse countertenor Maarten Engeltjes zong als vierjarig supertalent al bij het befaamde jongenskoor Holland Boys Choir en maakte zo kennis met deze kersttraditie. Hij werd er zo door gegrepen dat hij wist dat hij altijd wilde blijven zingen. Dit jaar organiseert Engeltjes, inmiddels een internationale ster, op 10 december voor het eerst een Festival of Lessons and Carols in zijn 'eigen' Grote Kerk in Elburg, waar hij opgroeide en waar het voor hem als kleine jongen allemaal begon. Wij gaan met hem naar Elburg en volgen de voorbereidingen voor het concert, dat hij samen met het Roden en Kampen Boys Choir zal geven. * Cultuurhistoricus Herman Pleij neemt ons mee naar een voor hem heel bijzondere plek; het door architect Dudok ontworpen Raadhuis van Hilversum. Zijn ouders trouwden er en het gebouw vertelt veel over de geschiedenis van onze vaderlandse architectuur en onze volksaard.
Met: Maxim Hartman zit aan tafel over de filmpjes 'Happy Cycling is Safe Cycling'. De filmpjes moeten toeristen de basisregels van fietsen in de hoofdstad leren. * We praten met Mart Smeets over sportheld Steph Curry. Hij is topscorer van het Amerikaanse basketbalteam Golden State Warriors, dat voor de twintigste keer op rij de NBA competities won. * Vanavond bespreken we met Annemieke Schollaardt, Frank van der Lende, Eva Koreman en Paul Rabbering onze eigen 'Sound of 2016'. Welke artiesten zullen komend jaar doorbreken? * Muziekminuut: Naive Set. * Tafeldame: Griet Op de Beeck.
Shirley twijfelt of ze haar moeder uit moet nodigen voor het open podium. Wieteke probeert aardig te zijn voor Tinco. Na haar proefwerk Engels racet Juliette naar haar afspraak met Gabriël.
Met: Eeuwenoude afzetting van kalk en steen, slib en algen hebben omgeving Winterswijk omgetoverd in een mineraalrijk gebied. En dus wordt de grond daar al jaren ontgonnen. Als zo'n mijn 'leeg' is, krijgt de natuur haar kans de kalkrijke bodem te bedekken. Dat levert bijzondere plaatjes op, boswachter Marieke laat het ons zien. * Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd van risotto met schelpdieren. Al kan het klaarmaken van de schelpdieren best even tijd kosten. Maar de bereiding van de maaltijd is daarna een eitje! * BinnensteBuiten interieurstylistes Lizzy en Marsha gaan het woonprobleem van Moni en Nicolai oplossen. Ze wonen al een aantal jaar in hun woonboot in Amsterdam, maar het lukt ze niet om het netjes te krijgen. Ze hebben te weinig opbergruimte in huis, waardoor het altijd ongezellig en rommelig oogt.
Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.
Irma Boom ontwerpt schitterende boeken en heeft daar al veel prijzen mee gewonnen. Ze is ook de vaste grafisch ontwerper van het Rijksmuseum. Ze heeft daar het 'kleuren DNA' ontworpen aan de hand van de beroemde schilderijen die in het museum hangen. Nienke gaat bij haar langs. Ook de cowboys zijn dol op boeken.
Het laatste nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's. De presentatie is in handen van Bas van Werven, Pieter Jan Hagens en Suzanne Bosman. Een journalistiek platform op televisie, radio en internet.
De beroemde magicians Rob en Emiel leren maar liefst achttien Zappgezichten de kunst van het goochelen. Goochelen is helemaal hot anno 2015 dus wie wil het nou niet leren? We werken toe naar één winnaar: de winnaar van de Zapp Magic Battle 2015. Iedere aflevering begint met twee trucs. Zowel Rob als Emiel laten een truc zien aan de twee Zapp gezichten van die aflevering. Daarna wordt de ene Zapper gekoppeld aan Rob en de andere aan Emiel. Afzonderlijk van elkaar gaan ze hun kandidaat de truc uitleggen en leren. Daar krijgen ze precies twee uur de tijd voor. Daarna laten de Zappers hun truc zien aan een jury. De winnaar gaat door naar de volgende ronde.
Verslag vanuit de studio en op locatie van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de Goedheiligman in Nederland.
'Waar praat Nederland vandaag over?' Toegankelijk nieuwsprogramma dat het gesprek van de dag op verrassende wijze in beeld brengt.
Rob Verlinden en zijn team zetten elke week een tuin op zijn kop die drastisch aan verandering toe is; van kleine en grote tuinen tot schooltuinen en daktuinen. Jorna pakt de styling aan de binnenkant van het huis aan en tv-kok Jeremy kookt iets lekkers voor het hele team. Daarnaast geeft Rob veel tips en beantwoordt hij vragen van kijkers.
Jill Schirnhofer tekent al van jongs af aan. Haar tekeningen en illustraties in geheel eigen stijl en kleuren zijn inmiddels razend populair. In het programma geeft Jill ook jou alle tips & tricks om zelf aan de slag te gaan. Tekenen, knutselen, mode en kokkerellen staan centraal in het vrolijke en creatieve programma.
Toen Denne verkering had met Mees heeft ze het verknald door veel te veel romantische aandacht van Mees te vragen. Mees wilde naast zijn afspraakjes met Denne ook nog voetballen met zijn vrienden en over auto's praten maar dat vond Denne maar stom en dus kregen ze ruzie en ging het uit. Denne mist Mees verschrikkelijk en realiseert zich nu dat ze fout zat. Ze heeft haar lesje geleerd en wil Mees terug. Als Mees 'Ja' zegt wordt alles anders: beloofd!
Bij hennep denk je niet snel aan een goede grondstof voor touw, maar zo was het wel bedoeld toen de akkers rondom Oudewater er vol mee stonden. Henneptouw is een van de producten die Oudewater rijk heeft gemaakt. In de hoogtijdagen waren er in het centrum tientallen touwbanen te vinden. Nu is touwfabriek Van der Lee een stuk bescheidener. Maar nog steeds wordt er met passie aan touw gewerkt. Kefah ontmoet Jaap Verhoog. Na jaren in het bankwezen gewerkt te hebben keerde hij terug naar zijn oude passie, de touwfabriek. Mirjam verrast de Oudewaternaren vandaag met een beetje geloof, hoop en liefde.
In Achter Gesloten Deuren worden mensen gevolgd die een groot geheim met zich meedragen.
Waarom zien we zo vaak gezichten in doodgewone dingen? Door prof. dr. Daniël Wigboldus. Toast, hondenbillen en stopcontacten: we zien er allemaal gezichten in. Dit heeft alles met je brein te maken, maar ook met het Thatcher-effect en waar je geboren bent! Hoe het precies zit legt prof. dr. Daniël Wigboldus van de Radboud Universiteit Nijmegen in dit college uit.
Voor de kust van Zuid-Afrika duikt Freek in het ijskoude water van de oceaan. Hier zwemt hij met een reuzenbaars, een vis zo groot als een auto! Maar het hoogtepunt van zijn duik zijn toch wel de zandtijgerhaaien.
Het wekelijkse wetenschapsjournaal van NPO Wetenschap. Het typische vrouwenbrein bestaat niet. En het typische mannenbrein trouwens ook niet. Dat concluderen Israelische onderzoekers nadat ze meer dan duizend hersenscans bekeken. Mieren zijn in staat om met z’n allen een levende brug te vormen. Zo kunnen ze voor hun soortgenootjes een kortere korte creëren. De klimaattop is in volle gang en steeds komt de grens van ‘2 graden’ opwarming voorbij. Waar komt die grens vandaan? En wat nou als de aarde toch meer opwarmt dan 2 graden? Atmosfeerwetenschapper Thomas Röckmann van de Universiteit Utrecht legt het uit. Als kunstenaars en wetenschappers gaan samenwerken, ontstaan er wonderlijke dingen. In de expositie Body of Matter zijn tien installaties te zien die de relatie verkennen tussen ons lichaam en biotechnologie. Dit en meer wetenschapsnieuws in deze aflevering van De Kennis van Nu Nieuws.
Nieuwe avonturen van het kleine zwarte kippenkuiken, met op zijn kop een halve eierdop.
Middagmagazine met als vast onderdeel het dagelijkse nieuwsprogramma Hallo Nederland.
Deze aflevering o.a. vanuit Gouda met de volgende zaken: Ordering door de gemeente aan een particulier tot betaling voor een stuk 'gemeentegrond'. Deze particulier, mevrouw Wien verkeerde in de veronderstelling dat de grond (een deel van haar tuin) haar toebehoorde. * De prijs van 200 euro voor het terugleggen van een dakpan. Dhr. van Heeren wil weten of dit echt de normale prijs is. * Een parkeerboete van 346 euro die menselijk gezien heel onrechtvaardig is. Dit is de mening van de familie Van den Kerkhof die gedwongen werd de boete te betalen. * Juridische vraag aan het juridische loket van een particulier die zijn huis wil verbouwen, maar tot zijn verbazing vijftig procent van het totaalbedrag vooruit moet betalen aan de aannemer. * De inname van een wapenvergunning. Dhr. Mureau, gekleed in en gildecostuum van een schuttersgilde, is een liefhebber van schieten en wil zijn wapenvergunning terug.
Als Piertje thuiskomt, laat Moffel haar trots zien dat hij het huis heeft opgeruimd. Alles wat niet meer nodig was heeft hij weggegooid. Maar... daar zat Piertjes rode knuffel ook bij.
Kijkers kunnen hun geheugen trainen door mee te spelen met de kandidaat in de studio. Presentatie: Jan Slagter of Pauline Spiering
Beweeg mee met Nederland in Beweging! Kijkers kunnen door mee te doen aan de oefeningen al de helft van de dagelijkse norm van 30 minuten gezond bewegen behalen. Presentatie: Olga Commandeur en Duco Bauwens
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting, live vertaald door een gebarentolk.
Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker, live vertaald door een gebarentolk.
Sparen heeft bijna geen zin meer en misschien moet je binnenkort wel geld toeleggen om je geld op de bank te zetten. Vanmiddag beslist de Europese Bank over hoe het verder moet met de rente en dat heeft waarschijnlijk grote gevolgen voor ons spaargeld. Heeft het zo nog wel om ons geld bij de bank te stallen? We praten hierover met Martine Wolzak.
Deze actrice kreeg na de diagnose borstkanker goede raad van een bevriende filmregisseuse. Daar heeft ze zich aan gehouden, zij het enigszins militant. Een derde nachtzoen van Jacqueline Blom.
