True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

Zomergastfilm - Alle afleveringen

Zomergastfilm

Zomergastfilm: Lost in translation

Amerikaans filmdrama. Een verlopen filmster is in Tokio om een lucratieve whiskyreclame op te nemen. De jonge vrouw van een fotograaf bevindt zich in dezelfde stad. Ze ontmoeten elkaar en brengen samen een week door, waarin ze veel over elkaar en over het leven leren.

Deze uitzending bekijken

Zomergastfilm

Zomergastfilm: Grizzly Man

In oktober 2003 werden de stoffelijke resten van Timothy Treadwell en zijn vriendin Amie Huguenard gevonden. vlakbij hun kampeerplaats in het Katmai National Park and Reserve in Alaska. Ze waren ernstig toegetakeld en opgegeten door een grizzlybeer en werden daarmee de eerste geregistreerde slachtoffers van een aanval van een beer in het park. In deze betoverende film richt regisseur Werner Herzog zich op het leven en de dood van grizzlybeerexpert Treadwell. Treadwell leefde dertien zomers lang ongewapend tussen beren en legde de laatste vijf seizoenen van zijn avonturen in de wildernis vast op film. Hij gaat niet alleen in op het mysterie van de wildernis, maar ook op het mysterie van de menselijke natuur als hij de laatste vijf jaar van Treadwell in de wildernis in kaart brengt. Herzog maakt gebruik van Treadwells documentaire beelden om een genuanceerd portret te schilderen van een complexe en boeiende persoonlijkheid, terwijl hij daarbij ook de grotere kwestie van de ongemakkelijke relatie tussen mens en natuur aan de kaak stelt.

Deze uitzending bekijken