True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

Levenslang Met Dwang? - Alle afleveringen
Levenslang Met Dwang?
Levenslang Met Dwang?: Afl. 8

De reis door Thailand en de intensieve exposuretherapie zit erop voor de acht deelnemers. Inmiddels is iedereen weer twee maanden thuis in Nederland. Daar wordt de therapie weer opgepakt, maar dan in hun eigen omgeving. Stap voor stap en met ups en downs behaalde iedereen zijn eigen doel. Dennis Weening zoekt alle deelnemers op. Is de dwang daadwerkelijk verminderd en hebben de deelnemers nu een leven zonder dwang?Levenslang Met Dwang?
Levenslang Met Dwang?: Behind the scenes: hoe vinden de Dwang'ers hun nieuwe slaapplek?

De reis door Thailand wordt steeds zwaarder voor de acht deelnemers. De locaties worden primitiever en de therapie wordt heftiger. Zo krijgen Pegah, Maxime, Marieke en Mitchell de zwaarste exposureoefening tot nu toe. Zij moeten met hun smetvrees de gezamenlijke toiletblokken van het tentenkamp waar zij verblijven schoonmaken. Met de support van haar groepsgenoten lukt het zelfs Marieke om met haar blote handen de toiletpot aan te raken.Levenslang Met Dwang?
Levenslang Met Dwang?: Behind the scenes: paniek op de slaapplek!

De deelnemers worden verrast door onverwacht bezoek van familie en geliefden. Zij zijn naar Thailand gekomen om deel te nemen aan de therapie, zodat ze straks thuis beter kunnen helpen gedurende de nazorgperiode. Iedereen is blij verrast dat de familie is overgekomen, behalve Bart. Hij baalt ervan dat zijn moeder er is, want zijn moeder vindt hij vies en ziet hij als onderdeel van zijn dwang. Na het vertrek van de familie gaan de deelnemers naar de volgende locatie in Thailand, en dat is back to basics.Levenslang Met Dwang?
Levenslang Met Dwang?: Melissa neemt een heftig besluit

Een bezoek aan een kleermaker maakt veel los bij Maxim, die niet aangeraakt wil worden vanwege haar smetvrees. Een handje meehelpen op een school doet Marieke denken aan haar eigen kinderen, met wie ze nooit buitenkomt omdat ze dat vies vindt. En tijdens een jungletocht wordt Arne met zichzelf geconfronteerd. Melissa doet onverwachts een mededeling waar haar groepsgenoten van onder de indruk zijn. Ze weet namelijk niet of ze de reis door Thailand kan afmaken.Levenslang Met Dwang?
Levenslang Met Dwang?: Backstage: voetbal kijken op een héél bijzondere manier!

Het onverwachte vertrek naar een eiland veroorzaakt veel stress bij de acht deelnemers. Onder tijdsdruk wordt de perfectiedwang van Arne juist versterkt. Therapeut Jurre moet eraan te pas komen om Arne op tijd de bus in te krijgen. Melissa vreest dat tijdens de reis zijzelf of anderen ziek worden, en dit is wat haar angst voor besmetting heeft veroorzaakt. Als ze de boot op moet, wordt het haar te veel en sluit ze zichzelf op in het toilet. Marieke vermijdt al jarenlang openbare toiletten. Maar tijdens deze lange reis moet ze wel het gevecht met haar smetvrees aangaan.Levenslang Met Dwang?
Levenslang Met Dwang?: Maximiliane neemt een grote stap

De oefeningen die de deelnemers moeten doen, zijn gericht op de dagelijkse praktijk. Want juist de normale dingen in het dagelijkse leven worden door mensen met dwangneuroses vaak vermeden. Zo wordt Mitchell op een lokale Thaise markt blootgesteld aan zijn angst voor bloed en vlees. Hij verbaast iedereen door zijn enorme overwinning op zijn angst. Maxim gaat nooit winkelen, want met haar smetvrees kan ze niets aanraken. Maar nu, onder begeleiding van therapeut Hannah, gaat ze op zoek naar een T-shirt in de juiste maat.Levenslang Met Dwang?
Levenslang Met Dwang?: Pegah overwint haar angst: 'ik mag er zijn'

Voor de acht deelnemers met dwangneuroses start de intensieve exposuretherapie. Ze gaan de confrontatie aan met de angst die hun dwangmatigheid veroorzaakt. Dit gebeurt onder begeleiding van de vier therapeuten. We zien hoe frustrerend het is voor Ricardo als dwanggedachtes hem de baas worden. Pegah praat over de reden van haar diepgewortelde angst voor haar eigen vingerafdrukken. En het is voor Marieke pijnlijk en emotioneel om over de oorzaak van haar dwangneurose te praten.Levenslang Met Dwang?
Levenslang Met Dwang?: Behind the scenes: zó kwamen de deelnemers aan in Thailand!

Realityprogramma waarin Dennis Weening met acht mensen met een ernstige dwangstoornis een roadtrip door Thailand maakt om hun obsessieve dwang aan te pakken.