

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
13-04-2016
Nederlands populairste weerman Piet Paulusma verzorgt elke dag vanaf een andere locatie in Nederland het weerbericht.
Nederlands populairste weerman Piet Paulusma verzorgt elke dag vanaf een andere locatie in Nederland het weerbericht.
Kinderen lopen op het net het meeste risico op misbruik. Met een paar klikken met de muis is kinderporno beschikbaar. Wie zijn deze kinderen en wie profiteert van hun misbruik?
'Waar praat Nederland vandaag over?' Toegankelijk nieuwsprogramma dat het gesprek van de dag op verrassende wijze in beeld brengt.
Rambam onthult hoe het onrechtmatig een lintje ontving. Het programma heeft een aangifte aan de broek hangen maar weet niet waarvoor. Het kapittel voor de Civiele Orden heeft aangifte gedaan vanwege het op valse gronden aanvragen van een lintje door Rambam. Dit heeft voorzitter Jaap de Hoop Scheffer laten weten toen de makers van het VARA-programma hun onterecht verkregen lintje inleverden. Tegen wie de aangifte is gedaan, en van welk strafbaar feit, liet het kapittel niet weten. Het OM bevestigt de aangifte maar wil ook inhoudelijk niet op de zaak ingaan. In de uitzending is te zien hoe een koninklijke onderscheiding wordt aangevraagd en gekregen voor een niet-bestaand personage. Het lintje, voor Lid in de Orde van Oranje-Nassau, is door programmamaker Jelte Sondij tijdens de lintjesregen van Utrecht opgehaald. De actie is onderdeel van een groter onderzoek van de programmamakers naar de procedure voor het verkrijgen van een koninklijke onderscheiding. Het team van Rambam onderzoekt in de uitzending ook enkele controversiële ontvangers van een lintje. Een Utrechtse homeopaat werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontwikkelde een product dat mensen zou moeten genezen van aids. Rambam sprak met slachtoffers in Kenia waar het middel als regulier medicijn wordt verstrekt. Daarnaast onderzocht Rambam de denk- en handelswijze van een Friese predikant. Deze Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geeft cursussen om mannen te 'genezen' van hun homoseksualiteit. In beide gevallen wilde het kapittel niet inhoudelijk reageren op hun motivatie deze koninklijke onderscheidingen te honoreren.
Elk jaar bereiken in Nederland rond de zesduizend jongeren met een lichte verstandelijke beperking (LVB) de leeftijd van achttien jaar. Vanaf die dag mogen ze zelf beslissen of ze nog hulp wilen of niet. Ook de achttienjarigen die naast hun verstandelijk beperking ernstige gedragsproblemen hebben en al jaren onder toezicht staan van jeugdzorg, mogen plotseling zelf hun eigen plan trekken. Maar deze achttienjarigen zijn in hun ontwikkeling vaak niet ouder dan twaalf, dertien jaar en nog helemaal niet klaar om op eigen benen te staan. Met als gevolg dat ze in no time de weg helemaal kwijt zijn. Prostitutie, criminaliteit, drugs, leven op straat. Hulpverleners weten dat het mis gaat, maar kunnen niets doen. Voor de wet zijn deze jongeren volwassen, ze mogen zelf bepalen wat ze doen. Zelfs als overduidelijk is dat ze zichzelf in de vernieling helpen. Zembla onderzoekt wat er gebeurt als jongeren na een leven vol hulpverlening op hun achttiende aan hun lot worden overgelaten.
De Dienst Speciale Interventies van politie en leger komt in actie bij terrorismedreiging en ander grof geweld. Jessica Villerius is aanwezig bij de arrestatie van twee mannen die claimen van IS te zijn en dreigen 'iets' te gaan opblazen langs de A2.
Na de nodige toeristische activiteiten als op de foto gaan in klederkracht, ijssculpturen maken, een helikoptervlucht maken en het bezoeken van een chocoladefabriek is het tijd voor muziek. Op een bergterras vol met toeristen, laten de heren zien wat ze waard zijn. Ondertussen arriveert Dennis van der Geest.
Bijna 55 jaar na de eerste uitgave is zijn lesboek De Kern van de Economie dit jaar op veel scholen opnieuw als methode ingevoerd. Met enige regelmaat geeft Heertje nog gastlessen economie op middelbare scholen, zoals ook in Recht van Spreken te zien is. Heertje was jarenlang een veelgevraagd commentator op radio en tv. Hij staat bekend om zijn kloeke en dwarse meningen over van alles en nog wat; van de Betuwelijn tot de kwesties bij Jeugdzorg. Talloos zijn ook de conflicten rond zijn persoon en zijn opvattingen. Econoom en staatssecretaris Rick van der Ploeg noemt Heertje in Recht van Spreken “tegendraads, heel intelligent en af en toe een beetje gek”. Journalist, oud-leerling en vriend Bernard Hammelburg wijt het opvliegende karakter van Heertje aan diens onderduikperiode in de Tweede Wereldoorlog: “Dat heeft een verpletterende indruk op hem gemaakt”.
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
Bing accepteert het niet als Sjors een belangrijke beslissing neemt. Rover heeft te vaak gespijbeld en nu zit Linda met de gevolgen. Als Rik Sam stevig aanpakt, grijpt Rikki in. Nina raakt opgefokt als Maxime aan het doordrammen is.
Het gaat niet alleen om kennis, ook bluffen en strategie zijn belangrijk. Degene met de minste goede antwoorden, kan alsnog de quiz winnen. Wie speelt het slimst en wint deze aflevering van Met het Mes op Tafel?
Programma met een vrolijke kijk op de actualiteit. In een rode Cadillac doorkruisen de Jannen het land, op zoek naar spraakmakende verhalen.
Hanneke Groenteman en cabaretier Roué Verveer gaan in gesprek gaan met gezinnen over opvoeden.
Semme's afkeer van Veldt bereikt grote hoogtes, tot hij doorkrijgt dat Veldts chagrijn veroorzaakt wordt door de zorg om diens zwangere pleegkind. Semme besluit Veldt te helpen om het goed te maken. * Bo denkt dat de maffe Facebook-posts van haar vreemde klasgenootje Liza eigenlijk een grote emotionele schreeuw om aandacht zijn. Wat moet Bo doen, zich ermee bemoeien of Liza laten gaan?
Met: De Turkse president Erdogan is beledigd door de Duitse tv-komiek Böhmermann. Aan tafel cartoonist Ruben L. Oppenheimer en programmamaker Sinan Can. * Voor het project 'All of Bach' spelen jonge pianotalenten de vijftien inventies van Bach. Bij ons drie van hen: Johannes Asfaw, Peiting Xue en Evander Eijsink. * Wat is het mooiste natuurgebied van Nederland? Die vraag legt staatssecretaris Van Dam voor aan het Nederlandse publiek. Vanavond pitchen twaalf boswachters hun favoriete natuurgebied. * Muziek van Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Dr. Lonnie Smith. * Huisdichter Nico Dijkshoorn. * Tafeldame is Evi Hanssen.
Shirley baalt van de schrijfopdracht, omdat ze dyslectisch is. Juliette doet alsof ze het niet erg vindt wat Wieteke heeft gedaan, maar toch pakt ze Wieteke terug. Renée moet huilen tijdens haar schrijfopdracht. Django schrijft een liefdesbrief.
Leven bij water en midden in het Drentse landschap. Pieter en Hilda bouwden met hun zoon, op een oude zandwinningslokatie, een huis van gerecyclede materialen en restmaterialen * En culinair expert Alain Caron is in Sandpoort-Zuid bij Ellen en Annette. Dagenlang staan deze vriendinnen samen in de keuken om chutneys te maken in alle soorten en maten, met prachtige namen
Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.
Zestien kandidaten strijden tegen elkaar om de titel MasterChef Holland. De amateurkoks krijgen uiteenlopende opdrachten voor hun kiezen zoals smaaktesten en mysterbox-opdrachten. Ze komen voor grote uitdagingen te staan en volgen masterclasses van heuse sterrenchefs. Juryleden Meesterkok Robert Kranenborg, chef-kok en restauranteigenaar Michiel van der Eerde en culinair recensent Marcus Polman proeven de gerechten en geven hun ongezouten mening om na tien weken de allerbeste Hollandse amateurchef van 2016 over te houden.
De Stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange kring van 42 forten, 4 batterijen, dijken, sluizen en gemalen rondom de hoofdstad. Het is een militair waterbouwkundig verdedigingsstelsel dat in opdracht van het ministerie van oorlog tussen 1880 en 1920 is aangelegd. En weer typisch Hollands: ze gebruiken water als wapen! Op ongeveer vijftien tot twintig kilometer van het centrum van Amsterdam kon een grote ring van water om de hoofdstad worden gelegd. Dit gebied kon binnen 48 uur onder water gezet worden waardoor een waterplas kon ontstaan: niet diep genoeg voor schepen en te diep voor mens en paard. Dit zou een aanval op de hoofdstad onmogelijk maken. Het leger, de regering en de koning(in) zouden zich binnen deze ring kunnen terugtrekken bij een aanval op Nederland. Maar nog voordat de Stelling klaar was, liep die achter op een nieuwe uitvinding: vliegtuigen! Toch is het een unieke plek in de wereld: er is geen ander land dat z'n hoofdstad verdedigd heeft met forten in combinatie met water. De presentator bezoekt Forteiland pampus en een aantal andere forten die bij de Stelling horen. Hij ontdekt hoe geniaal de waterlinie in elkaar zit, hoe 'inundatie' werkt en duikt in de geschiedenis van het leven in een fort.
Met: Samsom: 'UNHCR veiligheid Turkije laten onderzoeken'. Aan de Macedonische grens zitten duizenden mensen vast, die met traangas in toom worden gehouden. Opvangkampen in Griekenland zijn veranderd in detentiecentra, waar soms gebrek is aan eten. * 'Kunst in openbare ruimte moet beter beschermd'. Rijksbouwmeester Floris Alkemade vindt dat de kunst in de openbare ruimte beter beschermd moet worden. Hij pleit voor een database voor alle kunst in de publieke ruimte. * Kinderopvang Deense stijl: in het bos. Stel het je eens voor: je kinderen naar een kinderdagverblijf sturen, midden in het bos. Zonder hekken. Waar ze rennen en kruipen door de modder en spelen met veel water. * Eén verkeerd cijfer en je bent je geld kwijt. Eén verkeerd cijfer bij het overmaken van geld en je bent je centen kwijt: dat is nu de situatie bij banken. Het overkwam Marjo Ladage en zo raakte ze 17.000 euro kwijt.
We hebben een primeur: Bert van Leeuwen is vanaf nu ook presentator van Geloof en een Hoop Liefde. Hij komt natuurlijk in stijl aan bij zijn eerste gast, Hans ten Cate. De familie Ten Cate heeft al een aantal generaties een hotel in Emmen. Het hotel is nu weer prachtig, maar daar zijn moeilijke jaren aan voorafgegaan. Hans verloor zijn wederhelft Anita en was lange tijd niet in staat om het hotel te leiden. Maar hun zonen sprongen bij en namen de leiding op zich. 'Mama zou trots op ons zijn.'
Quiz waarin twee teams van vrienden uit groep 7 of 8 tegen elkaar spelen. Vandaag spelen Simon & Nouafal tegen Emily & Koen.
Hij is bekend van zijn grote hit Bloasmuziek en verzorgt met de beste blaasorkesten spectaculaire optredens door het hele land: Gé Reinders. In februari bracht hij zijn eerste solo-CD uit, wat gelijk een dubbelalbum werd. Natuurlijk treedt hij ook op! Sportjournalist en schrijver Michel van Egmond won als enige auteur tweemaal de NS-Publieksprijs met zijn boeken 'Gijp' en 'Kieft'. Dit jaar is Michel voor de derde keer genomineerd voor de publieksprijs voor Helden Sportboek van het Jaar met het boek 'Topshow' over het programma Voetbal International. Het is weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Diet Groothuis is dichter, literatuurwetenschapper en poetsgoeroe. Zij legt uit hoe de grote schoonmaak het beste gedaan kan worden. Op welke leeftijd zijn we op ons slimst? Thomas Hendriks, eindredacteur van Quest, vertelt het. Heel Holland Bakt-winnares Sarena Solari maakt een zomers toetje met limoncino.
In Huizenjacht worden mensen geholpen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Om wat voor huis het ook gaat, Huizenjacht helpt woningzoekenden aan hun ideale droomhuis.
In deze kookwedstrijd gaan verschillende teams, bestaande uit twee personen, de strijd met elkaar aan.
Het is een langlopend conflict tussen tientallen Libanon-veteranen en Defensie. De veteranen die begin jaren tachtig in Libanon hebben gevochten lijden aan PTSS en willen daarvoor een schadevergoeding. Nu is door een rechter bepaald dat defensie inderdaad verantwoordelijk is en moet betalen. Arjan Smit is kok en serveert onder meer geschoten, gevangen of aangereden wild. Dat doet hij uit principe, omdat de dieren beter opgegeten kunnen worden dan weggegooid. Maar zijn no-waste-beleid leidt tot negatieve publiciteit, veroorzaakt door de Partij voor de Dieren. Minister Asscher heeft oud-voetballer John de Wolf aangesteld als ouderen-ambassadeur en hem gevraagd de werkloosheid onder ouderen te helpen oplossen. Aan hem de taak om werkgevers ervan te overtuigen vaker een 50-plusser aan te nemen. En de derde aflevering van 'Binnen bij de burgemeester' draait om de jongste burgemeester van Nederland: de 34-jarige Ben Visser. Presentatie: Jeroen Latijnhouwers en Carrie ten Napel.
In Achter Gesloten Deuren worden mensen gevolgd die een groot geheim met zich meedragen.
Het hindoeïsme kent een bibliotheek aan geschriften. Narsingh Balwantsingh onderzoekt wat de traditie zegt en hoe strak hij en andere hindoes in Nederland omgaan met de regels van het geloof.
Rob Verlinden en zijn team zetten elke week een tuin op zijn kop die drastisch aan verandering toe is; van kleine en grote tuinen tot schooltuinen en daktuinen. Jorna pakt de styling aan de binnenkant van het huis aan en tv-kok Jeremy kookt iets lekkers voor het hele team. Daarnaast geeft Rob veel tips en beantwoordt hij vragen van kijkers.
Concerten, muziekportretten, interviews, backstagespecials en een uniek kijkje achter de schermen bij evenementen waar Nederlandse artiesten aanwezig zijn.
Onderwerpen: Eten van de grond; Rijke kinderen; Flamingo's; Hoge hakken; Kerst in de zomer; Geblinddoekt kan je beter horen.
Jody gaat het meemaken. Hij gaat naar de les in de Papaklas. Hoe doet Jody het in vergelijking met de andere papa's? Steekt hij er wat van op? En welke tips zijn nu het handigst voor een aankomend vader?
Als de eerste mens ziet wat God allemaal gemaakt heeft, is hij blij. Goed zo!
Kom mee naar de moestuin bij de kinderboerderij. Boswachter Otto heeft daar iets moois te doen!
U kunt uw geheugen verbeteren door uw hersenen te trainen. Iedere ochtend krijgt u van Jan Slagter of Pauline Spiering een aantal oefeningen die voorzien in de dagelijkse portie hersengymnastiek.
Wilt u investeren in uw gezondheid? Beweeg dagelijks mee met Nederland in Beweging! Meedoen betekent dat u al een kwartier beweegt van het aanbevolen dagelijkse half uur.
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting, live vertaald door een gebarentolk.
Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker, live vertaald door een gebarentolk.
Deze filosofe en schrijfster slaat in de nacht een anker uit in zichzelf en dan stromen er sterdunne fragmentjes van levens van anderen haar ziel binnen. Een derde nachtzoen van Désanne van Brederode.
