True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  

Van Harte - Alle afleveringen

Van Harte

Van Harte

We gaan op stap met de familie Van der Ven. Volgens traditie heeft opa voor het 50-jarig huwelijksfeest een verrassingsuitje gepland. En dat is best bijzonder, want niemand had gedacht dat opa dit mooie feest nog zou kunnen meemaken. Cultuurtheoloog Frank Bosman reist het land door om allerlei feesten en gedenkdagen mee te maken. Hij is bij een bijeenkomst in Monnikendam, waar men op bijzondere wijze de doden herdenkt. In de kas werkt Pim aan een leuk bloemstukje met chrysanten dat je prima op een kinderfeestje kan maken.

Deze uitzending bekijken

Van Harte

Van Harte

Een bijzondere dag voor Mirjam en haar dochter Michelle. Zij draagt de bruidsboetiek over aan haar oudste dochter, zoals zij het ook ooit heeft overgenomen van haar moeder. Michelle helpt al jarenlang mee in de bruidszaak, maar nu moeder Mirjam ermee stopt, is het haar beurt. De sleuteloverdacht wordt gevierd met een feest. In de kas viert Pim het feest van de liefde, Valentijnsdag. De meesterbinder maakt een romantisch 'zwevend' boeket met de bloemen die tijdens Valentijn niet mogen ontbreken: rode rozen. Een origineel boeket om je geliefde te verrassen. Bert strijkt neer in Gorinchem en kijkt of daar nog iets te vieren valt. Leuke, afwisselende ontmoetingen met hartelijke inwoners van Gorinchem.

Deze uitzending bekijken

Van Harte

Van Harte

We zijn te gast bij Sjippie en Sjouke in Oostermeer. Zij runnen de plaatselijke buurtsuper. Die fungeert niet alleen als winkel, maar ook als sociale ontmoetingsplaats. Het voortbestaan van de winkel is nogal onzeker. De blijdschap is dan ook groot als Sjouke en Sjippie bij de loterij een prachtig geldbedrag winnen als steuntje in de rug. In de kas viert Annemarie Pronk alvast Maria Lichtmis, het feest waarbij gedacht wordt aan het eerste tempelbezoek van baby Jezus, veertig dagen na kerst. Annemarie bakt ter gelegenheid van dit feest samen met haar dochter een pannenkoekentaart. Zij legt uit wat dat te maken heeft met Maria Lichtmis. En Henk is in de straten van Zwolle op zoek naar groot en klein geluk.

Deze uitzending bekijken

Van Harte

Van Harte

We zijn bij de feestelijk beëdiging van burgemeester Anton Stapelkamp in zijn nieuwe gemeente Aalten. Anton Stapelkamp was burgemeester van het Zeeuwse Kapelle, maar hij had een grote droom: burgemeester worden van Aalten. Daar liggen zijn roots, en die gaan terug tot zelfs 500 jaar geleden. Vader Stapelkamp wilde ook al graag burgemeester worden van Aalten, maar zijn sollicitatie liep op niets uit. Toen de vorige burgemeester 65 werd, groeiden de kansen voor Anton. Een lange sollicitatieprocedure volgde en de keuze viel op Anton. Op 22 december wordt hij beëdigd in Aalten. Styliste Joelle Rothuizen viert de 80e verjaardag van prinses Beatrix. Ze maakt een 3D-object van het silhouet van onze prinses en geeft verrassende tips voor als jezelf iets te vieren hebt. Bert van Leeuwen bezoekt Zeist en vraagt rond of de inwoners nog iets te vieren hebben. Leuke en spannende ontmoetingen volgen in een ogenschijnlijk gewoon winkelcentrum.

Deze uitzending bekijken

Van Harte

Van Harte

Edgar Bakboord woont al 48 jaar in Nederland. Hoewel hij al langer in Nederland woont dan toen in Suriname, blijft zijn moederland trekken. Vandaag komt Suriname weer een beetje dichterbij met het feest dat is georganiseerd door de Amsterdamse radiozender mArt. Op dit dress to impress-feest trekken de mannen hun meest feestelijke kleding aan. Aan de aanwezige dames de taak om de bestgeklede man aan te wijzen. Edgar gaat de uitdaging graag aan en trekt zijn beste pak aan. Gaat hij naar huis met de trofee? Woensdag 31 januari wordt in Israël Toe Bisjwat gevierd, het Joodse bomenfeest. Tijdens dit feest wordt gevierd dat de natuur weer tot leven komt. In februari begint in Israël namelijk de lente. Speciaal voor dit feest maakt Pim van den Akker met een oude boomstronk een fleurig en kleurig bloemstuk. Henk van Steeg gaat op de Amsterdamse Dappermarkt op zoek naar groot en klein geluk bij marktkooplui en dagjesmensen. De geboorte van een kleinkind, de bijzondere band met je zussen of de terugkomst van Jezus, er blijken heel veel redenen voor een feestje.

Deze uitzending bekijken

Van Harte

Van Harte

We ontmoeten de 22-jarige Koen Bouwman. Koen heeft het syndroom van Down. Hij woont en werkt al ruim drie jaar op Spelderhof en werkt daar in de groenvoorziening. Koen geniet hier met volle teugen. Vandaag wordt een bijzondere dag want hij krijgt een diploma voor zijn werk in de tuinen. Het wordt een feestelijk dag met een heel bijzondere verrassing. Kledingstyliste Nathalie ontvangt Diana in de kas. Diana heeft na een grillige periode haar man opnieuw ten huwelijk gevraagd. Maar wat trek je aan op de feestelijke dag? Nathalie heeft drie prachtige jurken uitgezocht waar ze uit kan kiezen. Welke neemt ze mee naar huis? Cultuurtheoloog Frank Bosman duikt in het leven van Heilig Buurke. De sterfdag van Buurke wordt ieder jaar gevierd. Dagelijks komen er mensen uit het hele land om hun gebeden bij het graf van Buurke neer te leggen. Frank vertelt ons op geheel eigen wijze alles over deze inspirerende heilige.

Deze uitzending bekijken

Van Harte

Van Harte

Vandaag zijn we te gast bij het welkomstfeestje voor de vijftienjarige Cynthia. Door een ernstig ongeluk heeft ze maandenlang ver van huis gerevalideerd. En vandaag is de dag dat Cynthia eindelijk weer naar huis mag. In Barneveld gaat Henk op zoek naar groot en klein levensgeluk en raakt in gesprek met een vrolijke miljonair die voor geen goud wil stoppen met werken. In de kas geeft Joëlle snelle tips voor een onverwachts feestje.

Deze uitzending bekijken

Van Harte

Van Harte

Toen Liesette Braams tien jaar geleden voor het eerst in een raceauto stapte, was ze meteen verkocht. Ze wist gelijk: dit wil ik! En ze heeft aanleg! In races laat ze al gauw de meeste coureurs achter zich en ze groeit uit tot een van de beste vrouwelijke racers in Europa. Een paar jaar geleden werd een bijzondere vorm van kanker bij Liesette geconstateerd. Er breekt een moeilijke en onzekere periode aan. Word ik weer gezond? Hoe moet het met mijn gezin? En, kan ik ooit weer racen? Liesette is een doorzetter en knokt zich terug. En vandaag is het daarom feest: Liesette gaat voor het eerst de racebaan weer op! In Gorinchem gaat Bert vandaag de straat op. Hij zoekt naar groot en klein geluk bij de mensen die hij tegenkomt. Zo ontmoet hij twee vrolijke muzikale dames die niet kunnen wachten op het grote aanstaande concert van hun koor. Bert krijgt alvast een piepklein voorproefje.

Deze uitzending bekijken

Van Harte

Van Harte

Henk gaat in Barneveld op zoek naar wat mensen daar te vieren hebben. Er is elke dag namelijk wel reden voor een feestje. In gesprek met een winkelmedewerkster ontdekt Henk dat ze juist die dag wel iets heel speciaals te vieren heeft. Johan van der Geest is al zestig jaar dag en nacht te vinden op zijn club, voetbalvereniging SDO in Bussum. De club viert dit jaar haar honderdjarig bestaan met een groot feest. Johan zet alles op alles om dit jubileumfeest een bijzonder en koninklijk tintje mee te geven. In de kas laten we zien hóe je kan vieren. Komende zaterdag is het Nationale Tulpendag. Op die dag wordt de start van het tulpenseizoen gevierd. Vanaf dan is onze nationale trotst weer volop verkrijgbaar. Meesterbinder Pim van den Akker laat zien hoe je met tulpen en met takken uit je grauwe kale wintertuin een fleurig en vrolijk bloemstuk maakt.

Deze uitzending bekijken

Van Harte

Van Harte - Kerst

'Koppermaandag' was in de middeleeuwen een feest waar de armen dol op waren. Na de dure feestdagen deelden slagers op straat worstenbroodjes uit. Annemarie bakt in de kas deze goedkope lekkernij om dit oude feest een beetje nieuw leven in te blazen. En we zijn te gast bij de familie Jansen. Na veel bewogen jaren zijn George en Sheila heel dankbaar dat zij nu hun dertigjarig huwelijksfeest mogen vieren. Henk gaat in Barneveld de straat op om te ontdekken of er hier nog wat te vieren valt. Hij komt terecht in de huiskamer van een honderdjarige mijnheer, die Henk wat levenslessen meegeeft.

Deze uitzending bekijken

Van Harte

Van Harte

Bij het programma 'Van Harte' is altijd wat te vieren! We zijn te gast bij Fynn op een voor hem heel bijzondere dag. Omdat hij het niet meer kan, loopt zijn oom uit Brazilië speciaal voor hem de marathon van Amsterdam. Zondag 14 januari viert de Orthodoxe Kerk pas het nieuwe jaar. In de kas bakt Annemarie Pronk daarom een Grieks nieuwjaarsbrood. Een bijzonder rijkgevuld brood waaraan een mooie symboliek vastzit. En Bert is vandaag in de brandweerkazerne in Zeist. Valt daar nog iets te vieren?

Deze uitzending bekijken

Van Harte

Van Harte

We zijn te gast bij Fynn op een voor hem heel bijzondere dag. Omdat hij het niet meer kan, loopt zijn neef uit Brazilië speciaal voor hem de Marathon van Amsterdam. In de kas laat Chantal zien hoe je je huis speciaal voor Driekoningen kunt stylen. Want hoe zit dat precies met goud, wierook en mirre? En Bert gaat op zoek naar wat bezoekers en medewerkers van de kringloop in Zeist te vieren hebben.

Deze uitzending bekijken

Van Harte

Van Harte

Frank brengt een bezoek aan een traditioneel joods Loofhuttenfeest. Hij legt uit wat het feest betekent en waarom het vandaag de dag nog steeds wordt gevierd. Pim laat in de kas zien hoe je je kale wintertuin opfleurt met een prachtig bloemstuk. De familie Adams heeft een heftige tijd achter de rug. Maar vandaag vieren ze feest. Tijdens een speciaal trouwfeest spreken ze opnieuw hun liefde naar elkaar uit.

Deze uitzending bekijken

Van Harte

Van Harte

Bij het nieuwe programma 'Van Harte' is altijd wat te vieren! Frank Bosman brengt een bezoek aan een traditioneel Joods Loofhuttenfeest. Hij legt uit wat het feest betekent en waarom het vandaag de dag nog steeds wordt gevierd. Pim van den Akker laat in de kas zien hoe je je kale wintertuin opfleurt met een prachtig bloemstuk. En we zijn te gast bij een bijzonder feestelijk moment voor de familie Hofsink. Zij gaan hun tweede adoptiekindje ophalen in Taiwan.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.