True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

Radio Gaga - Alle afleveringen

Radio Gaga

Radio Gaga

In de tuin van het Oude Rooms Katholieke Ziekenhuis stallen Chris en Eva hun mobiele radiostudio. Het oude ziekenhuis werd in de jaren negentig bruut gekraakt. Het rauwste randje is er tegenwoordig vanaf; zo hebben de heroïnespuiten plaats gemaakt voor kinderwagens en joints. Het gigantische pand is een broedplaats voor creatievelingen en voor mensen die bewust anders leven dan de wereld buiten. Wonen in het pand is inmiddels legaal, maar het krakers-DNA is nog prominent aanwezig.

Deze uitzending bekijken

Radio Gaga

Radio Gaga

Chris en Eva zetten hun caravan neer in de wijk 't Groene Sticht. Deze miniwijk ligt in de Vinex-wijk Leidsche Rijn in Utrecht. Alles woont en werkt door elkaar: daklozen, gezinnen in koopwoningen, verstandelijk beperkten, studenten en mensen in een woongroep. Iedereen is welkom, mits je wat bijdraagt aan de wijk. Een bewoner komt uit de daklozenopvang langs bij de caravan. Hij heeft jaren op straat gewoond, en is blij met de kansen die hij krijgt bij 't Groene Sticht, maar moet ook wel heel erg wennen om te slapen met een dak boven zijn hoofd. Ook komt Niek langs. Hij werd drie jaar geleden, op zijn negentiende, tienervader. Waar hij heel erg moest wennen aan het idee, is Mailo nu niet meer uit zijn leven weg te denken.

Deze uitzending bekijken

Radio Gaga

Radio Gaga - Revalidatiecentrum

Chris en Eva klappen hun radiostudio uit bij revalidatiecentrum Vogellanden. Hier draait alles om herstel; van een vleesetende bacterie tot een scooterongeluk. Qusai (30) vlucht uit Syri├ź, in een rolstoel. Tijdens zijn vlucht loopt hij botbreuken op en verliest bijna al zijn tanden. Nu hij zijn leven in Nederland redelijk op de rit heeft, heeft hij nog een wens. Een stralende glimlach. Janita (39) is de moeder van Lewis (4). Door zuurstoftekort bij de geboorte loopt Lewis ernstige hersenbeschadiging op. Hij heeft permanent zorg nodig en blijft in levensgevaar. Ondanks dat probeert Janita met haar gezin een zo normaal mogelijk gezinsleven te leiden. Rick (24) ligt dagen in coma na een scooterongeluk. Hij vecht voor herstel, en doet er alles aan om zijn oude leven weer terug te krijgen. Zijn vrienden hebben daar ook zo hun belang bij.

Deze uitzending bekijken

Radio Gaga

Radio Gaga - Humanitas Deventer

De presentatoren staan met hun mobiele radiostudio in Humanitas, een verzorgingstehuis voor ouderen waar ook studenten wonen. Ondanks de fikse leeftijdsverschillen gaan scootmobielracen, breien, watergolven, bierpongen en sjoelen heel goed samen. Sjors (97) kijkt terug op een mooi, maar bewogen leven. Ondanks het bereiken van deze hoge leeftijd is het leven voor hem genoeg geweest. Sharmain (25) en haar buurman Gerrit schelen bijna 60 jaar in leeftijd. Toch zijn het de beste vrienden. Gerrit wil graag schilderen en Sharmain laat die droom uitkomen. Annie (85) ziet alles en weet alles. Zelfs de details over het liefdesleven van de studenten, terwijl zij er juist alles aan doen om hun liefdesperikelen verborgen te houden.

Deze uitzending bekijken