True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

NOS Jeugdjournaal Koningsspelen - Alle afleveringen

NOS Jeugdjournaal Koningsspelen

NOS Jeugdjournaal Koningsspelen

Het is de vijfde editie van de Koningsspelen en bijna 1,2 miljoen kinderen doen eraan mee. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen voor de landelijke opening dit jaar een bezoek aan basisschool De Vijfmaster in Veghel. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden om 09.00 uur feestelijk verwelkomd op de Vijfmaster en zullen daarna aanschuiven bij het ontbijt. Rond 09.30 uur is de officiële opening, gepresenteerd door de drie zussen - en topsporters - Merel, Sanne en Tessel van Dongen. Het Kinderen voor Kinderen-koor verzorgt een warming-up op het lied 'Okido'. Na de opening gaat op scholen in het hele land de sportdag van start. Ook is een interview van Siham Raijoul met koning Willem-Alexander te zien. Welmoed Sijtsma presenteert de tv-uitzending vanuit Veghel.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal Koningsspelen

NOS Jeugdjournaal Koningsspelen

Live verslag van de opening van de Koningsspelen verricht door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Interviews en achtergronden bij het grootste evenement voor kinderen in Nederland. Aan deze nationale sport- en speldag doen meer dan een miljoen schoolkinderen mee. Om 09.30 uur is de officiële openingshandeling door de koning en treedt Kinderen voor Kinderen op met een nieuw lied dat speciaal voor de Koningsspelen is geschreven. De dag begint met het Koningsontbijt op school. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dit jaar aanwezig bij het ontbijt op basisschool Drostenburg in Amsterdam Zuidoost, vergezeld door leerlingen van basisschool de Polsstok. Na het ontbijt wordt om half tien de Koningssportdag landelijk ingeluid met een optreden van Kinderen voor Kinderen. Joris Marseille presenteert de uitzending vanuit Amsterdam en verslaggevers op andere locaties in Nederland laten zien hoe de Koningsspelen daar worden gevierd. Meer dan vijfduizend basisscholen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk en alle bijna tweehonderd Nederlandse scholen in het buitenland doen mee aan de Koningssportdag. De scholen kunnen de sportdag een eigen invulling geven. De Koningsspelen worden dit jaar voor de vierde maal georganiseerd. In 2013 zijn die voor het eerst gehouden ter ere van de inhuldiging van Willem-Alexander.

Deze uitzending bekijken