True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

Life Stories - Alle afleveringen

Life Stories

Life Stories: Lying for life

Talloze diersoorten gebruiken verfijnde technieken om andere dieren voor de gek te houden. Ze hebben manieren verzonnen om prooien in de val te lokken of juist aan hun aanvallers te ontsnappen. Mierenleeuwen graven valkuilen, de alligatorschildpad lokt zijn prooi met zijn tong, diepzeehengelvissen doen dat met een lampje en bombardeerkevers kunnen gas uit hun lijf laten exploderen.

Deze uitzending bekijken

Life Stories

Life Stories: Friends for life

De meest voorkomende relatie tussen twee levende wezens is die van jager en prooi. Maar er zijn ook heel wat relaties die in principe niet gewelddadig zijn. Denk aan familierelaties of de band tussen planten en dieren. Schimmels vormen zelfs letterlijk een innige relatie met andere levende wezens. Vriendschappen in het wild dienen zowel een gemeenschappelijk doel als eigenbelang, of het nou gaat om voedsel, bescherming of vervoer.

Deze uitzending bekijken

Life Stories

Life Stories: Eating for life

De voedingspatronen van dieren hebben zich in loop der tijd op bijzondere wijze ontwikkeld. Zo eten slangen niet vaak, maar kunnen ze wel in een keer ernome prooien opslokken. Andere dieren eten juist weer de hele dag door. Rupsen eten bijvoorbeeld tot wel 80.000 keer hun eigen gewicht voordat ze een vlinder worden!

Deze uitzending bekijken

Life Stories

Life Stories: Caring for life

Kinderen grootbrengen is een zware maar ook dankbare taak. Er zijn dieren die niet naar hun nakomelingen omkijken, maar andere steken er veel tijd en moeite in.

Deze uitzending bekijken