True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

Helden van de Wildernis - Alle afleveringen

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis: Thailand

Art Rooijakkers komt oog in oog te staan met een kudde van maar liefst 100 Aziatische olifanten, te midden van een dorpsgemeenschap in het Zuiden van Thailand. De dorpelingen hebben een haat-liefde verhouding met deze kudde. Er zijn al verschillende dodelijke slachtoffers gevallen, zowel bij mens als dier. En nu dreigt het conflict verder te escaleren. Als dierenactiviste kwam de Nederlandse Antoinette van der Water jarenlang op voor het lot van olifanten in gevangenschap. Maar nu wil ze deze wilde olifanten redden. Daarvoor neemt ze een levensgevaarlijk risico.

Deze uitzending bekijken

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis: Brazilië

Art Rooijakkers ontmoet de fascinerende Nederlandse bioloog Marc Van Roosmalen: dé apenkenner van het Amazonewoud, waar hij zich al ruim 40 jaar wijdt aan de studie en bescherming van slingerapen. Marc heeft doodsbedreigingen en zelfs een Braziliaanse gevangenis overleefd, maar denkt nog niet aan stoppen. Hij is bijna 70, en wil zich nu toespitsen op bosbeheer, zodat de het leefgebied van de slingerapen blijft bestaan. Marc en Art maken een dagenlange boottocht naar één van de oorspronkelijke Indianenstammen in de Amazone, met wie Marc voor zijn project wil samenwerken.

Deze uitzending bekijken