True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

Helden van de Wildernis - Alle afleveringen

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis: Indonesië

Orang-oetans komen enkel voor in Indonesië, en dan vooral op het eiland Borneo, waar zich één van de grootste regenwouden ter wereld bevindt. Maar dat regenwoud is op een kleine 40 jaar tijd gehalveerd, en de orang-oetang dreigt uit te sterven. Art Rooijakkers ziet met eigen ogen hoe dramatisch de toestand is, maar ook hoe hard er gevochten wordt om deze grote en intelligente mensapen te redden. Alexandra Vosmaer en haar vriend Dirk-Jan, beiden begin dertig en industrieel ontwerpers, strijden elk op hun eigen manier om het bos én de orang-oetans een toekomst te geven.

Deze uitzending bekijken

Helden van de Wildernis

Helden van de Wildernis: Noorwegen

De meeste mensen kennen rendieren alleen van de kerstkaarten. Maar Art Rooijakkers ontdekt in Spitsbergen, op zo'n 1000 km van de Noordpool, hoe fascinerend deze wilde dieren zijn. Art ontmoet er de Britse bioloog Nicholas Tyler, die al bijna 40 jaar lang tracht te achterhalen hoe rendieren overleven bij temperaturen tot -45°C, op plekken waar amper voedsel te vinden is. In Lapland ziet Art het spectaculaire noorderlicht, én leert hij van de Sami-stam hoe een kudde rendieren bij elkaar te houden. Rendieren verliezen wereldwijd leefgebied door wegen- en mijnbouw.

Deze uitzending bekijken