True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

Hallo Nederland - Alle afleveringen

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Een kwart miljoen mensen bezoekt deze week de Huishoudbeurs. Het merendeel van de bezoekers zijn vrouwen. Wij stuurden twee mannen op pad. Hoe bevalt de beurs hen? Henk Krol, lijsttrekker van de 50PLUS Partij is vandaag teruggefloten door zijn eigen partij. Krol had deze week gezegd dat de AOW-leeftijd terug kon naar 65 jaar, maar dan moet er wel gekeken worden naar de hoogte van de uitkering. Hoe reageren de potentiële kiezers? In de binnenstad van Roermond zijn zichtbare veiligheidsmaatregelen genomen. Grote betonblokken zijn neergezet rond het Stationsplein, waar zaterdag duizenden carnavalsvierders samenkomen. De betonblokken moeten voorkomen dat een vrachtwagen op het feestende publiek kan inrijden.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Inwoners van de regio Rijnmond voelen zich onveilig. Dit komt doordat de spoedeisende hulp in de omgeving amper aanwezig is. Volgens bezorgde bewoners worden huisartsenposten gesloten, ziekenhuizen uitgekleed en zijn er steeds minder apotheken. Gaan ze wel of niet stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen? Dat is de vraag die veel bewoners van seniorencomplex de Eemgaarde zich afvragen. Want, bij eerdere verkiezingen konden ze nog om de hoek stemmen. Maar nu kan dat niet meer. Vannacht gingen er een aantal auto's in vlammen op in Vlaardingen. Het gaat vermoedelijk om brandstichting. De politie onderzoekt de zaak. Vorig jaar werd Vlaardingen geteisterd door een autopyromaan, die constant op een andere plek in de stad opdook.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Politievakbond ACP maakt zich zorgen over de soms te nauwe samenwerking tussen burgerwachten en de politie. Volgens de bond zijn sommige burgerwachten roekeloos. We gaan terug naar Noud! Hij was eerder te zien in Hallo Nederland omdat hij een inzamelingsactie is gestart. Zijn droom is het krijgen van een hulphond. We brengen Noud een bezoekje om te kijken hoe het nu met hem gaat. In Den Haag werd 21 februari 2017 het Zilveren Pact gepresenteerd. Een gevolg van het manifest 'Waardig Ouder worden'. Met dit pact willen de organisatoren dat een volgend kabinet zich serieus gaat inzetten voor een samenleving waarin ouderen een volwaardige plaats hebben.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Volgens het CBS is het aantal verlaten winkels opnieuw gestegen, al is het maar met 1% ten opzichte van 2015. Probleem is dat er gebieden zijn waar de winkelleegstand grote vormen aanneemt. Zoals in Lelystad. Daar bezoeken we de kapster op de Neringpassage die straks als enige overblijft. De ouders van Tristan van der Vlis worden door de nabestaanden van zijn daad voor de rechter gesleept. Zij zouden meer hebben moeten doen om de daad in het winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan de Rijn te voorkomen. De nabestaanden willen een schadevergoeding.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Vader Bas verloor vorig jaar zijn vrouw en zoontje Thijmen door een frontale botsing met een spookrijder die op leeftijd was. Daarom doet hij nu een oproep om spookrijders tegen te gaan. Ook bekijken we een zaak van de MAX Ombudsman. Vrachtwagenchauffeur Henk Zandbergen heeft de afgelopen jaren zeker 50.000 euro ingelegd voor zijn pensioenverzekering. Maar om die te laten uitkeren moest hij opeens duizenden euro's aan kosten betalen. In deze uitzending nemen we ook het nieuws van de week door. En dat doen we in het Friese Baard.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Inwoners van de Friese gemeente Het Bildt strijden al jaren voor erkenning van hun eigen taal. Het Bildts onderscheidt zich in grammatica en klankleur wel degelijk van het Fries. Maar ondanks een petitie met honderden steunbetuigingen, wil minister Plasterk daar voorlopig niet in meegaan. Even naar de bakker, de slager of de rechter. In Noord-Nederland kunnen mensen met een makkelijke zaak snel en goedkoop terecht op het rechtbankspreekuur. Voor 40 euro wordt een zaak binnen een paar weken bekeken door een rechter.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Er komen geen proefboringen naar aardgas bij Schiermonnikoog. Volgens het gasbedrijf is het vanwege nieuwe wetgeving onaantrekkelijk om met de plannen door te gaan. De Raad van State had juist onlangs bekend gemaakt dat ondanks veel protest de boringen wel mogen. In de Rotterdamse dierentuin Blijdorp is een Indische neushoorn geboren. De bevalling was afgelopen nacht live te zien via de webcam. Binnen drie kwartier kon de baby neushoorn al op eigen benen staan. Het aantal bushaltes is de afgelopen jaren met maar liefst 14% afgenomen. Dat blijkt uit het cijfers van de Monitor Infrastructuur en Ruimte. Vervoersbedrijven heffen steeds vaker haltes op om bijvoorbeeld voor tijdswinst te kunnen zorgen of om goedkoper uit te zijn.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Er rijden veel te veel levensgevaarlijke brommobielen rond in Nederland. Daarom moet er een verplichte APK voor brommobielen komen. Dat vindt een grote importeur en Veilig Verkeer Nederland. De discussie over de veiligheid van 45-kilometerwagens laaide weer op, na een ernstig ongeval met brommobiel in Zeewolde. In 10 jaar tijd zijn ongeveer de helft van de ziekenomroepen in ons land gehalveerd. Omroepen die in ziekenhuis- en verpleegtehuizen radio maken, met bijvoorbeeld verzoekplaatsjes van patiënten, informatie over het ziekenhuis en ga zo maar door. Ook de ziekenomroep Noorderbreedte heeft onlangs te horen gekregen dat zij per 1 maart worden opgeheven.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Een op de vijf patienten durft geen second opinion te vragen aan zijn of haar arts. Dit blijkt uit onderzoek van de Patientenfederatie Nederland. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de helft van de patiënten die wel een andere dokter laten meekijken, een heel ander behandeladvies krijgt van de tweede arts. Gemiddeld verliezen elke dag ruim zes vaders en moeders met minderjarige kinderen hun partner. Dan moet er van alles geregeld worden. In Zwolle is er daarom een jaar een proef geweest met speciale hulp voor deze groep. De buurtsupermarkt in Speuld verdwijnt na 84 jaar. Het is niet meer financieel haalbaar voor de eigenaar om de winkel open te houden. Wat betekent de sluiting van deze winkel voor de buurtbewoners?

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Het CDA gaat op jacht naar de stem van de oudere kiezer. De partij vindt nu dat de ouderen de laatste jaren er qua koopkrachtontwikkeling wel erg bekaaid vanaf gekomen zijn. In het Zeeuwse Rilland heeft de politie donderdag een uitzonderlijk grote drugvangst gedaan. In een vrachtwagen met aanhanger zijn grondstoffen gevonden waarmee een miljard xtc-pillen kunnen worden gemaakt. Het heeft een waarde van enkele honderdduizenden euro's. Ook deze vrijdag nemen we het nieuws van de week door aan de Stamtafel. We zijn dit keer in Groesbeek en Anny, Regien en Wim schuiven aan.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Angst voor giftreinen in Apeldoorn. Daar rijden dwars door de stad namelijk veel meer goederentreinen met gevaarlijke stoffen dan toegestaan. Dit blijft voorlopig ook nog zo omdat er werkzaamheden zijn op de Betuweroute. Die route is speciaal voor dit soort treinen is aangelegd. Veel Nederlandse kiesgerechtigden vinden hun wensen nog niet terug in de verkiezingsbeloften van de politieke partijen. Vorige week bleek al dat 70 procent van de kiezers de keuze op dit moment niet weet te bepalen.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Langs twee toegangswegen in Zandvoort komen waarschuwingsborden voor rondlopende herten te staan. Met deze borden wil de gemeente mensen alert maken op de aanwezigheid van de vele herten. Maar bewoners lachen erom. Zij vinden alleen borden bij de toegangswegen bij lange na niet voldoende. Niet iedereen geniet van de aantrekkende economie. In 2015 nam het aantal mensen dat minimaal vier jaar onder de armoedegrens leeft toe tot 417.000. In totaal leven in Nederland 1,2 miljoen mensen onder de armoedegrens. De burgemeester van Den Haag heeft vandaag bij Madurodam een tweede standbeeld onthuld van George Maduro, de verzetsheld voor wie het park is opgericht. Dit deed hij in aanwezigheid van prinses Beatrix.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Politieke partijen zetten in aanloop naar de verkiezingen vol in op ouderenzorg. GroenLinks beloofde dit weekend al 1,7 miljard te investeren en daar doet Mark Rutte nog een schepje bovenop. Hij zegt 2 miljard euro over te hebben voor verpleeghuizen. Wat vinden de ouderen zelf hiervan? Maar eerst huisartsen in achterstandswijken willen meer geld. Ze vinden dat ze veel harder moeten werken en raken daardoor overbelast. Ze willen dat de druk omlaag moet. Onmacht en angst, dat voelen inwoners van het het Groningse dorp Noordbroek. Iedere dag hebben zij te maken met de gevolgen van de gaswinning in hun provincie. Omdat de aardbevingsproblematiek buiten Groningen veel minder leeft, is er vanavond opnieuw een groot protest.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

'Ik wil mijn stad terug!' Die noodkreet komt van Johan de Leur, een Amsterdamse volkszanger. Want volgens Johan dreigt de Amsterdamse straatcultuur van vroeger definitief verloren te gaan. Nu nog zijn er maar enkele plekken waar de Amsterdammers hun stad bezingen. Veel boeren staan elke week in vervelend daglicht. Zo ook afgelopen vrijdag toen Wakker Dier in een rapport stelde dat de boeren geen oog hebben voor het welzijn van hun beesten. Het strijkt de boeren tegen de haren in. Volkert van der Graaf, de moordenaar van politicus Pim Fortuyn, hoeft niet terug de cel in. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. Het Openbaar Ministerie wilde Van der Graaf weer voor een jaar opsluiten omdat hij de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating zou hebben geschonden.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Op steeds meer plekken in ons land sluiten asielzoekerscentra. Het aantal asielzoekers neemt nog steeds af en daarom zijn er minder opvanglocaties nodig. We horen vaak berichten over verpleeghuizen die niet deugen. Maar gelukkig zijn er in Nederland ook verpleeghuizen waar ze wel uitgaan van de wensen van de bewoners. Eén daarvan is de nieuwe Antoniehof in Epe, Gelderland, die vandaag officieel geopend wordt. Het is weer vrijdag. En dan nemen we de week door aan de Stamtafel. Deze keer zijn we in Tienhoven.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Omdat overheden zorgtaken niet meer uitvoeren, helpen steeds meer burgers elkaar. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau doen een miljoen Nederlanders vrijwilligerswerk voor iemand die ze niet kennen. Je huis schoonmaken en een beetje netjes houden. Dat lijkt zo simpel, maar is het niet. Want veel mensen weten niet hoe dat moet. Tea Rodenburg uit het Friese Akkrum probeert als huishoudcoach hulp te bieden. Het is precies vijftien jaar geleden dat Willem-Alexander en Máxima elkaar in de Nieuwe Kerk in Amsterdam het jawoord gaven. Inmiddels is het stel drie kinderen verder en heeft Willem-Alexander de troon bestegen. Vanuit het hele land stromen de felicitaties binnen.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Duizenden mensen demonstreren tegen het immigratiebeleid van de Amerikaanse president Trump op het Malieveld in Den Haag. Wij gaan ook naar Den Haag om iemand te volgen bij de demonstratie. De 86-jarige Marry Wesselink en haar kleindochter Suna zijn sinds deze week wereldberoemd. Suna is biseksueel en had dit jarenlang voor zich gehouden. Toen ze het uiteindelijk aan iedereen vertelde, reageerde haar oma het leukst van iedereen. Ze maakte een regenboogtrui. De foto van de trui ging het hele internet over.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

De mannen van een schuttersvereniging in Echt zitten met de handen in het haar. Al jaren luiden zij mij hun kanon 'Christientje' evenementen in. Maar 'Christientje' mag van het ministerie niet meer gebruikt worden. De 7-jarige Noud zit in een rolstoel. Nog voor zijn geboorte liep hij een hersenbeschadiging op. Hij zou graag een hulphond willen. Daarom zamelt hij frituurvet in en zingt hij liedjes om geld in te zamelen. Daarmee wil hij de opleiding voor de hond betalen. Inwoners van de Asser wijk Marsdijk zijn een handtekeningenactie begonnen tegen de gaswinning onder hun wijk door de NAM. Ze zijn boos omdat de NAM ondanks alle bezwaren begonnen is met de winning van aardgas in het gasveld Vries-10. Dit veld loopt voor een deel onder Marsdijk door. Daar wonen 13.00 mensen.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Het is er op of er onder voor de nieuwe partijen die zich hebben ingeschreven voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Zij moesten vandaag hun kandidatenlijst aan de Kiesraad bekendmaken. Ook moeten de partijen genoeg zogenaamde 'ondersteuningsverklaringen' hebben. En dat was voor een aantal partijen nog even héél hard werken. Het Nederlandse zorgsysteem functioneert het beste in Europa. Dat blijkt uit een jaarlijkse ranglijst. Ons land scoort gemiddeld een 9,3 en is daarmee koploper. De onderzoekers roemen bij ons de rechten van patiënten, het goede resultaat van behandelingen, verstandig gebruik van medicijnen en de enorme service.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Inwoners van het dorpje Langeraar, gemeente Nieuwkoop, zien met angst en beven de komst van een mega varkensstal tegemoet. Buurgemeente Kaag en Braasem heeft toestemming verleend aan een varkenshouder om zo’n stal te bouwen, precies op de stadsgrens. Op deze vrijdag nemen we het nieuws door. Dat doen we in café Concordia in Vlaardingen, waar Jan, Ageeth, Huib en Dolle dries van wal steken. Het was een bewogen week, zeker voor de VVD. Aan de stamtafel komen natuurlijk Rutte, Van de Steur maar ook het advies om minder vlees te eten voorbij.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

De politie heeft van de eigenaren van het omstreden 'Recreatiepark Fort Oranje' in Rijsbergen een 'gebiedsverbod' gekregen. De wijkagent mag niet meer op het terrein komen. Aanleiding is een handhavingsactie vorige week op het park. De St. Maartenschool bij Nijmegen wil graag aan staatssecretaris Dekker van Onderwijs Cultuur en wetenschap laten zien wat ze allemaal doen op hun school voor meervoudige gehandicapte en zieke kinderen. Daarmee willen ze ook laten zien wat zijn beleid voor gevolgen heeft voor al deze kinderen die bijzondere zorg nodig hebben.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Het heeft maar liefst 30 jaar geduurd om een volwaardig bos te krijgen in Borssele. Een mooi stukje natuur om de bewoners te behoeden van een lelijk uitzicht, de kerncentrale van Borssele. Maar het idee was ook om deze bomen weer te gaan kappen voor de verkoop. Zo weinig geld te besteden hebben, dat je met honger naar bed gaat. Age Karrenbelt en zijn zoons hebben ook in deze armoede geleefd. Gelukkig zijn die tijden voorbij en helpt Age nu andere mensen die niet rond kunnen komen en geen maaltijd kunnen betalen. Hij startte een Facebookgroep waarbij mensen die eten over hebben, hun kliekje kunnen aanbieden en delen met mensen die anders met honger naar bed gaan.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Het blijkt dat veel huisdieren te dik zijn. Dierenartsen vragen meer aandacht voor dit onderwerp. Zo wordt er in Beckum zelfs een afslankwedstrijd gehouden. Wij brengen een bezoekje aan een gewichtsconsulente. Heeft de Nederlandse Staat te laat gereageerd op de Q-koorts uitbraak of niet? Hier doet de rechter binnenkort uitspraak over. Wat de rechter ook beslist, het neemt de ellende die de ziekte heeft veroorzaakt bij veel mensen niet weg.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

De boerderij van Stichting Familie Bofkont in Amstelveen is in vlammen opgegaan. Op deze boerderij worden boerderijdieren gehouden die zijn 'vrijgekocht' uit de bio-industrie. De meeste dieren zijn gered, maar voor de stichting is dit een enorme ramp. De rechtszaak tegen Volkert van der Graaf wordt gedeeltelijk achter gesloten deuren voortgezet. Dat heeft de rechtbank besloten. Het Openbaar Ministerie wil dat de moordenaar van Pim Fortuyn opnieuw wordt opgesloten omdat hij de voorwaarden van zijn vervroegde vrijlating zou hebben overtreden. Dieren zoals honden en katten kunnen bloed geven en daarmee levens redden van hun soortgenoten. Maar er is een groot te kort aan dierenbloed. Er zijn al heel wat honden- en katteneigenaren die hun dieren naar de bloedbank brengen om te doneren. Maar het is nog niet voldoende.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

De Verenigde Staten krijgt op deze dag een nieuwe president, Donald Trump. Het Obama-tijdperk is nu echt voorbij. Over de hele wereld kijken mensen met toe hoe president Trump het gaat doen. Ze was 18 jaar lang getuige van lief en leed. Van het personeel en van de gasten. Het gaat om poes Poekie die na inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit de Amsterdamse kroeg De Gaeper moet verlaten. Wij brengen een bezoekje aan het café en Poekie.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

De eenzaamheid van ouderen bestrijden en een brug slaan tussen jongeren en ouderen. Het project 'adopteer een verzorgingshuis' brengt in Utrecht voor de 19e keer een school en een verzorgingshuis samen. Wij nemen er een kijkje. De bewoners van het Zeeheldenkwartier in Leidschendam zijn woest. Tot hun verbazing plaatste de gemeente Den Haag vorige maand een 150 meter hoge windturbine. Letterlijk in hun achtertuin, precies op de stadsgrens op de gemeente.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Staatssecretaris Van Rijn is op tournee: in twee dagen tijd bezoekt hij tien verpleeghuizen. Daar praat hij met verpleegkundigen over de toekomst van de ouderenzorg. Veel verpleegkundigen vragen zich nu af of deze interesse oprecht is. Of heeft het vooral te maken met de naderende verkiezingen? In Gambia heeft zittend president Yahya Jammeh de verkiezingen verloren, maar weigert te vertrekken. Dit zorgt voor onrust in het land. Daarom zijn er Nederlandse toeristen uit Gambia gehaald. Bewoners van Almere maakt zich grote zorgen over de komst van de Floriade. De gemeente wil heel graag starten met het rooien van de eerste bomen op het Floriade-terrein. Maar dat is allemaal veel te voorbarig, vinden bewoners.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

De politie heeft vorig jaar ruim 9,4 miljoen boetes uitgedeeld voor overtredingen in het verkeer. Dat zijn er veel meer dan het jaar ervoor. Ook het aantal staande houdingen is toegenomen omdat de politie vaker is gaan handhaven. Toch wil het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid dat er nog veel meer handhaving komt. De eerste marathon op natuurijs van 2017 wordt verreden op de ijsbaan van het Groningse Noordlaren. Volgens de ijsmeesters mist er nog een paar millimeter ijs, maar het gaat ook komende nacht nog streng vriezen. Meer gezonde mensen staan vrijwillig een nier af ter donatie. Afgelopen jaar waren het er 574, een stijging van 11 procent. En dit doen ze niet alleen aan bekenden of familieleden. Ook het aantal mensen dat een nier wil afstaan aan een onbekende neemt toe.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Elk jaar overlijden meer dan 5000 longpatiënten door de ongezonde lucht die ze inademen. Met de presentatie van een mobiele luchtcheck wil het Longfonds daar wat aan doen. Voortaan kunnen longpatiënten met hun mobiele telefoon zelf controleren of de lucht in hun leefomgeving wel zuiver genoeg is. Het avondeten in verpleeg- of verzorgingstehuizen is vaak geen sterrenmaaltijd. Echt vers koken zit er niet bij. Maar in Deventer brengt een studentenproject daar een kleine verandering in. In de achtertuin van het tehuis wordt in een speciale zeecontainer sla gekweekt.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Er is een flink pak sneeuw gevallen. Terwijl de meeste mensen lekker lagen te slapen was Rijkswaterstaat door het hele land druk bezig om de wegen begaanbaar te krijgen. Stormachtig weer is er ook voorspeld. Vooral het zuidwesten van het land heeft er last van. Hoe gaan de mensen die daar wonen om met deze storm? Al vier jaar helpt Stichting Present Zoetermeer mensen die krap bij kas zitten. Maar daar lijkt nu een einde aan te komen. De jaarlijkse subsidie van 30.000 euro wordt door de gemeente geschrapt

Deze uitzending bekijken