True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

Hallo Nederland - Alle afleveringen

Hallo Nederland

Hallo Nederland

De brandweer is 24 maart 2017 uren bezig geweest met een brand die de avond ervoor uitbrak in Kapelle. Een fruitteler raakte duizenden kistjes fruit kwijt en zesenveertig woningen moesten worden ontruimd. KWF Kankerbestrijding heeft aangifte gedaan tegen de vier grootste tabaksproducenten van Nederland. Dit doen ze omdat ze vinden dat rokers niet goed worden voorgelicht over de gevaren van roken. KWF sluit zich daarmee aan bij een lopende rechtszaak. Een oude en verdwenen kasteeltoren opnieuw opbouwen, is dat een goed idee? Die vraag houdt de inwoners van Nijmegen opnieuw bezig. Jaren geleden kozen de Nijmegenaren in een referendum voor de herbouw van de Donjon. Dit is een burcht die tot de 18e eeuw boven de stad uittorende. Een actiegroep wil herbouw van de middeleeuwse toren nu voorkomen.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

De aanslag op 22 maart 2017 bij het Britse parlement in Londen is opgeeist door IS. Dat heeft de terreurorganisatie via het eigen persbureau Amaq bekendgemaakt. Bij de aanslag zijn vier mensen omgekomen, onder wie de Britse aanslagpleger en een 48-jarige politieagent. Veertig mensen raakten gewond, van van wie er nog 29 in het ziekenhuis liggen. Op 22 maart 2017 is de nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd. Alle 150 Kamerleden hebben de eed of de belofte afgelegd. Onder die Kamerleden zitten 71 nieuwe Kamerleden. Een van hen is Rens Raemakers. Met zijn 25 jaar is hij op dit moment het jongste Kamerlid. Pien heeft de progressieve spierziekte SMA en zit in een rolstoel omdat ze niet kan lopen of staan. Daarom is de rolstoelbus waarin zij van A naar B wordt gereden haar contact met de buitenwereld. Alleen dat busje, is aan vervanging toe.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Daders van verkeersslachtoffers moeten naast een taak- of celstraf ook een educatief programma krijgen om zich bewust te worden van de schade die ze hebben aangericht. Daarvoor pleit de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers. De vos verovert Nederland. Dat is slecht nieuws voor de weidevogels. Want de grutto en de kievit worden onder meer door de vraatzucht van dit roofdier met uitsterven bedreigd. In Friesland is daarom de jacht op de vos geopend. Al tien jaar hielp Bart Jeurissen mee op de parkeerplaats aan de Raiffeisenstraat in Eindhoven. Hij wees automobilisten op een leeg plekje in ruil voor een kleine vergoeding. Maar nu mag dat niet meer.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Meer dan de helft van de Nederlanders weet niet wat hij of zij moet doen bij een aanslag. Blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. De hulp-organisatie was daar al bang voor en komt daarom nu met concrete tips. Het begon als een leuk uitprobeersel maar inmiddels is het een serieuze hobby geworden. Jan Bremer uit Assen spoort met zijn metaaldetector natuurgebieden af. Met enige regelmaat vindt hij daar grote hoeveelheden oefenmunitie, gebruikt door het leger. De schrik zit er goed in bij de zieken- en ouderenomroep OZO-NOP in Emmeloord. Voor de tweede keer in korte tijd zijn medewerkers daar bedreigd. Er wordt gedreigd dat als de uitzending niet per direct stopt, dit gevolgen zal hebben voor zowel de studio als voor de vrijwilligers van de omroep.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

In Almere is zaterdag 18 maart 2017 een speciaal begraafveldje geopend. 'Het Vlinderveld' is de eerste begraafplaats waar ouders hun overleden kindje dat voor de 24ste week van de zwangerschap is overleden, kunnen begraven. En er is veel behoefte aan zo'n speciale plek. Slachtoffers van geweld of hun nabestaanden hebben vorig jaar in totaal 18 miljoen euro ontvangen. Dat meldt het Schadefonds Geweldsmisdrijven maandag 20 maart. Het fonds spreekt van het hoogste bedrag in het veertigjarig bestaan. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 88 procent van de volwassen Nederlanders gelukkig is. Dat is al zo sinds 2013. Vooral een goeie gezondheid, relaties en leuk werk dragen bij aan het geluksgevoel.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Het aantal verpleegkundigen dat te maken krijgt met de expliciete doodswens van een patiënt, is groot. Veel groter dan gedacht. Dit blijkt uit een peiling onder verpleegkundigen en verzorgenden van de beroepsvereniging V&VN. De Turkse demonstratie die 17 maart 2017 zou plaatsvinden in Rotterdam, is afgeblazen. De organisatie was bang voor een tegendemonstratie en zegt geen mensen in gevaar te willen brengen. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb had al toestemming gegeven voor de demonstratie.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Deze uitzending is de dag na de verkiezingen van 15 maart 2015. Er waren winnaars, verliezers, een hogere opkomst dan in 2012 en stembiljetten die ontbraken. Onze verslaggever Rob van Kaathoven staat op het Binnenhof in Den Haag. Het weghalen van brievenbussen door PostNL valt niet overal in goede aarde. De postorganisatie is flink op stoom met het verplaatsen van de 19.000 brievenbussen in het land. Waarschijnlijk verdwijnt de helft van de brievenbussen. De medewerker van kinderopvang ’t Mouwtje in Bussum die wordt verdacht van het bezit van kinderporno, wordt nu ook verdacht van ontucht met minderjarigen. Dat zou begin jaren negentig zijn gebeurd toen hij werkte als oppas. Op 16 maart 2017 is het voorarrest van de man opnieuw verlengd.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Op deze dag, 15 maart 2017, kan er gestemd worden voor de Tweede Kamerverkiezingen. Onze verslaggever Rob van Kaathoven gaat naar en speciaal stemlokaal in Kattendijke, Zeeland. Dit stembureu was in 2012 het meest gemiddelde stembureau van Nederland. In de weken voor deze uitzending gingen we op pad met een paar zwevende kiezers. Dit keer gaan we met deze mensen op pad om te kijken welke partij ze kiezen. Een bakkerij in Aalst speelt op een originele manier in op de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. De zaak verkoopt gebakjes met verkiezingsposters, die allemaal hun eigen bakkersdraai hebben gekregen.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Het vertrouwen in de politiek is de laatste weken alleen maar verder gedaald. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 2500 leden van het MAX opiniepanel. Er zijn veel bekende politiehonden uit films en series. Zo hadden we Hooch in de film 'Turner & Hooch' en de Duitse 'Commissaris Rex'. Maar ook in Nederland hebben we nu een politiehond. Het is nu nog een pup met de naam Bumper. Albert Heringa uit Bennekom hoort op 14 maart 2017 of de Hoge Raad hem schuldig acht aan hulp bij zelfdoding van zijn hoogbejaarde moeder in 2008. Wij zijn aanwezig bij de uitspraak.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Touroperators krijgen veel vragen van reizigers over vakantie's naar Turkije. Dat heeft te maken met de rellen van 12 maart 2017 vanwege de komst van Turkse minister van familiezaken naar Nederland. Een plofkraak met zware explosieven in de nacht van 12 maart 2017 in het het Brabantse Vinkel. Door de enorme klap stortte een deel van het bankgebouw in. De bovenliggende woningen en kantoren werden direct ontruimd. De daders zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan. Een man die vorig jaar bijna driehonderd goudvissen uitzette in Veenendaal, moet de dieren weer uit de gracht vissen. De goudvissen moeten weg omdat ze een bedreiging kunnen vormen voor andere dieren in het water.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

De staat van de Nederlandse krijgsmacht is ‘zorgwekkend’. Dat zegt de Adviesraad Internationale Vraagstukken, de AIV. De regering moet snel meer geld in het leger stoppen, anders duurt het nog zeker vier jaar voordat de krijgsmacht weer volledig inzetbaar is. Het is ieder jaar een uitdaging om schippers te vinden die vrijwillig de veerpontjes over de waal willen varen. Omdat de waal druk bevaren wordt, moeten ze een groot vaarbewijs hebben. Het zijn dan ook vaak schippers uit de beroepsvaart die na hun pensioen de passagiers naar de overkant brengen. Leden van biljartvereniging de Petersborg in Arnhem moeten aan de limonade. Sinds 1 januari 2017 mogen zij geen alcohol meer drinken in de centra van de stichting Welzijns Werk Ouderen in Arnhem.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Het aantal plofkraken in ons land neemt toe. Van 56 plofkraken in 2015 naar 79 in 2016. Banken, het Openbaar Ministerie en de politie maken zich ernstige zorgen want criminelen gebruiken ook steeds zwaardere explosieven. Jarenlang werden de zelfkazende boeren weggezet als rommelige hobbyboeren. Maar tijden veranderen. Op 18 maart 2017 krijgen de echte boerenkazen een plaats op de lijst Immaterieel Erfgoed van UNESCO. Daarmee is de officiële erkenning eindelijk een feit. Kater Zwartje uit Wilnis heeft een heftige week achter de rug. Hij werd om onbekende redenen beschoten met een geweer of pistool. Hierdoor is hij zwaargewond geraakt. De kat heeft onder andere zijn achterpoot op meerdere plaatsen gebroken. Om de dader te pakken is een beloning uitgeloofd.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Met o.a.: Het gaat niet goed met kwetsbare wijken in ons land. De leefbaarheid in veel achterstandsbuurten gaat verder achteruit. Dat blijkt uit onderzoek van G32. Dit is een stedennetwerk van middelgrote steden in ons land. In het Atrium in Den Haag is 7 maart 2017 een enorme Mondriaantaart gemaakt ter ere van het geboortejaar van de schilder Piet Mondriaan. De taart met blauwe, rode en gele vlakken is bijna vier meter breed en 5 meter lang. Het CBS publiceerde een onderzoek over hoe het gaat met de 65-plussers in Nederland. Over het algemeen is het vermogen en het geluksgevoel hoger dan twintig jaar geleden. Maar het aantal 65-plussers met ernstig overgewicht is ook toegenomen.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Blinden en slechtzienden hebben veel problemen bij het uitbrengen van hun stem. Sinds de afschaffing van het elektronisch stemmen is er nog steeds geen oplossing. Wij spreken Sander Terphuis en Ton van Weerdenburg die dit herkennen. Libanonveteraan Cees de Vries uit Hoevelaken is één van zeven veteranen die vanmiddag het draaginsigne Nobelprijs VN-militairen krijgt. Deze wordt uitgereikt door burgemeester Renkema in het Nijkerkse stadhuis. Wij zijn vandaag bij deze uitreiking. Ook gaan we met zwevende kiezer Margaret van Straalen op pad. Met haar bezoeken we Alexander Pechtold van D66.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Als je binnen een kilometer afstand van een pluimveeboerderij woont, heb je elf procent meer kans om een longontsteking op te lopen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht en het UMC. Werknemers van vleesverwerker Langeveld Sleegers uit Wijchen staken. Ze willen het behoud van hun loon en andere arbeidsvoorwaarden. Daarnaast is de werkdruk hoog en heerst er een angstcultuur. En daar moet verandering in komen vinden zij en FNV. In de Noorderplassen in Almere leeft een aantal Schotse Hooglanders. De gemeente moet de dieren bijvoeren als dat nodig is, maar dat gebeurt niet. Tot grote woede van Jan Middelkoop. Hij trekt zich het lot van de beesten aan en houdt nu zelf maar toezicht op de runderen.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Steeds meer zorgcentra gebruiken camera's om een einde te maken aan diefstallen bij bewoners. Niet alleen hangen er camera's bij de ingang of de receptie maar er worden ook zogenaamde 'spycams' verstopt. In Woonzorgcentrum de Hofwijck in Leeuwarden kwam ook een camera te hangen nadat er bewoners werden bestolen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek bericht in maart 2017 dat veertig procent van de Nederlanders méér werkt dan veertig uur per week. Zelfstandigen werken vooral 's avonds en in het weekend. Toch is er altijd baas boven baas. De 83-jarige groenteboer Adrie Trimpe uit Vlissingen werkt negentig uur in de week. De Nationale Ombudsman heeft meer dan 3000 klachten ontvangen van mensen die niet weten waar, wanneer en hoe ze hun problemen met de gemeente kunnen melden. De Ombudsman vindt dat gemeenten beter moeten luisteren naar signalen van burgers.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Het programma wordt op maandag tot en met donderdag gepresenteerd door Jeroen Latijnhouwers en Carrie ten Napel. Op vrijdagen neemt presentatrice Mascha de Rooij plaats naast Jeroen.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Defensie en internationale veiligheid staat na jaren bezuinigingen weer hoog op de agenda bij veel politieke partijen. Uit de partijprogramma's blijkt niet alleen de wens om de krijgsmacht opbouwmissies te laten doen, maar ook om extra vuurkracht te geven. Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten vinden dat verkopers in winkels maar weinig verstand van zaken hebben. Driekwart van de klanten denkt zelf meer te weten van de producten dan het winkelpersoneel. Zo'n 1 miljoen Nederlanders lijdt aan een zeldzame ziekte. Ziektes waar geen onderzoek naar wordt gedaan. Daardoor zijn er vaak geen therapie of medicijn voor. Om die patiënten toch het gevoel te geven dat ze niet alleen staan is het op 28 februari 2017 Zeldzameziektendag.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

De Coentunnel ging in 2016 gemiddeld ruim drie keer per dag dicht vanwege te hoge vrachtwagens, in totaal 1.185 keer. Dat is net zoveel als vorig jaar, blijkt uit onderzoek van RTV Noord Holland. De vele afsluitingen zijn ontstaan na de opening van de Tweede Coentunnel in 2014. Waarschijnlijk, als u boven de rivieren woont, heeft u er nog nooit van gehoord: Metworstrennen in Boxmeer op carnavalsmaandag. De Metworstrennen worden al een paar eeuwen georganiseerd op carnavalsmaandag en er zit dan ook een bijzondere traditie achter. Ook Nederlanders die in het buitenland wonen, mogen hun stem voor de Tweede Kamerverkiezingen uitbrengen. Dit jaar zijn dat er zo’n 77.000. Door de late versturing van stembiljetten dreigt een groot deel van de kiesgerechtigde Nederlanders in het buitenland niet op tijd te kunnen stemmen. Dit omdat de stembiljetten ook weer terug moeten worden gestuurd.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Het carnaval gaat bijna van start! In Eindhoven staat Noel van Hooft, een verslaggever van Omroep Brabant. Hij vertelt ons of het feest al is losgebarsten. De schade door de storm van 23 februari 2017 is vooral veroorzaakt door omgevallen bomen. Het verbond van verzekeraars maakte bekend dat de totale schade minder dan 10 miljoen euro is. Het drugslaboratorium dat werd ontdekt in het Brabantse Leende is een van de grootste ooit in Nederland. De politie vond op het boerenerf duizenden liters chemicaliën. Daarmee kon dagelijks 100 kilo speed en 150 kilo xtc worden gemaakt.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Een kwart miljoen mensen bezoekt deze week de Huishoudbeurs. Het merendeel van de bezoekers zijn vrouwen. Wij stuurden twee mannen op pad. Hoe bevalt de beurs hen? Henk Krol, lijsttrekker van de 50PLUS Partij is vandaag teruggefloten door zijn eigen partij. Krol had deze week gezegd dat de AOW-leeftijd terug kon naar 65 jaar, maar dan moet er wel gekeken worden naar de hoogte van de uitkering. Hoe reageren de potentiële kiezers? In de binnenstad van Roermond zijn zichtbare veiligheidsmaatregelen genomen. Grote betonblokken zijn neergezet rond het Stationsplein, waar zaterdag duizenden carnavalsvierders samenkomen. De betonblokken moeten voorkomen dat een vrachtwagen op het feestende publiek kan inrijden.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Inwoners van de regio Rijnmond voelen zich onveilig. Dit komt doordat de spoedeisende hulp in de omgeving amper aanwezig is. Volgens bezorgde bewoners worden huisartsenposten gesloten, ziekenhuizen uitgekleed en zijn er steeds minder apotheken. Gaan ze wel of niet stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen? Dat is de vraag die veel bewoners van seniorencomplex de Eemgaarde zich afvragen. Want, bij eerdere verkiezingen konden ze nog om de hoek stemmen. Maar nu kan dat niet meer. Vannacht gingen er een aantal auto's in vlammen op in Vlaardingen. Het gaat vermoedelijk om brandstichting. De politie onderzoekt de zaak. Vorig jaar werd Vlaardingen geteisterd door een autopyromaan, die constant op een andere plek in de stad opdook.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Politievakbond ACP maakt zich zorgen over de soms te nauwe samenwerking tussen burgerwachten en de politie. Volgens de bond zijn sommige burgerwachten roekeloos. We gaan terug naar Noud! Hij was eerder te zien in Hallo Nederland omdat hij een inzamelingsactie is gestart. Zijn droom is het krijgen van een hulphond. We brengen Noud een bezoekje om te kijken hoe het nu met hem gaat. In Den Haag werd 21 februari 2017 het Zilveren Pact gepresenteerd. Een gevolg van het manifest 'Waardig Ouder worden'. Met dit pact willen de organisatoren dat een volgend kabinet zich serieus gaat inzetten voor een samenleving waarin ouderen een volwaardige plaats hebben.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Volgens het CBS is het aantal verlaten winkels opnieuw gestegen, al is het maar met 1% ten opzichte van 2015. Probleem is dat er gebieden zijn waar de winkelleegstand grote vormen aanneemt. Zoals in Lelystad. Daar bezoeken we de kapster op de Neringpassage die straks als enige overblijft. De ouders van Tristan van der Vlis worden door de nabestaanden van zijn daad voor de rechter gesleept. Zij zouden meer hebben moeten doen om de daad in het winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan de Rijn te voorkomen. De nabestaanden willen een schadevergoeding.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Vader Bas verloor vorig jaar zijn vrouw en zoontje Thijmen door een frontale botsing met een spookrijder die op leeftijd was. Daarom doet hij nu een oproep om spookrijders tegen te gaan. Ook bekijken we een zaak van de MAX Ombudsman. Vrachtwagenchauffeur Henk Zandbergen heeft de afgelopen jaren zeker 50.000 euro ingelegd voor zijn pensioenverzekering. Maar om die te laten uitkeren moest hij opeens duizenden euro's aan kosten betalen. In deze uitzending nemen we ook het nieuws van de week door. En dat doen we in het Friese Baard.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Inwoners van de Friese gemeente Het Bildt strijden al jaren voor erkenning van hun eigen taal. Het Bildts onderscheidt zich in grammatica en klankleur wel degelijk van het Fries. Maar ondanks een petitie met honderden steunbetuigingen, wil minister Plasterk daar voorlopig niet in meegaan. Even naar de bakker, de slager of de rechter. In Noord-Nederland kunnen mensen met een makkelijke zaak snel en goedkoop terecht op het rechtbankspreekuur. Voor 40 euro wordt een zaak binnen een paar weken bekeken door een rechter.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Er komen geen proefboringen naar aardgas bij Schiermonnikoog. Volgens het gasbedrijf is het vanwege nieuwe wetgeving onaantrekkelijk om met de plannen door te gaan. De Raad van State had juist onlangs bekend gemaakt dat ondanks veel protest de boringen wel mogen. In de Rotterdamse dierentuin Blijdorp is een Indische neushoorn geboren. De bevalling was afgelopen nacht live te zien via de webcam. Binnen drie kwartier kon de baby neushoorn al op eigen benen staan. Het aantal bushaltes is de afgelopen jaren met maar liefst 14% afgenomen. Dat blijkt uit het cijfers van de Monitor Infrastructuur en Ruimte. Vervoersbedrijven heffen steeds vaker haltes op om bijvoorbeeld voor tijdswinst te kunnen zorgen of om goedkoper uit te zijn.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Er rijden veel te veel levensgevaarlijke brommobielen rond in Nederland. Daarom moet er een verplichte APK voor brommobielen komen. Dat vindt een grote importeur en Veilig Verkeer Nederland. De discussie over de veiligheid van 45-kilometerwagens laaide weer op, na een ernstig ongeval met brommobiel in Zeewolde. In 10 jaar tijd zijn ongeveer de helft van de ziekenomroepen in ons land gehalveerd. Omroepen die in ziekenhuis- en verpleegtehuizen radio maken, met bijvoorbeeld verzoekplaatsjes van patiënten, informatie over het ziekenhuis en ga zo maar door. Ook de ziekenomroep Noorderbreedte heeft onlangs te horen gekregen dat zij per 1 maart worden opgeheven.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Een op de vijf patienten durft geen second opinion te vragen aan zijn of haar arts. Dit blijkt uit onderzoek van de Patientenfederatie Nederland. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de helft van de patiënten die wel een andere dokter laten meekijken, een heel ander behandeladvies krijgt van de tweede arts. Gemiddeld verliezen elke dag ruim zes vaders en moeders met minderjarige kinderen hun partner. Dan moet er van alles geregeld worden. In Zwolle is er daarom een jaar een proef geweest met speciale hulp voor deze groep. De buurtsupermarkt in Speuld verdwijnt na 84 jaar. Het is niet meer financieel haalbaar voor de eigenaar om de winkel open te houden. Wat betekent de sluiting van deze winkel voor de buurtbewoners?

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Het CDA gaat op jacht naar de stem van de oudere kiezer. De partij vindt nu dat de ouderen de laatste jaren er qua koopkrachtontwikkeling wel erg bekaaid vanaf gekomen zijn. In het Zeeuwse Rilland heeft de politie donderdag een uitzonderlijk grote drugvangst gedaan. In een vrachtwagen met aanhanger zijn grondstoffen gevonden waarmee een miljard xtc-pillen kunnen worden gemaakt. Het heeft een waarde van enkele honderdduizenden euro's. Ook deze vrijdag nemen we het nieuws van de week door aan de Stamtafel. We zijn dit keer in Groesbeek en Anny, Regien en Wim schuiven aan.

Deze uitzending bekijken