True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

De Westerlingen - Alle afleveringen

De Westerlingen

De Westerlingen: Anti-imperialisten in Bolivia

Stef Biemans trekt in de Oost-Boliviaanse stad Santa Cruz op met Marco, een jonge activist van de marxistische jongerenbeweging Columna del Sur. Westerlingen, dat zijn voor Bolivianen vooral de 'gringos', de blanke Amerikanen. En die 'gringos' met hun Amerikaans imperialisme, daar heeft Marco een broertje dood aan; Amerika rooft zijn land immers leeg om de eigen zakken te vullen. Marco maakt anti-imperialistische muurschilderingen om zijn land wakker te schudden en neemt Stef mee naar de anti-imperialistische militaire academie. Wie in het Boliviaanse leger kolonel wil worden moet daar eerst anti-imperialistisch en strategisch leren denken.

Deze uitzending bekijken

De Westerlingen

De Westerlingen: Beschermengelen van de kerk in Rusland

De 23-jarige Igor Ilyin, student geschiedenis in Moskou, is lid van Sorok Sorokov. De aanhangers van deze orthodox christelijke beweging hebben conservatieve opvattingen over sekse, seksualiteit, voortplanting en de rol van de man en de vrouw. In een poging hiervan iets te begrijpen stapt Maral Noshad Sharifi in Igors leven. De leden van Sorok Sorokov delen een oprechte aversie tegen westerlingen. Die vinden ze oversekst en goddeloos. Van de multiculturele samenleving en immigranten moeten ze niets hebben. Igor is ook tegen homoseksualiteit, abortus, geslachtsverandering en seks zonder voortplanting als doel. Losbandigheid is uit den boze, want mensen zijn niet voor de lol op aarde.

Deze uitzending bekijken

De Westerlingen

De Westerlingen: Internetscammers in Ghana

Nicolaas Veul gaat in Ghana op zoek naar een duistere subcultuur: de romance scammers. Dat zijn jongeren die online westerse singles oplichten. Via nepprofielen op datingsites maken ze contact met mannen en vrouwen in de hoop dat die verliefd worden en vervolgens geld en cadeaus sturen. Wie gaan er schuil achter deze profielen? In Kisema, een arme buurt van Accra, is scammen big business. Online oplichters zijn er op straat vaak te herkennen aan hun dure kleding en dito auto's. Nicolaas ontmoet onder anderen de 28-jarige To Rush. Hij dankt zijn bijnaam aan het feit dat hij snel geld loskrijgt van westerlingen. Daarom ziet hij zichzelf ook liever als zakenman dan als een oplichter. To Rush introduceert Nicolaas in zijn wereld en laat zien hoe hij te werk gaat. En gaandeweg heeft hij voor Nicolaas ook nog een verrassing.

Deze uitzending bekijken