True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Nederland.TV

De wereld draait door - Alle afleveringen

De wereld draait door

De wereld draait door

De Designated Survivor is de persoon die de taken van de president overneemt mocht het kabinet en de president omkomen door een aanslag. Ook tijdens de inauguratie van Trump aankomende vrijdag zal er weer een zijn. Aan tafel zit Twan Huys. * De Keniaanse Eliud Kipchoge wil in mei als eerste atleet een marathon onder de twee uur lopen. Iets wat lange tijd voor onmogelijk werd gehouden. Aan tafel zit cabaretier én marathonloper Dolf Jansen. * Heleen van Royen vertelt over haar documentaire 'Het Doet Zo Zeer' waarin ze een portret van haar moeder schetst bij wie beginnende dementie is geconstateerd. * Muziek is er van Luwten, tafelheer is Hugo Borst en Nico Dijkshoorn dicht.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Tim Hofman blijkt naast programmamaker ook dichter te zijn. Zijn debuut 'Gedichten van de broer van Roos' ligt pas vanaf vandaag in de winkel, maar is nu al een succes. * Alweer de zesde editie van onze rubriek Het Groot Nederlands Songbook, waarin wij de canon van de Nederlandse liedkunst opstellen. Ditmaal met Ellen ten Damme en Nielson. * Tafelheer is Erben Wennemars.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Is de Elfstedentocht in aantocht? We bespreken de Tocht der Tochten met Erik Hulzebosch, Jillert Anema, Irene Schouten en Simon Schouten. Traditiegetrouw veel te vroeg, maar wat ons betreft kan het nooit vroeg genoeg. * Leon de Winter schreef de nieuwe serie 'Brussel' die gaat over politieke intriges in het hart van de Europese Unie. Hij zit samen met actrice Johanna ter Steege aan tafel. * Jett Rebel lanceerde op Eurosonic Noorderslag in Groningen zijn derde album van de afgelopen twaalf maanden. Hij komt meer vertellen over zijn nieuwe album 'Super Pop'. Muziek is er van ELLA en tafelheer is Özcan Akyol.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Magnus Carlsen, huidig wereldkampioen schaken, is in Nederland voor het Tata Steel toernooi in Velsen-Noord. Schaakfan Tex de Wit sprak zijn idool voor DWDD en zit vanavond aan tafel * Willem van Oranje is de nobele Vader des Vaderlands, die onbaatzuchtig streed voor zijn uitgeknepen en vervolgde landgenoten. Aron Brouwer en Marthijn Wouters schreven een biografie waarin ze stellen dat dit beeld niet klopt. Vanavond zitten ze bij ons aan tafel * Is er dan eindelijk erkenning voor de musicalfilm na het succes van de film 'Lalaland'? We praten erover met Gijs Scholten van Aschat, die groot fan is * Muziek is er van Linde Schöne en tafelheer van vanavond is Marc-Marie Huijbregts

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

We praten met Eelco Bosch van Rosenthal verder over het rapport waaruit de samenwerking tussen de Russische regering en Trump zou moeten blijken * Freek de Jonge zit vanavond aan tafel om te praten over de problemen rondom de gaswinning in Groningen. Als geboren Groninger doet het hem pijn dat 'zijn' provincie kapot wordt gemaakt * Het sportprogramma Langs de Lijn bestaat 50 jaar. Wij vieren vanavond een hoogtepunt uit die 50 jaar: de strijd om het landskampioenschap 2007 tussen AZ, Ajax en PSV. De verslaggevers van toen zitten vanavond bij ons aan tafel: Bas Ticheler, Andy Houtkamp en Evert ten Napel * Muziek is er van Rob Klerkx & The Secret en tafeldame is Antoinnette Scheulderman

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Gisteravond werd er een rapport bekend gemaakt met belastende informatie over Donald Trump. We praten hierover met Huib Modderkolk, Jelle Brandt Corstius en Jeroen Smit. * Tom Holkenborg, ook wel bekend als Junkie XL, componeerde de muziek van de film 'Brimstone' die afgelopen maandag in première ging. Vanavond vertelt hij meer over zijn soundtrack voor deze film. * Muziek is er van The Dubbeez, tafeldame van vanavond is Fidan Ekiz en Nico Dijkshoorn dicht.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Vanavond geeft Obama zijn afscheidsspeech. Wij maken met Eelco Bosch van Rosenthal de balans op van Obama's periode in het Witte Huis. * Wie is dé topkeeper van de wereld? Auke Kok zegt Manuel Neuer (Duitsland, Bayern München), Bruno Giuntoli vindt Gianluigi Buffon (Italië, Juventus) de beste doelman. Zij vechten het uit aan tafel! * Een nieuwe editie in de rubriek 'Het Beste Duet'. Deze keer zal Blaudzun het duet aangaan met een legendarische artiest. * Muziek is er van het Maarten Hogenhuis Trio en tafeldame is Nynke de Jong.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Reacties na kop in de Telegraaf. Zaterdag verscheen een artikel in de Telegraaf met de kop 'Kansloze asielplaag ongehinderd verder'. Dit zorgde voor veel boze en verontwaardigde reacties van twitteraars; de hashtag #StopXenofoobTelegraaf werd al gauw trending. Eén van deze twitteraars is Dolf Jansen. Hij zit vanavond met Marianne Zwagerman aan tafel. Zij vindt de ophef over deze kop overdreven. * Oudejaarsconference Claudia de Breij. Meer dan twee miljoen kijkers en jubelende recensies voor de allereerste oudejaarsconference van Claudia de Breij. De eerste vrouw die ooit de conference deed en dan ook nog live. Vol humor, ontroering en reflectie, Het Parool noemde het een 'hoopvol en fijnbesnaard relaas'. We blikken met Claudia terug op haar conference én op het Nederland van 2016. * Muziek: Call It Off. Deze Eindhovense pop-punkband heeft een voorliefde voor pop-punk uit de late jaren 90 en vroege 00's en bands als Greenday en Alkaline Trio. Na een bijzonder succesvol 2016 staan ze aankomend weekend in Groningen op Eurosonic Noorderslag. Het nieuwe album 'Abandoned' komt 20 januari uit, maar vanavond alvast een voorproefje bij ons in de studio. Ze spelen hun nieuwe single 'Scream Your Heart Out'.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Beatrice de Graaf en Twan Huys praten over de gevolgen van de Russische hacks op de Democratische partij. * Trijntje Oosterhuis zingt de komende tijd in theaters en kerken haar favoriete kerstnummers in de show 'A Christmas Evening With Trijntje'. Vanavond haalt Trijntje alvast de kerstsfeer naar DWDD! * Met Sander van de Pavert (LuckyTV) blikken we terug op het afgelopen jaar. * Muziek is er van Jo Goes Hunting, tafelheer is Erben Wennemars en Nico Dijkshoorn dicht.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: De Shakespeare-productie 'Kings of War' was vier dagen achter elkaar uitverkocht in New York! Aan tafel: regisseur Ivo van Hove. * Yordi Dam doet RapFactCheck: hij toetst Nederlandse rapteksten op waarheidsgehalte. * Uitgaande van de 'binnenlands nieuws'-pagina van Teletekst, nummer 101, neemt cabaretier Hans Sibbel vanavond het nieuws door. Louter positief en uiteraard nogal persoonlijk gekleurd. * Muziek is er van Max Meser en tafeldame is Halina Reijn.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Het is 30 jaar geleden dat de cultfilm Blue Velvet uitkwam. Deze film van regisseur David Lynch heeft in de Verenigde Staten veel stof doen opwaaien. Vanavond praten we over de filmklassieker met Thom Hoffman * Dafne Schippers is te gast over de documentaire 'I Am Bolt'. In deze documentaire, die volgende week in première gaat, wordt de flamboyante sprinter Usain Bolt gevolgd bij de Olympische Spelen in Londen, de Spelen van Rio en bij hem thuis in Jamaica * Muziek is er van Glass Animals en tafelheer van vanavond is Erik Dijkstra

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Duitsland is in shock door de verkiezingszege van Trump. Hoe moet het land van 'Wir schaffen das' omgaan met een bondgenoot wiens president uitspraken doet die haaks staan op de waarden van Duitsland? Aan tafel: Jeroen Wollaars. * Groot nieuws in de hiphop: weer een album van het legendarische A Tribe Called Quest. De leden van de groep kwamen nog één keer samen voor de nieuwe plaat. We bespreken het met Rico en Sticks. * Erik Verlinde lanceerde 7 november een alternatieve relativiteitstheorie. Wordt hij hiermee de opvolger van Einstein? Erik Verlinde zit aan tafel met Diederik Jekel. * Muziek is er van GoGo Penguin en tafeldame is Nynke de Jong.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Vanavond zitten Eva Rovers en Frits Barend bij ons aan tafel over de biografie 'Boud' en de documentaire 'Boudewijn Büch - verdwaald tussen feit en fictie' * Thomas Dekker was 10 jaar geleden Nederlands grootste wielerbelofte, tot hij aan de doping raakte. In het boek 'Mijn Gevecht' probeert hij in het reine te komen met dat verleden door journalist Thijs Zonneveld álles te vertellen. Aan tafel: Thomas Dekker en Thijs Zonneveld * Muziek is er van GOSTO en tafelheer van vanavond is Erben Wennemars

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Vandaag overleed Leonard Cohen op 82-jarige leeftijd. Zijn vele fans voelden het al aan zijn laatste plaat 'You want it darker' die 21 oktober uitkwam. We bespreken zijn muzikale erfenis met Henk Hofstede en Iris Hond. * Jesse Klaver schreef 'De empathische samenleving', een pleidooi voor meer onderling begrip en inlevingsvermogen in Nederland. * Giel Beelen stopt na 12,5 jaar met zijn ochtendshow op 3FM en stort zich vol op zijn talentenjacht. We blikken vanavond met hem terug én vooruit. In de studio ook negen van zijn talenten: Wander, Maya Shanti, Naomi Snell, Adam Hoek, Dos Hermanos, Luna Mae, Gabbi Lieve, Flemming en Lotte Walda. * Muziek is er ook van CUT_ en tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Facebook lijkt een grote rol te hebben gespeeld bij de overwinning van Trump. Alexander Klöpping en Wouter van Noort geven hun visie. * Afgelopen vrijdag ging de nieuwe Netflix-serie 'The Crown' in première, het verhaal over koningin Elizabeth II. Aan tafel: Herman Pleij. * De derde editie van onze rubriek 'Het Groot Nederlands Songbook' met deze keer Leona Philippo en Frank Boeijen. * Muziek is er van Gregory Porter en tafelheer is Tex de Wit.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Amerika heeft gekozen: Donald Trump is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Hoe gaat de wereld eruitzien met Trump aan het roer van de machtigste democratie op aarde? Aan tafel: Lodewijk Asscher, Eelco Bosch van Rosenthal, Barbara Baarsma, Bas Heijne en Mathijs Bouman. Twan Huys vertelt via een live-verbinding hoe men vandaag wakker wordt in de Verenigde Staten. * Muziek is er van I'm A Soulman. * Tafelheer is Adriaan van Dis.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Vandaag gaan de Amerikanen naar de stembus om hun president te kiezen. Wordt het Hillary Clinton of Donald Trump? Spannend wordt het in ieder geval, de beide kandidaten liggen in veel peilingen dicht bij elkaar. Cruciaal zijn de 'swing states', staten waarvan niet van tevoren vaststaat welke kandidaat gaat winnen. * Wie het ook wordt, vandaag en morgen staat DWDD in het teken van de Amerikaanse verkiezingen. Met dinsdag aan tafel: Jan Mulder, Felix Rottenberg, Buffi Duberman, Jort Kelder en Diana Matroos. We spreken met Twan Huys in New York. * Ook hebben de heren van 'Padoem Patsss' speciaal voor deze uitzending een aantal oneliners geschreven. * Verder is er muziek van I'm A Soulman en Michelle David.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Er zijn inmiddels al 80.000 exemplaren verkocht van het boek 'Judas' van Astrid Holleeder, waarin zij beschrijft hoe het is om de zus te zijn van de gewelddadige Willem. Aan tafel: Antoinnette Scheulderman en Auke Kok * Vanavond is A.F.Th. van der Heijden te gast met zijn boek 'Kwaadschicks', een nieuw deel in zijn romancyclus 'De tandeloze tijd' * André van Duin kennen we voornamelijk van zijn doldwaze, komische optredens. Maar als het aan hemzelf ligt neemt men hem nu wat serieuzer. Het einde van een tijdperk? Aan tafel: André van Duin * Muziek is van Lavinia Meijer en tafeldame is Hanneke Groenteman

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Geen Zwarte Piet meer in Amsterdam. Sinterklaas zal bij zijn intocht alleen nog worden vergezeld door schoorsteenpieten met roetvegen. Aan tafel: Lodewijk Asscher * Timur Gareyev gaat het onmogelijk proberen: geblinddoekt simultaan schaken tegen 47 schakers. Smullen voor de wetenschap, hoe kan het menselijk brein zoveel informatie verwerken? Professor neuropsychologie Erik Scherder en internationaal schaakmeester Hans Böhm zitten vanavond aan tafel * Freek Vonk praat over het nieuwe seizoen van 'Freeks Wilde Wereld'. Alweer het zesde deel van zijn serie, waarin hij de natuur in alle uithoeken van de wereld in kaart brengt. En hij heeft vanavond aan tafel spannend nieuws! * Muziek is van Tourist LeMC & Bart Peeters en tafelheer van vanavond is Marc-Marie Huijbregts

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Morgen verschijnt een nieuw boek over Harry Mulisch: 'Zijn eigen land', geschreven Robbert Ammerlaan. Robbert vertelt hierover bij ons aan tafel. * Kees van Kooten en Wim de Bie zijn onderdeel van de tv-geschiedenis, maar al achttien jaar niet meer op televisie. Paulien Cornelisse vertelt ons waarom het bekende duo niet vergeten mag worden. * Muziek is van Pip Blom, tafeldame is Fidan Ekiz en Nico Dijkshoorn dicht.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

We blikken terug op afgelopen media-maand. Jeroen Wollaars over het Duitse tv-experiment 'Terror, Ihr Urteil', een rechtbankdrama en een tv-experiment ineen * Wij vroegen Floortje Dessing, kersverse winnaar van de Televizierring, welke reis-collega's haar inspireren * Rens Polman, Bastiaan Rosman en Nellie Benner maken Drugslab, een BNNVARA programma op YouTube waarin de presentatoren verschillende soorten drugs testen * Uiteraard wordt elk gesprek afgesloten door muzikaal commentaar van onze huisband Sue the Night. Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Over Juliana is een nieuwe biografie verschenen: 'Juliana, Vorstin in een mannenwereld'. Het huwelijk tussen haar en Bernhard bleek nog slechter dan eerder gedacht. Aan tafel: Jort Kelder en Ad van Liempt. * Voor de 15e keer vindt deze week de Dutch Design Week plaats, waar ruim 2500 nationale en internationale ontwerpers hun werk presenteren. Maarten Baas, ontwerper én ambassadeur van DDW, presenteert bij DWDD zíjn favoriete ontwerpers van nu. * Romano van der Dussen zat ruim twaalf jaar onterecht vast. In zijn boek 'Twaalf jaar onschuldig in de cel' vertelt Romano zijn verhaal, geschreven door journalist Edwin Winkels. Romano en Edwin zijn te gast. * Muziek is van Typhoon & Jef Neve, tafelheer van vanavond is Adriaan van Dis.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Er zijn veel boeken over Johan Cruijff geschreven. Toch weerhoudt dit Auke Kok niet om ook een biografie over de voetballegende te schrijven. Het boek moet hét ultieme standaardwerk worden over Cruijff. Aan tafel: Auke Kok * Er is weer volop muzieknieuws dat erom schreeuwt om besproken te worden in onze rubriek Amigos de Musica. Aan tafel de muziekvrienden Dolf Jansen, Angelique Houtveen, Marcel Peereboom Voller en Michael Prins * Muziek is van Rob Dekay en tafelheer van vanavond is Erben Wennemars

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Hugo Borst maakt zich hard voor betere ouderenzorg. Vandaag opent een speciale website, morgen verschijnt een manifest in het AD. Hij zit aan tafel met mede-initiatiefnemer Carin Gaemers. * Sibbel 101. Uitgaande van de befaamde pagina van Teletekst, neemt cabaretier Hans Sibbel het nieuws door, louter positief en uiteraard nogal persoonlijk gekleurd.* Editie twee van onze rubriek 'Het Groot Nederlands Songbook'! Welke Nederlandse liedjes behoren absoluut tot ons culturele erfgoed? Deze keer: Paul de Munnik en Janne Schra. * Muziek is er ook van Jeremy Loops, tafeldame is Hanneke Groenteman.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Vannacht was het derde én laatste presidentiële debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump, dat volgens de peiling werd gewonnen door Clinton. Aan tafel: Twan Huys * Twee jaar na zijn documentaire over Disco gaat Leo Blokhuis in 'Planet Elektro' op zoek naar de geschiedenis achter het ontstaan van elektronische muziek. Vanavond is Leo Blokhuis samen met Armin van Buuren te gast * Vanavond wordt de Sonja Barend Award 2016 uitgereikt, de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen seizoen. Sonja maakt de winnaar vanavond zelf bekend bij ons in de studio * Muziek is van RONDÉ en tafelheer van vanavond is Tim Hofman

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Minister Henk Kamp van Economische Zaken maakt in de uitzending de Nationale Iconen van 2016 bekend. * François Mitterrand blijkt naast politicus ook een poëtisch minnaar te zijn geweest nu de geheime liefdesbrieven aan zijn minnares zijn gepubliceerd. Aan tafel: Peter Vandermeersch. * Douwe Bob schreef het nummer 'Jacob's Song' helemaal in de traditie van een van zijn grote liefdes: de rijk georkestreerde popmuziek uit de jaren '60. Hij laat het nummer voor het eerst horen met een twaalfkoppig strijkorkest. * Muziek is van Sofie Winterson en tafelheer is Jan Mulder.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Asscher wil lijsttrekker worden van de PvdA. Wat zijn de gevolgen van zijn kandidaatstelling? Aan tafel: Felix Rottenberg, Sywert van Lienden en Paul Witteman. * 400 jaar geleden overleed William Shakespeare. Na 'Koopman van Venetië' en 'Othello' geven Gijs Scholten van Aschat en Pierre Bokma een mini-college over Richard de Derde. * Afgelopen weekend ging op het Cinekid Festival een documentaire in première over de 14-jarige goochelaar Alfredo Lorenzo. Alfredo zit met Hans Klok bij ons aan tafel. * Muziek is er van Agnes Obel. * Tafeldame is Halina Reijn.

Deze uitzending bekijken