True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  

20-04-2016

Piets Weer

Piets Weerbericht

Nederlands populairste weerman Piet Paulusma verzorgt elke dag vanaf een andere locatie in Nederland het weerbericht.

Deze uitzending bekijken

Pauw

Pauw

De Nederlandse turners zijn te gast, zij hebben zich voor het eerst in de geschiedenis als team gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Rio. De directeur van Omroep Max, Jan Slagter, wil in Nederland een eigen verzorgingshuis oprichten en vertelt hoe het er nu voor staat.

Deze uitzending bekijken

Man en Kunst

Man en Kunst: De Stier - Paulus Potter

Hoe kan het toch dat een alledaagse stier, geschilderd door Paulus Potter, een icoon uit de Gouden Eeuw is geworden en even geliefd is als De Nachtwacht? Presentator Lucas De Man onthult in de derde aflevering van Man en Kunst de geheimen achter dit iconische schilderij van ‘beestenschilder’ Potter.

Deze uitzending bekijken

Hart van Nederland

Hart van Nederland - Laat

'Waar praat Nederland vandaag over?' Toegankelijk nieuwsprogramma dat het gesprek van de dag op verrassende wijze in beeld brengt.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Danny Zoekt Problemen

Danny Zoekt Problemen

Het drugsgebruik onder jongeren in het Overijsselse Twenterand is schrikbarend hoog. Volgens een recent onderzoek telt de gemeente (vijf dorpen/gehuchten bij elkaar) honderden jonge gebruikers van vooral ghb en speed. Danny Ghosen gaat op zoek naar de verhalen van de vaak jonge gebruikers, hun ouders én de dealers.

Deze uitzending bekijken

Zembla

Zembla: Martijn wil een huis en een tuintje

Martijn is 20 jaar en zwaar psychotisch: hij is een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving. Zijn moeder is radeloos en wil dat Martijn gedwongen wordt opgenomen in een GGZ-kliniek, maar de GGZ vindt de situatie niet ernstig genoeg. Bovendien wil de GGZ psychiatrische patiënten tegenwoordig zo veel mogelijk ambulant behandelen, oftewel thuis. En ook al wordt Martijn thuis begeleid door een GGZ-team, het gaat van kwaad tot erger. 'En dan is de realiteit dat iedereen met de handen in het haar zit,' zegt GGnet-bestuurder Kees Lemke. 'Je ziet dat als er meerdere problemen op elkaar gestapeld worden, de standaardbehandeling niet werkt. De GGZ levert nog onvoldoende maatwerk,' aldus Lemke. Hoogleraar Jim van Os, hoofd van de afdeling psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Maastricht, voegt daar aan toe: 'Ik denk dat best gezegd mag worden dat het huidige model van GGZ doelmatig failliet is.' Van Os bepleit, samen met vier andere wetenschappers, een rigoureuze verandering van de GGZ. Volgens hem moeten de bestaande GGZ-instellingen worden afgebouwd. In plaats daarvan krijgt iedere woonwijk een laagdrempelige GGZ-voorziening. Daar staan deskundigen dag en nacht klaar om patiënten, thuis, direct als dat nodig is psychiatrische zorg te verlenen. * Als Martijn uiteindelijk gedwongen is opgenomen en in de kliniek zit, is zijn moeder opgelucht. Maar dat blijkt een illusie: de kliniek heeft niet de kennis om Martijns autisme en zijn middelengebruik aan te pakken en ondertussen gaat het in de GGZ-kliniek helemaal mis met Martijn. Hij belandt van de ene in de andere crisis, vliegt psychiaters aan en zit regelmatig bont en blauw in de isoleercel. Martijn is één van de vele ernstig zieke psychiatrische patiënten waar de GGZ zich geen raad mee lijkt te weten. Zembla onderzoekt hoe dat kan.

Deze uitzending bekijken

Onder de radar

Onder de radar: Speciale Eenheden in actie

Achter de schermen bij de Dienst Speciale Interventies van politie en leger. Jessica Villerius leert explosieven maken en ziet hoe deze bij nachtelijke acties worden gebruikt om binnen een paar seconden bij vuurwapengevaarlijke verdachten binnen te staan.

Deze uitzending bekijken

Marathon Live

Marathon Live

Klaar voor de start? In Marathon Live zetten bekende en onbekende Nederlanders zich in voor de strijd tegen kanker. Tien weken lang zijn er door heel het land marathons georganiseerd; van zwemmarathon tot DJ-marathon en van skeelermarathon tot breimarathon. Onder meer Joris Linssen, Maarten van de Weijden en Ruud Feltkamp hebben hun eigen marathon georganiseerd. Presentatoren Caroline Tensen en Annemieke Schollaardt onthalen de actievoerders live in de uitzending, spreken met kankeronderzoekers en maken de totaalopbrengst van de KWF Marathonweken bekend. Optredens zijn er van o.a. Roel van Velzen.

Deze uitzending bekijken

Recht van Spreken

Recht van Spreken: Jan Terlouw

De 84-jarige Jan Terlouw is nog steeds actief: als kleine boer op zijn landgoed in Twello, als veelgevraagd spreker en als auteur. In februari werd zijn roman Oorlogswinter in het kader van de nieuwe actie Geef mij maar een boek als eerste boek opnieuw uitgegeven. Terlouw was aanvankelijk natuurkundige, maar na jaren van onderzoek besloot hij dat hij andere dingen wilde doen. In 1970 debuteerde hij met zijn eerste boek Pjotr. In dezelfde periode betrad hij de politiek. Eerst als gemeenteraadslid van Utrecht, later zelfs als D66-fractievoorzitter. Ook was Terlouw Minister van Economische Zaken in twee kabinetten Van Agt, maar na een verkiezingsnederlaag in 1982 verliet hij gedesillusioneerd de politiek. Terlouw noemt deelname aan het tweede kabinet Van Agt “de grootste fout” uit zijn politieke loopbaan. “Ik had moeten luisteren naar het stemmetje in mij dat zei: ‘dit kan niet’.”

Deze uitzending bekijken

De Winter Voorbij

De Winter Voorbij

Barbecueën in de sneeuw wordt nog specialer als er muziek gemaakt wordt. Nick en Simon arriveren en zingen meteen mee. Jan Smit nodigt Simon en Dennis uit voor airbag springen: met je ski's een helling af en dan landen in een gigantisch luchtkussen. De rest is in het chalet en bereidt zich voor op de avond met weer een nieuwe popquiz door Dave en Arjan.

Deze uitzending bekijken

De 1000 dagen van Willem-Alexander en Máxima

De 1000 dagen van Willem-Alexander en Máxima

Voor het eerst in meer dan 120 jaar heeft Nederland weer een koning. In De 1000 dagen van Willem-Alexander en Máxima kijkt Sandra Schuurhof samen met verschillende royalty-deskundigen, waaronder Marc van der Linden, Rick Evers en Justine Marcella, terug op hoe het koningspaar de eerste duizend dagen heeft geregeerd. Niet alleen voor hen was het een grote verandering, ook voor hun kinderen. Naast alle hoogtepunten is te zien dat ze ook te maken hadden met droevige momenten.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal

NOS Journaal

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.

Deze uitzending bekijken

Goede Tijden, Slechte Tijden

Goede Tijden, Slechte Tijden: Rik en Ludo ontdekken Heins huisje

Janine heeft zich in een fatale positie gemanoeuvreerd en het komt tot een climax. Sacha heeft concertkaartjes over en probeert er een goede daad mee te doen. Als Job merkt dat Anna tegen hem liegt, accepteert hij dit niet.

Deze uitzending bekijken

Trauma Centrum

Trauma Centrum: Aflevering 433

Trauma Centrum volgt spoedeisende Hulp- en ambulancemedewerkers tijdens hun drukke en soms levensreddende werkzaamheden. Van ademhalingsproblemen, acute pijnklachten tot trauma's als gevolg van een ongeluk thuis of op de weg; alle patiënten die de hulp inroepen van deze zorgverleners komen aan bod in deze dagelijkse realityserie.

Deze uitzending bekijken

Met het Mes op Tafel

Met het Mes op Tafel

Het gaat niet alleen om kennis, ook bluffen en strategie zijn belangrijk. Degene met de minste goede antwoorden, kan alsnog de quiz winnen. Wie speelt het slimst en wint deze aflevering van Met het Mes op Tafel?

Deze uitzending bekijken

Jan rijdt rond

Jan rijdt rond

Programma met een vrolijke kijk op de actualiteit. In een rode Cadillac doorkruisen de Jannen het land, op zoek naar spraakmakende verhalen.

Deze uitzending bekijken

Utopia

Utopia

Een groep van vijftien zeer diverse mensen zeggen hun huidige leven vaarwel. Ze bouwen aan een compleet nieuw bestaan op een plek waar geen regels, wetten of machtsverhoudingen zijn.

Deze uitzending bekijken

Omdat ik het zeg!

Omdat ik het zeg!

Zesdelige serie waarin Hanneke Groenteman en cabaretier Roué Verveer in gesprek gaan met gezinnen over opvoeden.

Deze uitzending bekijken

Brugklas

Brugklas: Mislukte date & Einde verhaal

Als Selma vermoedt dat Mats het geld voor hun uitje niet meer bij elkaar krijgt, geeft ze haar gespaarde geld uit aan een jas. Als Mats vervolgens toch met het geld voor het uitje op de proppen komt, heeft ze een probleem... * Bo en Dominique willen een grap uithalen met De Hoog. Als ze er echter achter komen waarom De Hoog zo gespannen is wil Bo stoppen, maar Dominique slaat volledig door en drijft De Hoog tot het uiterste.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: De belangrijke voorverkiezingen in New York zijn onomstotelijk gewonnen door Hillary Clinton en Donald Trump. Gaat het nu tussen hen en is een overwinning in zicht? We bespreken het met Twan Huys. * Voetbalscout Piet de Visser (81) reist nog altijd de wereld over op zoek naar talent. Deze week verscheen het boek 'Meester scout', waarin zijn avonturen worden beschreven. * De invloedrijke, Amerikaanse film Taxi Driver bestaat veertig jaar en wordt geëerd tijdens het Tribeca Filmfestival in New York. Aan tafel: acteur én fan Thom Hoffman. * Muziek is er van DÉMIRA. * Nico Dijkshoorn dicht. * Tafeldame is Fidan Ekiz.

Deze uitzending bekijken

SpangaS

SpangaS

Tinco en Francis vinden de opdracht voor dramaleraar Reggy moeilijk, maar komen op een bijzondere rap uit. Wieteke en Juliette willen van hun corvée en de ring af. Eman weet wel hoe. De onderbouwers besluiten de verwendag voor alle leraren te organiseren, dus niet alleen voor Miss Madge.

Deze uitzending bekijken

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Met: De droom van Dorothy ging in vervulling toen zij samen met haar man Jan een grachtenhuis in Amsterdam kocht. Met veel liefde voor het behoud van de historie maakte zij er hun droomhuis van. Voor de inrichting liet Dorothy zich inspireren door de stijl van Lodewijk XV. * En Alain vist in Zeeland op kreeft! In wastrommels vervoeren Sam Uil en zijn zwager de enorme exemplaren. De kleintjes en de vrouwtjes moeten weer terug, maar Sam doet dit allang en weet van aanpakken. Alain weet dan vervolgens weer alles van lekker koken, terwijl het voor Sam de eerste keer in de keuken is in jaren!

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.

Deze uitzending bekijken

MasterChef Holland

MasterChef Holland: aflevering 28

Zestien kandidaten strijden tegen elkaar om de titel MasterChef Holland. De amateurkoks krijgen uiteenlopende opdrachten voor hun kiezen zoals smaaktesten en mysterbox-opdrachten. Ze komen voor grote uitdagingen te staan en volgen masterclasses van heuse sterrenchefs. Juryleden Meesterkok Robert Kranenborg, chef-kok en restauranteigenaar Michiel van der Eerde en culinair recensent Marcus Polman proeven de gerechten en geven hun ongezouten mening om na tien weken de allerbeste Hollandse amateurchef van 2016 over te houden.

Deze uitzending bekijken

Het klokhuis

Het Klokhuis: Werelderfgoed: Van Nellefabriek

De jongste in het werelderfgoed-rijtje: de Van Nellefabriek in Rotterdam. Deze vroegere koffie-, thee- en tabaksfabriek van Van Nelle is tussen 1925 en 1931 gebouwd. Het is een bijzonder voorbeeld van industriële architectuur uit het begin van de twintigste eeuw, de periode van het Nieuwe Bouwen. Dolores ontdekt waarom deze fabriek de 'ideale fabriek' moest zijn. En gaat op onderzoek naar de geschiedenis van deze fabriek en daarmee ook de Nederlandse handel en de Rotterdamse haven. De invoer van tropische producten in Nederland zoals koffie, thee en tabak. Hoe komen tropische producten zoals koffie, thee en tabak in Nederland terecht?

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Met: Oneerlijke concurrentie door Van Gogh Museum? Kamerlid Kees Verhoeven (D66) vindt dat de toezichthouder ACM moet onderzoeken of er sprake is van oneerlijke concurrentie bij het Van Gogh Museum. Aanleiding is de aankondiging van het museum dat ze een consultancytak hebben opgericht. Zelfstandige ondernemers maken zich zorgen nu een machtig museum dat miljoenen aan subsidies ontvangt de particuliere markt opgaat. Regels zijn er niet. * Zelfstandige killerrobot is dichterbij dan we denken. De Campaign to Stop Killer Robots doet Nederland aan. Nobelprijswinnares Jody Williams en Robotica-expert Noel Sharky zijn op uitnodiging van vredesorganisatie Pax in Nederland. * Blog Kamp Vial: 'Nauwelijks genoeg voor 1 fles babymelk'. Geralien Tanainis is een Nederlandse ondernemer op het eiland Chios. Op het eiland is een zogenaamde 'hotspot' ingericht waar vluchtelingen worden opgevangen. Na de deal tussen Turkije en de EU van 20 maart is Vial een detentiecentrum geworden waar mannen, vrouwen, kinderen en zelfs baby's gevangen zitten. Vanuit Chios vertelt Geralien op regelmatige basis over de ontwikkelingen ter plaatse.

Deze uitzending bekijken

Shownieuws

Shownieuws - Vroege Editie

Dagelijks het laatste nieuws uit de wereld van showbizz en entertainment.

Deze uitzending bekijken

Geloof en een hoop liefde

Geloof en een Hoop Liefde: Nieuwegein

Hella neemt een kijkje in de keuken van het Antonius Ziekenhuis. Bas van Koeverden is al dertig jaar kok en vindt het bijzonder dat hij op deze manier voor de patiënten kan zorgen. Yvonne Bokstein heeft jarenlang in het ziekenhuis gewerkt en is na haar pensioen teruggekomen als vrijwilliger. Yvonne: 'Het is je familie, die laat je niet in de steek.' En Irma van der Sluijs hoopt vijftig jaar in dienst te halen, als verpleegkundige op de IC. Irma: 'Ook al kunnen de patiënten vaak niet praten, als ik een glimlach op hun gezicht krijg, heb ik mijn werk goed gedaan.'

Deze uitzending bekijken

Beste vrienden quiz

Beste Vrienden Quiz: Aflevering 78

Quiz waarin twee teams van vrienden uit groep 7 of 8 tegen elkaar spelen. Vandaag spelen Pien & Stella tegen Sabri & Sayfoudinne.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Wat is een sterrenbeeld?

Presentator Filemon Wesselink schreef samen met zijn zus Clarinde Wesselink een prentenboek over een spin die graag chili con carne eet. Broer en zus zijn beide te gast en vertellen over hun gezamenlijke project en natuurlijk over hun carrières. Wat is een sterrenbeeld precies? Wetenschapsjournalist Govert Schilling schuift aan en legt uit wat sterrenbeelden zijn en waar ze vandaan komen. In 2004 en 2005 verliezen Laura Soudijn en Casper van Koppenhagen kort na de geboorte hun zoons Lennard en Simon. Ze schrijven er allebei een dagboek over. Tien jaar later publiceert Casper zijn verhaal, aangevuld met dat van Laura. Ze zijn beide aanwezig en vertellen over deze zware tijd. Zaterdag 24 april vindt een inzamelingsactie plaats voor het bouwen van scholen voor kinderen in vluchtelingenkampen, georganiseerd door de Soroptimisten en UNICEF. Het wordt een concert van Misha Fomin, die eerst bij ons optreedt. En in de keuken staat Heel Holland Bakt-winnares Sarena Solari die iets wel heel bijzonders bakt: een aardappeltaart.

Deze uitzending bekijken

Huizenjacht

Huizenjacht

Nance, Tooske, Marlayne, Vivian en Viktor helpen mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Of het nu gaat om een koop- of huurhuis, bestaande bouw of nieuwbouw, in de stad of op het platteland: Huizenjacht weet raad met elk budget en helpt woningzoekenden aan hun ideale droomhuis.

Deze uitzending bekijken

My Kitchen Rules

My Kitchen Rules: Aflevering 29

In deze kookwedstrijd gaan verschillende teams, bestaande uit twee personen, de strijd met elkaar aan.

Deze uitzending bekijken

Achter Gesloten Deuren

Achter gesloten deuren Achter Gesloten Deuren

In Achter Gesloten Deuren worden mensen gevolgd die een groot geheim met zich meedragen.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

De werkdruk voor de 4000 beveiligers op Schiphol is veel te hoog, zegt Vakbond FNV. Het controlerende personeel moet te lang op één plek in dezelfde houding staan. Dat leidt tot vermoeidheid en brengt de alertheid van het personeel in gevaar. Het is slecht gesteld met de kennis over cholesterol. Zelfs mensen die weten dat hun cholesterol te hoog is, nemen te weinig maatregelen om dit te verlagen. Dat blijkt uit een enquête onder 5000 Nederlanders. De designertas moet terug in het straatbeeld. De Nederlandse vrouw heeft de laatste jaren te veel bezuinigd op de aanschaf van een mooie tas, vindt tassenontwerper Edwin Marck. De bewoners van Zwolle zijn al tijden bezig met de voorbereidingen voor Koningsdag. In de nieuwe serie Vorst op Komst worden verschillende groepen gevolgd die de Koninklijke Familie een topdag gaan bezorgen. Presentatie: Jeroen Latijnhouwers en Carrie ten Napel.

Deze uitzending bekijken

Mr. Bean

Mr. Bean: The Mole

Mr. Bean komt elke keer weer op een doldwaze en onhandige manier in de meest bizarre situaties terecht, maar weet er ook weer op een eigenzinnige en briljante wijze uit te ontsnappen.

Deze uitzending bekijken

Robs Grote Tuinverbouwing

Robs Grote Tuinverbouwing: Aflevering 6

Rob Verlinden en zijn team zetten elke week een tuin op zijn kop die drastisch aan verandering toe is; van kleine en grote tuinen tot schooltuinen en daktuinen. Jorna pakt de styling aan de binnenkant van het huis aan en tv-kok Jeremy kookt iets lekkers voor het hele team. Daarnaast geeft Rob veel tips en beantwoordt hij vragen van kijkers.

Deze uitzending bekijken

NOS Studio Sport

NOS Studio Sport: Wielrennen De Waalse Pijl

Met wedstrijdbeelden, samenvattingen, interviews en reportages van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van die dag.

Deze uitzending bekijken

Studio Snugger

Studio Snugger

Onderwerpen: Gouden drollen, Nachtwacht, Bananenschil, Achterna gezeten, Elke smaak heeft een eigen plek en Eieren.

Deze uitzending bekijken

Daddy Cool

Jody Bernal: Daddy Cool #9: Jody en Melissa in Babyland

Jody en Melissa gaan op bezoek in Babyland. Wat hebben ze nog nodig voordat de baby eindelijk komt?

Deze uitzending bekijken

Verhalen uit de Schatkist

Verhalen uit de Schatkist: De jeuk

Als Naäman gek wordt van zijn huidziekte, moet hij de rivier in. Koppie onder!

Deze uitzending bekijken

MAX Geheugentrainer

MAX Geheugentrainer

U kunt uw geheugen verbeteren door uw hersenen te trainen. Iedere ochtend krijgt u van Jan Slagter of Pauline Spiering een aantal oefeningen die voorzien in de dagelijkse portie hersengymnastiek.

Deze uitzending bekijken

Nederland in beweging

Nederland in Beweging!

Wilt u investeren in uw gezondheid? Beweeg dagelijks mee met Nederland in Beweging! Meedoen betekent dat u al een kwartier beweegt van het aanbevolen dagelijkse half uur.

Deze uitzending bekijken

De Ochtendkus

De Ochtendkus: Des Balentien

We krijgen een inspirerende ochtendkus van de jonge motivator Des Balentien

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal met gebarentolk

NOS Journaal met gebarentolk

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

De nachtzoen

De Nachtzoen: Karin Wagenaar

Deze relatietherapeut gaat op zoek naar de emotie die verstopt zit achter conflictueuze momenten. Zo kan ruzie over tandpasta betekenen dat je je niet gezien weet. Deze nachtzoen krijgen we van Karin Wagenaar.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.