True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  

07-04-2016

Piets Weer

Piets Weerbericht

Nederlands populairste weerman Piet Paulusma verzorgt elke dag vanaf een andere locatie in Nederland het weerbericht.

Deze uitzending bekijken

Pauw

Pauw

Te gast: advocaat Gerard Spong over het proces van Geert Wilders, en parlementair verslaggever Xander van der Wulp over het debat met minister Ard van der Steur. Daarnaast zitten we met de voorzitter van het KNVB Michael van Praag over het WK Voetbal in 2018.

Deze uitzending bekijken

Hart van Nederland

Hart van Nederland - Laat

'Waar praat Nederland vandaag over?' Toegankelijk nieuwsprogramma dat het gesprek van de dag op verrassende wijze in beeld brengt.

Deze uitzending bekijken

Nederland van boven

Nederland van boven: Wilde natuur in Nederland

We zijn allemaal dol op de natuur, maar wat is natuur eigenlijk in een land dat voor een groot deel is veroverd op de zee, en dus door mensenhanden is aangelegd? Hebben we eigenlijk nog wel wilde, woeste natuur, of is Nederland één groot park geworden dat zorgvuldig moet worden geschoffeld en gemaaid? Iedere vierkante meter grond is door ons aangeraakt, en toch hebben we op een klein oppervlak een ongelooflijke hoeveelheid verschillende landschappen en natuurgebieden. Bossen, duinen, moerassen, zandverstuivingen, heidegebieden, uiterwaarden: we hebben het allemaal en het is allemaal even mooi. En vanuit de lucht bekeken is onze natuur misschien nog wel spectaculairder dan vanaf de grond.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Met: Hoe nu verder na het referendum? Na het duidelijke 'nee' van gisteren, is de ratificatie van het associatieverdrag voorlopig van de baan. Het kabinet moet op zoek naar een oplossing en zich buigen over de vraag: hoe nu verder met de referenda? In Nieuwsuur een nabeschouwing met o.a. Dominique van der Heyde. * 'Referendum is feest van de raddraaiers'. Het referendum dat gisteren werd gehouden kan niet op de goedkeuring rekenen van twee D66-prominenten: Laurens-Jan Brinkhorst en Jan Terlouw. 'Dit onderwerp is niet geschikt voor een referendum, daarom ben ik niet gaan stemmen.' * Europa niet blij met uitkomst referendum. Jean Claude Juncker, voorzitter Europese Commissie, is triest over de uitslag van het referendum. De Oekraïense president Porosjenko noemt het 'een aanval op de eenheid van Europa'. Een verslag uit Oekraïne en een gesprek met Arjan Noorlander in Brussel. * Erop of eronder voor Ard van der Steur. Minister Van der Steur van Justitie ligt opnieuw onder vuur in de Tweede Kamer. Hij moet duidelijk maken dat de veiligheid van Nederland bij hem in goede handen is. Hij heeft gezegd zijn aanpak 'zichtbaar' te verbeteren. Neemt de Kamer daar genoegen mee?

Deze uitzending bekijken

Studio Powned

Studio Powned

Een eigenzinnige kijk op het nieuws. Rauw commentaar, eigenzinnige reportages, confrontaties, de vinger op de zere plek en een lach.

Deze uitzending bekijken

Katja's Bodyscan

Katja's Bodyscan: Liegen

We liegen allemaal. Een man gemiddeld drie keer per dag, een vrouw 1 keer. Maar waarom komen we daar niet altijd mee weg, bestaat er zo iets als de perfecte leugen? Katja stelt de vraag: Hoe kun je het beste een leugen herkennen? Om dat te onderzoeken moet Katja strafbare feiten plegen om goed te kunnen liegen en bedriegen.

Deze uitzending bekijken

Volle Zalen

Volle Zalen

Cabaretier Brigitte Kaandorp en het Metropole Orkest treden gezamenlijk op ter viering van het 70-jarig bestaan van het orkest. Cornald Maas volgt Kaandorp als de excentrieke maestro van het gezelschap. * Loes Luca en Peter Blok zijn wederom te zien in de relatiekomedie DOEK!, een stuk over echt en onecht op het toneel, in de liefde en in de kunst, met teksten van Maria Goos. Hoe beleven de acteurs deze reprise? * Cornald Maas ontmoet actrice Jacqueline Blom, bij het grote publiek bekend van haar rollen in de tv-series Penoza en Volgens Jacqueline. Ze is vanaf komende maand te zien in de voorstelling Distel van Orkater, een stuk over verstikkende familiebanden.

Deze uitzending bekijken

Bloed, zweet en spotlights

Bloed, zweet en spotlights

Regisseur Carline Brouwer heeft een hectisch leven. Naast het regisseren van The Bodyguard moet zij ook nog naar een lopende productie in Spanje: Sister Act. We volgen haar tijdens de reis en haar spaarzame momenten van vrije tijd. Ulrike Bürger-Bruijs is creative producer van de Tweeling. Zij heeft als taak het team van schrijvers en musici bij elkaar te houden, of dat haar zal lukken..

Deze uitzending bekijken

Keuringsdienst van waarde

Keuringsdienst van Waarde: Kipfilet

Met een kip kan je veel kanten op. Een veelzijdig stukje vlees, noemen ze dat. Er is hele kip en halve kip. Kippenpoot, kippenvleugels of kippendij. Allemaal stukken kip met heldere plaatsaanduiding.

Deze uitzending bekijken

Help, Mijn Man Is Klusser!

Help, Mijn Man Is Klusser!: Marloes en Max blij met metamorfose

De avontuurlijke Marloes en Max hebben een opknaphuis gekocht. De verbouwing staat al een jaar stil en daarom is van de relatie tussen Max en Marloes heel weinig over. Het huis moet nu echt af. Marloes is zelfs bereid haar huwelijk op het spel te zetten. Ze schakelt John in, maar Max lijkt zijn project niet los te willen laten.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal

NOS Journaal

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.

Deze uitzending bekijken

Goede Tijden, Slechte Tijden

Goede Tijden, Slechte Tijden: Job en Anna gaan opnieuw van bil

Rik geeft zijn onverbloemde mening over het interview van Sam. Janine raakt in paniek als de lift plotseling stopt en het licht uitvalt. Anna en Job doen elkaar een belofte en verbreken die vrijwel meteen weer. Als Sam niet wil luisteren, kiest Linda voor een genadeloze aanpak.

Deze uitzending bekijken

Trauma Centrum

Trauma Centrum: Aflevering 426

Trauma Centrum volgt spoedeisende Hulp- en ambulancemedewerkers tijdens hun drukke en soms levensreddende werkzaamheden. Van ademhalingsproblemen, acute pijnklachten tot trauma's als gevolg van een ongeluk thuis of op de weg; alle patiënten die de hulp inroepen van deze zorgverleners komen aan bod in deze dagelijkse realityserie.

Deze uitzending bekijken

Met het Mes op Tafel

Met het Mes op Tafel

Het gaat niet alleen om kennis, ook bluffen en strategie zijn belangrijk. Degene met de minste goede antwoorden, kan alsnog de quiz winnen. Wie speelt het slimst en wint deze aflevering van Met het Mes op Tafel?

Deze uitzending bekijken

Jan rijdt rond

Jan rijdt rond

Programma met een vrolijke kijk op de actualiteit. In een rode Cadillac doorkruisen de Jannen het land, op zoek naar spraakmakende verhalen.

Deze uitzending bekijken

De kennis van nu

De Kennis van Nu: De wilde bij moet gered worden

Wereldwijd hebben we een groot probleem als de bij uitsterft. De honingbij staat volop in de belangstelling en kan op de verzorging en bescherming van imkers rekenen. Maar de wilde bijen, zoals hommels en andere bijensoorten die geen honing produceren, moeten zichzelf zien te redden. De helft van alle Nederlandse wilde bijensoorten wordt met uitsterven bedreigd. Dat is niet alleen vervelend voor de bijen zelf, maar ook voor ons die deze gratis arbeidskrachten keihard nodig hebben om de gewassen te bestuiven. De Kennis van Nu zoekt uit hoe we de onmisbare wilde bij kunnen redden.

Deze uitzending bekijken

Brugklas

Brugklas: Ruzie op reis & Reis KWAC TV Deel 2

KWAC-TV is op schoolreis naar Athene, om daar een mooie reportage te maken over de Grieken en democratie. Maar direct na aankomst gaat het al helemaal mis. Safa is zoek. * Max wil Anouk een romantische middag in Athene bezorgen, omdat ze bijna een jaar verkering hebben. Maar dat moet dan wel achter de rug van Van Morselt om gebeuren.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Internationaal vermaard kunstenaar Guido van der Werve toont twee topwerken in Amsterdam. * Voor het tweede seizoen van Katja's Bodyscan stelt Katja Schuurman haar lichaam en geest wederom in dienst van de wetenschap. * Muziek is er van LAKSHMI, tafelheer is Akwasi.

Deze uitzending bekijken

SpangaS

SpangaS

Shirley vraagt of ze toch mee zal gaan met Lef naar zijn vader. Tijdens het anti-discriminatie-circusfeest loopt Tinco weg. Reggy biedt zijn excuses aan. De onderbouwers richten een anti-pestteam op. Sommige leerlingen geloven dat er nooit meer gepest zal worden na deze week.

Deze uitzending bekijken

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Op de Fantasie in Almere staan experimentele huizen, die ooit voor vijf jaar mochten blijven staan. Maar deze huizen, waaronder het 'glazen huis' van Martha, waren zulke publiekstrekkers dat ze permanent mochten blijven. In het tuinhuisje van Martha heeft Renate Dorrestein haar boek 'Weerwater' geschreven. Martha is er terecht trots op. * Sharon maakt een Surinaamse kippastei met daarnaast hapklare kippenboutjes met rijst. Op Surinaamse bruiloften ontbreekt het nooit aan deze klassiekers en dat zie je er aan af. * En tuinspecialist Martin Stuger is in Amsterdam om Daniëlle te helpen haar achtertuin barbecueproof te maken. Een spectaculair resultaat op een besneeuwde dag.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.

Deze uitzending bekijken

MasterChef Holland

MasterChef Holland: Aflevering 19

Zestien kandidaten strijden tegen elkaar om de titel MasterChef Holland. De amateurkoks krijgen uiteenlopende opdrachten voor hun kiezen zoals smaaktesten en mysterbox-opdrachten. Ze komen voor grote uitdagingen te staan en volgen masterclasses van heuse sterrenchefs. Juryleden Meesterkok Robert Kranenborg, chef-kok en restauranteigenaar Michiel van der Eerde en culinair recensent Marcus Polman proeven de gerechten en geven hun ongezouten mening om na tien weken de allerbeste Hollandse amateurchef van 2016 over te houden.

Deze uitzending bekijken

Het klokhuis

Het Klokhuis: ADHD

Aflevering in het kader van de Klokhuisserie over hersenen. Wat is ADHD eigenlijk? Wat gebeurt er in de hersenen? Sarah is ADHD-onderzoeker en legt aan Nienke uit dat er verschillende vormen van ADHD zijn. Nienke volgt Mika (7) tijdens een aantal onderzoeken. Mika heeft ADHD en kan moeilijk stilzitten. Zusje Amber legt uit dat dat soms lastig is.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Met: Terreurdebat: overleeft Van der Steur? Vandaag wordt minister Ard van der Steur weer op het matje geroepen door de Tweede Kamer. De minister van Veiligheid en Justitie moest meer informatie geven over de rol van de Nederlandse veiligheidsdiensten bij het doorlaten van de Ibrahim el Bakraoui, de terrorist die zichzelf opblies bij de aanslagen in Brussel.* Kiev een dag na het referendum. De uitslag is bekend, met een opkomst van 32,2 procent sprak gisteren Nederland zich met 61,1 procent uit tegen het associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Groot nieuws in Nederland, maar hoe is het ontvangen in het land waar het allemaal om draait? * Achter de schermen bij het Witte Huis. Terwijl de Amerikaanse presidentskandidaten een keiharde strijd voeren wie straks in het Witte Huis mag wonen, is het personeel zich mentaal aan het voorbereiden op weer een nieuwe baas. * In het nieuws: Is het referendum geslaagd? Was het een feest of een fiasco voor de democratie? De laatste dagen werd het nut van dit referendum even driftig betwist als de inhoud ervan. Uiteindelijk ging 32,2 procent van de kiesgerechtigden stemmen en won het nee-kamp met 61,1 procent.

Deze uitzending bekijken

Shownieuws

Shownieuws - Vroege Editie

Dagelijks het laatste nieuws uit de wereld van showbizz en entertainment.

Deze uitzending bekijken

Geloof en een hoop liefde

Geloof en een Hoop Liefde: Roermond

Het Centraal Station en het Rijksmuseum in Amsterdam. De Munsterkerk in Roermond. Het is maar een greep uit het omvangrijke oeuvre van de in Roermond geboren architect Pierre Cuypers. Herman gaat op pad met zijn achterkleinzoon, die ook Pierre Cuypers heet. Kefah ontmoet Marijke Lahnstein die de eerste zeven jaar van haar leven steevast blauw-witte kleding droeg. Kefah zoekt uit waarom ze dat deed.

Deze uitzending bekijken

AutoWeek Film Top5

AutoWeek Film Top5 AutoWeek Film Top 5: aflevering 4

Het nieuwe programma AutoWeek Film Top5 is het resultaat van een redactionele samenwerking tussen Veronica TV en AutoWeek. In het korte entertainmentprogramma loodst voice-over Dennis Ruyer de kijker door verschillende toplijsten over auto’s, waaronder de top 5 meest spannende filmachtervolgingen en de top 5 gaafste filmauto’s.

Deze uitzending bekijken

Beste vrienden quiz

Beste Vrienden Quiz: Aflevering 69

Quiz waarin twee teams van vrienden uit groep 7 of 8 tegen elkaar spelen. Vandaag spelen Helen & Galina tegen Claire & Lieke.

Deze uitzending bekijken

Jill

Jill

Jill Schirnhofer tekent al van jongs af aan. Haar tekeningen en illustraties in geheel eigen stijl en kleuren zijn inmiddels razend populair.

Deze uitzending bekijken

Street magic

Street magic

De wereldberoemde magicians Rob en Emiel reizen het land af om kinderen te verbazen en verrassen met hun magische acts vol humor.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Boeken en Muziek

In het boek De Standaards van Spits verzamelt Frits Spits negentig van zijn mooiste en bekendste Nederlandse Liedjes. Een aantal hiervan komt volgende week in de Kleine Zaal van het Concertgebouw tot leven. Hij leerde Nederland tandenpoetsen, trouwde het mooiste meisje van de stad en was de eerste zwarte man in Hengelo, Frank Krake schreef een boek over hem. Isabel Boerdam staat in de keuken en maakt een heerlijk groentepotje. Lenette van Dongen komt praten over haar nieuwste theatervoorstelling Tegenwind. Ook treedt ze bij ons op.

Deze uitzending bekijken

Huizenjacht

Huizenjacht

In Huizenjacht worden mensen geholpen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Om wat voor huis het ook gaat, Huizenjacht helpt woningzoekenden aan hun ideale droomhuis.

Deze uitzending bekijken

My Kitchen Rules

My Kitchen Rules: aflevering 20

In deze kookwedstrijd gaan verschillende teams, bestaande uit twee personen, de strijd met elkaar aan.

Deze uitzending bekijken

Achter Gesloten Deuren

Achter gesloten deuren Achter Gesloten Deuren

In Achter Gesloten Deuren worden mensen gevolgd die een groot geheim met zich meedragen.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Grote bezorgdheid in Dordrecht en Sliedrecht. Omwonenden van de chemische fabriek Dupont zijn waarschijnlijk jarenlang blootgesteld aan te hoge waarden van de giftige stof C8. Die stof werd gebruikt bij de productie van teflon, de anti-aanbak-laag in pannen. Het aantal nieuwe tienermoeders is vorig jaar opnieuw gedaald, dat blijkt uit cijfers van het CBS. Vrachtwagens als treintjes over de snelweg laten rijden kan tegenwoordig. Europese truckfabrikanten hebben deze techniek, die ze platooning noemen, ontwikkelt. Voor het eerst zijn de Schatten van Dalfsen getoond. De Schatten uit de Middeleeuwen werden vorig jaar per toeval ontdekt, toen was nog nauwelijks te zien hoe bijzonder ze zijn. Presentatie: Jeroen Latijnhouwers en Mascha de Rooij.

Deze uitzending bekijken

Vals Plat

Vals Plat

Ard Doko (22) is schilder en inmiddels ook internationaal aan het werk. Hij verkoopt vooral in de Verenigde Staten en heeft een duidelijke boodschap: 'Ik ben het bewijs dat je met creatieve therapie tegen je depressie kunt vechten.' Ard begon met schilderen toen hij op zijn vijftiende na een mislukte zelfmoordpoging in de psychiatrie kwam. De oorlog (Kosovo) van zijn vader Nehat kwam via de televisie hun huis binnen. Ard groeide op met angst en boosheid. Hij ontwikkelde zich tot een vechtersbaas. 'Schilderen maakt me rustig. Sinds ik schilder heb ik niet meer gevochten.' * Guido Hoogenboom (80) was vroeger operazanger, muziekleraar, houthakker, lasser en reisleider. Momenteel is hij schrijver, tv-maker, performer en niet in de laatste plaats: medium. Nadat Guido op zijn tiende door de bliksem werd getroffen is hij paranormaal begaafd en geneest hij mens en dier.

Deze uitzending bekijken

De Grote Verbouwing

De Grote Verbouwing: Aflevering 171

Mensen die een groot bouwproject zijn begonnen om hun huis in een geheel nieuwe stijl te veranderen, worden met de camera gevolgd. Alle successen en tegenslagen worden hierbij vastgelegd.

Deze uitzending bekijken

Libelle & Claartjes Keuken

Libelle & Claartjes Keuken

Libelle gunt de kijker een kijkje in de keuken. In haar eigen woonkeuken legt Claartje uit hoe je heel eenvoudig haar recept van de dag maakt.

Deze uitzending bekijken

Het Zandkasteel

Het Zandkasteel: Bloemenwinkel

Sassa en Toto spelen binnen, maar ineens ruiken ze iets lekkers. Waar komt die geur vandaan? Uit de tuin! Daarna spelen ze in hun zelfgemaakte bloemenwinkel. Sassa maakt een mooi boeket voor Koning Koos. En Toto mag de bloemen inpakken. Maar toch niet in in een koekblik? Met het zwaaien kunnen Sassa en Toto niet meedoen. Ze hebben hun handen vol: een verrassing voor Koning Koos!

Deze uitzending bekijken

MAX Geheugentrainer

MAX Geheugentrainer

U kunt uw geheugen verbeteren door uw hersenen te trainen. Iedere ochtend krijgt u van Jan Slagter of Pauline Spiering een aantal oefeningen die voorzien in de dagelijkse portie hersengymnastiek.

Deze uitzending bekijken

Nederland in beweging

Nederland in Beweging!

Wilt u investeren in uw gezondheid? Beweeg dagelijks mee met Nederland in Beweging! Meedoen betekent dat u al een kwartier beweegt van het aanbevolen dagelijkse half uur.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal met gebarentolk

NOS Journaal met gebarentolk

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

De nachtzoen

De Nachtzoen: Hasna El Maroudi

Deze publiciste ontdekte tijdens een Marokkaanse reis met haar eenjarige dochter aan haar zijde hoe feminisme en islam samen kunnen gaan. Een tweede nachtzoen van Hasna El Maroudi.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.