True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  

04-04-2016

Piets Weer

Piets Weerbericht

Nederlands populairste weerman Piet Paulusma verzorgt elke dag vanaf een andere locatie in Nederland het weerbericht.

Deze uitzending bekijken

NOS Er reed een trein naar Sobibor

NOS Er reed een trein naar Sobibor

Registratie van het laatste optreden van Sobibor-overlevende Jules Schelvis met het Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA). Begeleid door muziek van onder anderen Bach, Elgar, Grieg en Mahler vertelt de 94-jarige Schelvis zijn indringende verhaal over de langdurige reis naar het vernietigingskamp. Schelvis was de enige die het transport van ruim drieduizend Joodse Nederlanders overleefde. Hij schetst in zijn optreden een reëel beeld: hoe zag de wagon er van binnen uit, wie waren zijn lotgenoten, wat bespraken zij met elkaar en wat waren zijn gedachten en emoties tijdens die verschrikkelijke reis? De fragmenten worden afgewisseld met muziek, uitgevoerd door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest onder leiding van dirigent Jan Vermaning. Het geheel wordt ondersteund door historische beelden uit het archief van Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het concert werd op 2 maart opgenomen in het Vredespaleis in Den Haag.

Deze uitzending bekijken

Hart van Nederland

Hart van Nederland - Laat

'Waar praat Nederland vandaag over?' Toegankelijk nieuwsprogramma dat het gesprek van de dag op verrassende wijze in beeld brengt.

Deze uitzending bekijken

Het familiediner

Het Familiediner: De salade wordt duur betaald

Het had een gezellig etentje met de familie moeten worden, maar dat pakte anders uit. Het begon met onenigheid over de prijs van de salade, maar al gauw werden er meer vervelende dingen gezegd.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Mr. Frank Visser doet Uitspraak

Mr. Frank Visser doet Uitspraak Mr. Frank Visser doet uitspraak: Aflevering 2

In Mr. Frank Visser Doet Uitspraak lost Mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Van winkeleigenaar tot ambtenaar en verkoper: mr. Visser en Viktor Brand doen er alles aan om conflicten op te lossen. Viktor brengt de kemphanen rond de tafel, waarna mr. Visser tot een rechtvaardig oordeel komt.

Deze uitzending bekijken

Streetlab

Streetlab

Kun je leven in de prehistorie? Kun je zonder ervaring werken als model? Lukt het om vrouwen te versieren met trucjes uit het dierenrijk? De nieuwe reeks gaat van start met een speciale aflevering in de Franse sneeuw. Jasper, Stijn, Tim en Daan gaan op wintersport en zijn op zoek naar een antwoord op prangende levensvragen zoals: Kun je skileraar worden als je nog nooit op ski's hebt gestaan? Is het mogelijk om vrouwen te versieren in de skilift? En wat gebeurt er eigenlijk als je je kleren verliest in de sauna?

Deze uitzending bekijken

Droomhuis Gezocht!

Droomhuis Gezocht: Portugal

Christa en Rinus zijn 38 jaar getrouwd. Christa is vrijwilliger voor dementerende ouderen en Rinus is docent techniek. Ze verhuisden van Noord-Holland naar Flevoland en koesteren samen al heel lang een wens die zich buiten Nederland afspeelt: wonen in Portugal om daar een zonnig en rustig leven te leiden. Hun droomhuis ligt in een gebied tussen Porto en Lissabon. Verder bezoeken we het huis van de in 2012 overleden schrijver en dichter Gerrit Komrij. In een klein dorp in het groene hart van Midden-Portugal streek hij in 1988 neer met zijn partner Charles Hofman. Goede vriend Arie Pos leidt ons rond in het witte landhuis, waar Charles na het overlijden van Gerrit is blijven wonen.

Deze uitzending bekijken

2Doc

2Doc:: Het drama van Alphen, 5 jaar later

Het waren de gewone dagelijkse boodschappen die de geïnterviewden in Het Drama van Alphen vijf jaar later naar winkelcentrum de Ridderhof in Alphen aan den Rijn brachten. Appels voor een appeltaart, een visje bij de visboer, een plank bij de doe-het-zelf-zaak. Een doorsnee winkelcentrum waar mensen uit alle lagen van de bevolking hun boodschappen halen voor het weekend. Op zaterdag 9 april 2011 verliet Tristan van der V. zijn flat met uitzicht op De Ridderhof en begon er aan zijn dodelijke tocht. Zes mensen kwamen om, zeventien raakten gewond, daarna beroofde hij zichzelf van het leven. In die luttele minuten veroorzaakte hij de eerste op Columbine geïnspireerde aanslag in Nederland. Vijf jaar later vertellen nabestaanden, slachtoffers en ooggetuigen over de gebeurtenissen op die fatale dag en hoe het schietincident hun leven heeft veranderd. Fanatieke wandelaarster Hannah Postma werd in haar rug geraakt en moet sindsdien in een rolstoel door het leven. Nadim Youssef vluchtte in 2005 uit Syrië na een aanslag op zijn leven, maar stierf uiteindelijk in Alphen aan den Rijn omdat hij boodschappen ging halen. Paul van der Ham is vooral dankbaar dat hij nog leeft. Hij geniet na de aanslag meer dan ooit van de kleine dingens des levens, zoals een croissantje met verse jus. Filmmaker Wilfried Koomen en journalist Ivo van Woerden (schrijver van boek 'Het Drama van Alphen') laten zien hoe kwetsbaar, veerkrachtig en ijzersterk de menselijke geest is.

Deze uitzending bekijken

Radar

Radar

De prijzen die we moeten betalen voor geneesmiddelen zijn schrikbarend hoog, en farmaceuten willen geen inzicht geven in de totstandkoming van die kosten.

Deze uitzending bekijken

Spuiten En Slikken Op Reis

Spuiten En Slikken Op Reis: Mexico

Er is geen land op de wereld dat zo in de greep is van de drugskartels als Mexico. Ondanks de duizenden doden die er per jaar vallen genieten de drugsbazen van hun sterrenstatus onder de bevolking. Tim Hofman reisde door het land en laat zien hoe de drugs hun sporen in alle lagen van de bevolking achterlaten.

Deze uitzending bekijken

NOS Schelvis

NOS Schelvis: Rob Trip in gesprek met Jules Schelvis

Interview met de op 4 april op 95-jarige leeftijd overleden Jules Schelvis. Schelvis overleefde als een van de zeer weinigen vernietigingskamp Sobibor en nog vijf andere nazi-kampen. Pas op oudere leeftijd, in de jaren 80, vond hij de woorden om op te schrijven wat hij in de oorlog had meegemaakt. Hij maakte studie van de Jodenvervolging (met name over Sobibor) en kreeg daar in 2008 een eredoctoraat voor van de Universiteit van Amsterdam. In een interview met Rob Trip vertelt Schelvis over zijn eigen belevenissen en over de Jodenvervolging.

Deze uitzending bekijken

NOS Rob Trip in gesprek met Jules Schelvis

NOS Rob Trip in gesprek met Jules Schelvis

Interview van Rob Trip met Jules Schelvis, de enige overlevende van het veertiende transport naar het vernietigingskamp Sobibor.

Deze uitzending bekijken

NOS Portret Schelvis

NOS Portret Schelvis: Rob Trip in gesprek met Jules Schelvis

Interview van Rob Trip met Jules Schelvis, de enige overlevende van het veertiende transport naar het vernietigingskamp Sobibor.

Deze uitzending bekijken

Goede Tijden, Slechte Tijden

Goede Tijden, Slechte Tijden: Sjoerd niet blij met beslissing Rikki

Aysen hoopt een geheim te ontrafelen door het zaaien van angst. Bing begrijpt niet waarom Maxime aanschuift bij een werkoverleg. Rikki vindt dat Sjoerd moet stoppen met zijn opdringerige gedrag. Ludo doorziet Janines plan, omdat hij haar door en door kent. Toch wil ze iets buiten zijn zicht houden.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal

NOS Journaal

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.

Deze uitzending bekijken

Trauma Centrum

Trauma Centrum: Aflevering 425

Trauma Centrum volgt spoedeisende Hulp- en ambulancemedewerkers tijdens hun drukke en soms levensreddende werkzaamheden. Van ademhalingsproblemen, acute pijnklachten tot trauma's als gevolg van een ongeluk thuis of op de weg; alle patiënten die de hulp inroepen van deze zorgverleners komen aan bod in deze dagelijkse realityserie.

Deze uitzending bekijken

Met het Mes op Tafel

Met het Mes op Tafel

Het gaat niet alleen om kennis, ook bluffen en strategie zijn belangrijk. Degene met de minste goede antwoorden, kan alsnog de quiz winnen. Wie speelt het slimst en wint deze aflevering van Met het Mes op Tafel?

Deze uitzending bekijken

Jan rijdt rond

Jan rijdt rond

Programma met een vrolijke kijk op de actualiteit. In een rode Cadillac doorkruisen de Jannen het land, op zoek naar spraakmakende verhalen.

Deze uitzending bekijken

Brugklas

Brugklas: Strenge vader & Mooie meiden

Selma schrikt als Mats en zij gevraagd worden tijdens de ouderavond een romantische zoenscène te spelen: haar vader weet niet dat zij verkering heeft met Mats en Mats weet niet dat haar vader dat niet weet. * Emma en haar vriendin Sophie menen dat jongens veel te veel waarde hechten aan uiterlijk (van meiden) en besluiten de proef op de som te nemen. Hun experiment heeft echter een onverwachte uitkomst.

Deze uitzending bekijken

Gort à la Carte

Gort à la Carte: Slakken

Ilja reist naar het hart van de Bourgogne om te onderzoeken wie er ooit op het idee kwam om de slakken uit de duurste wijngaarden ter wereld te eten. Bij een archeologische vindplaats treft hij 'de Indiana Jones' van Frankrijk aan. Met een bevlogen slakkenkweekster verslindt hij verse slakken en zet hij het op een slurpen met zijn favoriete bio-wijnboer. Uiteindelijk biedt de kok in een Middeleeuwse abdij hem dit legendarische wijngaarddier aan op een manier waar hij niet omheen kan.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: De Panama Papers: 11,5 miljoen gelekte documenten van Mossack Fonseca, een Panamees bedrijf dat gespecialiseerd is in het wegsluizen van grote geldsommen naar belastingparadijzen. Is het legale belastingontwijking, waar Nederland aan meewerkt? Of illegale belastingontduiking? En wat zijn de gevolgen van de publicatie? Aan tafel Martijn Roessingh, Jeroen Smit, Jesse Klaver en Alexander Klöpping. * (Jongeren)imam Yassin Elforkani voorspelt binnen maximaal anderhalf jaar een terroristische aanslag in Amsterdam. 'Tientallen moslimjongeren in Amsterdam zijn al zo ver van het padje dat niets hen meer lijkt te kunnen tegenhouden', stelde Elforkani in de Volkskrant. * The Gospel Sessions verzorgen het muziekminuutje. * Tafelheer is Pieter van den Hoogenband.

Deze uitzending bekijken

SpangaS

SpangaS

Juliëtte maakt Eman duidelijk dat ze niet verliefd op hem is. Bodil knuffelt verschillende leerlingen in het kader van de anti-discriminatieweek. Renée is verdrietig en vindt steun bij Abel. Wieteke is gekwetst en vindt ook steun bij Abel. Bij de vader van Renée komt een deel van zijn herinnering terug.

Deze uitzending bekijken

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten inspireert om te genieten van lekker leven. Met gepassioneerde huis- en tuineigenaren, talentvolle experts en veel recepten.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.

Deze uitzending bekijken

MasterChef Holland

MasterChef Holland: Aflevering 16

Zestien kandidaten strijden tegen elkaar om de titel MasterChef Holland. De amateurkoks krijgen uiteenlopende opdrachten voor hun kiezen zoals smaaktesten en mysterbox-opdrachten. Ze komen voor grote uitdagingen te staan en volgen masterclasses van heuse sterrenchefs. Juryleden Meesterkok Robert Kranenborg, chef-kok en restauranteigenaar Michiel van der Eerde en culinair recensent Marcus Polman proeven de gerechten en geven hun ongezouten mening om na tien weken de allerbeste Hollandse amateurchef van 2016 over te houden.

Deze uitzending bekijken

Alles op Swart

Alles op Swart #4: Het weekend van Ajax - PEC Zwolle en wat te doen met Milik?

Ajax rekende zondag overtuigend af met PEC Zwolle (3-0) en wéér was Milik de grote man. Wat moet Ajax met de Pool doen? En wie zou zijn vervanger moeten zijn? Mister Ajax geeft advies!

Deze uitzending bekijken

Het klokhuis

Het Klokhuis: Het Kantoor 105

Wie maakt het mooiste model van Het Klokhuis? Vandaag; glas in lood. Terwijl Leonoor op Het Kantoor super rustig wordt van de muziek van Bob Marley geeft Dolores antwoord op een kijkersvraag. Hoe veert een trampoline? In de serie 'Reken maar!' rekent Nienke uit hoeveel je kunt besparen als je op 'sluipverbruik' let.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Met: Westfries Museum slaat alarm over onderzoek roofkunst. In het onderzoek naar gestolen topstukken uit het Westfries Museum in Hoorn zijn getuigen onder druk gezet om valse verklaringen af te leggen. Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, zegt geen vertrouwen te hebben in het lopende onderzoek dat in Oekraïne wordt gedaan. * De Panamapapers: staatshoofden ontwijken belasting. Staatshoofden als Vladimir Poetin, de Oekraïense Petro Porosjenko en de premier van IJsland Sigmundur Gunnlaugsson, maar ook voetballers als Lionel Messi: allemaal ontduiken ze belasting via het Midden-Amerikaanse land Panama. * Sobibor-overlevende Jules Schelvis overleden. Jules Schelvis, oprichter van de Stichting Sobibor, is gisteravond op 95-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amstelveen. Dat maakte de Stichting Sobibor, die de herinnering aan het vernietigingskamp levend wil houden, vandaag bekend. * De Referendum-karavaan: Nigel Farage voert campagne. Ook vandaag weer een aflevering van de referendum-karavaan. De voor- en tegenstanders gingen vandaag en de afgelopen dagen het land in om kiezers te overtuigen.

Deze uitzending bekijken

Shownieuws

Shownieuws - Vroege Editie

Dagelijks het laatste nieuws uit de wereld van showbizz en entertainment.

Deze uitzending bekijken

Geloof en een hoop liefde

Geloof en een Hoop Liefde: Roermond

In Roermond staat een van de bekendste grafmonumenten van Nederland: 'Het graf met de handjes'. Het graf toont op een bijzondere manier de alles overwinnende liefde tussen een katholieke vrouw en een protestantse man. 'Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen', speelt dat eigenlijk nog een rol in Roermond? Henk gaat op zoek naar het antwoord. Ook ontmoeten we stadsgezicht Ward Windhausen. Zijn voorouders maakten generaties lang religieuze kunst. Maar Ward vertelt liever zijn eigen verhaal.

Deze uitzending bekijken

AutoWeek Film Top5

AutoWeek Film Top5 AutoWeek Film Top 5: Aflevering 1

Het nieuwe programma AutoWeek Film Top5 is het resultaat van een redactionele samenwerking tussen Veronica TV en AutoWeek. In het korte entertainmentprogramma loodst voice-over Dennis Ruyer de kijker door verschillende toplijsten over auto’s, waaronder de top 5 meest spannende filmachtervolgingen en de top 5 gaafste filmauto’s.

Deze uitzending bekijken

Beste vrienden quiz

Beste Vrienden Quiz: Aflevering 66

Quiz waarin twee teams van vrienden uit groep 7 of 8 tegen elkaar spelen. Vandaag spelen Huub & Alexander tegen Rayani & Milan.

Deze uitzending bekijken

Willem Wever

Willem Wever

Wat doet een regisseur allemaal? Waarom ga je klappertanden als je het koud hebt? Waarom heeft Amsterdam zoveel grachten? Hoe kan ik het beste leren om met een stick te schieten

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Kids In America

Victoria Koblenko is te gast en ze vertelt waarom zij voor het het handelsverdrag met de Oekraïne is. De week van 2 tot 9 april is de Autismeweek, een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Janneke van Bockel is ervaringsdeskundige, ze heeft een 16-jarige dochter met autisme. Hierover schreef ze twee boeken, IJskastmoeder en Uitlegmoeder. Door de hoge temperaturen is het hooikoorts-alarm afgegaan. Hebben dieren eigenlijk ook last van hooikoorts? Vaste dierenarts Jenny Buijtels geeft antwoord. Ze debuteerde in 1981 met het nummer Kids In America: Kim Wilde is te gast en treedt op. Het is weer maandag en dat betekent dat Janny van der Heijden in de keuken staat. Zij heeft de lente in haar bol en bereidt springrolls, oftewel lenterolletjes.

Deze uitzending bekijken

De ritselaars van de natuur

De ritselaars van de natuur - Trucs om te overleven (1/3)

In een wereld van vermomming, misleiding en oplichterij is de beste overlevingsstrategie het uithalen van trucs. Dieren gaan daarbij tot het uiterste om nog een dag te blijven leven.

Deze uitzending bekijken

Huizenjacht

Huizenjacht

In Huizenjacht worden mensen geholpen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Om wat voor huis het ook gaat, Huizenjacht helpt woningzoekenden aan hun ideale droomhuis.

Deze uitzending bekijken

My Kitchen Rules

My Kitchen Rules: aflevering 17

In deze kookwedstrijd gaan verschillende teams, bestaande uit twee personen, de strijd met elkaar aan.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Er is een grote politie-actie geweest. Bij een groot onderzoek naar synthetische drugs zijn op meerdere plaatsen invallen gedaan. Er zijn hierbij meerdere verdachten opgepakt. Luxe riviercruises worden alsmaar populairder. Ruim een miljoen vakantiegangers kozen het afgelopen jaar voor een vaartocht over de Europese rivieren. Twee Eindhovenaren willen een plantsoenrevolutie ontketenen. Want onkruid in plantsoenen krijgt in ons land te weinig waardering vinden zij. In het Drentse Veenhuizen wordt binnenkort een nieuw klein museum geopend. In dit museum zullen diverse graftrommels te zien zijn. Die trommels werden vroeger als versiering en ter nagedachtenis op sommige graven gezet.

Deze uitzending bekijken

Achter Gesloten Deuren

Achter gesloten deuren Achter Gesloten Deuren: Aflevering 3

In Achter Gesloten Deuren worden mensen gevolgd die een groot geheim met zich meedragen.

Deze uitzending bekijken

De Grote Verbouwing

De Grote Verbouwing: Aflevering 168

Mensen die een groot bouwproject zijn begonnen om hun huis in een geheel nieuwe stijl te veranderen, worden met de camera gevolgd. Alle successen en tegenslagen worden hierbij vastgelegd.

Deze uitzending bekijken

KONING FIFA

KONING FIFA: FUT16 #12 | HATTRICK MET HATEBOER!

We zitten in divisie 5 en om ons team toch nog een beetje te upgraden geef ik mijn spelers wat teamgeeststijlen! Gaat het mij in deze aflevering ook lukken om een hattrick te scoren met Hateboer?? Laat in de comments jouw challenge achter en abonneer je nu op Koning FIFA! Klik hier http://goo.gl/3cXlvN Alle afspeellijsten: FUT16: https://goo.gl/5I0b7a BATTLES: https://goo.gl/qCBFKp TIPS & TRICKS AFLEVERINGEN: https://goo.gl/QScfZd GOALS & SKILLS: https://goo.gl/LtZjgA SPECIALS: https://goo.gl/CW9rKf FULL MATCHES: https://goo.gl/QmLRIc TIPS & TRICKS: https://goo.gl/fVrPfZ

Deze uitzending bekijken

Het Zandkasteel

Het Zandkasteel: Boerderij

Toto zit op zijn hurken: hij legt een ei! Even later speelt hij met Sassa dat ze een hooiberg zijn. Koning Koos komt de hooiberg opvegen! Gelukkig heeft deze hooiberg pootjes. Op het eind rijden Sassa en Toto met de tractor naar de toren. Dan hoeven ze niet door de modder. Maar Koning Koos staat wel in de modder! Zijn laarzen zitten helemaal vast. Gelukkig kunnen Sassa en Toto hem met de tractor redden.

Deze uitzending bekijken

MAX Geheugentrainer

MAX Geheugentrainer

U kunt uw geheugen verbeteren door uw hersenen te trainen. Iedere ochtend krijgt u van Jan Slagter of Pauline Spiering een aantal oefeningen die voorzien in de dagelijkse portie hersengymnastiek.

Deze uitzending bekijken

Nederland in beweging

Nederland in Beweging!

Wilt u investeren in uw gezondheid? Beweeg dagelijks mee met Nederland in Beweging! Meedoen betekent dat u al een kwartier beweegt van het aanbevolen dagelijkse half uur.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal met gebarentolk

NOS Journaal met gebarentolk

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

Andries

Andries: David Heek

David Heek was dominee, maar dat was voor hem niet de juiste plaats. Zijn roeping is hij niet kwijtgeraakt, alleen vervult hij deze nu op een andere manier.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.