True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  

23-03-2016

De nachtzoen

De Nachtzoen: Sander Terphuis

Deze jurist en filosoof geeft met hart en ziel vorm aan zijn levensmotto: wees de architect van je eigen bestaan. Na zijn vlucht uit Iran zet hij zich in voor de mensenrechten en koestert hij politieke ambities. Een tweede nachtzoen van Sander Terphuis.

Deze uitzending bekijken

Piets Weer

Piets Weerbericht

Nederlands populairste weerman Piet Paulusma verzorgt elke dag vanaf een andere locatie in Nederland het weerbericht.

Deze uitzending bekijken

Mr. Robot

Mr. Robot: _zer0-day.avi

Elliot wordt na drie dagen wakker in de auto van Tyrell. Tyrell is niet te vinden. Fsociety heeft met succes E Corp gehackt met grote gevolgen.

Deze uitzending bekijken

Hart van Nederland

Hart van Nederland - Late editie

'Waar praat Nederland vandaag over?' Toegankelijk nieuwsprogramma dat het gesprek van de dag op verrassende wijze in beeld brengt.

Deze uitzending bekijken

Rambam

Rambam

Met een dyslexieverklaring kun je een financieel voordeel krijgen met je studiefinanciering, maar kun je met zo'n verklaring ook korting krijgen in een bioscoop of bij de opera?

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Criminal Minds Beyond Borders

Criminal Minds Beyond Borders Veronica Sneak Peek: Beyond Borders

Een korte blik op de nieuwe serie Criminal Minds: Beyond Borders. In de serie gaat ervaren FBI-agent, samen met zijn team, de grens over wanneer mensen in enorm gevaar verkeren in het buitenland.

Deze uitzending bekijken

50 ways to kill your mommy

50 ways to kill your mommy

Helma en haar jongens bezoeken Los Angeles en Las Vegas. Helma moet schieten op haar eigen zoons met een taser gun en ze maakt jacht op een voortvluchtige crimineel. Tim en Steffen Haars nemen hun moeder Helma (60) uit het Brabantse Maaskantje mee op een hilarische bucketlist wereldreis, om haar van al haar angsten af te helpen.

Deze uitzending bekijken

Zembla

Zembla: Hollandse handel

Het gaat goed met Heineken. In 2015 stijgt de nettowinst van de brouwer naar bijna twee miljard euro. Ook in Afrika doet Heineken goede zaken. Sinds 2011 investeert de biermagnaat in Ethiopië. Heineken ziet een groeimarkt in dit Afrikaanse land en verwacht dat de bierconsumptie binnen een paar jaar verdubbelt. De brouwer wordt door de Nederlandse overheid ondersteund met ruim één miljoen euro subsidiegeld. Geld waarmee de lokale boeren gerst verbouwen. De aanwezigheid van Heineken in Afrika past bij het nieuwe denken van het huidige kabinet; handel is de motor van vooruitgang en ontwikkeling. Dat betekent subsidies voor Nederlandse bedrijven die zich in Ethiopië vestigen en minder geld voor schoon water en gezondheidszorg. In een land waar nu opnieuw sprake is van hongersnood. Zembla onderzoekt in Ethiopië wie er profiteert van de Hollandse handel.

Deze uitzending bekijken

De laatste Downer

De laatste Downer

Sjoerd onderzoekt of een Downer zoals hij een betaalde baan kan krijgen. Zo kan hij eindelijk zijn eigen geld verdienen en is hij niet langer afhankelijk van zijn uitkering voor jonggehandicapten. En over geld gesproken: in deze uitzending hangen we voor het eerst een officieel prijskaartje aan de zorg voor downers. Blijven we als samenleving nog bereid die kosten te betalen? Ondertussen onderzoekt Eveline of zij zich misschien op een heel andere manier nuttig kan maken voor de samenleving.

Deze uitzending bekijken

The undateables

The Undateables: Seizoen 3 - Aflevering 8

Hoe is het de kandidaten verder vergaan tijdens hun zoektocht naar de liefde? We pakken hun verhaal op waar het stopt.

Deze uitzending bekijken

De Uitdaging

De Uitdaging: Kees en Kees in actie

Presentator Kees Tol en onderzoeksjournalist Kees van der Spek gaan bij SBS6 de uitdaging aan voor het Liliane Fonds. In De Uitdaging: Kees en Kees In Actie vragen beide mannen geheel op hun eigen wijze, aandacht voor de hachelijke situatie van albino’s in Tanzania. Vooral kinderen zijn kwetsbaar en lopen groot gevaar.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal

NOS Journaal

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.

Deze uitzending bekijken

Goede Tijden, Slechte Tijden

Goede Tijden, Slechte Tijden: Levenlessen van papa Ludo

Laura vindt dat Job niet correct omgaat met Jefs 'erfenis'. Sjors houdt haar gevoelens voor Bing verborgen, maar hij kijkt daar dwars doorheen. Als Nina voor een groot dilemma staat, wil Maxime haar helpen. Maar Nina beslist zelf.

Deze uitzending bekijken

Met het Mes op Tafel

Met het Mes op Tafel

Het gaat niet alleen om kennis, ook bluffen en strategie zijn belangrijk. Degene met de minste goede antwoorden, kan alsnog de quiz winnen. Wie speelt het slimst en wint deze aflevering van Met het Mes op Tafel?

Deze uitzending bekijken

Jan rijdt rond

Jan rijdt rond

Programma met een vrolijke kijk op de actualiteit. In een rode Cadillac doorkruisen de Jannen het land, op zoek naar spraakmakende verhalen.

Deze uitzending bekijken

Bureau Vooroordeel

Bureau Vooroordeel

Dit keer als standplaats de provincie Gelderland. Frank bezoekt in Ulft een verzorgingstehuis voor Turkse en Marokkaanse senioren. Zitten allochtonen nu ook in een bejaardentehuis? In de Verhoorwagen concertpianist Wibi Soerjadi. Zijn Indonesiërs de ideale allochtonen? Erik onderzoekt in Arnhem de islamitische baard. Zijn moslims met een baard nou echt gevaarlijk? En in Apeldoorn knippen de mannen zelf een afrokapsel in een Black Hair Salon. Gaan Surinamers en Antillianen vaker naar de kapper dan naar de bakker?

Deze uitzending bekijken

Brugklas

Brugklas

Semme kan het niet handelen dat Jesse een zwaardere straf krijgt dan hij, voor iets wat ze samen geflikt hebben. Hij wil niet voorgetrokken worden en verzint een nieuwe grap die totaal uit de hand loopt. * Semme raakt diep onder de indruk van Loesje. En als hij erachter komt dat ze gelovig is, besluit hij zich in de bijbel te verdiepen om indruk op haar te maken. Maar meent hij het allemaal wel of is het meer een uitdaging?

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media.

Deze uitzending bekijken

SpangaS

SpangaS

Lef is in de wolken omdat hij verliefd is op Shirley. Shirley twijfelt. Wieteke zet Abel voor het blok. Juliëtte wil geen vriendin meer zijn met Wieteke.

Deze uitzending bekijken

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

De grijze zeehond in de Grevelingen wordt ook wel de 'luie zeehond' genoemd. Doordat hier een kleiner verschil is in getijden, kan hij, als hij wil, de hele dag in het zonnetje liggen. Het is koud, maar zonnig genoeg om er een aantal te zien. Boswachter Marieke gaat er met collega William op af: over het heldere Grevelingenwater * Chef-kok Léon Mazairac ontmoet een gepassioneerde kaasmaker die Italiaanse bergkazen maakt in de Lopikerwaard. Af en toe wordt hij bijgepraat door zijn Italiaanse vriend, maar de Taleggio kazen van Rutger zijn volledig geproduceerd met Nederlandse ingrediënten; waarvan de belangrijkste wel passie is!

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.

Deze uitzending bekijken

MasterChef Holland

MasterChef Holland: Aflevering 8

Zestien kandidaten strijden tegen elkaar om de titel MasterChef Holland. De amateurkoks krijgen uiteenlopende opdrachten voor hun kiezen zoals smaaktesten en mysterbox-opdrachten. Ze komen voor grote uitdagingen te staan en volgen masterclasses van heuse sterrenchefs. Juryleden Meesterkok Robert Kranenborg, chef-kok en restauranteigenaar Michiel van der Eerde en culinair recensent Marcus Polman proeven de gerechten en geven hun ongezouten mening om na tien weken de allerbeste Hollandse amateurchef van 2016 over te houden.

Deze uitzending bekijken

Het klokhuis

Het Klokhuis: Werelderfgoed: Rietveld - Schröderhuis

Een boerderij, een flat, een hut, villa, schuur, rijtjeshuis of een woonboot... maar hoe is het om te wonen in een multifunctioneel huis? Het Rietveld-Schröderhuis laat van binnen en buiten het werk zien van architect en vormgever Gerrit Rietveld. Dit unieke gebouw is gebaseerd op de idealen van De Stijl. Een stroming met bekende schilders en ontwerpers zoals Mondriaan en Rietveld. Rietveld ontwierp het huis in 1924 in opdracht van de eigenzinnige Truus Schröder. Hij borduurde voort op zijn eigen meubelontwerpen en de ideeën van De Stijl en maakte aan de rand van de stad Utrecht een huis met een driedimensionaal, ongelijk ontwerp. Het was zijn eerste complete woonhuis én een experiment. Maurice laat zien hoe je het werk van Rietveld kunt herkennen bij schilderijen, meubels en huizen. Hij ontdekt waar je aan moet denken bij het ontwerpen van een woonhuis en hoe multifunctioneel het Rietveld Schröderhuis is ingedeeld: overdag een huiskamer, met schuifwanden maak je een werkkamer en de slaapkamer wordt in de ochtend opgeruimd; een bed is overdag een bank. Wat maakt Rietveld zo bijzonder en wat heeft dit huis voor de Nederlandse kunst en architectuur betekend?

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Met: Kritiek op Belgische inlichtingendiensten neemt toe. Terwijl de stofwolken boven de Europese hoofdstad nog maar nauwelijks zijn opgetrokken, zwelt de kritiek op de Brusselse inlichtingendiensten aan. Na de aanslagen in Parijs het afgelopen jaar werd al snel naar Brussel gewezen... * 51% meer klachten over afhandeling aardbevingsschade. Het aantal klachten over de afwikkeling van aardbevingsschade is enorm gestegen. In 2015 nam het aantal klachten met 51% toe ten opzichte van 2014. * Hoe praat je met kinderen over terreur? Hoe ontwaakt Brussel, een dag na de aanslagen? En hoe leggen de inwoners van Brussel de aanslagen uit aan hun kinderen?

Deze uitzending bekijken

Shownieuws

Shownieuws - Vroege Editie

Dagelijks het laatste nieuws uit de wereld van showbizz en entertainment.

Deze uitzending bekijken

Geloof en een hoop liefde

Geloof en een Hoop Liefde: Hoorn

'Noh maid! Is dat echt 'beurd?' Een van de vele West-Friese uitspraken die je hoort in Hoorn en omgeving. Hoewel Hoorn in Noord-Holland ligt, bakent de West-Friese Omringdijk het gebied af waar men onderling vooral West-Fries praten. Hella ontmoet Ina van het West-Friese Genootschap en leert Hella een woordje West-Fries. Ook ontmoet ze Gerrit Groot, West-Fries in hart en nieren. Als biologische tuinder, liefhebber van een borrel en met het West-Friese woordenboekje paraat is Hella voor een dagje een echte West-Friezin.

Deze uitzending bekijken

Beste vrienden quiz

Beste Vrienden Quiz: Aflevering 253

Quiz waarin twee teams van vrienden uit groep 7 of 8 tegen elkaar spelen. Vandaag spelen Sophie & Sacha tegen Laura & Felice.

Deze uitzending bekijken

Ranking the Cars

Ranking the Cars: aflevering 12

In Ranking the Cars gaat Tess Milne langs bij de trotse eigenaren van opvallende auto's om te achterhalen wat het bijzondere verhaal achter de auto is. Van stoere racewagen tot klassieke oldtimer, alles komt voorbij onder het toeziend oog van Tess. Ook de pronkstukken van enkele BN'ers komen voorbij.

Deze uitzending bekijken

Suriname mijn Thuisland

Suriname mijn Thuisland

Twee Hindoestaanse jongeren gaan naar Suriname om het land van hun ouders te leren kennen. Dilish keert na drieentwintig jaar terug naar zijn geboorteland dat hij als driejarig kind moest verlaten. Jennish wil oude herinneringen ophalen en haar taal Sarnami beter leren kennen.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Tuberculose

Nick en Simon zijn net terug van de opnames van de 'Winter Voorbij' en schuiven vandaag bij ons aan. Dit jaar zijn ze 10 jaar samen als duo en dat jubileum moet gevierd worden! En natuurlijk kunnen we gaan genieten van een optreden van de Volendammers! Presentator Kees Tol en onderzoeksjournalist Kees van der Spek zijn vanavond te zien in de speciale uitzending 'De Uitdaging: Kees & Kees in Actie'. Hierin wordt aandacht gevraagd voor de moeilijke situatie waarin albino’s, en dan vooral de kinderen, zich in Tanzania bevinden. Het is de dag na de aanslagen in Brussel en de vraag die veel mensen bezighoudt is: hoe pakken we het leven weer op? Martin Appelo, psycholoog en gespecialiseerd in psychische veerkracht in extreme omstandigheden, heeft tips. Met dokter Ted van Essen hebben we het over tuberculose, op dit moment de meest dodelijke infectieziekte ter wereld. In de keuken Heel Holland Bakt-winnares Sarena Solari die een Italiaanse Paas-specialiteit maakt.

Deze uitzending bekijken

Holi als inspiratie

Holi als inspiratie

Wat kan Nederland van Holi leren? Voor Hindoes is het Holi-feest een belangrijk moment, wereldwijd vieren zij daarmee de start van de lente. Het bekendste van Holi is dat iedereen elkaar met gekleurd poeder besprenkelt. Doordat iedereen met kleur besprenkeld is, zie je geen onderscheid meer in uiterlijk tussen mensen, iedereen is gelijk. Deze boodschap probeer Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing mee te geven aan de mbo-leerlingen die ze wekelijks lesgeeft. Maar het Holi-feest heeft nog zoveel meer betekenissen, wat zou Jadnanansing nog meer over Holi mee willen geven aan Nederland?

Deze uitzending bekijken

Huizenjacht

Huizenjacht

In Huizenjacht worden mensen geholpen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Om wat voor huis het ook gaat, Huizenjacht helpt woningzoekenden aan hun ideale droomhuis.

Deze uitzending bekijken

My Kitchen Rules

My Kitchen Rules

In deze kookwedstrijd gaan verschillende teams, bestaande uit twee personen, de strijd met elkaar aan.

Deze uitzending bekijken

Gek op jou!

Gek op jou!: Ocean vs Colin

Toen Colin haar verkering vroeg was Ocean helemaal in de wolken. Drie dagen later maakte Colin het echter al weer uit en daar baalt Ocean van, vooral omdat ze nooit de kans heeft gekregen om iets leuks met hem te doen. Hem zelf nog een keertje vragen durft ze niet zo goed maar samen met Yes-R zet ze alles op alles voor een tweede kans. Zou Colin haar ook nog leuk vinden?

Deze uitzending bekijken

Achter Gesloten Deuren

Achter gesloten deuren Achter Gesloten Deuren

In Achter Gesloten Deuren worden mensen gevolgd die een groot geheim met zich meedragen.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Een dag na de aanslagen in Brussel is de wereld in rouw. Er wordt steeds meer bekend over de daders. De twee broers en de derde voortvluchtige dader waren bekenden van de politie. Mensen die thuiszorg ontvangen worden veel te vaak onverwachts geconfronteerd met hele hoge eigen bijdrages. Dat concludeert de ombudsman vandaag in een rapport. Jachtopzichters en boswachters treffen verschrikkelijke dingen aan in de natuur, van drugsafval tot stropers. Criminelen hebben tegenwoordig door bezuinigingen vrij spel in de natuur. Voor de allerlaatste keer opende warenhuis V&D haar deuren voor de laatste uitverkoop. Voor Wim van de Water, filiaalmanager van de V&D in Hoorn, is het het einde van een tijdperk.

Deze uitzending bekijken

Smaken Verschillen

Smaken Verschillen: aflevering 18

In dit dagelijkse programma draait alles om het organiseren van het meest smakelijke en vermakelijke etentje in eigen huis. Vijf amateurkoks rouleren een week lang als gastheer of vrouw en beoordelen elkaars diner.

Deze uitzending bekijken

De Grote Verbouwing

De Grote Verbouwing: Aflevering 156

Mensen die een groot bouwproject zijn begonnen om hun huis in een geheel nieuwe stijl te veranderen, worden met de camera gevolgd. Alle successen en tegenslagen worden hierbij vastgelegd.

Deze uitzending bekijken

Studio Snugger

Studio Snugger

Showprogramma waar in hoog tempo onderwerpen uit de wereldoriëntatie voorbij komen. In de studio staat de vraag centraal of het waar is of niet. Is het 'kletspraat'?

Deze uitzending bekijken

Daddy Cool

Jody Bernal: Daddy Cool #5: Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

Jody heeft van zijn vriend het boek "Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt" gekregen. Wat haalt Jody voor Tips uit het boek van Kluun? Misschien heb jij er ook wat aan...

Deze uitzending bekijken

Koek & Ei Moestuin

Koek & Ei Moestuin: De verrukkelijke knipplant

Ga mee met Otto naar de kas. Daar zijn baby'tjes die hoognodig in de moestuin moeten.

Deze uitzending bekijken

MAX Geheugentrainer

MAX Geheugentrainer

U kunt uw geheugen verbeteren door uw hersenen te trainen. Iedere ochtend krijgt u van Jan Slagter of Pauline Spiering een aantal oefeningen die voorzien in de dagelijkse portie hersengymnastiek.

Deze uitzending bekijken

Hoelahoep

Hoelahoep: Bellenblazen

Hoep heeft een verrassing voor Hoela: een echte bellenblaasmachine! Maar met één harde knal is Hoeps mooie uitvinding kapot... En nu kunnen er geen zeepbellen meer komen. Of hebben de kinderen misschien een idee?

Deze uitzending bekijken

Nederland in beweging

Nederland in Beweging!

Wilt u investeren in uw gezondheid? Beweeg dagelijks mee met Nederland in Beweging! Meedoen betekent dat u al een kwartier beweegt van het aanbevolen dagelijkse half uur.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal met gebarentolk

NOS Journaal met gebarentolk

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

Goedemorgen Nederland

Goedemorgen Nederland

Ochtendshow. Met een goed humeur wordt de nieuwe nieuwsdag geduid. Met prominente gasten, opmerkelijk nieuws en compacte reportages. Veel aandacht voor politiek, economie, misdaad en entertainment.

Deze uitzending bekijken

Het Zandkasteel

Het Zandkasteel: Kapper

Toto zit bij kapper Sassa op de stoel. Maar hij wil niet dat zijn haar gewassen wordt, en geknipt. Nee, hij wil een snor! Daarna is Toto de kapper. Hij heeft Zwiep helemaal kaal geknipt. Dan is Koning Koos aan de beurt. Hij wil staarten!

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.