True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  
Nederland.TV

21-03-2016

Piets Weer

Piets Weerbericht

Nederlands populairste weerman Piet Paulusma verzorgt elke dag vanaf een andere locatie in Nederland het weerbericht.

Deze uitzending bekijken

Hart van Nederland

Hart van Nederland - Late editie

'Waar praat Nederland vandaag over?' Toegankelijk nieuwsprogramma dat het gesprek van de dag op verrassende wijze in beeld brengt.

Deze uitzending bekijken

Het familiediner

Het Familiediner: Slechte eter

Jeanine weet het zeker: haar moeder heeft haar leven alleen maar moeilijker gemaakt. Moeder Sonja is ook nog eens een absurd slechte eter.

Deze uitzending bekijken

Valerio International

Valerio International: Bart Leclerq / Daniel Sprong

In Dubai ontmoet Valerio bouwkundig ingenieur Bart Leclercq. Al elf jaar werkt Bart samen met toparchitecten aan indrukwekkende bouwprojecten. Momenteel is hij verantwoordelijk voor de berekeningen van een gigantische wolkenkrabber en werkt hij aan de uitbreiding van het grootste winkelcentrum ter wereld. In het Canadese Charlottetown bezoekt Valerio de 18-jarige ijshockeyer Daniel Sprong, die op jonge leeftijd al heeft bereikt waar vele sporters van dromen: spelen in de hoogste ijshockeycompetitie ter wereld, de NHL (National Hockey League).

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Bonje met de Buren

Bonje met de Buren Bonje met de buren: Aflevering 4

Patty Brard en Jochem van Gelder gaan het land in om burenruzies op te lossen. Van mot over eigendom tot echt wegpestgedrag, in Bonje met de Buren komt het allemaal voorbij.

Deze uitzending bekijken

Droomhuis Gezocht!

Droomhuis Gezocht: Suriname

In 2006 brachten Ria en Henk voor het eerst een bezoek aan Suriname. Sindsdien hebben ze het land vele malen bezocht. Omdat ze graag een bijdrage willen leveren aan de maatschappij in Suriname, zetten ze zich in voor meerdere goede doelen en steunen ze bijzondere projecten. Alle tijd en energie wordt hierdoor opgeslokt, waardoor ze gewoonweg geen tijd hebben om op zoek te gaan naar hun droomhuis. Sybrand biedt hen de helpende hand. Verder bezoeken we de in Suriname geboren zangeres Denise Jannah. De tweevoudig Edison winnares neemt u mee naar het bijzondere huis van haar goede vriendin Cindy Nuboer.

Deze uitzending bekijken

Lauren!

Lauren!: Slab City

Lauren gaat op een roadtrip naar Slab City en East Jesus. Een vrijstaat en een kunstenaars oase in de woestijn van Californië, bekend van de film 'Into the wild'. Hier leven rond de 1000 hippies en kunstenaars die er voor kiezen om uit de maatschappij te stappen. Er gelden geen regels en er is niets aan elektriciteit of andere voorzieningen, daar zorgen ze allemaal zelf voor. Niets moet alles mag als je anderen maar niet lastig valt. Bestaat dat echte flower power gevoel nog? Is de vrijheid van een echt hippie bestaan nog mogelijk, of is het een illusie?

Deze uitzending bekijken

NOS 65 jaar Molukkers in Nederland

NOS 65 jaar Molukkers in Nederland

Op de kop af 65 jaar geleden arriveerde in Rotterdam de Kota Inten, met aan boord 900 Molukkers (of Ambonezen, zoals ze toen werden genoemd). Er zouden er dat eerste halfjaar van 1951 nog ruim 11.500 volgen, in twaalf grote scheepstransporten vanuit Java. Gezinnen waarvan de mannen - vaak van vader op zoon - hadden gediend in Nederlandse krijgsdienst: bij het KNIL (Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger) of de Koninklijke Marine. Tijdens de politionele acties hadden ze gestreden tegen de onafhankelijkheidsstrijders onder leiding van Soekarno, reden waarom ze door veel Indonesiërs werden gezien als handlangers van de koloniale onderdrukker. En reden waarom een groot aantal van hen naar Nederland kwam. Tijdelijk, zo was de bedoeling, want bij de onderhandelingen over onafhankelijkheid van Indonesië was bedongen dat de Molukken een vorm van zelfbeschikking zouden krijgen. Maar daar kwam niets van terecht en de Molukkers bleven hier. De tweede generatie Molukkers deed van zich spreken met soms dodelijke gijzelingsacties, zoals de treinkapingen bij Wijster en De Punt in de jaren 70. Inmiddels zijn de Molukkers al vier generaties in Nederland. In de rechtstreekse uitzending vanuit woonoord De Lunetten in Vught (een van de eerste opvangplekken voor de net gearriveerde Molukkers) ontvangt Herman van der Zandt gasten en musici uit de Molukse gemeenschap. Onder hen zijn Rocky Tuhuteru, lid van de Raad van Cultuur (beter bekend als televisie- en radiopresentator) en Fridus Steijlen, de auteur van een standaardwerk over de Molukse geschiedenis in Nederland. Aan de hand van een portret van één Molukse familie wordt het verhaal van de vier generaties verteld. Ook is er een reportage over het opvangkamp in Vught dat in de Tweede Wereldoorlog een 'Durchgangslager' was van de nazi's en vanaf 1951 dienst deed als zogenoemd Moluks 'woonoord'.

Deze uitzending bekijken

Radar

Radar: Uitzending 21-03-2016

Veel liesbreukpatiënten kampen met ernstige pijnklachten, veroorzaakt door kunststof implantaten. Gaat een nieuwe richtlijn hier iets aan veranderen? En: wie de hypotheek wil oversluiten om van de lage rente te profiteren, loopt tegen allerlei regels aan, doordat banken de gedragscode in de wind slaan.

Deze uitzending bekijken

Jan versus Geraldine

Jan versus Geraldine: Wie wint de Versus trofee?

Deze week wordt bekend wie de Versus reeks van dit seizoen gaat winnen. Is het Jan of Geraldine? Ze krijgen van 08:00 tot 20:00 uur de tijd om de befaamde Versus bucketlist af te werken. Elke opdracht die ze van de lijst kunnen afvinken is punten waard. Voor de laatste keer racen ze heel Kaapstad door en de overwinning komt aan op de laatste gezamenlijke battle: de ballenbak onderaan de beroemde Tafelberg. Iedereen die zij hebben ontmoet tijdens hun verblijf in Zuid-Afrika is er bij om ze toe te juichen en de winnaar te feliciteren. Naar wie gaat de Versus trofee?

Deze uitzending bekijken

Koken met Van Boven

Koken met Van Boven: Cacao uit alle windstreken

Amsterdam is de grootste cacaohaven ter wereld en Zaandam de grootste verwerker van cacao. En dat is bij bepaalde wind tot in Amsterdam te ruiken. Cacaokenner María laat Yvette proeven hoe cacaobonen uit verschillende windstreken smaken. Yvette maakt een niet te versmaden chocolade truffeltaart met frambozen. Op de taart komen homemade truffels, gerold in María's cacao. Bij chocolademaker Kees Raat gaat Yvette in de leer om chocolade te temperen, die ze thuis omtovert tot een verrassingspaasei.

Deze uitzending bekijken

Goede Tijden, Slechte Tijden

Goede Tijden, Slechte Tijden: "Ik hoef je niet meer te zien..."

Job heeft een rekening openstaan bij Maxime en wil dat in natura betalen. Linda zorgt ervoor dat Rover het huis voor zichzelf heeft, zodat niets zijn date met Benthe in de weg staat. Anton moet zich inhouden ten opzichte van de brutale Sam.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal

NOS Journaal

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.

Deze uitzending bekijken

Met het Mes op Tafel

Met het Mes op Tafel

Het gaat niet alleen om kennis, ook bluffen en strategie zijn belangrijk. Degene met de minste goede antwoorden, kan alsnog de quiz winnen. Wie speelt het slimst en wint deze aflevering van Met het Mes op Tafel?

Deze uitzending bekijken

Brugklas

Brugklas

Mats en Selma brengen hun eerste schoolfeest op verschillende plekken door. Dat moet kunnen, vindt Mats. Tot hij ontdekt dat Selma wel erg veel met haar ex optrekt. Is Mats dan toch jaloers? * Bo ziet haar kans als een schoolgenoot van haar een handel in illegaal vuurwerk en merkkleding heeft. Ze doet een flinke investering, om er vervolgens achter te komen dat het allemaal een grap was.

Deze uitzending bekijken

Groen Licht

Groen Licht

Van plantaardig afval kun je huizen bouwen. Milouska metselt een muurtje met kalkhennep. Biologisch, soja of kokosyoghurt: welke yoghurt is het meest duurzaam? Brecht zoekt het uit. En 3FM-dj Eva Koreman eet vegetarisch en is dol op kaas. Maar hoe duurzaam is dat?

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Salah Abdeslam werd vrijdag gearresteerd in Molenbeek. Aan tafel: Peter Vandermeersch. * Atleet Michel Butter kan wegens een kuitblessure niet deelnemen aan de Marathon van Rotterdam. Kwalificatie voor de Olympische Spelen van Rio lijkt hierdoor van de baan. Butter zit aan tafel met zijn coach Guido Hartensveld. * Dotan organiseert avonden waar hij buitenlands talent een podium biedt: de 7 Layer Sessions. Hij presenteert drie 'vondsten': Joseph and Maia, Benjamin Francis Leftwich en Alex Vargas. Ook muziek van rapper Bokoesam, tafelheer is Erben Wennemars.

Deze uitzending bekijken

SpangaS

SpangaS

Renée is in het ziekenhuis bij haar ouders. Tinco heeft spijt van de fotoshoot, ondanks dat hij veel complimenten krijgt. Lef is heel verlegen, maar durft toch verkering te vragen aan Shirley.

Deze uitzending bekijken

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

In het landelijke Zevenhuizen vlakbij Rotterdam heeft ontwerper en sfeermaker Robert van der Linde een unieke woning gebouwd. Op de eerste verdieping heeft hij een zee van ruimte gecreëerd omdat hij op de begane grond niet mocht uitbouwen. Zijn constructie trekt zelfs kijkers uit Canada en de VS. Zijn andere innovatie is een leren douche! * Chef-kok Sharon de Miranda maakt een niet te duur gerecht: sweet chili chicken met zelfgemaakte chilisaus * In de uiterwaarden van de Nederrijn ligt kasteel Amerongen. De tuin wordt onderhouden door de gepassioneerde Bert, bijgestaan door de jonge Elwin. Lanen waar de adel niet bruin kon worden, een boom waar de bliksem iets bijzonders heeft gedaan, zelfs in de regen, is het hier mooi

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.

Deze uitzending bekijken

MasterChef Holland

MasterChef Holland: Aflevering 6

Zestien kandidaten strijden tegen elkaar om de titel MasterChef Holland. De amateurkoks krijgen uiteenlopende opdrachten voor hun kiezen zoals smaaktesten en mysterbox-opdrachten. Ze komen voor grote uitdagingen te staan en volgen masterclasses van heuse sterrenchefs. Juryleden Meesterkok Robert Kranenborg, chef-kok en restauranteigenaar Michiel van der Eerde en culinair recensent Marcus Polman proeven de gerechten en geven hun ongezouten mening om na tien weken de allerbeste Hollandse amateurchef van 2016 over te houden.

Deze uitzending bekijken

Het klokhuis

Het Klokhuis: Het Kantoor 114

Op het kantoor komt de ex-criminele broer van Leonoor op bezoek. Ineens verdwijnen er dingen... In Daar Zit Wat In! wordt uitgelegd wat een föhn een föhn maakt. Waarom?Daarom! gaat over katten. En hoe worden mueslirepen eigenlijk gemaakt?

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Met: De zaak Beernink: de macht van de gemeente. Anne en Bert Beernink kopen veertien jaar geleden hun droomhuis in de gemeente Hengelo. Ze investeren acht ton in hun woning met de verwachting daar samen oud te worden. Maar nu is hun huis niets meer waard. Hoe kon dit gebeuren? * Hoe kon Abdeslam zich zo lang verstoppen? De Brusselse politie wist vrijdag na drie maanden eindelijk de meest gezochte terrorist van de wereld aan te houden. Salah Abdeslam, had zich verschanst in Molenbeek, de wijk waar hij is opgegroeid, slechts enkele tientallen meters van zijn ouderlijk huis. Hoe heeft hij zich zo lang verborgen kunnen houden? * Halsbandparkieten zijn 'cityhoppers'. Verbaasde blikken richten zich omhoog terwijl een schelle roep klinkt. De inwoners van 's lands grote steden zijn er inmiddels aan gewend, maar voor velen blijft het een vreemd gezicht. Honderden felgroene parkieten die zich in de grotere stadsparken van het land hebben gevestigd.

Deze uitzending bekijken

Shownieuws

Shownieuws - Vroege Editie

Dagelijks het laatste nieuws uit de wereld van showbizz en entertainment.

Deze uitzending bekijken

Alles op Swart

Alles op Swart #2 : Het weekend van PSV - Ajax

Iedere week geeft Sjaak Swart zijn visie over het afgelopen voetbalweekend en het optreden van Ajax. Wat vond Sjaak van de kraker PSV - Ajax?

Deze uitzending bekijken

Beste vrienden quiz

Beste Vrienden Quiz: Aflevering 251

Quiz waarin twee teams van vrienden uit groep 7 of 8 tegen elkaar spelen. Vandaag spelen Rean & Meike tegen Sophie & Sacha.

Deze uitzending bekijken

Willem Wever

Willem Wever

Hoe worden de korpsmariniers getraind? Hoe werden vroeger foto's gemaakt? Hoe maak je straatkunst en graffiti?

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Reumafonds

Sybrand en Martine ontvangen verschillende gasten, waaronder Anita Witzier, ambassadeur van het Reumafonds. Anita weet als geen ander hoe reuma het dagelijks leven kan beïnvloeden, want zij lijdt aan reumatoïde artritis. Ook ziet u aangrijpende reportages. Zoals over de zesjarige Demi, die jeugdreuma heeft en bij wie medicijnen niet aanslaan. Verder een optreden van gitaarvirtuoos Harry Sacksioni. Bij hem werd artrose in de vingers geconstateerd, maar gelukkig gaat het daarmee inmiddels weer goed. Het Reumafonds bestaat negentig jaar en doet er alles aan om wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethodes en genezing voor mensen zoals Anita, Demi en Harry te financieren.

Deze uitzending bekijken

Huizenjacht

Huizenjacht

In Huizenjacht worden mensen geholpen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Om wat voor huis het ook gaat, Huizenjacht helpt woningzoekenden aan hun ideale droomhuis.

Deze uitzending bekijken

My Kitchen Rules

My Kitchen Rules

In deze kookwedstrijd gaan verschillende teams, bestaande uit twee personen, de strijd met elkaar aan.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

De vrijdag gearresteerde terreurverdachte Sarah Abdeslam werkt tegen de verwachting in mee met de Belgische politie. Volgens zijn advocaat wil hij mogelijk zelfs spijtoptant worden. Rood staan bij de bank blijft onverminderd duur. Banken kunnen steeds goedkoper aan geld komen en geven op spaarrekeningen ook bijna geen rente meer. Vijfenzestig jaar geleden zetten vierduizend Molukse KNIL-militairen en hun families voor het eerst een voet aan wal in de Rotterdamse haven na de onafhankelijkheid van Indonesië. Het gaat slecht met wilde appelbomen in Nederland. En om te voorkomen dat er over tien jaar geen wilde appels meer zijn, is Staatsbosbeheer nu een landelijke actie gestart om de bomen weer bij te planten. Gisele uit Alkmaar werkte in een zwembad, maar was doodsbang voor water. Dat vonden haar collega's geen goede combinatie, dus is ze toch maar het diepe ingesprongen. Presentatie: Jeroen Latijnhouwers en Carrie ten Napel.

Deze uitzending bekijken

Achter Gesloten Deuren

Achter gesloten deuren Achter Gesloten Deuren

In Achter Gesloten Deuren worden mensen gevolgd die een groot geheim met zich meedragen.

Deze uitzending bekijken

Smaken Verschillen

Smaken Verschillen: Aflevering 14

In dit dagelijkse programma draait alles om het organiseren van het meest smakelijke en vermakelijke etentje in eigen huis. Vijf amateurkoks rouleren een week lang als gastheer of vrouw en beoordelen elkaars diner.

Deze uitzending bekijken

Dokters

Dokters: Aflevering 25

Een scripted realityserie gebaseerd op waargebeurde ervaringen van dokters die elke dag weer voor ingewikkelde uitdagingen komen te staan om de patiënten zo goed mogelijk te helpen.

Deze uitzending bekijken

MAX Geheugentrainer

MAX Geheugentrainer

U kunt uw geheugen verbeteren door uw hersenen te trainen. Iedere ochtend krijgt u van Jan Slagter of Pauline Spiering een aantal oefeningen die voorzien in de dagelijkse portie hersengymnastiek.

Deze uitzending bekijken

Hoelahoep

Hoelahoep: Schoenenwinkel

Niemand wist dat Hoep zoveel schoenen had... Tot ze allemaal uit zijn kast komen rollen. Met al die schoenen kun je wel een winkel beginnen! En dat is nou precies wat Hoela wil. Maar dan moeten de schoenen nog wel even gesorteerd worden, want dat hoort in een echte winkel...

Deze uitzending bekijken

Nederland in beweging

Nederland in Beweging!

Wilt u investeren in uw gezondheid? Beweeg dagelijks mee met Nederland in Beweging! Meedoen betekent dat u al een kwartier beweegt van het aanbevolen dagelijkse half uur.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal met gebarentolk

NOS Journaal met gebarentolk

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

Goedemorgen Nederland

Goedemorgen Nederland

Ochtendshow. Met een goed humeur wordt de nieuwe nieuwsdag geduid. Met prominente gasten, opmerkelijk nieuws en compacte reportages. Veel aandacht voor politiek, economie, misdaad en entertainment.

Deze uitzending bekijken

Het Zandkasteel

Het Zandkasteel: Op bezoek

Sassa en Toto zetten alles klaar, want ze krijgen bezoek. Ze hebben zelfs voor een lekkere appeltaart gezorgd. Nu moeten ze wachten tot de bel gaat. Daarna gaan Sassa en Toto op bezoek bij oma Koos! En als je op bezoek gaat, breng je ook wat mee. Ze kopen onderweg een bosje bloemen. Daar zal oma Koos heel blij mee zijn. Als ze weer naar huis gaan zwaaien ze naar oma Koos en naar de kinderen thuis. Dag!

Deze uitzending bekijken

Andries

Andries: Henk Bouma

Ooit werkte Henk Bouma in de city in Londen en ging hij met het grote geld om. Nu werkt hij in Utrecht en wordt er door sommigen tegen hem gewaarschuwd. Andries Knevel gaat met hem in gesprek.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.