True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  
Nederland.TV

17-03-2016

Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen: de grote expeditie

Na tachtig jaar sluit Dierenpark Emmen de deuren om plaats te maken voor een nieuw dierenpark vol belevenissen. In Dierenpark Emmen: De Grote Expeditie wordt de bouw van dit nieuwste avonturenpark van Europa gevolgd. Van de eerste schets in 2013 tot en met de opening eind maart 2016 als WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

Deze uitzending bekijken

Piets Weer

Piets Weerbericht

Nederlands populairste weerman Piet Paulusma verzorgt elke dag vanaf een andere locatie in Nederland het weerbericht.

Deze uitzending bekijken

Pauw

Pauw

Latenight talkshow live vanuit Amsterdam. Bram Moszkowicz was de advocaat van Geert Wilders bij zijn vorige rechtszaak, vanavond kijkt hij alvast vooruit op de regiezitting die vrijdag begint. Hoofdcommissaris van de politie Amsterdam Pieter-Jaap Aalbersberg praat ons bij over de laatste ontwikkelingen in de lugubere onthoofdingszaak van vorige week in Amsterdam. Griet Op de Beeck vertelt over haar nieuwe boek 'Gij nu' en over haar successen binnen het schrijversvak.

Deze uitzending bekijken

Iedereen schrijft

Iedereen schrijft: Wouter van Acker krijgt een masterclass van Anne Vegter

Nederland telt een miljoen aspirant-schrijvers, maar wie zijn zij? Wouter van Acker, eén van de winnaars van de NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd 2016, vertelt over de magie van het schrijverschap en wordt verrast met een mini-masterclass door Anne Vegter.

Deze uitzending bekijken

Hart van Nederland

Hart van Nederland - Late editie

'Waar praat Nederland vandaag over?' Toegankelijk nieuwsprogramma dat het gesprek van de dag op verrassende wijze in beeld brengt.

Deze uitzending bekijken

Nederland van boven

Nederland van boven: De hongerige muil van Europa

We zoomen in op Nederlandse delta. Ooit een moerassig gebied, waar het water vrij spel had. Nu een plek waar dagelijks honderden schepen binnen komen vol olie, auto's en containers. Hoe we onze honger naar spullen met een enorme efficiëntie naar binnenslokken en weer uitspuwen over de rest van Europa, is vanuit de lucht spectaculair in beeld gebracht. In de Rotterdamse haven, waar het 'tijd is geld' principe is uitgevonden, is het een wonder dat er geen noemenswaardige ongelukken ontstaan. Bijzondere beelden en een spectaculaire datavisualisatie van alles dat rijdt en vaart om ons achterland draaiende te houden. Want ook de winkels in de rest van Europa moeten wel op tijd bevoorraad kunnen worden met koffie, ijzererts en speelgoed. Ontdek online jouw ideale winkelgebied in Nederland als het gaat om openingstijden, hoeveelheid winkels en varieteit aan winkels.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

De Stoutste Jongen van de Klas

De Stoutste Jongen van de Klas: Herald

Herald groeide op in de omgeving van Castricum. Zijn klasgenoten weten nog goed hoe beroemd en berucht hij was. We bezoeken het kindertehuis waar hij in zijn vroegste jeugd een jaar heeft gewoond en blikken terug op zijn middelbareschooltijd waar hij met van alles behalve leren bezig was. Het verbaasde dan ook niemand dat Herald zijn havodiploma nooit heeft gehaald. Wat hij wel is gaan doen is voor veel mensen onbekend. Caroline zoekt Herald op in Japan waar hij inmiddels zelf als leraar Engels aan het werk is. Toch blijft Herald een vrijbuiter en zodra het kan stapt hij in de auto met zijn hond en surfplank om het zonnige deel van Japan op te zoeken. Caroline reist met hem mee door het land.

Deze uitzending bekijken

Volle Zalen

Volle Zalen

Cornald Maas bezoekt de voorstelling Borgen, een liefst tien uur durend theaterevenement van het Noord Nederlands Toneel, over het wel en wee van Birgitte Nyborg, de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Het publiek eet tijdens deze theatermarathon mee met de acteurs en ook Cornald Maas schuift letterlijk bij Birgitte Nyborg en haar gezin aan tafel. De hoofdrol in Borgen is voor Malou Gorter, met verder opvallende rollen voor o.a. Anna Drijver, Renée Soutendijk en Harry Piekem * Verder ontmoet Maas schrijver Adriaan van Dis. Samen met actrice Olga Zuiderhoek staat hij al enige tijd op de planken met de voorstelling Ik kom terug, naar zijn gelijknamige bestseller. Bevalt dit uitstapje naar het toneel? En hoe zijn de reacties van het publiek? Maas bezoekt de voorstelling en deelt zijn ervaring met de kijker van Volle Zalen

Deze uitzending bekijken

Filemon Staat Strak

Filemon Staat Strak

Omdat het gebruik van anabolen zo wijdverbreid is én omdat er nog weinig bekend is hoe schadelijk het is, besluit Filemon aan een medisch onderzoek mee te doen en een anabolenkuur te starten. Wat gaat dit met hem doen? Zal hij agressiever worden, of juist meer zelfverzekerd? En mag hij nog steeds op de cover van het mannenblad als hij aan de anabolen zit?

Deze uitzending bekijken

Keuringsdienst van waarde

Keuringsdienst van Waarde: Inktvisringen

Het is de Spaanse bitterbal voor bij de borrel: calamares. Gefrituurde inktvisringen zo populair geworden tijdens de tapas trend dat het sindsdien niet meer kan ontbreken op de kaart van een bruin café. Maar van welk stuk inktvis wordt het eigenlijk gemaakt? Zo keurig, alle calamares precies even groot. Om door een ringetje te halen. De geruchtenmachine kwam met een bericht dat stinkt: het zouden gefrituurde varkensanussen zijn. Niet waar, maar wat is het dan wel? Keuringsdienst van Waarde gooit haar tentakels uit en vangt de inktvisring bij de staart.

Deze uitzending bekijken

Help, Mijn Man Is Klusser!

Help, Mijn Man Is Klusser!: John had een leuk idee...

Doetie en Barend kochten zes jaar geleden een boerderij om op te knappen. Doeties grote droom is een geitenboerderij. Deze droom lijkt uit te komen, maar in huis is het koud en vies. Het gezin doucht in een roestige bak. De relatie tussen Barend en Doetie heeft ondertussen een dieptepunt bereikt. Kan John een scheiding nog voorkomen?

Deze uitzending bekijken

Kijken in de ziel

Kijken in de ziel: Schrijvers

Coen Verbraak praat in het kader van de Boekenweek met schrijvers.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal

NOS Journaal

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.

Deze uitzending bekijken

Goede Tijden, Slechte Tijden

Goede Tijden, Slechte Tijden: Verrassing Tim bezorgt Sjors schuldgevoel

Sams bedrog komt uit. Voor een romantisch samenzijn laat Rover een etentje schieten. Maximes argwaan groeit als Ludo een geweldige deal van Bing de hemel in prijst. Sjors wordt emotioneel door een grote verrassing en heeft dan iets op te biechten.

Deze uitzending bekijken

Trauma Centrum

Trauma Centrum: 17 maart 2016

Trauma Centrum volgt spoedeisende Hulp- en ambulancemedewerkers tijdens hun drukke en soms levensreddende werkzaamheden. Van ademhalingsproblemen, acute pijnklachten tot trauma's als gevolg van een ongeluk thuis of op de weg; alle patiënten die de hulp inroepen van deze zorgverleners komen aan bod in deze dagelijkse realityserie.

Deze uitzending bekijken

Nationale Boekenquiz 2016

Nationale Boekenquiz 2016

Henk van Straten en Ivo Victoria nemen het op tegen Paulien Cornelisse en Maartje Wortel. Het duo dat na drie kennisrondes de meeste punten heeft, speelt vervolgens de dagfinale tegen elkaar.

Deze uitzending bekijken

Jan rijdt rond

Jan rijdt rond

Programma met een vrolijke kijk op de actualiteit. In een rode Cadillac doorkruisen de Jannen het land, op zoek naar spraakmakende verhalen.

Deze uitzending bekijken

Brugklas

Brugklas

Semme ontdekt dat zijn vriend Timo door zijn vriendinnetje is bedrogen en pusht haar om dit eerlijk te vertellen. Als zij dit weigert vertelt Semme het zijn vriend zelf, met alle gevolgen van dien. * Als de lievelingsoom van Mats een ongeluk krijgt en in het ziekenhuis terecht komt, merkt Selma dat Mats zijn oom niet wil opzoeken. Mats blijkt ergens bang voor te zijn... maar wat?

Deze uitzending bekijken

De kennis van nu

De Kennis van Nu: Criminaliteit is te voorkomen

Vijf jaar geleden ging er in Amsterdam een bijzonder team van start om te voorkomen dat kwetsbare kinderen op latere leeftijd ontsporen. Het gaat om kinderen vanaf vijf jaar oud die, vanwege een criminele broer, op de radar komen van het Preventief Interventie Team of vanwege agressief of grensoverschrijdend gedrag op de basisschool. Wetenschappers en hulpverleners werken nauw samen om de sociale ontwikkeling van de kinderen de goede kant op te buigen. Bij 70 tot 75% van de kinderen heeft de aanpak een positief effect. Daarom willen nu ook andere steden de preventieve interventie gaan invoeren.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Amerikaanse onderzoekers zijn er in geslaagd om het geheugen van muizen met beginnende Alzheimer te herstellen. Aan tafel: professor en neuroloog Philip Scheltens. * Connie Palmen debuteerde 25 jaar geleden met haar roman 'De Wetten'. Vanavond is zij te gast. * Junkie XL (Tom Holkenborg) is erg succesvol als filmcomponist. Zo maakte hij onlangs de score voor Mad Max: Fury Road. * De muziek is vanavond van de Belgische band Hooverphonic. Tafelheer is rapper en acteur Akwasi.

Deze uitzending bekijken

SpangaS

SpangaS

Renée gaat naar haar ouders in het ziekenhuis. De klas is geschokt en wenst haar sterkte. Abel komt er achter dat zijn spandoek weg is gehaald. Tinco heeft geen zin om mee te werken aan de fotoshoot van Wieteke. Juliëtte ontdekt onverwacht iets in de tas van Wieteke.

Deze uitzending bekijken

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Ulco Hazelhoff woont in een Mongoolse tent, ook wel ger of yurt genoemd. Hij heeft er heel bewust voor gekozen om zijn stenen woning in te ruilen voor een ger die hij helemaal zelf heeft gebouwd. Aan luxe heeft hij geen gebrek, hij heeft een douche en voorziet met een kleine elektriciteit voorziening geheel in zijn eigen energie. En dat levert hem een groot gevoel van vrijheid op * Chef-kok Ramon Brugman maakt een vleesgerecht: sticky spareribs met een stamppot van spitskool, knolselderij en aardappel * Boswachter Marieke is klaar voor de lente en zij loopt samen met collega boswachter Corné Joziasse het blote-voetenpad in Nationaal Park Drents-Friese Wold op de grens van Friesland en Drenthe. Na de Veluwe is dit het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.

Deze uitzending bekijken

MasterChef Holland

MasterChef Holland: Aflevering 4

Zestien kandidaten strijden tegen elkaar om de titel MasterChef Holland. De amateurkoks krijgen uiteenlopende opdrachten voor hun kiezen zoals smaaktesten en mysterbox-opdrachten. Ze komen voor grote uitdagingen te staan en volgen masterclasses van heuse sterrenchefs. Juryleden Meesterkok Robert Kranenborg, chef-kok en restauranteigenaar Michiel van der Eerde en culinair recensent Marcus Polman proeven de gerechten en geven hun ongezouten mening om na tien weken de allerbeste Hollandse amateurchef van 2016 over te houden.

Deze uitzending bekijken

Het klokhuis

Het Klokhuis: Klokgieten

In het Brabantse Asten staat de grootste klokgieterij ter wereld! De klok van de Notre Dame in Parijs is daar gegoten. Nienke gaat op bezoek bij Bert Augustus. Hij is campanoloog, oftewel klokkendeskundige. Ze volgt het hele proces van smelten van het brons tot het gieten en stemmen van de klok. Hoe zorg je er voor dat de klok de juiste toonhoogte heeft? Ard en Fjodor gieten zelf een klok, op hun kamertje. Tot hun vader er achter komt.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Met: Is 'suikerbelasting' ook een idee voor Nederland? Te veel suiker in je drinken? Dan betaal je meer belasting. De Britse overheid gaat een tax invoeren op frisdranken, werd gisteren bekend. Zoete frisdranken zijn erg populair onder Britse jongeren. * Komt er een akkoord over migratiecrisis? Weten Turkije en de Europese Unie een deal te sluiten om de migratiecrisis aan te pakken? Daarom draait het vandaag en morgen tijdens een top van regeringsleiders en staatshoofden in Brussel. * 'Minder-minder': wat gebeurde er op uitslagenavond PVV? Morgen begint de rechtszaak tegen Geert Wilders vanwege de 'minder-minder'-uitspraak. De PVV-voorman deed de uitspraak tijdens de PVV-uitslagenavond op 19 maart 2014. * Geheime Dagboeken van Hendrik Groen enorm succesvol. Hendrik Groen is de meest bekende bejaarde Nederlander van dit moment. Zijn geheime dagboeken verkopen in de winkels als warme broodjes.

Deze uitzending bekijken

Shownieuws

Shownieuws - Vroege Editie

Dagelijks het laatste nieuws uit de wereld van showbizz en entertainment.

Deze uitzending bekijken

Geloof en een hoop liefde

Geloof en een Hoop Liefde: Rotterdam

De tv-serie 'Toen was geluk nog heel gewoon' speelde zich af in het Rotterdam-Zuid van de jaren vijftig, de tijd van de spruitjeslucht en het burgerbestaan. Maar ook de tijd van de rosse buurt, zeemannen en Chinezen op Katendrecht. Tattoo Bob, zelf zonder enige tattoo, is helemaal meegegroeid met de verandering naar de bakfietswijk en trendy koffietenten. Kefah gaat ook langs bij overbuurman koffiebrander Edwin Overmars. Toen geluk nog heel gewoon was, dronk je de klassieke filterkoffie. Edwin laat zien hoe die koffie weer helemaal terug is. Ook rijdt Kefah mee op de tourbus Rondje Rotterdam met Simon Stokvis uit de tv-serie, die zijn Rotterdam bezingt en die Kefah voor enkele raadsels stelt.

Deze uitzending bekijken

Beste vrienden quiz

Beste Vrienden Quiz: Aflevering 249

Quiz waarin twee teams van vrienden uit groep 7 of 8 tegen elkaar spelen. De beste teams van het seizoen spelen om de titel 'Beste Vrienden'.

Deze uitzending bekijken

Jill

Jill

Jill Schirnhofer tekent al van jongs af aan. Haar tekeningen en illustraties in geheel eigen stijl en kleuren zijn inmiddels razend populair.

Deze uitzending bekijken

Street magic

Street magic

De wereldberoemde magicians Rob en Emiel reizen het land af om kinderen te verbazen en verrassen met hun magische acts vol humor.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: De jaren 60

Te gast is acteur, zanger, danser en choreograaf Stanley Burleson; komende week geeft hij een exclusief concert in het DeLaMar Theater waarin hij al zijn favoriete nummers zingt en daarnaast persoonlijke anekdotes vertelt. Bij ons neemt hij alvast een aanloopje want we praten uitgebreid met hem over zijn leven en carrière en Stanley treedt ook voor ons op! Zaterdag 19 maart start bij de NTR/VPRO een 8-delige geschiedenisserie over de roerige jaren 60, waarbij een boek en een interactief videomuseum horen. Wij spreken met de schrijfster van het boek, Petra Boers en een van de curatoren van het videomuseum, schoenenontwerper Fred de la Bretonière. Kunstenaar Herman van Hoogdalem en voormalig nieuwslezer en filmer Gijs Wanders schuiven aan om te vertellen over de expositie Gezichten van dementie. Te zien is wat de ziekte met mensen doet, uiterlijk en innerlijk, zowel de patiënten zelf als met hun naaste omgeving. Femke de Winter van De Veldkeuken staat bij ons in de keuken en ze kookt alleen maar met biologisch geteelde producten, dus het wordt verantwoord smullen!

Deze uitzending bekijken

Huizenjacht

Huizenjacht

In Huizenjacht worden mensen geholpen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Om wat voor huis het ook gaat, Huizenjacht helpt woningzoekenden aan hun ideale droomhuis.

Deze uitzending bekijken

Achter Gesloten Deuren

Achter gesloten deuren Achter Gesloten Deuren

In Achter Gesloten Deuren worden mensen gevolgd die een groot geheim met zich meedragen.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Om onze flora en fauna te beschermen tegen exotische soorten, komt de Europese Unie binnenkort met een zwarte lijst van verboden planten en dieren. Iets wat grote gevolgen kan hebben voor kwekers. Medewerkers van thuiszorgorganisatie TSN in Den Helder en Aalten hebben vanmiddag gestaakt. Zij zijn boos omdat ze, na het faillissement van TSN, nog steeds niet weten of ze hun baan behouden. Bijna 500 veteranen voerden vandaag actie in Den Haag voor een betere nazorg. Veel oud-militairen lijden aan een posttraumatische stressstoornis, maar krijgen niet genoeg hulp van defensie. Er is een ander dagboek uit de Tweede Wereldoorlog is nu openbaar gemaakt; het dagboek van de 16-jarige Martha Waaldijk uit Nijmegen. Het grote verschil met Anne Frank is echter, dat Martha opgroeide in een NSB-gezin. Presentatie: Jeroen Latijnhouwers en Carrie ten Napel.

Deze uitzending bekijken

Peperbollen

Peperbollen: Het geheim van de curryworst

Oma Leni verkoopt haar eigen currysaus die ze gemaakt heeft volgens een geheim recept van haar moeder. Ze boekt er een recordomzet mee in de buurt, maar daar is niet iedereen blij mee!

Deze uitzending bekijken

Dokters

Dokters

Een scripted realityserie gebaseerd op waargebeurde ervaringen van dokters die elke dag weer voor ingewikkelde uitdagingen komen te staan om de patiënten zo goed mogelijk te helpen.

Deze uitzending bekijken

MAX Geheugentrainer

MAX Geheugentrainer

U kunt uw geheugen verbeteren door uw hersenen te trainen. Iedere ochtend krijgt u van Jan Slagter of Pauline Spiering een aantal oefeningen die voorzien in de dagelijkse portie hersengymnastiek.

Deze uitzending bekijken

Hoelahoep

Hoelahoep: Te hoog

Ach, Bolle Bink moet zo verschrikkelijk hard huilen! Hoela krijgt hem maar niet stil. Tot ze hem in haar armen wiegt. Maar ze kan Bink toch niet de hele tijd vasthouden? Daar worden haar zo armen moe van. Gelukkig hebben de kinderen een heel slim idee.

Deze uitzending bekijken

Nederland in beweging

Nederland in Beweging!

Wilt u investeren in uw gezondheid? Beweeg dagelijks mee met Nederland in Beweging! Meedoen betekent dat u al een kwartier beweegt van het aanbevolen dagelijkse half uur.

Deze uitzending bekijken

VPRO Tegenlicht

VPRO Tegenlicht: De doorbraak van duurzaam

Het staat niet in de krant, maar er trekt een stille revolutie door de wereld: Duurzame energie is goedkoper aan het worden dan energie opgewekt uit fossiele brandstoffen. Dat betekent in toenemende mate dat een keuze voor wind- en zonne-energie geen ethische meer is, maar een economische. En dat zal de overgang naar duurzame energie sterk versnellen. In landen als Brazilië, Australië, Chili en delen van de Verenigde Staten is de overweging om over te gaan op duurzame energie nu al een puur economische geworden. En de komende jaren zal de prijs van zonne- en windenergie in snel tempo verder dalen, en het aantal landen waar het break-even point voor duurzame energie doorbroken wordt, verder toenemen. Verrassende nieuwkomer is bijvoorbeeld Marokko waar de overheid verwacht in 2020 al meer dan 40 procent van de elektriciteitsvraag met zonne-energie te kunnen voldoen. In Spanje is zonne-energie al goedkoper maar de verwachting is dat dat binnenkort ook voor windenergie zal gelden. Duitsland verwacht in 2017 het duurzame omslagpunt te bereiken. Nederland laat voorlopig nog even op zich wachten.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal met gebarentolk

NOS Journaal met gebarentolk

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

Calimero

Calimero verliest zijn knikkers

Nieuwe avonturen van het kleine zwarte kippenkuiken, met op zijn kop een halve eierdop.

Deze uitzending bekijken

Het Zandkasteel

Het Zandkasteel: Bakker

Sassa en Toto hebben een winkel. Koning Koos komt iets bij ze kopen. Hij wil appels. Dat is jammer, want die verkopen ze niet. Dan wil hij graag aardappels. Ook die hebben ze niet. Wortels dan of tomaten? Nee, die verkopen Sassa en Toto niet. Wat verkopen ze dan eigenlijk wel? Even later zijn Sassa en Toto broodjes aan het bakken, ze zijn bakkers. Koning Koos heeft de tafel gedekt, maar zijn broodjes zijn ineens weg. Weten de bakkers misschien waar de broodjes gebleven zijn? Daarna begint het lekker te ruiken in het zandkasteel, het ruikt naar vers brood. Maar voordat Sassa en Toto dat met Koning Koos gaan opeten, gaan ze eerst zwaaien.

Deze uitzending bekijken

De nachtzoen

De Nachtzoen: Paul Smit

Deze filosoof en cabaretier is gefascineerd door het brein, de controlekamer van het lichaam. En door de gedachte dat we uiteindelijk niets onder controle hebben. Een tweede nachtzoen van Paul Smit.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.