True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  

06-03-2016

3LAB

3Lab: Wie wij zijn

Een tweeluik van Eline Helena Schellekens over twee veerkrachtige jonge mensen die alleen volwassen zijn geworden in een vreemde wereld. Mariwan (26) staat stil, maar wil vooruit; Bushra (21) kan eindelijk in beweging komen, maar houdt zich vast aan haar verleden. Beiden zijn op hun zeventiende, alleen, in Nederland terechtgekomen. De vlucht uit hun moederland heeft de loop van hun leven dramatisch veranderd. De moeilijke omstandigheden en de afwezigheid van hun familie hebben hen gedwongen, eerder dan gedacht, op eigen benen te staan. Op openhartige wijze maken ze ons deelgenoot van hun herinneringen en toekomstdromen. Nu ze in Nederland mogen blijven, vragen ze zich af: wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen?

Deze uitzending bekijken

Adieu God?

Adieu God?: Sjuul Paradijs

Tijs van den Brink ontmoet Sjuul Paradijs, voormalig hoofdredacteur van de Telegraaf.

Deze uitzending bekijken

De Avond van de Filmmuziek

De Avond van de Filmmuziek

Deel 1 van de registratie vanuit het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Eric Corton presenteert de mooiste filmmuziek van de grooste filmcomponisten zoals John Williams, Ennio Morricone en Hans Zimmer. Met muziek uit The Godfather, Love Actually, The Hateful Eight, Dancer in the Dark en James Bonds Spectre. Het gelauwerde Metropole Orkest staat onder leiding van de Amerikaanse dirigent Vince Mendoza, die ook al zes Grammy Awards won. Volgende week deel 2 met een ode aan John Williams.

Deze uitzending bekijken

Piets Weer

Piets Weerbericht

Nederlands populairste weerman Piet Paulusma verzorgt elke dag vanaf een andere locatie in Nederland het weerbericht.

Deze uitzending bekijken

Kruispunt

Kruispunt: De helpende hond

Dankzij herder Dakota durft veteraan Servie de deur weer uit. Hij was in Afghanistan ooggetuige van verschrikkingen. Thuis ging het mis. Hij kreeg paniekaanvallen en woedeuitbarstingen. Hoe een helpende hond mensen met posttraumatische stressstoornis een nieuw kans geeft.

Deze uitzending bekijken

Shownieuws

Shownieuws - Late Editie

Dagelijks het laatste nieuws uit de wereld van showbizz en entertainment.

Deze uitzending bekijken

De monitor

De Monitor: Eindexamens

Middelbare scholen worden geacht goed te presteren. Vrijwel alle cijfers worden bijgehouden en zijn online terug te vinden: het slagingspercentage, aantallen zittenblijvers, het gemiddelde eindexamencijfer. Maar wat zeggen al die cijfers? Is een school met een hoog percentage geslaagden ook per definitie een goede school? Of halen scholen trucs uit de kast om dat percentage zo hoog mogelijk te maken, bijvoorbeeld door leerlingen massaal te laten zitten? De Monitor heeft tips gekregen dat scholen leerlingen contracten voorleggen dat als ze hun gemiddelde cijfers niet verbeteren dat ze niet mogen deelnemen aan het eindexamen. In sommige gevallen worden leerlingen voortijdig van hun school gestuurd als de kans dat ze slagen klein is. Daarmee zouden deze leerlingen niet meetellen in slagingspercentages die scholen gebruiken om nieuwe scholieren aan te trekken. Gebruiken scholen deze methodes echt om de cijfers mooier te maken dan ze zijn of gebruiken ze het vooral om de leerlingen te stimuleren tot betere prestaties. Als extra stok achter de deur? De Monitor gaat op onderzoek om te zien hoe en of middelbare scholen trucs uithalen om een mooi slagingspercentage te kunnen presenteren.

Deze uitzending bekijken

Hart van Nederland

Hart van Nederland - Late editie

'Waar praat Nederland vandaag over?' Toegankelijk nieuwsprogramma dat het gesprek van de dag op verrassende wijze in beeld brengt.

Deze uitzending bekijken

NOS Studio Voetbal

NOS Studio Voetbal

Voetbalprogramma waar de presentator met een aantal voetbalgasten het voorbije voetbalweekend nabeschouwt.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Eén tegen 100

Eén tegen 100

Caroline Tensen vuurt in deze kennisstrijd vragen af op kandidaten en publiek. Weet de kandidaat het slim en doordacht te spelen en gaat hij naar huis met een flink geldbedrag?

Deze uitzending bekijken

Gestalkt

Gestalkt: aflevering 14

In Gestalkt worden gestalkte mensen geholpen. Samen met het slachtoffer wordt er geprobeerd zoveel mogelijk bewijs te verzamelen tegen de stalker om deze vervolgens te confronteren.

Deze uitzending bekijken

VPRO Tegenlicht

VPRO Tegenlicht: De Man door Europa

Het oude Europa, dat decennialang zo onveranderlijk leek, lijkt in een stroomversnelling te zijn gekomen. Bestaande verhoudingen verschuiven en inspireren creatieve denkers en makers om Europa opnieuw, van onderaf, vorm te geven. De Vlaamse theatermaker Lucas de Man ging langs zeventien Europese steden op onderzoek naar onze toekomst. Lucas De Man (1982, Roeselare, België) is theatermaker bij o.a. Het Zuidelijk Toneel en stadskunstenaar van Den Bosch. In al zijn projecten streeft De Man ernaar om de publieke ruimte geen anonieme consumptiemarktplaats te laten zijn, maar een plek van verbinding, verwondering en verwarring. Waarin je als mens jezelf mag zijn; kwetsbaar, open, onwetend en krachtig. Over zijn reis door Europa zegt hij: 'Er zijn overal op de wereld mensen zoals ik. In elk land zijn er mensen die vechten voor een zaak en die het lef hebben om er echt iets mee te doen. Want hoe verschillend iedereen ook is, we nemen allemaal deel aan de strijd. Dat maakt de eenzaamheid dragelijk en bovenal: het verbindt ons en stelt ons in staat door te gaan.'

Deze uitzending bekijken

Divorce

Divorce: "Let's fuck!"

Het is weer helemaal koek en ei tussen David en Selly. Dit terwijl Joris zich juist opvreet over de tegenstrijdige Griekse berichten die hem bereiken over de gezondheid van Jan en Marie. Boudewijn kan zakelijk een enorm succes boeken, maar zal daarvoor wel heel diep moeten gaan. 'Honk vier' leidt voor Naomi niet bepaald tot een home-run als Jesse haar dumpt en met iets opzadelt.

Deze uitzending bekijken

Maestro

Maestro

Een groep BN'ers, onder leiding van Frits Sissing, een poging om het dirigentenvak onder de knie te krijgen.

Deze uitzending bekijken

Langs de oevers van de Yangtze

Langs de oevers van de Yangtze: Pretpark China

Vrijetijdsbesteding is in China een publieke en massale aangelegenheid. Of het nou gaat om Mahjong-toernooien, acrobatiek of streetdance, alles gebeurt op de centrale pleinen in de steden en het liefst met velen tegelijk. Om als talent de sprong te wagen van het stadsplein naar een professionele carrière in de entertainment is nog niet zo makkelijk in China. Een stap waar heel wat offers voor worden gebracht. De concurrentie is groot en succes zeker niet gegarandeerd. Ruben duikt in de wereld van de acrobatiek waar jonge talentjes ver weg van hun ouders onderworpen worden aan een streng opleidingsregime. Hij ontmoet de danser Bi Gang die elke week aan duizenden mensen op het grote plein in Chongqing dansles geeft en hij bezoekt het pretpark 'Dwarf Empire', dat gerund wordt door kleine mensen die in de reguliere Chinese maatschappij niet de kans kregen een normaal leven te leiden en hun eigen gemeenschap hebben gevormd in het park.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal

NOS Journaal

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 Op Reis: Chris in Japan en Evi in Frankrijk

Chris eindigt zijn reis door Japan in de grootste metropool ter wereld, de overweldigende stad Tokyo! En Evi is in Frankrijk waar ze een roadtrip maakt door de Languedoc. Ze begint in de vestingstad Carcassonne en rijdt vanaf daar naar de stad Montpellier.

Deze uitzending bekijken

vtwonen

vtwonen: aflevering 5

Elke week gaan Viktor Brand en de stylisten de uitdaging aan om de bewoners weer verliefd te laten worden op hun huis. De liefde voor hun woning is bekoeld, omdat de woonsmaak van het stel behoorlijk uit elkaar ligt, met als gevolg een compromis. De vtwonen stylist kijkt met een frisse blik naar de woning en zorgt er samen met Viktor voor dat de verschillende woonstijlen weer op een lijn komen.

Deze uitzending bekijken

Zapp Echt Gebeurd

Zapp Echt Gebeurd: Skatekeet

Skatekeet is het verhaal van Keet, een 10-jarig meisje dat met haar talent opvalt in een door jongens gedomineerde skatewereld. Dit leidt naast bewondering ook tot onbegrip. Op haar skateboard baant Keet zich een weg door de meningen van anderen over hoe een meisje zou moeten zijn.

Deze uitzending bekijken

Welkom in de Gouden Eeuw

Welkom in de Gouden Eeuw: Kunst

Hoofdgast vandaag: Hendrikje Stoffels. Met de sketches 'So You Think You Can Paint', 'The luit of Holland' en 'De première van de Gijsbrecht: iedereen was er!' Humor waar je wat van opsteekt, want alles is 'echt waar'!

Deze uitzending bekijken

Help, Mijn Man Is Klusser!

Help, Mijn Man Is Klusser!: Afl. 12

Realityprogramma waarin hulp wordt geboden aan wanhopige vrouwen van doe-het-zelvers die vaak al jaren in onafgemaakte huizen bivakkeren.

Deze uitzending bekijken

Lekker Nederlands

Lekker Nederlands: aflevering 5

Dit programma is een oer-Hollandse humoristische muziekshow, waarin teams Nick & Simon en Dennis van de Ven & Jeroen van Koningsbrugge tegen elkaar gaan strijden met het zingen van bestaande hits, met een nieuwe tekst.

Deze uitzending bekijken

Zapp Weekjournaal

Zapp Weekjournaal: 6 maart 2016

Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week én een vooruitblik op de agenda van de komende week, speciaal voor de jonge kijker.

Deze uitzending bekijken

Podium Witteman

Podium Witteman

Miranda van Kralingen is artistiek directeur van Opera Zuid, een van de drie Nederlandse operahuizen die deze maand voor het eerst samenwerken in een project met jonge zangers. Waarom wil een jonge zanger eigenlijk de harde en onzekere wereld van de opera in? Van Kralingen neemt twee jonge talenten mee, sopraan Lilian Farahani en bariton Michael Wilmering. Samen geven ze het antwoord. * Het Duitse topensemble Spark stelt zich ten doel de klassieke muziek in een nieuw jasje te steken. Spark presenteert zich tijdens concerten als een flitsende live-act en speelt mauziek uit uiteenlopende stijlperiodes, maar onder één gelijke noemer: alles zal swingen. We horen muziek van Zoltán Kodály. * De jonge bassist James Oesi kiest ervoor om niet in een orkest te spelen, maar een spannende solocarrière op te bouwen. Hij legt uit waarom en speelt Bach en Glière. * Folke Nauta was ooit het grootste pianotalent van Nederland, maar nu is hij heel gelukkig als pianodocent in het Gooi. Niet elk carrièrepad gaat over rozen. Hij speelt muziek gecomponeerd voor de linkerhand. * Mezzosopraan Nora Fischer zingt het lied Träume van Richard Wagner samen met het Ruysdael Kwartet. Mooie muziek, ook voor hen die niet van Wagner houden.

Deze uitzending bekijken

Animal Airport

Animal Airport: aflevering 2

Er gaan bijna een half miljoen vluchten per jaar vanaf Heathrow. Dit zijn niet alleen vliegtuigen gevuld met menselijke passagiers. Er gaan jaarlijks ook ongeveer veertig miljoen dieren de lucht in. De meeste dieren vliegen via Animal Reception Centre (ARC). In dit programma is te zien wat er op het vliegveld, op de landingsbanen en in het ARC achter de schermen gebeurt.

Deze uitzending bekijken

Kunstuur

Kunstuur

Programma over beeldende kunst. Lucas de Man laat hoogtepunten zien van tentoonstellingen, design, mode, fotografie en architectuur.

Deze uitzending bekijken

Jacobine op zondag

Jacobine op zondag

Talkshow waarin Jacobine Geel gasten ontvangt voor gesprekken over actualiteit en 'de zin' in samenleving en cultuur.

Deze uitzending bekijken

NOS Studio Sport

NOS Studio Sport

Met live wedstrijdbeelden, samenvattingen, interviews en reportages van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van die dag.

Deze uitzending bekijken

Thuis op Zondag

Thuis op zondag Thuis op Zondag

In Thuis op zondag ontvangt Kim-Lian van der Meij elke week bekende en onbekende gasten. Er wordt over showbizz gepraat, er wordt gekookt en ze blikken terug op de afgelopen week en kijken vooruit naar de komende week.

Deze uitzending bekijken

Feiten en Fabels

Feiten en Fabels

Feit of fabel? Een groot deel van de verhalen die de ronde doen over beauty, gezondheid of opvoeding berusten niet op feiten. In dit programma worden er vragen van kijkers beantwoord en wordt er onderzoek gedaan naar de achtergrond van feiten en fabels.

Deze uitzending bekijken

100% Hindoe?

100% Hindoe?

Het hindoeïsme kent een bibliotheek aan geschriften. Narsingh Balwantsingh onderzoekt wat de traditie zegt en hoe strak hij en andere hindoes in Nederland omgaan met de regels van het geloof. Wanneer wordt de religie als inspiratie ervaren en wanneer leidt deze tot verdriet? Narsingh bezoekt een aantal mensen, onder wie zijn moeder. Twee jaar geleden koos zij voor een leven als geestelijk leider: Swami. Zodoende hoort zij zich te onthechten van materiële zaken en zelfs familiebanden worden verbroken. Narsingh vraagt haar of ze zich realiseert welke impact haar keuze heeft gehad op haar zoons.

Deze uitzending bekijken

De vloer op

De Vloer Op: Nice, Naaktgeboren, Vervroegd vrij

Actuele, maatschappelijke en relationele dilemma's vormen de basis voor een improvisatieopdracht. Verschillende acteurs werken vervolgens met elkaar de scènes uit en improviseren samen een verhaal.

Deze uitzending bekijken

Het Uur van de Wolf

Het Uur van de Wolf: De wereld volgens Monsieur Khiar

Jeroen Robert Kramer, bekroond fotograaf, is door tien jaar lang oorlogsfotografie getraumatiseerd en vastberaden een nieuwe start te maken als kunstenaar. In zijn woonplaats Beiroet ontmoet hij Monsieur Khiar, een oudere Libanese man die ondanks de burgeroorlog die hij doorstond zijn liefde voor het leven, de kunst en de literatuur niet verloren heeft. Kramer wil Monsieur Khiar fotograferen, hem volgen in zijn wandelingen door de oude wijken van Beiroet en notities maken van Khiars mijmeringen over de wereld. Hij wil daarmee zijn eigen herinneringen aan oorlog en geweld omzetten in kunst. Als Monsieur Khiar hem te kennen geeft dat hij niet gefotografeerd wil worden, verandert Kramers fascinatie in een obsessie. Al jaren is Kramer in gevecht met de tegenstander in hemzelf: de oorlogsfotograaf wiens werk hij is gaan haten. Kramers foto's van de brandhaarden in de wereld haalden weliswaar de voorpagina's van De Volkskrant, The New York Times, Vanity Fair en Der Spiegel, maar Kramer blijft achter met de beelden in zijn hoofd. De zelfcensuur die nodig was om foto's toonbaar te maken voor nieuwsmedia heeft hem opgebroken. De ontmoeting met Monsieur Khiar maakt iets los bij de fotograaf. Hij ziet de Libanees als de betere versie van hemzelf: 'Khiar is de held die ik nooit heb kunnen zijn' zegt Kramer: 'hij is belezen, slim, gek, een leugenaar en manipulerend.' Toch weet Khiar met zijn grillige persoonlijkheid Kramer weer gevoelig te maken voor een andere vorm van schoonheid. In plaats van zich met het spectaculaire bezig te houden, gaat hij op zoek naar een verhaal over vriendschap en naar de esthetiek van het alledaagse. Een zoektocht die moet leiden tot een nieuw kunstwerk, een verhaal ver weg van alle ellende. Wandelend door Beiroet is Monsieur Khiar altijd aanwezig. We horen zijn stem, krijgen een beeld van Kramer over hem voorgeschoteld, proberen hem daardoor te visualiseren, maar zien doen we hem niet. Wie is hij eigenlijk? Hoe ziet hij eruit? Is hij de vriend die Kramer gevoelig maakt voor de schoonheid van Beiroet? Is hij de man die Kramer vooral een spiegel wil voorhouden? Is hij een constructie van de fotograaf? Wie is hij?

Deze uitzending bekijken

Mijn vader is de beste!

Mijn vader is de beste!

Een spectaculaire en superspannende familiespelshow. Vier vaders gaan tot het uiterste zodat hun zoon of dochter na afloop kan zeggen: 'Mijn vader is de beste!'

Deze uitzending bekijken

Brugklas

Brugklas weekoverzicht

De eerste scripted-reality jeugdserie in Nederland, waarin een vaste groep leerlingen gevolgd wordt tijdens het eerste jaar van de middelbare school.

Deze uitzending bekijken

The Arctic Challenge

The Arctic Challenge 2016

Tijdens The Arctic Challenge maken de deelnemers met een personenauto een toertocht door Scandinavië, waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerst plaats komt.

Deze uitzending bekijken

Buitenhof

Buitenhof

Discussieprogramma waar de actualiteit met vooraanstaande opiniemakers en politici besproken wordt. Live gepresenteerd vanuit de Hortus Botanicus in Amsterdam.

Deze uitzending bekijken

Zapp Music Challenge 2015

Zapp Music Challenge 2015: Alain Clark & Yaell

Een nummer schrijven met de super bekende soulzanger en producer Alain Clark? Dat is de uitdaging voor de dertienjarige Yaell uit Delft. En als het dan echt goed is, mag hij het ook nog eens live gaan spelen op de speelplaats bij Giel Beelen! Muziek is heel erg belangrijk in het leven van Yaell. 'Als er geen muziek zou zijn, dan zou ik heel veel niet kunnen.' Hij is dan ook altijd aan het schrijven, vaak over zijn eigen leven. Maar soms is het best lastig om die teksten te verzinnen. Vindt hij de inspiratie om een hit te maken met Alain?

Deze uitzending bekijken

De nieuwe wereld

De nieuwe wereld

In een tijd waarin klagen tot kunst verheven is, is het moedig om over dankbaarheid te spreken. Paul van Tongeren, hoogleraar wijsgerige ethiek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, heeft aan deze deugd zijn afscheidsrede gewijd. Kunnen we in tijden zonder God nog dankbaar zijn en wie is dan het adres van die dankbaarheid? Een gesprek over dankbaarheid en het grote belang van de geesteswetenschappen voor onze samenleving. * Religieuze minderheden in het Midden-Oosten hebben het steeds moeilijker. Vrijwel dagelijks bereiken ons zorgelijke berichten over hun positie in de samenleving. In Nederland is de Raad van Kerken een campagne gestart om meer aandacht te vragen voor christenvervolging in Irak en Syrië. In Marrakesh kwamen 300 islamitische rechtsgeleerden op voor de rechten van minderheden. Remonstrants theoloog Tom Mikkers en arabiste en juriste Laila al-Zwaini laten hun licht erover schijnen. * Deze week in I have a dream Nadia Zerouali, bekend van Melk en Dadels, haar bekroonde kookboek. De muziek is van The African Mama's & Leoni Jansen. Zij toeren door Nederland met Graceland, het beroemde album van Paul Simon en Lady Black Mombazo.

Deze uitzending bekijken

VPRO Boeken

VPRO Boeken: Alicja Gescinska Steven vd Vijver

Alicja Gescinska (1981) promoveerde in 2012 tot doctor in de Wijsbegeerte. In 2011 werd zij bekend met haar boek De Verovering van de Vrijheid, dat werd genomineerd voor de Socrates Wisselbeker. Nu vertelt ze over haar debuutroman Een soort van Liefde. Na de dood van haar vader, een gerenommeerde professor Duitse cultuurgeschiedenis, staat Elisabeth voor de taak zijn huis leeg te maken. Doordat ze nooit goed met haar vader op kon schieten, lijkt deze opdracht aanvankelijk niet erg zwaar. Maar wanneer Elisabeth een brief ontvangt, geadresseerd aan haar vader, openen zich kamers van het verleden waarvan ze niets wist. Ook te gast is Steven van de Vijver, schrijver, tropisch arts en Director of Urban Health bij het Amsterdam Institute for Global Health and Development, over zijn boek Vet Arm. Wie het economische en wetenschappelijke nieuws een beetje volgt weet: Afrika is booming. Maar hoewel de skylines en snelwegen in hoog tempo oprukken, blijven armoede en corruptie diep geworteld. Het klassieke dorp in de bocht van de rivier van Albert Schweitzer maakt snel plaats voor de sloppenwijken van de grote stad. In de komende twintig jaar zal de Afrikaanse stedelijke bevolking groeien van 390 miljoen in 2008 naar 1,3 miljard in 2050, waarvan het grootste deel in dit soort wijken zal wonen. Met alle gevolgen van dien. Tropenarts Steven van de Vijver woonde drie jaar lang in Nairobi, Kenia, waar hij onderzoek deed naar hart- en vaatziekten. In Vet Arm vertelt hij over zijn ervaringen met de nieuwe generatie in de sloppenwijken van een van de grootste metropolen van het continent. Hier wisselen de derde wereld en moderniteit 3.0 elkaar in hoog tempo af. Ziektes als obesitas en suikerziekte groeien als kool, terwijl tyfus en kindersterfte nog welig tieren. Zogenaamde heksen worden op middeleeuwse wijze gestenigd, terwijl rekeningen alleen nog maar via mobiele telefoon worden betaald. Welkom in het hedendaagse Afrikaanse dorpje in de bocht van de rivier.

Deze uitzending bekijken

VPRO Vrije geluiden

VPRO Vrije Geluiden: IJsalon en Guillaume Perret

De IJ-Salon is een kamermuziekserie die plaatsvindt in het muziekgebouw aan ‘IJ. De salon, waar kunstenaars elkaar ontmoeten en tot verrassende dingen komen, is een initiatief van Michael Gieler, soloaltviolist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Gieler loopt over van ideeën en zoekt naar ongewone combinaties en composities. In steeds wisselende samenstelling brengen zij zeer gevarieerde en verrassende concertprogramma’s. De Franse saxofonist Guillaume Perret noemt zichzelf een geluidsontdekker. Gewapend met elektronica, speelt hij muziek die soms knalhard kan zijn: zowel wat betreft volume als stijl. Hij heeft een eigen kwartet, waarmee hij op North Sea Jazz imponeerde, maar bij ons speelt hij solo. IJ-Salon Ensemble Uit: Le Parnasse ou L’apotheose de Corelli – Gravement & Gayment François Couperin Guillaume Perret Opening Guillaume Perret En Good Maartje Rammeloo Ay, que me abraso de amor en la llama Sebastián Durón www.ij-salon.nl Uit: Serenade in C – Romanza Ernst von Dohnanyi www.ij-salon.nl Jolande Schoonenberg Uit: Adelson e Salvini – Dopo l’oscuro nembo Vincenzo Bellini

Deze uitzending bekijken

Eucharistieviering

Eucharistieviering: Hengelo

Op de 4e zondag van de Veertigdagentijd komt de rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Sint Lambertusbasiliek te Hengelo. Celebrant: pastoor Marc Oortman.

Deze uitzending bekijken

Weekoverzicht SpangaS

Weekoverzicht SpangaS

De vader van Lef heeft weer een aanval. Renée twijfelt of Abel haar nog leuk vindt. Bij Nederlands krijgen de bovenbouwers de opdracht een 'reis in gedachten' te bedenken. Tinco wil niet met Francis samenwerken. Abel en Wieteke proberen samen te werken. * De samenwerking tussen Wieteke en Abel verloopt niet soepel. Abel baalt. Juliette en Tinco worden streng toegesproken door Marie de Wind. De onderbouwers krijgen de opdracht een surrealistisch werkstuk te maken in de les van Reggy. Renée denkt dat Abel Wieteke leuker vindt. * Tinco en Juliëtte werken goed samen. Eman wil winnen, maar Abel vindt dat het geen competitie is. Abel en Wieteke hebben veel onenigheid over hun opdracht. Lef wordt hardhandig aangepakt door zijn vader. Shirley ontdekt blauwe plekken bij Lef. * Tinco baalt ervan dat hij de problemen tussen zijn ouders op moet lossen. De podcast van Eman en Francis is heel populair op school. Lef kan zich niet goed concentreren en wordt aangesproken door Reggy. Shirley vindt dat Lef hulp moet vragen. Eman hoort iets nieuws van Francis. * Lef is het gedrag van zijn vader zat en spreekt zijn vader er op aan. Dit ontaardt in een flinke ruzie. De dag daarna heeft de vader van Lef spijt. Tinco wordt kwaad als hij het ouderschapsconvenant voor het eerst leest. Eman weet niet hoe hij zich moet gedragen in de buurt van Francis.

Deze uitzending bekijken

Geloofsgesprek

Geloofsgesprek: Mitchell Boers

Het verhaal van Mitchell Boers, een docent geschiedenis die in de Paaswake wordt gedoopt. Opgevoed door een niet-gelovende vader en een katholieke moeder heeft hij als twintiger zijn keuze gemaakt om katholiek te worden. Hij legt uit hoe die keuze tot stand is gekomen en waarom hij in de Paaswake voor het oog van de televisie gedoopt wil worden in de kerk te Delden.

Deze uitzending bekijken

Metterdaad

Metterdaad: Guatamala

In Guatemala-Stad valt de schemering in. In de donkere straten van een van de gevaarlijkste wijken van de stad staan op verschillende plekken groepen jongeren. De meesten van hen leven hier, dakloos en verslaafd aan lijm. Hella van der Wijst is in Guatemala en bezoekt deze straten met hulpverlener Gary de León.

Deze uitzending bekijken

De kapel

De Kapel: Waarom slaapt u?

Waar is God wanneer je het gevoel hebt dat je gebed niet aankomt?

Deze uitzending bekijken

Taarten van Abel

Taarten van Abel: Mileau

Mileau (12) is misdienaar in de kerk in Elsloo. Hij vindt het altijd gezellig om daar naartoe te gaan en alle rituelen uit te voeren. De rechterhand van de pastoor, koster Netje, doet alles voor iedereen en brengt Mileau overal naartoe. Mileau is erg blij met Netje en wil haar graag bedanken voor haar hulp met een mega mooie kerktaart.

Deze uitzending bekijken

WNL op zondag

WNL op zondag

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën neemt plaats op de bank. Het is weer tijd om de belastingaangifte in te vullen en de staatssecretaris geeft handige belastingtips. Ook gaat Wiebes in op de digitalisering van de belastingaangifte * Journalist Jort Kelder komt vertellen over de fascinatie voor dictators. Deze week kwam een bundel met gedichten van dictators uit, eerder verschenen er boeken over dineren met tirannen en een fotoboek over hoe potentaten wonen * GroenLinks politica Femke Halsema schreef haar politieke memoires. In haar biografie beschrijft ze openhartig over haar Haagse jaren * Zaterdagavond is de finale van 'Wie is de mol?'. Kandidaat en politievrouw Ellie Lust blikt terug op het tv-programma. Ze is te gast, samen haar Wie is de Mol-vertrouwenspersoon en tweelingzus Marja Lust

Deze uitzending bekijken

Beestieboys

Beestieboys: Paardenmeisjes

Tim en Nicolaas leren de wondere wereld van paardenmeisjes kennen door een kijkje te nemen bij een bekend paardenblad. In Beest te koop gaan Tim en Nicolaas op bezoek bij hele kleine varkentjes en in Extreme Animal Hobby's verven zij een poedel in regenboogkleuren.

Deze uitzending bekijken

Weekend met Willie

Weekend met Willie: Kendo

Willie Wartaal gaat dit weekend met Bo-d naar Kendo. Een Japanse vechtsport waarop de lightsaber gevechten van Star Wars zijn geïnspireerd. Hij is dus een soort Jedi.

Deze uitzending bekijken

Nederland zingt op zondag

Nederland Zingt op Zondag: Vergeef ons

'Majesteit, Uw liefde vond mij zoals ik ben, klein door het geschenk dat U geeft; vergeving, zodat ik ook vergeef.' Vanuit de Sint Jan in Den Bosch zingen we rond het thema 'Vergeef ons'. Het verzoeklied 'Er is een God die hoort' sluit hier mooi bij aan. Aanvrager Jannes vindt dit lied mooi omdat hij de tekst ook echt zo ervaart in zijn leven.

Deze uitzending bekijken

Ik ben Willem

Ik ben Willem: Naar papa

Willem (8 jaar) woont bij zijn moeder in het drukke hectische Amsterdam. Met zijn grote broer - en tevens zijn held - Mick beleeft hij iedere aflevering een nieuw avontuur.

Deze uitzending bekijken

Bakkie troost

Bakkie troost

De dood treft oude en jonge mensen. Mirjam Bouwman spreekt nabestaanden van iemand die een bijzondere leeftijd zou hebben bereikt. Arjan Lock ontmoet de ouders van een baby die overleed.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 29 februari tot en met 4 maart 2016. Presentatie: Martine van Os en Sybrand Niessen.

Deze uitzending bekijken

De Wereld van Zappelin

De Wereld van Zappelin

Een feestelijk programma voor kleuters vol met bekende kinderliedjes, verhaaltjes, spelletjes en nog veel meer!

Deze uitzending bekijken

Veronica's Nachtwacht

Veronica's Nachtwacht: Aflevering 6

Veronica neemt je mee tijdens een nachtelijke trip. Beleef de avonturen van Tess, Veronica, Tim en Saar in het nachtleven. Ze bezoeken de heetste plekken en feestjes, brengen een lijst van beste clubs in kaart, gaan naar illegale party's en afterparty's en ontmoeten de nachtelijke helden van Nederland. Ook al zit je op de bank, vanuit je huiskamer ben je overal bij!

Deze uitzending bekijken

De nachtzoen

De Nachtzoen: Frida Mulisch

Deze dichter wil de nachtzoen geven aan iedereen die het niet verdient, omdat juist zíj het verdienen. Deze nachtzoen krijgen we van Frieda Mulisch.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.