True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  

02-03-2016

Piets Weer

2 maart 2016 - Piets Weerbericht

Nederlands populairste weerman Piet Paulusma verzorgt elke dag vanaf een andere locatie in Nederland het weerbericht.

Deze uitzending bekijken

Dus ik ben

Dus ik ben: Ik & mijn geld

Geld.. Of we willen of niet, het speelt een belangrijke rol in het leven. Moet het rollen of moet je het sparen? Stine bezoekt de workshop 'How to worry less about money' van the School of Life. Geld symboliseert van alles: vrijheid, onafhankelijkheid, geluk en veiligheid. Econoom en wethouder Arjo Klamer legt uit waarom geld zo belangrijk is geworden in onze samenleving. Hij probeert alternatieve economische systemen te bedenken die de lokale economie stimuleren, zoals de Gooische Gulden. Zonder geld vertrekt Stine vervolgens naar Ierland, waar ze in de leer gaat bij The Moneyless Man. Mark Boyle leefde drie jaar in een kleine caravan, zonder geld, geheel zelfvoorzienend en afhankelijk van de giften van anderen. Wat leerde hij over het leven? Drie dagen lang probeert Stine zijn experiment in het klein na te doen, door te liften, te couchsurfen en op zoek te gaan naar een gratis maaltje. Ontvangen dus. Wat doet dit met je moraal? Hoe ver ga je voor een gratis slaapzak? Stine betaalt bij Trust uit het hart Weer terug in Nederland gaat Stine het geven oefenen. Ze drinkt koffie bij Trust waar je zelf mag bepalen hoeveel je betaalt, en gaat vrijwilligerswerk doen via de Amsterdamse Makkie. Om uiteindelijk stil te staan bij de vraag wat werkelijk van waarde is en wat geld haar waard is.

Deze uitzending bekijken

Argos TV

Argos TV - Medialogica

Waar de nationale trots een deuk opliep met het vernederende optreden van het Nederlands elftal, daar leken politiek, media en Rijksmuseum-directie afgelopen jaar voor een mooie compensatie te zorgen. De aanschaf van twee Rembrandts zou de wangen weer doen gloeien. Er werd gesproken over de thuiskomst van 'het broertje en zusje van de Nachtwacht'. Het liep allemaal anders. Medialogica over de werkelijkheid die schuilging achter de droom.

Deze uitzending bekijken

Rambam

Rambam

Een plek waar mensen op een tribune in een halve cirkel kijken naar wilde dieren die trucjes doen in ruil voor eten. Voor de makers van Rambam is het overduidelijk: het Dolfinarium is voor een groot deel een circus en geen dierentuin en heeft dus onterecht een vergunning voor het houden van wilde dieren. Voor het onderzoek ging één van de programmamakers een paar dagen undercover bij het populaire zeezoogdierenpark en legde daar de omstandigheden van de dieren tegen de meetlat van circus en dierentuin.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Zembla

Zembla: Ziekenhuiscalamiteiten-II

In november vorig jaar bericht Zembla over een angstcultuur op de KNO-afdeling van het UMC Utrecht. Volgens stafleden brengt het onveilige werk- en opleidingsklimaat, veroorzaakt door autoritaire gedrag van het toenmalige afdelingshoofd, zelfs de patiëntveiligheid in gevaar. Dodelijke calamiteiten, zoals een per ongeluk doorgesneden halsslagader, zijn niet gemeld aan de Inspectie voor de Volksgezondheid, blijkt uit de Zembla-uitzending. In deel 2 van 'Ziekenhuiscalamiteiten' onthult Zembla opnieuw calamiteiten binnen het UMC Utrecht die aanvankelijk niet zijn gemeld. Zembla spreekt onder meer met ouders van kinderen met een zeldzame schedelaandoening die in het UMC Utrecht zijn geopereerd, terwijl dat volgens een landelijke richtlijn niet mag. Zembla onderzoekt welke rol de Raad van Bestuur speelt.

Deze uitzending bekijken

50 ways to kill your mommy

50 ways to kill your mommy: Aflevering 3

In ‘50 ways to kill your mommy’ nemen New Kids Tim & Steffen Haars hun moeder Helma (60) uit het Brabantse Maaskantje mee op een hilarische bucketlist wereldreis. In een poging haar – zogenaamd - om het leven te brengen, laten de broers haar het ene na het andere gênante, heftige en vooral gevaarlijke avontuur beleven. Met woensdag 2 maart… een bezoek aan het hoge noorden van Finland, waar Helma een ijskoud avontuur beleeft als ze moet wakzwemmen, gaat parasailen op een bevroren meer en achter het stuur van een Russische tank belandt.

Deze uitzending bekijken

Tussen kunst en kitsch

Tussen Kunst en Kitsch: Diverse Musea 1

Martijn Akkerman taxeert in het Oorlogsmuseum Overloon een bedelarmband uit Italië. Het ziet eruit als een soort kermisarmband met enorm grote bedels in allerlei vormen. De huidige eigenaresse droeg het nooit, maar vond het leuk speelgoed voor haar kinderen. Maar hoeveel is dit 'speelgoed' waard? In het Jopie Huisman Museum in Workum duikt een schilderij van de schilder Otto Eerelman op. Hij excelleerde in twee dingen; paarden en honden. Op dit schilderij staan twee paarden in een stal afgebeeld. Helaas begint de verf onderaan het doek erg te bladderen. Wat is het in deze staat waard?

Deze uitzending bekijken

The undateables

The Undateables: Seizoen 3 - Aflevering 5

De 26-jarige Remco is geboren met het syndroom van Down. Hij is erg zelfstandig, heeft een baan en woont begeleid op zichzelf, maar mist nog een ding: een meisje. Met behulp van een datingcoach probeert hij zijn droom uit te laten komen. Vervolgens zie je de 27-jarige Maartje die spastisch is geworden aan de linkerkant van haar lichaam door een hersenbloeding. Ze is op zoek naar een leuke man die naar haar als persoon kijkt en niet naar haar rolstoel. Ten slotte gaat Frank zich inschrijven bij een datingbureau om het liefdesavontuur aan te gaan. Frank heeft de botgroeistoornis achondroplasie, daardoor is hij maar 1.30m.

Deze uitzending bekijken

Goede Tijden, Slechte Tijden

Goede Tijden, Slechte Tijden: GTST shortie 2 maart 2016

Sjoerd probeert via Sacha in de buurt van Teddy te komen. Nina wordt jaloers als ze ziet hoe leuk Noud en Sacha hun huwelijksplannen vormgeven. Rover wordt betrapt als hij het huis binnensneakt. Thijs ziet dat Rikki gespannen is. Dit probeert hij op te lossen met een sauna-arrangement.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal

NOS Journaal

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.

Deze uitzending bekijken

Trauma Centrum

Trauma Centrum

Trauma Centrum volgt spoedeisende Hulp- en ambulancemedewerkers tijdens hun drukke en soms levensreddende werkzaamheden. Van ademhalingsproblemen, acute pijnklachten tot trauma's als gevolg van een ongeluk thuis of op de weg; alle patiënten die de hulp inroepen van deze zorgverleners komen aan bod in deze dagelijkse realityserie.

Deze uitzending bekijken

Jan rijdt rond

Jan rijdt rond

Jan speelt vandaag ‘Vier-op-een-rij’ met reizigers die wachten op een trein en hij neemt een kijkje bij het nationaal ballet!

Deze uitzending bekijken

Van Alle Tijden

Van Alle Tijden

De Gouden Eeuw, De Eerste Wereldoorlog, Romeinse keizers, maar ook bijvoorbeeld Steve Jobs en andere hoofdpersonen uit de recente wereldgeschiedenis... Ze kunnen allemaal voorbijkomen in de dagelijke geschiedenisquiz Van Alle Tijden, waarin onder leiding van Joost Karhof zestien teams van twee geschiedenisliefhebbers de strijd aangaan. De teams moeten van alle markten thuis zijn, maar brengen ook elk een specialisme in. De quiz brengt de deelnemers en de kijkers echt terug naar alle tijden. Van een spannende jaartallenronde tot een ronde louter over de 21e eeuw en van een ronde met meerkeuzevragen die echt de diepte ingaan tot een finale waarin de deelnemers het hemd van het lijf wordt gevraagd over hun specialisme. In Van Alle Tijden wordt gestreden volgens het aloude knock-out systeem. De acht winnaars zien we terug in de kwartfinale. De vier winnaars daarvan spelen de halve finale. De twee overgebleven teams strijden om de hoogste eer én een mooie historische reis in de finale.

Deze uitzending bekijken

Brugklas

Brugklas: Hypochonder & Judoclinic

Boas heeft last van heftige krampen en Semme denkt direct dat hij een ernstige ziekte heeft. Maar is dat ook zo...? * Mats verheugt zich enorm op de judoclinic van Dennis van der Geest, maar schrikt als Sam de clinic van Dennis wil gebruiken om een klasgenoot terug te pakken.

Deze uitzending bekijken

Bureau Vooroordeel

Bureau Vooroordeel

De mannen gaan naar Friesland. Erik Dijkstra en Frank Evenblij trekken een dagje op met Antillianen. Mannen tussen de dertig en veertig uit Leeuwarden die allemaal een tijdje gezeten hebben voor uiteenlopende zaken. Hoe komt het toch dat relatief veel Antillianen in aanraking zijn geweest met justitie? En nu ze op vrije voeten zijn: wat doen ze eigenlijk de hele dag en blijven ze op het rechte pad? In de Verhoorwagen de Poolse rapper en enfant terrible Mr. Polska. In 2011 Pool van het Jaar in Nederland. Drinken Polen echt zo veel en kan Mr Polska zelf de wodka goed weerstaan? Wat vindt hij nu van het Polenmeldpunt? En is deze muzikale relschopper wel geschikt als rolmodel voor Poolse kinderen in Nederland? Erik gaat in de weer met de halfblinde Iraanse worstelkoning Ahmad Qeleish Khani, beter bekend als PVDA-politicus Sander Terphuis. Hij zou voor Iran naar de Wereldspelen voor gehandicapten gaan, maar vroeg vijfentwintig jaar geleden in Nederland asiel aan en veranderde zijn naam. Waarom eigenlijk? Tot slot gaan de mannen meedoen met Roemeense en Colombiaanse schoonmaaksters in Sneek. Waarom knappen de allochtonen nog steeds de vuile klusjes op? Bestaat er echt een poetsacademie? En...hoe goed kunnen Frank en Erik zelf toiletten schoonmaken?

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

Met: Tijdens Super Tuesday, de belangrijkste dag van de voorverkiezingen, deden zowel Hillary Clinton als Donald Trump goede zaken. Aan tafel: Twan Huys. * Het oeuvre van fotograaf Pim Vuik is gebundeld in het fotoboek Pim Was Here. Vorig jaar kreeg Pim te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. * Vandaag is het vijfentwintig jaar geleden dat de Franse zanger Serge Gainsbourg overleed. Aan tafel Bart van Loo. * De muziek is van DeWolff. * Hugo Borst is tafelheer. * Nico Dijkshoorn draagt zijn wekelijkse gedicht voor.

Deze uitzending bekijken

SpangaS

SpangaS

Tinco en Juliëtte werken goed samen. Eman wil winnen, maar Abel vindt dat het geen competitie is. Abel en Wieteke hebben veel onenigheid over hun opdracht. Lef wordt hardhandig aangepakt door zijn vader. Shirley ontdekt blauwe plekken bij Lef.

Deze uitzending bekijken

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Boswachter Marieke bekijkt de terpen in de Brabantse Biesbosch, met collega Thomas van Es. Er is hier getijdenwerking, dus een hele bijzondere natuur. De bever vaart er wel bij! Hij is zelf nergens te bekennen, maar de kenmerkende knaagsporen spreken boekdelen! * Culinair expert Alain Caron weet niet wat hem overkomt als hij gerookte zalm die gemarineerd is in trekdrop en wodka proeft. Daar moet natuurlijk mee gekookt worden! * Youri en Evelien wonen in Eindhoven. Op het oude Philips-terrein, ook wel Strijp R, waar tevens de fabriek van Piet Hein Eek staat. Hier wonen Youri en Evelien samen met hun twee kinderen in een heerlijk familiehuis. Ze kozen ervoor om de betonnen constructie en buizen gewoon zichtbaar te laten, waardoor het huis ook vanbinnen een industrieel karakter krijgt, en de inrichting is oogstrelend.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.

Deze uitzending bekijken

Het klokhuis

Het Klokhuis: Hoofdluizen

Het advies om al je kleren heet te wassen, je knuffels in te vriezen en luizencapes te gebruiken tegen luizen is achterhaald. Maurice onderzoekt wat je het beste tegen luizen kunt doen. De Ober probeert met drastische maatregelen ongedierte buiten zijn restaurant te houden en Said en Jonathan krijgen jeuk als ze alleen al praten over luizen.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Met: Cipiers vrezen levensgevaarlijke situaties door celdeuren. In bijna alle gevangenissen in ons land bestaan grote veiligheidsrisico's voor gedetineerden en personeel doordat celdeuren van binnen gesloten kunnen worden. Bij brand of een gijzeling van een medegedetineerde kan dat tot levensgevaarlijke situaties leiden. * Fruitvliegjes met de wendbaarheid van een straaljager. Iedere zomer terroriseren ze onze huishoudens, en in de toekomst zullen ze voor ons wellicht nog sneller af zijn. Wetenschappers zijn erin geslaagd de vleugels van fruitvliegjes te verbeteren. * Nieuwe zaak tegen Trafigura om gifschip Probo Koala. Er komt een nieuwe zaak tegen het Nederlands-Zwitserse bedrijf Trafigura vanwege de ramp met het schip Probo Koala in Ivoorkust.

Deze uitzending bekijken

Shownieuws

Shownieuws - Vroege Editie

Dagelijks het laatste nieuws uit de wereld van showbizz en entertainment.

Deze uitzending bekijken

Geloof en een hoop liefde

Geloof en een Hoop Liefde: Gouda

Dit jaar is het Erasmusjaar in Gouda, een jaar dat Gouda heeft geïnspireerd tot allerlei interessante activiteiten. Maar wie was Erasmus? En waarom lopen mensen in Gouda nog steeds weg met zijn gedachtegoed? Erasmus is volgens de Gouwenaren een echte kaaskop die, hoewel bijna 500 jaar dood, nog steeds voortleeft in Gouda. Hella bezoekt drie mensen voor wie Erasmus het grote voorbeeld is en probeert erachter te komen wat Erasmus had wat wij (nog) niet hebben.

Deze uitzending bekijken

Beste vrienden quiz

Beste Vrienden Quiz: Aflevering 238

Quiz van een kwartier waarin twee teams van vrienden uit groep 7 of 8 tegen elkaar spelen. Het winnende team komt de volgende dag terug. De beste teams van het seizoen spelen in de laatste twee weken om de titel 'Beste Vrienden'. De vriendenteams spelen dagelijks om een geldbedrag. De ene helft is voor het goede doel: hun verre vrienden. De andere helft mogen ze zelf houden. De winnaars komen de volgende dag terug.

Deze uitzending bekijken

Hart van Nederland

Hart van Nederland - Vroege editie

'Waar praat Nederland vandaag over?' Toegankelijk nieuwsprogramma dat het gesprek van de dag op verrassende wijze in beeld brengt.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Niet alles wat kan, hóeft

Aan tafel een heuse grootschaakmeester. Anish Giri is pas eenentwintig jaar oud en behoort nu al tot de top vier beste schakers van de wereld. Anish traint in kamp Papendal, waar hij zich voorbereidt op het kandidatentoernooi in maart. Sportpresentator Henry Schut gaat komende zomer meerdere sportprogramma's presenteren. Zo staat 'Studio Sportzomer' over de Olympische Spelen op de planning, dat vanuit Rio de Janeiro wordt uitgezonden. Vaste huisarts dokter Ted van Essen schuift ook aan en snijdt een actueel medisch dilemma aan: artsen kunnen steeds meer, maar sommige behandelingen zijn zeer ingrijpend. Is het misschien tijd om te zeggen: niet alles wat kan hóeft? In de keuken staat Heel Holland bakt-winnares Sarena Solari die een wel heel toepasselijke taart bakt, en verder hebben we een fantastisch optreden van dé verrassing van The Night of the Proms, Fernando Varela.

Deze uitzending bekijken

Huizenjacht

Huizenjacht

In Huizenjacht worden mensen geholpen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Om wat voor huis het ook gaat, Huizenjacht helpt woningzoekenden aan hun ideale droomhuis.

Deze uitzending bekijken

Achter Gesloten Deuren

Achter gesloten deuren Achter Gesloten Deuren

In Achter Gesloten Deuren worden mensen gevolgd die een groot geheim met zich meedragen.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Sinds begin deze maand mag er op negentien nieuwe snelwegtrajecten 130 kilometer per uur worden gereden. Volgens Minister Schultz blijft de lucht daar voldoende schoon. Maar Milieudefensie laat zien dat op verschillende trajecten de luchtkwaliteitsnorm zal worden overschreden. Heel Noordwijkerhout zit vanavond in spanning. Hun lokale trots VVSB speelt namelijk in de halve finales van de KNVB-beker. Oscar de haan moet verhuizen. Hij werd bij Kinderboerderij de Beestenboel door onbekenden over de schutting gegooid, maar bij de kinderboerderij was geen plek voor Oscar. Nu woont hij bij Karin, waar hij de buren tot waanzin drijft… Wetenschappers hebben het gen gevonden dat ervoor zorgt dat haar grijs wordt. Dat zou kunnen betekenen dat grijze haren tot het verleden behoren. De onderzoekers denken namelijk een medicijn te kunnen ontwikkelen dat het verkleuren van het haar tegen houdt. Presentatie: Jeroen Latijnhouwers en Carrie ten Napel.

Deze uitzending bekijken

Overspel in de liefde

Overspel in de liefde Overspel in de Liefde: Happy Ending

In Overspel in de liefde worden mannen of vrouwen gevolgd die hun partner verdenken van overspel.

Deze uitzending bekijken

Dokters

Dokters

Een scripted realityserie gebaseerd op waargebeurde ervaringen van dokters die elke dag weer voor ingewikkelde uitdagingen komen te staan om de patiënten zo goed mogelijk te helpen.

Deze uitzending bekijken

Studio Snugger

Studio Snugger

Showprogramma gepresenteerd door Thomas van Luyn waar in hoog tempo onderwerpen uit de wereldoriëntatie voorbij komen. In de studio staat de vraag centraal of het waar is of niet. Is het 'kletspraat'?

Deze uitzending bekijken

Daddy Cool

Jody Bernal: Daddy Cool: #2 | Jongen of een Meisje?

Wat gaat het worden Een jongen of en meisje. Vorige aflevering zag je hoe we de 20 weken echo kregen. Nu hebben we dan het verlossende nieuws gekregen in een envelop. En die gaan we samen openmaken. benieuwd wat erin staat. Bekijk dan deze video. Abonneer je nu gratis op dit kanaal En volg Jody Bernal op: Twitter: Klik hier Klik hier Klik hier

Deze uitzending bekijken

Verhalen uit de Schatkist

Verhalen uit de Schatkist: Het Geheim

Als Mirjams kleine broertje geboren wordt, mag niemand het weten. Sssst!

Deze uitzending bekijken

Koek & Ei Moestuin

Koek & Ei Moestuin: De strontkokkin

Ga mee met Otto naar de kale grond. Die heeft eten nodig. Maar wat vindt de grond lekker?

Deze uitzending bekijken

MAX Geheugentrainer

MAX Geheugentrainer

U kunt uw geheugen verbeteren door uw hersenen te trainen. Iedere ochtend krijgt u van Jan Slagter of Pauline Spiering een aantal oefeningen die voorzien in de dagelijkse portie hersengymnastiek.

Deze uitzending bekijken

Nederland in beweging

Nederland in Beweging!

Wilt u investeren in uw gezondheid? Beweeg dagelijks mee met Nederland in Beweging! Meedoen betekent dat u al een kwartier beweegt van het aanbevolen dagelijkse half uur.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal met gebarentolk

NOS Journaal met gebarentolk

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

Poesjes

Poesjes: Liegen

Met sterke verhalen probeert Django indruk te maken op Pippa. Ondertussen doet Oom Boudewijn er alles aan om zijn schaakwedstrijd tegen butler Ed niet te verliezen.

Deze uitzending bekijken

Goedemorgen Nederland

Goedemorgen Nederland

Te gast is financieel journalist Anna Dijkman, met haar hebben we het over de wet werk en zekerheid, die blijkt lang niet zo goed te werken als dat hij klinkt.

Deze uitzending bekijken

Het Zandkasteel

Het Zandkasteel: Rollen door het zand

Koos veegt het terras en Sassa zoekt schelpen. En Toto? Die is Zwiep kwijt. Hij is verdrietig. Toto trapt per ongeluk tegen de bal. Hé, ze kunnen gaan voetballen! Koning Koos doet ook mee, maar hij kan niet zo goed tegen z'n verlies. Daarna doet Koning Koos een middagdutje. Zwiep en pop mogen lekker op zijn buik zitten. Dat kriebelt wel een beetje!

Deze uitzending bekijken

De nachtzoen

De Nachtzoen: Jasper van Kuijk

Voor deze cabaretier en wetenschapper is het de vraag of meer weten altijd goed is. Hij geeft zelf het muzikale antwoord. Deze nachtzoen krijgen we van Jasper van Kuijk.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.