True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  
Nederland.TV

28-02-2016

3LAB

3Lab: Koffie & Cake

Begrafenissen zijn allang niet meer 'een zwarte auto, zes dragers met hoge hoed en een wereld van bleke, zwaarmoedige, oudere heren'. Hoe is het om als jonge vrouw in de huidige uitvaartbranche te werken? Aan de hand van uitvaartleider Christel Schenk (27), die een Surinaamse familie begeleidt na het overlijden van hun moeder, maakt de kijker kennis met de veranderingen. Wat komt hier allemaal bij kijken? Hoe ga je als jonge uitvaartleider om met het verdriet van de nabestaanden? En hoe ga je om met de oude garde in de branche?

Deze uitzending bekijken

Adieu God?

Adieu God?: Midas Dekkers

Midas Dekkers gunt het ieder kind om op te groeien in een systeem, en hij is zelf blij dat dat systeem in zijn leven de katholieke kerk was.

Deze uitzending bekijken

Piets Weer

Piets Weerbericht

Nederlands populairste weerman Piet Paulusma verzorgt elke dag vanaf een andere locatie in Nederland het weerbericht.

Deze uitzending bekijken

Andere tijden sport

Andere tijden sport: De Bekerstunt van IJsselmeervogels

6 januari 1976; de jaarlijkse prijzen voor Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar 1975 worden uitgereikt. Waar heel Nederland over zou praten, is de Sportploeg van het Jaar: de amateurs van IJsselmeervogels uit Spakenburg. Zij halen dat jaar de halve finale van de KNVB-beker. Geen amateurteam was dat ooit gelukt, of zou hen dat na 1975 nog nadoen.

Deze uitzending bekijken

Kruispunt

Kruispunt: Wedde dat 't lukt

Het Oost-Groningse dorp Wedde heeft leegloop en vergrijzing weten te keren en de leefbaarheid vergroot door het project Wedde dat 't lukt. Op initiatief van huisarts Hans Berg slaat de bevolking de handen ineen en zo wordt de strijd aangebonden met armoede en eenzaamheid. Wedde is genomineerd voor de nationale 'Kern met Pit'prijs. In maart wordt de winnaar bekend.

Deze uitzending bekijken

Shownieuws

Shownieuws - Late Editie

Dagelijks het laatste nieuws uit de wereld van showbizz en entertainment.

Deze uitzending bekijken

De monitor

De Monitor: Zorg in de gemeente

In het dossier Zorg in de gemeente onderzoekt De Monitor de vraag of de kwaliteit van de zorg verbetert danwel verslechtert nu de gemeenten de verantwoordelijkheid daarover hebben. De Monitor zetten de gevolgen voor cliënten met een zorgvraag en de rol van zorgaanbieders en gemeenten op een rij. Er blijkt veel onrust en ongenoegen. Eerder lichtte De Monitor het keukentafelgesprek uit, waar wordt besproken en bepaald hoeveel zorg de cliënt krijgt, wel onafhankelijk is. In die uitzending blijkt dat bezuinigingen en verkoopmotieven een belangrijke rol kunnen spelen. De huidige aflevering gaat over de thuishulp. Zorgorganisaties die deze hulp leveren verkeren in zwaar weer. Ze krijgen van de gemeentes minder geld om goede zorg te leveren. Dat heeft direct effect op het werk van de thuishulp. Die krijgt minder tijd om cliënten te helpen in de huishouding. Dat levert frustratie op bij deze werknemers, maar de grote vraag is ook wat de consequenties zijn voor de hulpbehoevenden. Zorgen deze bezuinigen ervoor dat zij niet de hulp krijgen die ze nodig hebben?

Deze uitzending bekijken

Hart van Nederland

Hart van Nederland - Late editie

'Waar praat Nederland vandaag over?' Toegankelijk nieuwsprogramma dat het gesprek van de dag op verrassende wijze in beeld brengt.

Deze uitzending bekijken

NOS Studio Voetbal

NOS Studio Voetbal

Voetbalprogramma waar de presentator met een aantal voetbalgasten het voorbije voetbalweekend nabeschouwt.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

24 uur met...

24 uur met...: Brigitte Kaandorp

Koningin van het Nederlands cabaret en tevens Zangeres des Vaderlands; Brigitte Kaandorp staat bekend om haar absurdistische stijl en gevoelige liederen. Op haar eenentwintigste won ze het cabaretfestival Cammeretten, de start van een glansrijke carrière. Ruim dertig jaar later en vele prijzen rijker, schuwt ze nog altijd de zelfspot niet. Haar dubbel-cd 'Thuis' is onlangs uitgebracht en aankomende lente gaat ze op tournee met het Metropole Orkest. In welke fase van haar leven bevindt Brigitte zich nu? En kan het hebben van talent een vloek zijn? Dit etmaal een ontmoeting tussen twee vakgenoten, een bijzondere dynamiek, lol en vraagstukken over het leven thuis en op het podium.

Deze uitzending bekijken

Gestalkt

Gestalkt: Aflevering 13

In Gestalkt worden gestalkte mensen geholpen. Samen met het slachtoffer wordt er geprobeerd zoveel mogelijk bewijs te verzamelen tegen de stalker om deze vervolgens te confronteren.

Deze uitzending bekijken

Tv Show

Tv Show

Ivo Niehe heeft een bijzondere ontmoeting met Kate Blewett. Ex-model, moeder van twee kinderen, vrouw van een van Londens topadvocaten maar vooral documentairemaakster. De afgelopen jaren heeft zij, met gevaar voor eigen leven, adembenemende documentaires gemaakt die de wereld over zijn gegaan en een verschil hebben gemaakt. Met gebruik van de verborgen camera stelt zij misstanden aan de kaak die te maken hebben met kindermisbruik. Haar documentaires worden, door de impact die ze hebben, gezien als hét voorbeeld van hoeveel invloed televisie kan hebben.

Deze uitzending bekijken

Zondag met Lubach

Zondag met Lubach: aflevering 8

In deze laatste aflevering van het seizoen vraagt Arjen zich naar aanleiding van arrestaties van vredelievende demonstranten af: waar is de vrijheid van meningsuiting gebleven? Verder vertelt onze Correspondent Zonder Personeel hoe je als ZZP'er om moet gaan met het verdwijnen van de VAR, heeft Arjen de hulplijn Missie Mars ingesteld en sluit hij het seizoen af met een fantastisch gezongen lied.

Deze uitzending bekijken

VPRO Tegenlicht

VPRO Tegenlicht: De Slimme Universiteit

Het broeit op de universiteiten. Dat werd duidelijk toen afgelopen jaar studenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam het Maagdenhuis bezetten en protesteerden tegen het sterk toenemende rendementsdenken. Maar er werd weinig gesproken over hoe onderwijs en onderzoek er in de toekomst uit zou moeten zien. Na een uitzending over de toekomst van ons basis- en voortgezet onderwijs, verdiept VPRO Tegenlicht zich nu in de ontwikkelingen binnen het hoger onderwijs. Hoe zou een toekomstbestendige universiteit er idealiter uit moeten zien? Een aantal inspirerende voorbeelden.

Deze uitzending bekijken

Divorce

Divorce: "Je bent ontslagen"

Bibi verslonst het huishouden steeds meer. De mannen kunnen niet anders dan haar laten gaan. Boudewijn verpulvert zijn kansen om nader tot Sophie te komen, terwijl zij net een belangrijke keus gemaakt leek te hebben. Selly en David komen juist weer nader tot elkaar als ze hun hart gelucht hebben, maar zal David alles op durven te biechten?

Deze uitzending bekijken

Maestro

Maestro

In Maestro doet een nieuwe groep BN'ers, onder leiding van Frits Sissing, een poging om het dirigentenvak onder de knie te krijgen. Leona Philippo, Daan Boom en Karin Bloemen staan tegenover elkaar in de halve finale! Welke twee dirigenten-in-spé gaan er vandoor met die felbegeerde plekken in de finale? Aflevering 7 van Maestro 2016: zondag 28 februari.

Deze uitzending bekijken

Langs de oevers van de Yangtze

Langs de oevers van de Yangtze: De Dam

De grootste trots van China als het gaat om 'man-made structures' is niet langer de Chinese Muur, maar de Drieklovendam. De grootste waterkrachtcentrale met een capaciteit van vijftien keer Borselen. De dam wordt beschouwd als een grote overwinning op de natuur. Maar de natuur en de mens heeft er ook het nodige voor moeten inleveren. Negentig dorpen en dertien steden verdwenen onder water. En Chinese natuurorganisaties zijn bezorgd over het lot van de Indische bruinvis - of het riviervarken zoals de Chinezen dit aandoenlijke beest noemen. Ruben mag de immense dam van binnen bekijken en vaart mee op een cruiseschip vol Chinese toeristen over het stilstaande water - terwijl het scheepspersoneel van vroeger droomt toen ze nog als visser werkten op de snelstromende rivier.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal

NOS Journaal

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.

Deze uitzending bekijken

Bijdehandjes

Bijdehandjes: Aflevering 4

In Bijdehandjes draait alles om ontwapenende, eerlijke, brutale en superschattige kinderen tussen de vijf en tien jaar oud. Kinderen hebben een andere kijk op de wereld, vol verwondering en onschuld. Jeroen van Koningsbrugge kan hier als geen ander in meegaan en voelt zich tijdens de opnames weer kind. Jeroen plaatst de kinderen op een voetstuk, gaat met ze in gesprek, zet ze voor duivelse dilemma’s en stelt ze pittige levensvragen.

Deze uitzending bekijken

3 op reis

3 op reis

Geraldine is een weekend in Zweden en ontdekt het Venetië van het noorden: Stockholm. De ideale combinatie tussen hippe wijken, designwinkels en prachtige natuur. * Dennis is in Brazilië in een van de mooist gelegen steden ter wereld: Rio de Janeiro. Hij bezoekt de beroemde stranden, trekt de heuvels in en eindigt zijn reis bij het wereldberoemde Christusbeeld.

Deze uitzending bekijken

vtwonen

vtwonen: Aflevering 4

Elke week gaan Viktor Brand en de stylisten de uitdaging aan om de bewoners weer verliefd te laten worden op hun huis. De liefde voor hun woning is bekoeld, omdat de woonsmaak van het stel behoorlijk uit elkaar ligt, met als gevolg een compromis. De vtwonen stylist kijkt met een frisse blik naar de woning en zorgt er samen met Viktor voor dat de verschillende woonstijlen weer op een lijn komen.

Deze uitzending bekijken

Close Up

Close Up: De natuurlijke grandeur van Gérard Depardieu

Acteur Gérard Depardieu heeft een enorme staat van dienst en geldt als een icoon van de Franse cinema. De laatste jaren maakte zijn roem echter plaats voor beruchtheid, naarmate Depardieu vaker het nieuws haalde met provocerende uitspraken en gedrag. Regisseur Richard Melloul ging op zoek naar de ware Depardieu en interviewde de acteur zelf.

Deze uitzending bekijken

Welkom in de Gouden Eeuw

Welkom in de Gouden Eeuw: De VOC

Hoofdgast: Jan Pieterszoon Coen (Hans Kesting). Met de sketches Een meisje loos, Twee scheurbuikmatrozen, De Vlaamsche kapers en De Gouden Eeuw kennisquiz. Humor waar je wat van opsteekt, want alles is 'echt waar'!

Deze uitzending bekijken

Help, Mijn Man Is Klusser!

Help, Mijn Man Is Klusser!: Afl. 11

Realityprogramma waarin hulp wordt geboden aan wanhopige vrouwen van doe-het-zelvers die vaak al jaren in onafgemaakte huizen bivakkeren.

Deze uitzending bekijken

Lekker Nederlands

Lekker Nederlands: Aflevering 4

Dit programma is een oer-Hollandse humoristische muziekshow, waarin teams Nick & Simon en Dennis van de Ven & Jeroen van Koningsbrugge tegen elkaar gaan strijden met het zingen van bestaande hits, met een nieuwe tekst.

Deze uitzending bekijken

Zapp Weekjournaal

Zapp Weekjournaal: 28 februari 2016

Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week én een vooruitblik op de agenda van de komende week, speciaal voor de jonge kijker.

Deze uitzending bekijken

Podium Witteman

Podium Witteman

Wat doet een musicus als zijn favoriete componisten niets of bijna niets voor zijn instrument hebben geschreven? Afblijven, zeggen puristen. Juist niet, vindt cellist Pieter Wispelwey. Hij bewerkte zestien stukken van Schubert en Brahms voor zijn eigen instrument. En het klinkt prachtig. De Nederlandse Sesamstraat viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. Muis Ieniemienie zingt een duet met Mike Boddé. Trendwatcher Floris Kortie bespreekt de rol van klassieke muziek in het kinderprogramma. Pianiste Helena Basilova brengt een ode aan de Russische componist Alexander Skrjabin. Accordeonist Vincent van Amsterdam begint op 2 maart aan zijn tournee in het kader van de Dutch Classical Talent Award. In Podium Witteman speelt hij samen met zijn zus violiste Jeanine van Amsterdam muziek van Igor Stravinsky.

Deze uitzending bekijken

Caps Club

Caps Club

Toms vader is boos, omdat Tom zomaar was weggelopen in het restaurant. Maar Tom moet alleen maar aan het meisje in de boomhut denken. Wie zou het mysterieuze meisje zijn? Hij noemt haar Lotus. Tom gaat naar de boomhut en laat er eten achter voor Lotus. Als hij terugkomt is het eten weg. Tom schrijft een Chinees teken op een papier en merkt dan dat Lotus in de boomhut is. Hij loopt weg bij de tafel en dan is het papier met het teken weg. Als hij weg wil gaan, trapt hij op een papier met een ander teken. Wat zou het betekenen?

Deze uitzending bekijken

Kunstuur

Kunstuur

Hét programma over beeldende kunst. Lucas De Man laat hoogtepunten zien van tentoonstellingen, design, mode, fotografie en architectuur.

Deze uitzending bekijken

Thunderbirds are go!

Thunderbirds are go!: Op hol geslagen

Tijdens een testrit is een hoge snelheidstrein in Japan op hol geslagen en dreigt tegen een andere trein vol passagiers te botsen. De Thunderbirds denken dat dit een streek van de Hood is. Ze schieten te hulp.

Deze uitzending bekijken

NOS Studio Sport

NOS Studio Sport

Met live wedstrijdbeelden, samenvattingen, interviews en reportages van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van die dag.

Deze uitzending bekijken

Jacobine op zondag

Jacobine op zondag

Is dit nu later? Stef Bos zit dit jaar vijfentwintig jaar in het (muzikale) vak en houdt een grote jubileumtour door het hele land. En hij schuift op zondag 28 februari aan bij Jacobine Geel. Waar haalt hij de inspiratie vandaan voor zijn liedjes? En hoe heeft zich muzikaal ontwikkeld? Een muzikale reis door de tijd.

Deze uitzending bekijken

Zappsport

Zappsport: Compilatie

Kindersportprogramma waarin alle takken van sport voorbijkomen. In het onderdeel The Battle strijden de jongens tegen de meiden in een bepaalde sport. Ron staat in dit onderdeel tegenover de bloedfanatieke 'teamcaptain' Naomi van As. Kinderen met een sportprobleem krijgen hulp van een beroemde topsporter in de Hellup, de vetste trucs worden uitgelegd in The Move en er zijn regelmatig specials te zien rondom grote sporttoernooien.

Deze uitzending bekijken

Thuis op Zondag

Thuis op zondag Thuis op Zondag

In Thuis op zondag ontvangt Kim-Lian van der Meij elke week bekende en onbekende gasten. Er wordt over showbizz gepraat, er wordt gekookt en ze blikken terug op de afgelopen week en kijken vooruit naar de komende week.

Deze uitzending bekijken

Feiten en Fabels

Feiten en Fabels

Feit of fabel? Een groot deel van de verhalen die de ronde doen over beauty, gezondheid of opvoeding berusten niet op feiten. In dit programma worden er vragen van kijkers beantwoord en wordt er onderzoek gedaan naar de achtergrond van feiten en fabels.

Deze uitzending bekijken

Het Filosofisch Kwintet

Het Filosofisch Kwintet (2016)

De eerste aflevering in de serie gaat over de onafhankelijkheid van de journalist. Bestaat onafhankelijke journalistiek? Wat is haar nut in een tijd dat iedereen via internet en sociale media informatie kan verspreiden??Waartoe is de journalistiek nog op aarde en wat staat er op het spel als zij haar onafhankelijkheid verliest?

Deze uitzending bekijken

2Doc

2Doc: Onder Ongelovigen

Het aantal ongelovigen in de wereld groeit; religieuze agressie tegen hen ook. Blasfemiewetten zijn vaak het middel om atheïsten, humanisten en vrijdenkers aan te pakken. Hen wordt afvalligheid en godslastering verweten. Zij riskeren discriminatie, geweld, gevangenis of zelfs de dood. In deze documentaire geven Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, en documentairemaker Dorothée Forma deze vaak vergeten groep een gezicht.

Deze uitzending bekijken

Brugklas

Brugklas weekoverzicht

De eerste scripted-reality jeugdserie in Nederland, waarin een vaste groep leerlingen gevolgd wordt tijdens het eerste jaar van de middelbare school.

Deze uitzending bekijken

Dieren op Spreekuur

Dieren op Spreekuur

In dit programma staan verschillende dierenartsen en hun bijzondere patiënten centraal. De dierenarts speelt een belangrijke rol voor dieren en hun soms bezorgde verzorgers. De beesten worden vaak als volwaardig gezinslid gezien waar de beste zorg voor nodig is. Niet alleen voor noodzakelijke operaties, maar ook voor simpele kwaaltjes of belangrijke inentingen.

Deze uitzending bekijken

Buitenhof

Buitenhof

Discussieprogramma waar de actualiteit met vooraanstaande opiniemakers en politici besproken wordt, live gepresenteerd vanuit de Hortus Botanicus in Amsterdam. Presentatie: (afwisselend) Pieter Jan Hagens, Marcia Luyten en Paul Witteman.

Deze uitzending bekijken

De nieuwe wereld

De nieuwe wereld

Colet van der Ven en Johan Fretz ontvangen zinzoekers, praktische idealisten en bevlogen dromers.

Deze uitzending bekijken

Freek marathon

Freek marathon

Nederlands bekendste bioloog Freek Vonk reist de wereld over, en komt in Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika oog in oog te staan met bijzondere dieren als de sidderaal, de orang-oetang en een varaan.

Deze uitzending bekijken

Eucharistieviering

Eucharistieviering: Sneek

Op de 3e zondag van de Veertigdagentijd komt de rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.

Deze uitzending bekijken

Weekoverzicht SpangaS

Weekoverzicht SpangaS

Shirley neemt de rol van Bodil over. Eman en Abel zijn het wederom niet met elkaar eens totdat Wieteke en Juliëtte aan de hele klas uitleggen hoe het experiment werkt. Daarna zetten de bovenbouwers het experiment naar hun eigen hand zonder dat de leraren dit weten. * Shirley commandeert voortdurend haar klasgenoten. Iedereen lijkt ruzie te hebben met elkaar. De leraren hebben spoedberaad. Wieteke en Juliëtte luisteren de leraren af. Alleen Jochem Damstra en Marie de Wind willen het experiment doorzetten. * Het plan van Wieteke en Juliëtte lijkt te lukken. De sfeer is tot een dieptepunt gedaald op het Spangalis College. Alle leerlingen hebben ruzie met elkaar en maken elkaar verwijten. Allemaal dankzij het experiment van de leraren. * De onderbouwers komen tot het inzicht dat ze elkaar nodig hebben en bouwen de respectmarkt opnieuw op. De leraren zijn onder de indruk. De bovenbouwers ruziën bewust door. De leraren hebben het niet door. Jochem Damstra wil nu ook stoppen met het experiment. * Marie de Wind is boos op alle leraren, omdat zij de enige is die het experiment door wil zetten. De onderbouwers worden beloond om hun goede inzet. De bovenbouwers biechten hun actie op aan de leraren. Tijdens het eindfeest danst Renée, maar ze mist Abel.

Deze uitzending bekijken

Geloofsgesprek

Geloofsgesprek: Theo Duivenvoorden en Bouko de Groot

Elke dag zetten zij zich in om vluchtelingen op te vangen op het station van Emmen en hen te begeleiden naar de bus die hen naar Ter Apel brengt. In Emmen organiseren de kerken dat ze elke dag van 10.00 uur in de ochtend tot middernacht klaarstaan voor vluchtelingen.

Deze uitzending bekijken

Metterdaad

Metterdaad: Madagaskar

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar in Madagaskar zijn de mensen dolblij als ze naar de tandarts mogen. De pijn die ze nu voelen is erger dan de pijn van de behandeling en daarom staan sommigen zelfs dagen in de rij om op de tandartsstoel bij Mercy Ships te mogen plaatsnemen.

Deze uitzending bekijken

De kapel

De Kapel: Loslaten

Ds. Paul Visser denkt met ons na over een oude wet in Israël waar eens in de zeven jaar alle schulden werden kwijtgescholden. Iedereen kreeg de kans om opnieuw te beginnen.

Deze uitzending bekijken

Taarten van Abel

Taarten van Abel: Bianu

Bianu (11) wil graag een taart maken voor zijn stiefvader Erik. Erik is de allerliefste stiefvader van de hele wereld. Hij is altijd vrolijk, erg grappig en super sterk. Zijn stiefvader mag ook wel eens in het zonnetje gezet worden. Hij is een superheld en daarom verdient hij een superheldentaart.

Deze uitzending bekijken

Beestieboys

Beestieboys: Torta

Tao en zijn familie nemen samen met Tim en Nicolaas afscheid van poes Torta. Ook wast Nicolaas een naakte cavia en knuffelt Tim met Rambo, het grootste konijn ter wereld.

Deze uitzending bekijken

Nederland zingt op zondag

Nederland Zingt op Zondag: Leer ons bidden

Koor- en samenzang rond het thema 'Leer ons bidden'. De 40-dagentijd is een tijd van stil zijn. Stilte die we nodig hebben om in het rumoer van alle dag toch Zijn stem te verstaan. Het verzoeklied in deze uitzending is voor Jannie Hissink. Op verzoek van haar man is het lied 'You raise me up' te horen.

Deze uitzending bekijken

Taart

Taart: Verkocht

Banketbakker Umut en zoon Kadir verhuizen naar een dorp waar niemand zit te wachten op Umuts gebakjes. Kadir weet wat hem te doen staat; iedereen moet aan de taart. Marathon van de familieserie Taart; een modern sprookje over de achtjarige Kadir en zijn vader Umut, die na een verdrietige gebeurtenis de zoete kant van het leven herontdekken. Deze hartverwarmende serie zit vol heerlijke taarten en kleurrijke karakters. Taart is een ode aan de liefde en de verbeeldingskracht. Het verhaal gaat over de achtjarige Kadir die later poolreiziger wil worden. Hij weet alles over pinguïns en heeft een onverwoestbaar doorzettingsvermogen. Zijn vader Umut is de beste banketbakker van de wereld, maar sinds het overlijden van zijn vrouw is Umut verdrietig. Kadir haalt alles uit de kast om hem weer gelukkig te maken. Als vader en zoon verhuizen naar een dorp waar niemand zit te wachten op Umuts prachtige gebakjes, weet Kadir wat hem te doen staat; iedereen moet aan de taart. Taart is een bitterzoet avontuur om je vingers bij af te likken. Als banketbakker Umut en zoon Kadir verhuizen naar een dorp waar niemand zit te wachten op Umuts gebakjes, weet Kadir wat hem te doen staat.

Deze uitzending bekijken

Bakkie troost

Bakkie troost

Hoe kijk je naar de toekomst wanneer je je beide ouders hebt verloren en je zelf een TIA krijgt? Hoe ga je verder wanneer je kind maar drie dagen geleefd heeft?

Deze uitzending bekijken

De verwondering

De Verwondering: Jonas Slaats

Jonas Slaats (35) is te gast in het boshuisje van De Verwondering. Deze theoloog, geboren en getogen in Gent, verdiept zich al sinds zijn puberteit in de grote wereldgodsdiensten. Slaats laat zich leiden door het inzicht dat God zich niet gevangen laat zetten door religieuze grenzen en is dan ook een fervent pleitbezorger van het interreligieuze levensgevoel. Desondanks kan Jonas Slaats niet buiten het christendom: zijn christelijke wortels zitten simpelweg te diep. Hij voelt zich het meest thuis in het Nieuwe Testament (zijn 'moedertaal') en het Onze Vader is zijn favoriete religieuze tekst. Maar Slaats zou Slaats niet zijn als zijn eigenzinnige interpretatie van dit gebed niet sterk beïnvloed zou zijn door zijn kennis van de oosterse religies. Volgens de Vlaamse theoloog roept het Onze Vader ons op om ons ego af te breken: de bron van het kwaad is niet de erfzonde maar egocentrisme. Jonas Slaats ontving in België de publieksprijs voor het Religieuze boek 2015 voor zijn bundel 'Soefi's, Punkers & Poëten: een christen op reis door de islam'. Voor dit boek voerde hij als 'Halal Monk' drie jaar lang gesprekken met invloedrijke spirituele personen uit de wereld van de islam.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Ieder kind heeft recht op onderwijs (HH)

Paul van Vliet zet zich als ambassadeur van UNICEF al meer dan twintig jaar in voor het lot van kinderen over de hele wereld. Zijn eigen schooltijd vond voor een groot gedeelte plaats tijdens de oorlog. Ina van Schagen (72) kreeg vroeger niet de kans om naar school te gaan. Met UNICEF reisde ze af naar Guinee Bissau, waar bijna de helft van de kinderen niet naar school gaat omdat ze moeten werken voor het gezin. Pauline Neefjes werkte 13 jaar in West Afrika en zag met eigen ogen hoe graag de kinderen naar school willen en zich willen ontwikkelen. The Voice of Holland-finalist Brace treedt op. Hij zingt een nummer van Willy Alberti dat hij nooit eerder heeft gezongen en speciaal voor deze uitzending heeft ingestudeerd. Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door UNICEF. (Dit is een herhaling van dinsdag 23 februari 2016.)

Deze uitzending bekijken

De nachtzoen

De Nachtzoen: Henk Leegte

Voor deze predikant is de nacht het moment dat de wereld klein wordt en afgrondelijke gedachten zich aandienen, maar het is ook de plek voor intimiteit. Een nachtzoen van Henk Leegte.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.