True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  
Nederland.TV

30-01-2016

VPRO Filmnacht

VPRO Filmnacht: Matterhorn

Tragikomedie over Fred, een eenzame man die sinds de dood van zijn vrouw alleen in een gehucht woont. Zijn zoon ziet hij al jaren niet meer. Hij heeft buren, gaat naar de kerk, maar verder gebeurt er bitter weinig in zijn leven. Tot hij op een dag een toevallige ontmoeting heeft met een vreemdeling die in het dorp opduikt. Door het contact met deze vreemdeling weet Fred uit zijn beklemmende omgeving los te breken. Hij vindt de moed om met zijn verleden en zichzelf in het reine te komen.

Deze uitzending bekijken

Piets Weer

Piets Weerbericht

Nederlands populairste weerman Piet Paulusma verzorgt elke dag vanaf een andere locatie in Nederland het weerbericht.

Deze uitzending bekijken

Shownieuws

Shownieuws - Late Editie

Dagelijks het laatste nieuws uit de wereld van showbizz en entertainment.

Deze uitzending bekijken

Hart van Nederland

Hart van Nederland - Late editie

'Waar praat Nederland vandaag over?' Toegankelijk nieuwsprogramma dat het gesprek van de dag op verrassende wijze in beeld brengt.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

MolTalk 2016 aflevering 5

MolTalk 2016 aflevering 5: Moltalk

Rik van de Westelaken en Vivienne van den Assem hebben Jennifer Hoffman en Pieter Derks (Viktor Brand was helaas ziek) te gast bij MolTalk, de live-nabeschouwing van Wie is de Mol? op NPO 1. Cabaretier Pieter Derks heeft maar kort van het Wie is de Mol? avontuur mogen genieten. In Sri Lanka werd zijn grootste angst werkelijkheid toen hij in aflevering 1 al het spel moest verlaten.  Jennifer Hoffman, actrice en presentatrice, ging in 2014 op jacht naar de Mol in Hong Kong en de Filipijnen. Helaas heeft ze niet lang van dit laatste land mogen genieten. Als vierde afvaller moest ze uiteindelijk vertrekken. Ze wist Mol Susan Visser niet te ontmaskeren.

Deze uitzending bekijken

Andere tijden

Andere Tijden: Circus Jeroen Bosch

Een 'doldriest' avontuur. 'Onbezonnen' en 'onmogelijk'. Zo werd de poging genoemd van de Bosschenaar Ton Frenken om een grote Jeroen Bosch tentoonstelling te organiseren in 1967. Zonder enige ervaring op dit gebied, zonder een deugdelijk museumgebouw, zonder ruilobjecten. Toch lukte het hem schilderijen uit de hele wereld naar de Brabantse stad te krijgen. Er werden 30.000 bezoekers verwacht, het werden er tien keer zo veel. De expositie was een van de eerste blockbusters in de Nederlandse museumgeschiedenis.

Deze uitzending bekijken

Verborgen Gebreken

Verborgen Gebreken

Verborgen Gebreken draait om makelaarskantoor Apollo in Amsterdam-Zuid. De makelaarswereld daar is een hippe, spannende wereld waarin goed geld te verdienen is. Het is hard werken en lastig om je de kaas niet van het brood te laten eten. De vijf jonge makelaars uit Verborgen Gebreken weten er alles van en hebben ieder hun eigen handelswijze ontwikkeld.

Deze uitzending bekijken

Wie is de Mol? (2016)

Wie is de Mol? (2016) - Aflevering 5

Wie is de Mol? is een avontuurlijk spelprogramma waarbij een team van bekende Nederlanders opdrachten uitvoert en jaagt op de Mol in zijn midden. Seizoen 16 start op zaterdag 2 januari en is opgenomen in de Dominicaanse Republiek.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal

NOS Journaal

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.

Deze uitzending bekijken

Blauw bloed

Blauw Bloed: Koningin Máxima straalt op rode loper Film Festival Rotterdam

Niet alleen bekende Nederlanders en filmsterren zijn te vinden op de rode loper, ook de royals laten zich er zo nu en dan zien. Woensdagavond schitterde koningin Máxima bij de opening van het Film Festival Rotterdam. Wij kijken terug: Wanneer besteedden royals aandacht aan de filmindustrie?

Deze uitzending bekijken

Pauls puber kookshow

Pauls puber kookshow

Nieuws, problemen, trends en taboes. Paul de Leeuw laat geen onderwerp onbesproken. Samen met pubers praat hij over alles wat ze bezighoudt in deze turbulente levensfase. Ook is er iedere week een andere bekende Nederlander te gast die komt praten over zijn puberteit.

Deze uitzending bekijken

Freeks wilde wereld

Freeks wilde wereld: De buffel en het wrattenzwijn

Nederlands bekendste bioloog Freek Vonk reist de wereld over op zoek naar unieke diersoorten. In Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika komt hij oog in oog te staan met bijzondere dieren als de lederschildpad, de sidderaal, de pantsermeerval, de orang-oetang en de komodovaraan. Ook geeft hij tips hoe je kunt overleven in de meest afgelegen, ruige en onherbergzame plekken op de wereld, waar hij zich begeeft.

Deze uitzending bekijken

Nederland zingt

Nederland Zingt Utrecht 2

Koor- en samenzang vanuit de Jacobikerk in Utrecht. U hoort het Kamerkoor Cantiago, onder leiding van Herman Mussche, en de akoestische band van Psalmen voor Nu. De leiding van de samenzang is in handen van André van Vliet.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

De spaarrente staat krankzinnig laag, wat zijn alternatieven om toch meer rendement op je spaargeld te krijgen? * In de Belbus zoeken we naar een gestolen caravan * Nieuwe update over ons eerdere item over Gif in Bont* Aandacht aan de BTW-actie van Media Markt. Is het een goede korting of een farce? * Op veler verzoek: wat kun je nou het beste doen tegen slapeloosheid?

Deze uitzending bekijken

Superbrein

Superbrein: Aflevering 4

Nienke de la Rive Box gaat in deze quiz-spelshow op zoek naar de slimste bollebozen van Nederland. Een show vol gekke experimenten, spannende proeven en verrassende weetjes waarin drie teams tegen elkaar strijden voor de felbegeerde titel 'Superbrein'. Naast twee teams van topwetenschappers in de dop, bestaat het derde team in alle afleveringen uit vloggers Niek Roozen, Britt Scholte (beiden uit serie Brugklas) en Quinty Misiedjan. Nienke wordt in de show bijgestaan door proefkonijn Miguel Narings.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.

Deze uitzending bekijken

De verandering

De Verandering: Klaas van Denderen

Klaas van Denderen is dertien jaar drugsverslaafd. Wanneer zijn lichaam het dreigt op te geven en hij een hulpdienst belt, heeft dat grote gevolgen voor hem.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Het laatste nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's. De presentatie is in handen van Bas van Werven, Pieter Jan Hagens en Suzanne Bosman. EenVandaag is een journalistiek platform op televisie, radio en internet.

Deze uitzending bekijken

De wandeling

De Wandeling: Meester Bart: Er was geen leraar die vroeg hoe het met mij ging

Bart Ongering is leraar Engels op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Hij is populair bij zijn leerlingen (de hippe meester), actief op social media als 'meester Bart' en schrijft een column in het dagblad Trouw. Het duurt lang voordat Bart ontdekt dat het zijn roeping is om leraar te worden. Hij is veertien jaar als er een eind komt aan zijn onbezorgde jeugd: zijn moeder wordt ongeneeslijk ziek en overlijdt. Bart had een bijzondere band met zijn moeder, 'ze was een rasechte optimist, net als ik, 'Het leven is een feest' was haar motto'. Het verdriet stopt hij weg. 'Mijn schoolprestaties gingen zienderogen achteruit en mijn gedrag veranderde: ik was boos en zat met mezelf in de knoop. Toch was er geen leraar die vroeg hoe het met mij ging. Ik had daarom helemaal geen zin meer in school'. Bart kan zijn draai niet vinden na de middelbare school. Met zijn oom Harry voert hij veel gesprekken, die hem uiteindelijk op het pad van het onderwijs zetten. Een schot in de roos. Bart is een geboren leraar en doet er alles aan om de leraar te zijn die hij zelf niet heeft gehad. Hij laat zich daarbij nog dagelijks inspireren door zijn moeder en oom Harry.

Deze uitzending bekijken

De BZT show

De BZT show

Amusementsprogramma waarin wensen van kinderen worden vervuld.

Deze uitzending bekijken

Britt & Niek on topic

Britt & Niek on topic

In Britt & Niek on topic geven twee van Nederlands meest populaire jongeren advies en tips over alles wat (aanstaande) brugklassers interesseert, doet wakker liggen of vermaakt. Wanneer moet ik deo gebruiken? Hoeveel zakgeld is normaal? Mijn ouders gaan scheiden en ik weet niet bij wie ik wil wonen? Britt & Niek geven antwoord op al deze vragen. Dat doen ze zoals jongeren dat gewend zijn, recht voor hun raap en altijd met humor.

Deze uitzending bekijken

NOS Studio Sport

NOS Studio Sport: Schaatsen World Cup Stavanger

Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger.

Deze uitzending bekijken

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Extralange weekendeditie met de hoogtepunten van afgelopen week: Frank woont in een voormalige meelfabriek, die geheel is omgebouwd tot zeer ruim woonhuis. * Professor Oudemans is in de Hortus van Leiden. Hij laat zien dat planten en bomen vaak intelligenter zijn dan wij denken. * Sharon maakt zelf hummus en falafel van kikkererwten. * Ton & Michiel wonen in een luxe woontoren in Rotterdam op grote hoogte, 100 meter boven de straat. * Het Chaams hoen is eeuwenlang een delicatesse geweest in Nederland. Alain Caron bezoekt een bijzondere Chaams hoen-boerderij in West-Brabant van kippenboer Geert en zijn vrouw Joke.

Deze uitzending bekijken

Robs Grote Tuinverbouwing

Robs Grote Tuinverbouwing: Aflevering 20

Rob Verlinden en zijn team zetten elke week een tuin op zijn kop die drastisch aan verandering toe is; van kleine en grote tuinen tot schooltuinen en daktuinen. Jorna pakt de styling aan de binnenkant van het huis aan en tv-kok Jeremy kookt iets lekkers voor het hele team. Daarnaast geeft Rob veel tips en beantwoordt hij vragen van kijkers.

Deze uitzending bekijken

Beestengeluk

Beestengeluk: Aflevering 59

Dierengelukzoeker Piet Hellemans ontvangt op een boerderij in Nederland een aantal dieren. Hij geeft uitleg over hoe het dier bij iemand thuis mogelijk nog gelukkiger zou kunnen zijn.

Deze uitzending bekijken

Nationale Taptoe 2015

Nationale Taptoe 2015 - deel I

Zowel marsmuziek als moderne- en klassieke muziek in al haar veelzijdigheid komen langs. De Nationale Taptoe 2015 heeft als hoofdthema ‘Bevrijding en Vrijheid’. Slagwerk geeft de gehele show een bijzonder muzikaal accent. Bekende drummer Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring begeleidt de kijker samen met andere (slagwerk)groepen langs de route.

Deze uitzending bekijken

Fryslân dok

Fryslân DOK: De Magie van Ritsko van Vliet

Ritsko van Vliet wilde een groots en meeslepend leven leiden als goochelaar en conferencier. Dat lukte soms aardig, maar hij zal vooral herinnerd worden door zijn unieke historische variété-collectie. Zoon Ritsko junior moest mee in de artiestendroom van senior. Een rol in een toneelstuk over de band met zijn vader biedt hem de kans zijn erfenis te beschouwen.

Deze uitzending bekijken

Sarah Beeny's Selling Houses

Sarah Beeny's Selling Houses: Aflevering 12

Sarah Beeny helpt mensen waarbij het niet lukt om hun huis te verkopen. Ze kijkt met de bewoners bij andere mensen binnen om inspiratie op te doen.

Deze uitzending bekijken

Sterren NL Special

Sterren NL Special: Carnaval

Overzicht van de populairste Nederlandstalige hits. Met clips van de nieuwkomers, snelste stijgers, de nummer 1 en de nieuwe Paradeplaat. Ook gaan we terug in de Top 20 met een clip uit het verleden.

Deze uitzending bekijken

Sterren.nl top 20

Sterren.nl top 20

Overzicht van de populairste Nederlandstalige hits. Met clips van de nieuwkomers, snelste stijgers, de nummer 1 en de nieuwe Sterren.nl Paradeplaat. Ook gaan we terug in de Top 20 met een clip uit het verleden. Presentatie: Monique Smit

Deze uitzending bekijken

De Leeuwenkuil Marathon

De Leeuwenkuil Marathon

Daniël en Suzina Durvers zijn geen gewone kinderen, die in een gewoon huis wonen. Nee, samen met hun ouders, hun zusje Littel en hun opa wonen ze midden in dierentuin Durvers' Zoo. Daniël en Suzina's vader is namelijk de directeur van de dierentuin, die al bijna 100 jaar bestaat en altijd van vader op zoon is overgegaan. Vooral opa gaat er dan ook vanuit dat Daniël zijn vader later op zal volgen als directeur, maar voor Daniël is die beslissing nog ver weg. Lang geleden heeft opa een boomhut gebouwd op een geheime plek in de dierentuin, die alleen via een Haast-Onzichtbaar-Pad bereikt kan worden. Deze boomhut -De Leeuwenkuil- is nu het domein van Daniël en Suzina. Hier spelen ze, maken ze plannen voor avonturen en tekent Daniël zijn stripverhalen over Pelikaanman, een superheld die alles kan en doet wat hijzelf niet durft. Deze held staat altijd klaar om Daniël van gepast èn ongepast advies te voorzien. Voor Daniël en Suzina is de dierentuin een plek waar achter elke hoek en in elk verblijf een avontuur wacht. Waar ze kunnen slapen bij de apen, de maki's voeren of de leeuwen van héél, héél dichtbij bekijken. Want wonen in een dierentuin. Hoe cool is dat?

Deze uitzending bekijken

Baardmannetjes

Baardmannetjes: De Biesbosch

De camper staat op een prachtig plekje in de Biesbosch waar de heren genieten van een ontbijtje om zich klaar te maken voor een nieuwe vogeldag. Ondanks de regen zien de heren veel mooie vogels. Hans hoopt de zeearend te zien, maar de rietzanger zou ook mooi zijn. De heren gaan samen met boswachter Thomas van der Es in een bootje op zoek naar bevers. Dit is een herhaling van 15 augustus 2015.

Deze uitzending bekijken

ZappLive

Zapplive: Afl. 21 - Deel 4

De meiden van het Nederlandse Acrogymteam laten toffe oefeningen zien en praten met Klaas over hun deelname aan het WK in China! We spelen met Guido en Levi een hoorspel en de jongens en de meiden van Brugklas gaan met elkaar de strijd aan in de Zappchallenge “Raad water staat”!

Deze uitzending bekijken

Kaal of Kammen

Kaal of Kammen

In dit uitdagende en bizarre spelprogramma strijden wekelijks vier beste vrienden tegen elkaar. Met een flinke dosis humor onderwerpt presentator Sascha Visser hen aan de meest idiote, spannende en smerige opdrachten. Inzet: hun haar! Want de verliezer zet de tondeuse op z'n hoofd.

Deze uitzending bekijken

Checkpoint

Checkpoint: Aflevering 4 seizoen 11

De auto van je vader is te klein om een hele vriendengroep ergens naartoe te brengen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat toch iedereen mee kan? Rachel en haar testteam gaan het checken. Ook zullen de jongens en de meiden tegen elkaar gaan strijden om te bepalen wie de beste cipier is. En hoe hoog kun je eigenlijk vliegen met behulp van een bungeekoord?

Deze uitzending bekijken

Zappsport

Zappsport

Kindersportprogramma waarin alle takken van sport voorbijkomen. In het onderdeel The Battle strijden de jongens tegen de meiden in een bepaalde sport. Ron staat in dit onderdeel tegenover de bloedfanatieke 'teamcaptain' Naomi van As. Kinderen met een sportprobleem krijgen hulp van een beroemde topsporter in de Hellup, de vetste trucs worden uitgelegd in The Move en er zijn regelmatig specials te zien rondom grote sporttoernooien.

Deze uitzending bekijken

Zapp Kids top 20

Zapp Kids top 20

Muziekprogramma voor kinderen. De top 20 is gebaseerd op een unieke hitlijst die kinderen (van 6 tot 12 jaar) zelf samenstellen door te stemmen via de website.

Deze uitzending bekijken

De Voorleesdagen

De Voorleesdagen

Reportage van het Nationale Voorleesontbijt met burgemeester Ahmed Aboutaleb, H.K.H. Prinses Laurentien en Lot Lohr (Sesamstraat). Zij lezen allen voor uit het prentenboek We Hebben er een geitje bij! geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. Ook bevat de reportage een vraaggesprek tussen kinderen van Basisschool De Ladder in Maarn en de Prinses.

Deze uitzending bekijken

De nachtzoen

De Nachtzoen: Sanne Terlouw

Voor deze schrijfster is ieder mens een vat vol pracht dat ze wil opdelven. Ze raadt ons aan het bed als een vriend of een geliefde te beschouwen. Deze nachtzoen krijgen we van Sanne Terlouw.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.