True
Nederland.TV - TV kijken via internet, de beste tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  
Nederland.TV

08-01-2016

Toren C

Toren C

De do-mi-bo eindigt in een delirium, seks in de wachtkamer en een ultieme liefdesverklaring waar een behoorlijke lucht aan zit. Dan; hoe de kinderlabtop van Els het bloed onder de nagels vandaan haalt bij Karin, en als je niet uit het raam kan springen, dan spring je toch gewoon van het dak?

Deze uitzending bekijken

Jinek

Jinek met Frits Wester en Coen Verbraak

Frits Wester, Nynke de Zoeten en Joost Vullings over het nieuwe politieke jaar en de strijd voor het Kamervoorzitterschap. Coen Verbraak (Kijken in de Ziel) en oud-zwemkampioene Hansje Bunschoten, terminaal patiënt, over de laatste levensfase en de dood. Roeibroers Vincent en Tycho Muda over hun Olympische droom. Deze leek vervlogen, maar is nu terug! Fab Morvan, de helft van het voormalige popduo Milli Vanilli, over zijn bijdrage aan de nieuwe ‘Be Real’ campagne van KFC Nederland

Deze uitzending bekijken

Andere tijden sport

Andere tijden sport: Ria Stalman: De Andere Kant van de Medaille

Iedereen kent Fanny Blankers-Koen en Ellen van Langen. Maar Nederland bracht nóg een gouden atlete voort: Ria Stalman. Zij won op de Spelen van 1984 in Los Angeles goud op het onderdeel discuswerpen. Een medaille die altijd met argwaan is bekeken. Verschillende keren is zij beschuldigd van dopinggebruik. De nu 64-jarige Stalman gaat voor het eerst sinds 1984 terug naar het Olympisch Stadion van Los Angeles. Ze spreekt openhartig over de achterdocht en de vragen die haar al haar hele leven achtervolgen. In een emotionele reis bezoekt Stalman de plekken die van belang waren voor haar succes. En ontmoet ze haar vriendin én directe concurrente, de Amerikaanse Leslie Deniz, die in 1984 het zilver pakte.

Deze uitzending bekijken

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Deze uitzending bekijken

Hello goodbye

Hello goodbye

Op Schiphol is het 24 uur per dag een komen en gaan van mensen met iedere minuut een ontmoeting of een afscheid. Joris Linssen en Yvon Jaspers gaan op Schiphol op zoek naar de verhalen achter het nemen van afscheid en hereniging, verhalen over liefde, familie en vriendschap. Achter iedere aankomst en vertrek schuilt een uniek verhaal.

Deze uitzending bekijken

Hier zijn de Van Rossems

Hier zijn de Van Rossems: Den Haag

Iedereen kent Den Haag. Maar hoe goed? De Van Rossems onthullen een aantal geheimen van de Hofstad die weinig mensen zullen kennen. Of het nu gaat om musea waaraan iedereen voorbij loopt of om plekken waar gesprekken plaatsvinden waar niemand iets van mag weten. Er is ook veel verborgen schoonheid te vinden in Den Haag, als je er maar oog voor hebt. En dat hebben Maarten, Sis en Vincent. Ook al vinden ze zelden alle drie hetzelfde mooi.

Deze uitzending bekijken

The voice of Holland

The voice of Holland: Liveshow

'The voice of Holland' is back en niemand minder dan DJ Hardwell opent vrijdag samen met Jennie, Jared, Maan, Melissa, Ivan, Dave, Ivar en Brace de vierde liveshow. Coach Sanne zingt samen met haar mannen het nummer 'Always On The Run' van Lenny Kravitz en de populaire Zara Larsson treedt op met haar hit 'Never Forget'.

Deze uitzending bekijken

Proefkonijnen Test

Proefkonijnen Test: De Grote Superwetenschappelijke Proefkonijnentest 2015 (herhaling)

Wanneer sla je met een auto over de kop? Hoe warm kun je het in een iglo stoken? En hoe kom je het snelst van je kater af? Dennis Storm en Valerio Zeno jagen op het slimste Proefkonijn van Nederland. In de studio worden het publiek en de vertrouwde vrienden van de show aan een test onderworpen, en vinden er uiteraard perfect uitgevoerde proeven plaats. Thuis kun je meespelen via smartphone en tablet, of met pen en papier.

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal

NOS Journaal

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.

Deze uitzending bekijken

Trauma Centrum

Trauma Centrum: Aflevering 398

Trauma Centrum volgt spoedeisende Hulp- en ambulancemedewerkers tijdens hun drukke en soms levensreddende werkzaamheden. Van ademhalingsproblemen, acute pijnklachten tot trauma's als gevolg van een ongeluk thuis of op de weg; alle patiënten die de hulp inroepen van deze zorgverleners komen aan bod in deze dagelijkse realityserie.

Deze uitzending bekijken

Rail away

Rail Away: Slowakije: Zilina-Strba-Tatranska Lomnica

Het begint in de noordwestelijk gelegen stad Zilina. Na een korte kennismaking gaat de treinreis vanuit Zilina door een groene vallei op zoek naar de bergen. In Strba stappen we over op een tandradbaan en gaan de Hoge Tatra in, het gebergte in het noorden van Slowakije, aan de grens met Polen. Met nog twee verschillende treintjes rijden we vervolgens langs de bergen. Vanuit de trein is goed te zien wat de Slowaken ook bezingen in hun volkslied: De Hoge Tatra is een prachtig natuurgebied.

Deze uitzending bekijken

Jan rijdt rond

Jan rijdt rond

Nederland kent een nieuwe weggebruiker. De Jan. In een rode Cadillac doorkruist Jan dagelijks ons land op zoek naar verhalen. Jan rijdt rond is een dagelijkse roadmovie, gebracht door een team van verslaggevers; de Jannen (M/V). Zij zoeken naar verrassende en spraakmakende verhalen van mensen in het land. Ook brengt Jan actueel nieuws uit onverwachte hoek. Via de postduif, E-Mail, Social Media of Jan's eigen Whatsapp-nummer kun je Jan tippen over alle relevante nieuwtjes. Jan volgt, onderzoekt, brengt, feest en rijdt daarvoor door heel Nederland. Je komt hem tegen op festivals, bij je tante op de koffie of in het diepe gras naast een jager. Dagelijks kun je als kijker meerijden en meekijken met Jan. Het gaat niet om de bestemming, het gaat om de reis.

Deze uitzending bekijken

Landinwaarts

Landinwaarts

Dieuwertje Blok bezoekt de indrukwekkende tentoonstelling NU in Museum De Pont in Tilburg, die bestaat uit twaalf nog niet eerder verschenen gedichten van Joost Zwagerman met daarbij passende kunstwerken van de befaamde kunstenaar Marc Mulders. Mulders leidt Dieuwertje rond op de tentoonstelling en in zijn eigen atelier. Mulders: 'Joost en ik hebben bij alle gedichten en beelden de bovenkomende associaties getoetst en geproefd en gekeurd, als ware het een verfijnd wijnproeverijfeest.' Joost Zwagerman schreef vlak voor zijn dood in een e-mail: 'NU is echt schitterend geworden, prachtig, chic, maar ook heeft het iets onontkoombaars, beeld en tekst zitten elkaar griezelig dicht op de huid, soms kan de lezer en kijker nauwelijks vatten of het beeld nu de tekst 'opjaagt' of andersom. Ik vind het een schitterende twee-eenheid, en ik hoop dat iedereen net zo enthousiast is als ik ben.' Onze nieuwe culinair expert Janny van der Heijden reist het hele land door om culinaire items te maken. Deze week proeft ze bier in de nationale Bierbank in West-Beemster, een soort kelder waar mooie bieren lang kunnen rijpen. RTL-nieuwslezer Jan de Hoop geeft Dieuwertje een rondleiding door zijn 'achtertuin' Radio Kootwijk, een bijzondere plek met een rijke historie. Jan kent deze plek als zijn broekzak omdat hij er vlakbij woont en er vaak wandelt. Jan geeft daarnaast een tip: een niet te missen museum. In de nieuwe rubriek Het Topstuk vertelt eigenaar Gauke Bootsma van het Schaatsmuseum in Hindeloopen over zijn topstuk, de 'Rembrandt onder de schaatsen'. Op 9 en 10 januari 2016 is Rijswijk weer het toneel van de Nederlandse Modelspoordagen, the place to be voor modelspoorliefhebbers. We bezoeken de thuisbasis van Gerbrand Haans, wiens modelspoorbaan Doarginder op de beurs te zien is. Hij bouwt samen met zijn voormalig buurman al twintig jaar modelspoorbanen, voor de mannen het mooiste wat er is.

Deze uitzending bekijken

Brugklas

Brugklas: Te ver gegaan & Vloggen

Zoë heeft een probleem. Haar vriendje Semme heeft aan iedereen verteld dat ze gezoend hebben, maar dat is helemaal niet waar. * Bo begint een vlog over haar leven op school. Ze schetst echter zo'n negatief beeld van iedereen dat haar schoolgenoten zich tegen haar keren.

Deze uitzending bekijken

De wereld draait door

De wereld draait door

De tranen van Obama gingen de hele wereld over, maar was het oprecht of een slim trucje? Wouter Bos bespreekt hoe politici hun emoties tonen en of we alles wel moeten geloven dat we zien * Theo Maassen is terug met nieuwe afleveringen van 24 uur met...! Theo licht vanavond alvast een tipje van de sluier op over het aankomende seizoen * Harpist Remy van Kesteren legde onderweg naar de opnames voor Wie Is De Mol? de laatste hand aan zijn debuutalbum Tomorrow Eyes. Hij neemt ons vanavond mee op zijn muzikale reis * Muziek is er van Donnerwetter, Peter Pannekoek doet stand-up en tafelheer is Arjen Lubach

Deze uitzending bekijken

SpangaS

SpangaS

Shirley gedraagt zich als een verwend kind tegen haar ouders. Wieteke vindt dat het afgelopen moet zijn met pesten en heeft een speciaal t-shirt gemaakt. Eman denkt dat de vader van Francis hem kan helpen zijn muziek populair te maken. Juliette ziet een jongen op school waarvan ze denkt dat het een halfbroertje is.

Deze uitzending bekijken

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten

Met: Marianne en Bert creëerden in de duinen bij Monster hun eigen landhuis. Ondanks hun verschillen in smaak en leefstijl vinden ze hier alles wat hen bindt. * Culinair expert Alain Caron laat zich inspireren door koffie-expert Kiona Malinka. In de grootste koffieoverslaghaven ter wereld, Antwerpen, ontvouwt Kiona haar missie: de kunst van het koffiedrinken. Alain creëert vervolgens een mooi dessert met koffie.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.

Deze uitzending bekijken

NOS Gesprek minister-president

NOS Gesprek minister-president

Het gesprek met de minister-president over actuele ontwikkelingen in de politiek.

Deze uitzending bekijken

Het klokhuis

Het Klokhuis: Shampoo

Wat is shampoo? Nienke duikt in de geschiedenis van onze schone haren. Ze begint in India en eindigt in de shampoofabriek in Nederland. Wat is het verschil tussen shampoo en zeep? Nienke legt het uit. Varkentje Rund heeft ook iets met shampoo.

Deze uitzending bekijken

EenVandaag

EenVandaag

Keulen: nog altijd grote onduidelijkheid. Een week na de massale aanrandingen en berovingen in Keulen is er nog altijd grote onduidelijkheid over de gebeurtenissen. Wel heeft de politie 31 mensen in het vizier, waaronder 18 asielzoekers * Wie wordt de nieuwe Kamervoorzitter? De Tweede Kamer kiest woensdag aanstaande een nieuwe Kamervoorzitter. Na het opstappen van Anouchka van Miltenburg is de plek van de voorzitter vacant. Er hebben zich nu twee kandidaten gemeld, Madeleine van Toorenburg van het CDA en Khadija Arib van de PvdA

Deze uitzending bekijken

Shownieuws

Shownieuws - Vroege Editie

Dagelijks het laatste nieuws uit de wereld van showbizz en entertainment.

Deze uitzending bekijken

Geloof en een hoop liefde

Geloof en een Hoop Liefde: Harderwijk

Harderwijk, het geboortedorp van Jan Douwe Kroeske. Het dorp waar hij, ondanks alle reizen en verhuizingen, altijd weer terugkomt. Hij noemt zichzelf 'een wereldburger met een stabiele woonplaats'. Die stabiele woonplaats is ook de plaats waar zijn carrière als diskjockey begon. Jan Douwe neemt Herman onder andere mee naar zijn favoriete stukje Harderwijk: de duinzanden van Harderwijk. Mirjam gaat de straat op om geloof, hoop en liefde uit te delen.

Deze uitzending bekijken

Beste vrienden quiz

Beste Vrienden Quiz: Aflevering 200

Quiz van een kwartier waarin twee teams van vrienden uit groep 7 of 8 tegen elkaar spelen. Het winnende team komt de volgende dag terug. De beste teams van het seizoen spelen in de laatste twee weken om de titel 'Beste Vrienden'. De vriendenteams spelen dagelijks om een geldbedrag. De ene helft is voor het goede doel: hun verre vrienden. De andere helft mogen ze zelf houden. De winnaars komen de volgende dag terug.

Deze uitzending bekijken

Hart van Nederland

Hart van Nederland - Vroege editie

'Waar praat Nederland vandaag over?' Toegankelijk nieuwsprogramma dat het gesprek van de dag op verrassende wijze in beeld brengt.

Deze uitzending bekijken

De buitendienst

De Buitendienst: Hoe kloon je een konijn?

Het is helemaal hip in Amerika en Japan; gewoon je favoriete dier klonen. Het kost wat maar dan heb je ook wat. Helaas is het Buitendienst budget redelijk beperkt dus moeten onze helden zelf aan de bak. Wat heb je eigenlijk allemaal nodig voor een heuse kloon: DNA van het te klonen dier, draagmoeder-achtig iets en een soort van kloon professor. Kat in het bakkie dus. Het zou natuurlijk supertof zijn om ons helaas overleden Buitendienst konijn Britney te klonen, maar die is al weer een tijdje geleden begraven. En krijg je dan wel echt Britney terug of een soort slap aftreksel?

Deze uitzending bekijken

Street magic

Street Magic: 19A

De wereldberoemde magicians Rob en Emiel reizen het land af om kinderen te verbazen en verrassen met hun magische acts vol humor.

Deze uitzending bekijken

De magische winkel

De magische winkel

Ergens in Nederland staat De Magische Winkel. Het is dé plek waar de beste goochelaars van Nederland in het diepste geheim trucs bedenken en uitproberen. De deuren van deze mysterieuze plek gaan alleen open voor jonge goochelaars met een uitzonderlijk talent. Alleen zij krijgen de vetste trucs uitgelegd. Voor het eerst in de geschiedenis van De Magische Winkel worden die geheimen nu ook gedeeld met de kijker.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: De magie van Alice in Wonderland

De Close Up-documentaire 'WIBI' toont de muzikale technieken en verrassende muziekkeuzes van de gedreven en virtuoze pianist Wibi Soerjadi. Zondag 10 januari 2016 wordt de documentaire uitgezonden. Wibi Soerjadi is te gast. Grijnzende katers, dodo's, een wit konijn, een theefeest, toverdrankjes en speelkaarten die onthoofd dreigen te worden. Alice in Wonderland is een hallucinerend wonderlijk sprookje dat al 150 jaar mensen betoverd. En dat houdt niet op: deze week start er een Alice in Wonderland theatertour, er komt een musical waar Marco Borsato de muziek voor schrijft en Disney is bezig met een vervolg. Nathanja van den Heuvel verdiepte zich het magische verhaal van schrijver Carroll Lewis en is te gast. Boekenrecensent Janneke Siebelink is te gast en bespreekt een aantal boeken die de moeite waard zijn om te lezen, Robèrt van Beckhoven staat in de keuken en maakt Brabantse worstenbroodjes en de Staatsopera van Tatarstan danst een stuk uit het Zwanenmeer.

Deze uitzending bekijken

Freeks wilde wereld

Freeks wilde wereld: De witte neushoorn

Nederlands bekendste bioloog Freek Vonk reist de wereld over op zoek naar unieke diersoorten. In Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika komt hij oog in oog te staan met bijzondere dieren als de lederschildpad, de sidderaal, de pantsermeerval, de orang-oetang en de komodovaraan. Ook geeft hij tips hoe je kunt overleven in de meest afgelegen, ruige en onherbergzame plekken op de wereld, waar hij zich begeeft.

Deze uitzending bekijken

Hallo Nederland

Hallo Nederland

Bij V&D werd het deze week steeds rustiger voor het kantoorpersoneel en daarom zijn die medewerkers vanachter het bureau gekomen en aan de slag gegaan in de winkels om de vakken te vullen. Ondertussen zijn er wel steeds minder producten om de winkels mee te vullen, want leveranciers leveren niet meer. Zowel personeel als klanten wachten met smart op een doorstart. Dieven hebben het steeds vaker gemunt op.... Kaas! En ze lijken er verstand van te hebben want vooral ze hebben het vooral gemunt op de duurdere soorten kaas. Een heldendaad van de 80-jarige Manno Buiter uit het Groningse Nieuwolda. Hij zit rustig in de woonkamer met zijn vrouw als ie buiten een jongetje in het ijskoude water ziet vallen. Manno twijfelt geen moment en trekt op zijn sloffen een sprintje. En: weet de jeugd van tegenwoordig nog wel wat een cassettebandje is? Presentatie: Jeroen Latijnhouwers en Mascha de Rooij.

Deze uitzending bekijken

Robs Grote Tuinverbouwing

Robs Grote Tuinverbouwing: aflevering 12

Rob Verlinden en zijn team zetten elke week een tuin op zijn kop die drastisch aan verandering toe is; van kleine en grote tuinen tot schooltuinen en daktuinen. Jorna pakt de styling aan de binnenkant van het huis aan en tv-kok Jeremy kookt iets lekkers voor het hele team. Daarnaast geeft Rob veel tips en beantwoordt hij vragen van kijkers.

Deze uitzending bekijken

De Grote Verbouwing

De Grote Verbouwing

Mensen die een groot bouwproject zijn begonnen om hun huis in een geheel nieuwe stijl te veranderen, worden met de camera gevolgd. Alle successen en tegenslagen worden hierbij vastgelegd.

Deze uitzending bekijken

NOS Studio Sport

NOS Studio Sport: OKT Volleybal

Met wedstrijdbeelden, samenvattingen, interviews en reportages van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van die dag.

Deze uitzending bekijken

Kindertijd

Kindertijd

Deksels!, Ludovic, Saartje is haar gewei kwijt en De post.

Deze uitzending bekijken

MAX Geheugentrainer

MAX Geheugentrainer

Kijkers kunnen hun geheugen trainen door mee te spelen met de kandidaat in de studio. Presentatie: Jan Slagter of Pauline Spiering

Deze uitzending bekijken

Nederland in beweging

Nederland in beweging

Met niet aflatend enthousiasme wordt elke Nederlander gestimuleerd om mee te bewegen. Presentatie: Olga Commandeur, Duco Bauwens

Deze uitzending bekijken

Hoelahoep

Hoelahoep: Een gebroken been (gips)

De buurvrouw oefent op haar piano maar ze kan zichzelf niet goed horen want Hoep is aan het timmeren. Ze gaat naar buiten en roept over de schutting: 'Doe eens wat zachter!' Maar dan valt ze! Ze heeft ontzettende pijn aan haar been. Het been is gebroken. Daar moet snel gips omheen!

Deze uitzending bekijken

NOS Journaal met gebarentolk

NOS Journaal met gebarentolk

Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

NOS Jeugdjournaal met gebarentolk

Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker, live vertaald door een gebarentolk.

Deze uitzending bekijken

Het Furchester Hotel

Het Furchester hotel: Rupsenramp

Animatieserie over de familie Furchester, die op geheel eigen wijze een hotel runt. Elmo en Koekiemonster helpen ook mee, wat de chaos alleen nog maar groter maakt...

Deze uitzending bekijken

Het Zandkasteel

Het Zandkasteel: Tafel dekken

Sassa en Toto dekken de tafel voor de reus! De schep is de lepel en de bezem de vork. Als Pop en Zwiep ook aan tafel gaan, moeten ze een slabbetje om.

Deze uitzending bekijken

Omrop Fryslân

Omrop Fryslân: I.K. Wyn en wetter

Er is kermis in de stad. Grote pret voor Jildou en de rest van de groep. Maar als Rutger zijn gezicht laat zien wordt het plots minder gezellig. Hij komt alleen te staan, helemaal als Lieke duidelijk laat merken dat ze teleurgesteld is in hem. Jeroen lijkt trouwens ook teleurgesteld. Omdat hij twijfelt of Jildou wel echt van hem houdt.

Deze uitzending bekijken

De nachtzoen

De Nachtzoen: Nikki Sterkenburg

Deze journaliste, die gefascineerd is door geradicaliseerde bekeerlingen, gelooft dat we minder bang moeten zijn. Deze nachtzoen krijgen we van Nikki Sterkenburg.

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.